Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

• 41 431
  • 316
  •   1
Отговори
# 105
И моя млечен марципан стана доста твърд, надявам се да може да се реже тортата  Rolling Eyes Направих го и го сложих веднага.

# 106
  • Пловдив Белащица
Срам не срам да покажа и моят първи опит с марципан Варна, по случай 1/2 годинка на дъщеря ми

И да попитам - на първа страница рецептата в нужните продукти е посочено 150 гр брашно и 500 гр пудра захар, а вътре в рецептата е посочено 200 гр брашно и 400 гр пудра захар. Аз работих по второто. Незнам защо обаче тестото ми стана малко твърдо. По патето, което почнах да правя се вижда как ми се пукаше марципана и се отказах. Отделно, че нямах подходящи цветове, а нямаше за кога да отреагирам. Имах на разположение около 2 часа, та затова и работих малко джаста-праста.

И другият ми въпрос е как свързвате марципана.

А и още един въпрос - като сложите чаршафа как правите, че отстрани да няма гънки.

# 107
ми като 2-3 лъжици мед и една чашка вода , общо взето на око  Hug

Да, когато нямам глюкоза, "лъсвам" с мед и вода, съотношение на око, а този път имах и прибавих малко вода към глюкозата, че иначе Embarassed е много гъста. А като снимах, розите бяха току що "лакирани", затова и са прекалено лъскави, самата торта не съм я мазала.

# 108
  • на брега на Дунав
Е, докато се вредя да се разпиша и сте изписали 3 странички. Добре тръгна новата темичка браво.
Лабрекс благодаря за уточнението за млякото за Рафаелото. Аз точно това гледах и сега знам, че съм била на прав път   bouquet
Данюшка (Ади_5)  Hug аз ти казах мила, ама тортите ти са супер хич да не те чувам да се оплакваш.  И благодаря за уточнението за блата на Рафаелото love001
Рая, Румяна, за пръв опит тортите ви не си личат да са за пръв  Mr. Green. Много добре сте се справили и наистина изглеждат страхотно   bouquet
Емси, аз чакам да чуя какво стана с тортичката пък ти вече си я постнала тука, ама кой да погледне  Embarassed. Невероятна се е получила значи все пак транспортирането й не е било проблем. Браво мила както винаги си се справила на шест.
Манго, за какъв срам говориш  ooooh!, тортата е невероятна, много, много сполучлива. По въпроса ти за свързването на марципана ако правилно съм разбрала искаш да питаш как се залепят отделните част на фигурките - намазваш с малко водичка и лепиш без проблем.
krasi stz , наистина изглежда апетитна тортата. Браво!
Ласкова, и аз да питам за транспортните разходи по поръчката от чужбинско. Моля те дай повечко инфо по въпроса. Благодаря ти!

# 109
Цитат
laskova
майка зайка
Ентусиаст

Искам да съм като Барби, тази кучка има всичко!

Местожителство:
dobrich

Re: Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11
« #83 вторник, 02 октомври 2007, 02:42 »   

--------------------------------------------------------------------------------

Аз си поръчах разни нещица от този сайт до България и ги получих за много кратко време. http://www.design-a-cake.co.uk/

Моля дай малко повече подробности относно сайта-за колко време ти дойде поръчката и по банкова сметка ли плати и горе долу как са цените в лева?

[mango готина тортичка.Семпла и пъстра-такива най-хващат окото.
Марципана можеш да го свържеш с вода, леко намокряш там където трябва да слепиш.
А за да ти е гладък чаршафа върху тортата-след като го заметнеш отгоре започваш да заглаждаш с ръце(кръгообразни движения)по посока надолу, абе не  го обясних много добре...Гледаш да изкараш въздуха отвсякъде.

А сега да сезапиша с още две тортички.
Първата я правихме заедно с голямата щерка-така че бъдете снисходителни.

Втората е за днешния ми рожден ден.Имам един въпрос за покритието-реших да пробвам Млечният марципан на Наталина, забърках сместа-стана перфектна, обаче когато започнах да разточвам стана сякаш много тънко, почти прозрачно, след като го положих върху тортата, започна да се стяга и въобще не можах да го загладя добре!На снимката се виждат гънките-уж беше тънко, а като го сложих отгоре беше дебело.Нещо не ми се получи, все още не сме рязали тортата, ама като я разрежем довечера ще покажа разрез

И да използвам поста си пак да попитам-някой да знае точните пропорции за блат Мадейра?Предварително благодаря

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 20:41 от silrai

# 110
Аз си поръчах разни нещица от този сайт до България и ги получих за много кратко време. http://www.design-a-cake.co.uk/
И аз си харесах много неща от сайта.Колко е доставката до България и доволна ли си?
Около 6 английски лири е доставката и съм много доволна, за около 6 дни пристигна поръчката. Платих с Visa. Поръчах си доста нещица, но всички са лекички. По принцип до 2 килограма това е цената за пощенските пратки.

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 23:31 от laskova

# 111
  • на брега на Дунав
Rumya благодаря за рецептата за масления крем, записан е прилежно в тефтера Mr. Green
silrai много интересни и добре направени тортички. А с дъщеря ти сте се справили отлично   bouquet
Ласкова благодаря за инфото  Peace

# 112
И аз си харесах много неща от сайта.Колко е доставката до България и доволна ли си?
Около 6 английски лири е доставката и съм много доволна, за около 6 дни пристигна поръчката. Платих с Visa. Поръчах си доста нещица, но всички са лекички. По принцип до 2 килограма това е цената за пощенските пратки.
Страшно много ти благодаря.

