Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

• 41 415
  • 316
  •   1
Отговори
# 45
  • Откъм Варната
Здравейте мами, ще правя трансфер с бял и кафяв шоколад, прочетих всичко на 1 стр, и горедолу съм на ясно как се процедира, искам да питам само има ли някакви дребни нещица за които трябва да внимавам за да не сбъркам, защото няма да правя пробно предварително, а направо за повода и да не сбъркам нещо

# 46
  • Варна, морето и сините вълни!
Rumya, и аз да ти имам провала! Просто тортата е върха!

Кали, аз спазвах всичко както си е по първа страница, стана завидно добре! Просто си предвиди спокойствие по време на работа(най добре всички да ги няма или да спят фълбок сън Mr. Green) PeaceУспех и да се отчетеш с резултата!

# 47
  • София
Здравейте мами, ще правя трансфер с бял и кафяв шоколад, прочетих всичко на 1 стр, и горедолу съм на ясно как се процедира, искам да питам само има ли някакви дребни нещица за които трябва да внимавам за да не сбъркам, защото няма да правя пробно предварително, а направо за повода и да не сбъркам нещо

Аз съм правила само веднъж трансфер и нямах проблеми. На някои мами не им се отлепя добре шоколада от найлона. Ако не се лъжа някой беше посъветвал да се намаже найлона с олио преди да се почне очертаването. Някой рисуваха върху хартия за печене, а не върху джоб. Гледай да няма празни места, за да не се чупи при отлепянето. Добре е да си направиш картинката по рано ,преди правенето на тортата, за да може да стегне добре.
 За самото очертаване с кафевия шоколад - изчакай малко след като го насипеш във фунийката да поизстине и тогава рисувай. Аз бях почнала да очертавам, още докато беше гореш, и се разливаше. Но ти сама ще го усетиш това, като започнеш. Успех

Rumya - тортата е прекрасна.

# 48
Rumya много хубавка е станала тортата

# 49
Руми, тази торта не е просто хубава, тя е красива, съвършенна, невероятна. Очите ми останаха на нея, всичките ти торти са толкова хубави, но тази ги надмина. Браво, и хиляди пъти да ти кажа браво, няма да са достатъчни............  bouquet

# 50
Имам питанка Simple Smile
Смятам да правя торта сникърс - леко импровизирана... с орехи, вместо фъстъци и отгоре пак да има "тесто", като идеята е да стане нещо като пай, т.е. вътрешния крем да е запечатан и да няма накъде да излиза... И искам да направя втори малък етаж...
Ще стане ли?  Grinning

Приемам и други идеи, но не искам да пека блатове, защото е за рожден ден, а последните пъти все нещо не ми ставаха... тъй да се каже да ми е сигурен успеха Simple Smile

А, да, и още един въпрос: Искам да направя чаршаф, трябва ли да слагам маслен крем отдолу (блата е маслен)? И кой е най-сигурен за правене(чаршаф)?

# 51
  • Бг-мама
Maktub , идеята за запечатването е много добра защото при мен крема си изтече  , но аз пекох блатове.
За чаршаф за мен по добрият вариянт е млечният марципан , обърни внимание че сухото мляко е 400 гр че в рецептата  е дадено едно пакетче  , а у нас е или 50 или 100 гр и става едно нищо ако го сбъркаш.Мисля че трябва да се отбележи в рецептата  да се знае от всички.
  bouquet

# 52
има детски книжки за оцветяване там фигурките  са доста големи та ВЪПРОСЪТ МИ Е МОЖЕ ЛИ ДА СКЪСАМ ТАКОВА  ЛИСТчЕ С КАРТИНКА И ОТГОРЕ ДА СЛОЖА ДОМ. ФОЛИО И ОТГОРЕ ДА ПРАВЯ ТРАНСФЕР ЗА ТОРТА. newsm78

# 53
Мерси:)
Оставя се в хладилника, като преди употреба се пуска за около 2-3 секунди в МВ на най-висока степен, докато леко се размекне. Може да се доомеси ако е нужно със захар.
А като нямам микровълнова?  newsm78

Отбелязано е, че  е 400гр.

