Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

  • 41 428
  • 316
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 8
Привет изкусителни сладкарки  Hug. Ентусиазирана от вашите чудесни творения, за които шапка ви свалям   bouquet, реших послучай рождения ден на дъщеря ми /който е днес/ да се пробвам и аз. Ето резултата:

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4119148

Голям зор ми беше. Не е кой знай какво, но ми е за пръв път  Embarassed

# 61
  • Мнения: 265
Куки -за  Рафаело да добавя само ,че при мен  блата се получи  страшно пухкав,бухна си супер,но не можах да  го разделя на 3(то най-вероятно си е  до умение  Blush,но и аз  ще се науча  Crossing Arms ) иначе вкусът бил неповторим.
   Сега да покажа последните 2 торти който правих .Първата е супер  гаф ,но я показвам заради и деята за форма ,а именно
    кофичка за пясък (торта с  рула -ягода и шоколад)
  Втората  е  от днес : мусът на Танита(да е жива и здрава  Hug  и благодаря за споделената рецепта) -мус мока и бишкоти Савоярди потопени в кафе .
      ето и още снимки  http://adi555773.multiply.com/photos/photo/12/21
    Целувки и  доскоро !

Последна редакция: нд, 30 сеп 2007, 23:26 от adi_5

# 62
  • София
  • Мнения: 2 671
Много сте мили, благодаря ви  Hug

Корнишонка, ето от тук е кремът на Ванчето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122979.msg2262616#msg2262616
Аз го правя половин доза и с маргарин. За кръглите торти стига за 2, но за тази пое цялата половин доза /как звучи само  Crazy /

RRAIA, аз не виждам снимки, зарежда началната страница само.

Adi_5, много идеен тоя замък  Peace А как направи зеленината на другата торта?

# 63
  • ES
  • Мнения: 2 191
Привет изкусителни сладкарки  Hug. Ентусиазирана от вашите чудесни творения, за които шапка ви свалям   bouquet, реших послучай рождения ден на дъщеря ми /който е днес/ да се пробвам и аз. Ето резултата:

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4119148

Голям зор ми беше. Не е кой знай какво, но ми е за пръв път  Embarassed


Да помогна на Рая

А сега вие ми помогнете. Искам да направя торта кола. Как да я направя - блатове, крем за пълнеж, искам да е с марципаново покритие или от маршмелоуз (нямам микровълнова, разтварят ли се на водна баня?)

Предватително благодаря!   bouquet   chef

# 64
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Сметана може ли да се оцвети със степчета ?

# 65
  • Мнения: 22 867
А сега вие ми помогнете. Искам да направя торта кола. Как да я направя - блатове, крем за пълнеж, искам да е с марципаново покритие или от маршмелоуз (нямам микровълнова, разтварят ли се на водна баня?)

Предватително благодаря!   bouquet   chef

Не знам колко ще помогна, но.........ето два линка:

http://members.nuvox.net/~zt.proicer/cakepict/cars.htm

http://members.nuvox.net/~zt.proicer/cakepict/semi.htm

# 66
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Сметана може ли да се оцвети със степчета ?
Да може!Но не ги разреждай, а направо пусни няколко кристалчета в сметаната, и за по добър ефект можеш и сгъстител за сметана да вземеш Peace

# 67
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Сметана може ли да се оцвети със степчета ?
Да може!Но не ги разреждай, а направо пусни няколко кристалчета в сметаната, и за по добър ефект можеш и сгъстител за сметана да вземеш Peace

Аз такава течна, дето се разбива и се сгъстява, в нея си мислех да сложа малко, че малкия РД има, и май и двете торти аз ще ги правя, зарибихте ме тука като гледам какви чудесии правите, главата ми бъка от идеи

# 68
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Ами само да ти кажа ДОбре Дошла в Отбора!
Преди седмица купих готова торта, която само опитахме и хвърлихме...Никой не я хареса...Лошо се научиха...
Почнеш ли веднъж, такава краста е че няма да се спреш.

За оцветяване няма да ти са нужни големи количества бои. Ако желаеш обади ми се или пиши на лични да ти дам малко от моите  bouquet

# 69
  • Мнения: 243
Страхотни торти!
Искам само да споделя за трансфера:
Не съм съгласна, че домакинското прозрачно фолио не е подходящо. Лично аз, го препоръчвам. Ползвала съм и офис-джоб, но с него работя много по-трудно. Относно фолиото, аз правя така - върху дъска за хляб слагам листа с картинката и покривам с фолиото. Рисувам отгоре с шоколад и после я прибирам в хладилната камера. Обикновено правя рисунката един ден по-рано от тортата Heart Eyes

# 70
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Страхотни торти!
Искам само да споделя за трансфера:
Не съм съгласна, че домакинското прозрачно фолио не е подходящо. Лично аз, го препоръчвам. Ползвала съм и офис-джоб, но с него работя много по-трудно. Относно фолиото, аз правя така - върху дъска за хляб слагам листа с картинката и покривам с фолиото. Рисувам отгоре с шоколад и после я прибирам в хладилната камера. Обикновено правя рисунката един ден по-рано от тортата Heart Eyes

Може - аз не съм пробвала, но просто си мислех, че има опастност да се разтопи фолиото, тъй като шоколада е доста топъл! В такъв случай си взимам думите назад! Peace

adi_5 - чудесни торти, а идеята за кофичката като замък е страхотна! Hug Аз блата винаги го правя поне един ден преди тортата - когато престои и изстине напълно, се реже по-лесно и не се раздробява!

RRAIA - страхотен първи опит! С нетърпение очаквам и следващите - със сигурност ще са чудесни съдейки по тази!

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 10:29 от natalyna

# 71
  • Мнения: 265
Нат ,  Hug  благодаря за съвета-ще  се възползвам следващия път.Нямам търпение малката ми принцеса да  се стабилизира и аз да опитам вс тези красоти,че за сега само ги правя .
 

# 72
  • Мнения: 83
Моля ви, дайте ми някакви адреси на магазини в София(от Плевен съм и утре сме там)  ,където продават пошове,формички всякакви неща за украса.Мнооого ви благодаря!!!!

# 73
  • Мнения: 265
София - кв. Редута, ул. "Кадемлия" #6 - отива се с автобус 72, обръща зад хотел Плиска

Моля ви, дайте ми някакви адреси на магазини в София(от Плевен съм и утре сме там)  ,където продават пошове,формички всякакви неща за украса.Мнооого ви благодаря!!!!

# 74
  • Мнения: 83
АДИ 5 ,благодаря ти!Дано го намерим!

Общи условия

Активация на акаунт