# 113
Благодарности за помощта!  Hug  Тортата взе, че стана, като за първи опит с чаршафосването. Е, има си кусури, ама... Естествено се отклоних от първоначалния замисъл, ама пак излезе нещо...
Блата е бисквити, масло и орехи. Крема е карамелизирана сгущенка, масло и нишестен крем (трябваше повече от него да сложа).
Най-хубавото беше, че извадена от хладилника беше твърда и нямах проблем с покритието.

# 114
Maktub като за първи опит, чаршафа е станал перфектен.Дори замисълът да е бил друг, пак е станало нещо ефектно, пък и ако копираш нещо няма да е уникално.
Чакайте сега да ви светна как можете да си направите ръбчетата на тортичките и гладка равнина преди покриването с чаршафа-след като направите основата на тортата(сглобите блатовете и крема) намазвате тортата с Роял айсинг-цялата, само че тук има една подробност-в айсинга слагате 2 капки глицерин за да не се втвърди като бетон.Заглаждате с широк и плосък нож, оформяте си ръбчетата, става много лесно-след което веднага разточвате и мятате чаршафа отгоре.Така направено покритието се заглажда много добре и не остават гънки.Ако ще покривате тортата след време, а не веднага след намазването с Роял айсинга, ще трябва да увиете самата торта за да не е в допир с въздуха, и да изсъхне прекалено много.

Е, хайде де никой ли не знае точната рецепта за този прословут блат Мадейра?!? newsm78

# 115
silrai, много ми е миличко това динозавърче, страхотно сте се справили със щерката. Втората торта също заслужава хвалебствия.

Maktub, можеш ли да ми дадеш рецептата за крема? Тортата съвсем не изглежда като Първи опит за работене с чаршаф. Справила си се отлично.

Момичета, мисля си да си купя комплект за правене на цветчета, който включва различни формички на цветчета, листенца, книга, и още няколко джунджурийки. Какво е вашето мнение? Някой има ли подобно нещо - дали ще ми е от полза или просто да наблегна на практиката за ръчно  правене на цветя?

# 116

Tandoori, има ли някакъв трик при разбиването на масления крем?  Много трудно се разбива маслото с млякото. Опръсках всичко наоколо, въпреки че ползвах дълбока купа.

Ами маслото, което слагаш размекнато ли е?  newsm78 В смисъл ако се опитваш да сложиш направо студено масло и да го разбиваш с миксера, наистина може да опръскаш всичко наоколо, но ако е размекнато и го смесиш с млякото не пръска.  newsm78
Аз смесвам маслото с млякото и т.н. и после с цедка добавям пудрата захар.  Peace

Да, меко беше, но много трудно пое млякото. Доста бъркане и пръскане падна  Laughing Стори ми се доста трудно да забъркам крема. Не зная защо така.

# 117
Да, меко беше, но много трудно пое млякото. Доста бъркане и пръскане падна  Laughing Стори ми се доста трудно да забъркам крема. Не зная защо така.

Румяна, следващия път пробвай първо да забъркаш с дървена лъжица тогава, за да не си цапаш кухнята! Днеска четох точно за този крем, пишеше, че маслото трябва да е 65 градуса ( ще проверя пак да не излъжа) , не много меко, не много твърдо.  Peace

# 118
  • У дома
Е, хайде де никой ли не знае точната рецепта за този прословут блат Мадейра?!? newsm78

Ето го
http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/Madeira.jpg

# 119
  • Czech Republic
Срам не срам да покажа и моят първи опит с марципан Варна, по случай 1/2 годинка на дъщеря ми

И да попитам - на първа страница рецептата в нужните продукти е посочено 150 гр брашно и 500 гр пудра захар, а вътре в рецептата е посочено 200 гр брашно и 400 гр пудра захар. Аз работих по второто. Незнам защо обаче тестото ми стана малко твърдо. По патето, което почнах да правя се вижда как ми се пукаше марципана и се отказах. Отделно, че нямах подходящи цветове, а нямаше за кога да отреагирам. Имах на разположение около 2 часа, та затова и работих малко джаста-праста.

И другият ми въпрос е как свързвате марципана.

А и още един въпрос - като сложите чаршафа как правите, че отстрани да няма гънки.

Чудесна торта - никога не бих казала, че е първи опит! Браво!  bouquet

По горния въпрос - ако се върнеш и прочетеш добре, ще видиш, че цитираш 2 рецепти, които са една след друга. Ти си гледала продуктите на първата и описанието на втората...
Сега прибавих и рецептата описана от Меги - казват, че е най-сполучлива. Аз съм правила по първата рецепта и нямаше проблем.

silrai и двете торти са чудни! Ламята(защото на мен ми прилича на ламя) е просто уникална! Страхотно!  bouquet

Maktub - страхотен първи опит! Браво и на теб! Hug

Момичета ще започвам да се уча от вас вече - при мен всеки нов опит е по-плачевен! Whistling

Общи условия

Активация на акаунт