# 54
Руми, тортата е станала суперска! Имаш много сръчни ръчички и си се справила страхотно със ситуацията  Hug!

По повод торта Сникърс - за да не се стича крема с кондензилано мляко, трябва да се увеличи малко количеството на маслото. Сега нямам рецептата под ръка, но по спомен на 2/3 кутия кондензирано мляко - 100 гр. масло. Малко е маслото! Аз слагам цялата кутия (около 400 гр.) кондензирано мляко и 200 гр. масло (това за торта с диаметър 24/26 см.) и крема не ми се разтича.
Важното е, маслото като се разбива да е със стайна температура, леко размекнато, а не разтопено, защото тогава ще се разтече със сигурност!

# 55
има детски книжки за оцветяване там фигурките  са доста големи та ВЪПРОСЪТ МИ Е МОЖЕ ЛИ ДА СКЪСАМ ТАКОВА  ЛИСТчЕ С КАРТИНКА И ОТГОРЕ ДА СЛОЖА ДОМ. ФОЛИО И ОТГОРЕ ДА ПРАВЯ ТРАНСФЕР ЗА ТОРТА. newsm78

Можеш разбира се, то дали ще го разпечатиш с принтера или ще ползваш готова разпечатана, разлика няма  Peace

# 56
  • Бг-мама
Maktub, като нямаш микровеле приготвяш марципана непосредствено преди полагането му и няма да го прибираш в хладилника и ще си го разточиш и метнеш  Hug Hug , без да го стягаш   bouquet
за 400 гр  не съм довидяла  Embarassed Embarassed Embarassed

# 57
  • Czech Republic

Ако домашно фолио е прозрачен филм за запазване свежеста на храната - категорични НЕ! Шоколада е топъл и после няма да се отлепи. Освен това има по-голяма вероятност да се счупи при пренасянето на тортата. Побвай с домакинска хартия, но си обканти с молив контурите, за да се виждат по-добре.

labrex - чудна тортичка си спретнала! Радвам се, че рецептата ти е харесала! Наистина е много вкусна тортата. Видях даже, че и по други сайтове я хвалят...

Rumya, страхотна торта! Въобще не личи да си имала проблеми! БРАВО МАЙСТОРИЦЕ!

Цитат на: Maktub
А, да, и още един въпрос: Искам да направя чаршаф, трябва ли да слагам маслен крем отдолу (блата е маслен)? И кой е най-сигурен за правене(чаршаф)?
Да, сложи крем, защото така захарното покритие прилепва, а и се изравняват неравностите. КОлкото и да ти е маслен блата, няма да залепне покритието без крем и има опастност от свличане.

Зечова то си беше написано в рецептата - 1 пак.(400гр) сухо мляко, но за по-ясно махнах това 1 пак.   Hug

Цитат на:  Maktub
А като нямам микровълнова?  
 - Е това си се питах и аз, защото знам за много хора, които нямат микровеле. Тогава според мен ще помогне ако го оставиш тестото извън хладилника поне една нощ и то в по-топло помещение или процедирай както е предложила Зечова! Peace

# 58
  • на брега на Дунав
Ванче, перфектно, перфектно, перфектно  както винаги!  Hug
Лабрекс чудесна торта   bouquet. След поредната хвалба на тоя Рафаело, вече ще взема да я направя и аз тая торта   Crossing Arms. Да си призная, аз вече се позагледах за кондензирано мляко, но я кажете има ли значение каква марка ще е или въпроса е само да е подсладено млекцето  newsm78.
Rumya , както са казали вече и другите, не си личи да си имала проблеми с тортичката. Каквато и да е била първоначалната идея резултата определено е страхотен. Исках само да попитам, че не се сещам какъв беше тоя маслен крем по рецептата на Ванчето. Моля те да ми я дадеш ако може. Благодаря!   bouquet

# 59

Лабрекс чудесна торта   bouquet. След поредната хвалба на тоя Рафаело, вече ще взема да я направя и аз тая торта   Crossing Arms. Да си призная, аз вече се позагледах за кондензирано мляко, но я кажете има ли значение каква марка ще е или въпроса е само да е подсладено млекцето  newsm78.

КорНиШонка,аз използвах .

А тортата ми се стори лесна за направа и наистина много вкусна. И блата и крема са много сполучливи. А вече украсата - там може да се експериментира. Направи я, ще се хареса! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт