Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 183
  • 654
  •   1
Отговори
# 285
а този филм стигна до мен и затова сега взимам 'мерки' , които са ми по човешките, граждански сили.
Любопитно е да се разбере как си си представяла грижите за болни деца по домовете в България преди да видиш този филм?

Стояне, нещата които пишеш са толкова несъстоятелни и лишени от логика и смисъл, че  никой няма да се хване да ти отговаря. Лени, както и много други хора, нито ги познаваш, нито знаеш кой с какво се занимава, така че да отправяш подобни глупави въпроси, просто ей така, е най-малкото смешно. Няма лошо, когато някой се прави на интересен ей така за идеята, но както и по други поводи сме говорили, не е зле да знаеш, кога да спреш.

# 286
а този филм стигна до мен и затова сега взимам 'мерки' , които са ми по човешките, граждански сили.
Любопитно е да се разбере как си си представяла грижите за болни деца по домовете в България преди да видиш този филм?

със сигурност не като концлагер. мислех, че такива неща се случват в сомалия  Rolling Eyes
извини ме за наивитета, нищо не разбирам и затова съм така... впечатлена и очакваща конкретна промяна за децата.
ти продължавай да се изживяваш, като носещия истината. това не променя нищо.
подписа ли петицията ? или ти е под нивото?

# 287
  • България
По повод въпросът как пове4ето са си представяли домовете в България:вероятно вси4ки от нас подозират и знаят ,4е условията не са никак розови,особено сравнени с тези в пове4ето развити страни,както и 4е няма скоро да станат то4но такива ,но сигурно малцина са подозирали ,4е в България има концлагери,при това в 2007 година.

# 288
По повод въпросът как пове4ето са си представяли домовете в България:вероятно вси4ки от нас подозират и знаят ,4е условията не са никак розови,особено сравнени с тези в пове4ето развити страни,както и 4е няма скоро да станат то4но такива ,но сигурно малцина са подозирали ,4е в България има концлагери,при това в 2007 година.

Точно!

# 289
Аз лично, никога не съм си и помисляла, че деца в домове от този тип живеят в уютна и комфортна обстановка, НО никога не съм си мислила, че и директор на такова заведение би предпочел да купи плажни чадъри за дома, вместо обезболяващи  #Crazy
Всичко е въпрос на организация, човечност и милосърдие.
Едва ли на някой от персонала ще му представлява трудност да говори с децата, да ги погали или прегърне....
Какво кара човек да удря ежедневно децата там?
Що за директор  трябва да си за да кажеш, че не носиш отговорност за децата и персонала те бил предал?!?
Все си мисля, че това са неща, които нямат нищо общо с базата на домовете и по никакъв начин не опират до липса на пари!

# 290

а ти знаеше точно как стоят нещата, така ли? 

аман от нагъл народ, честно.

# 291
  • София
Аз лично, никога не съм си и помисляла, че деца в домове от този тип живеят в уютна и комфортна обстановка, НО никога не съм си мислила, че и директор на такова заведение би предпочел да купи плажни чадъри за дома, вместо обезболяващи  #Crazy
Всичко е въпрос на организация, човечност и милосърдие.
Едва ли на някой от персонала ще му представлява трудност да говори с децата, да ги погали или прегърне....
Какво кара човек да удря ежедневно децата там?
Що за директор  трябва да си за да кажеш, че не носиш отговорност за децата и персонала те бил предал?!?
Все си мисля, че това са неща, които нямат нищо общо с базата на домовете и по никакъв начин не опират до липса на пари!

И най-голямото безумие беше (според мен), че директорката дотолкова изнагля и сподели, че намирала дома за много хубав, и даже ако тя самата била дете щяла да иска да е в този дом Sick Sick Sick #Cussing out.

# 292
  • София
Може наистина директорката да смята дома (какъв дом?) за хубав. В много къщи в селото сигурно няма течаща вода и баня, а тоалетната е навън. Водата се топли на печката. Не видяхте ли каква немотия е в селото?
Не зная какво повече ме шокира, възмушава или изненадва -- усещането на персонала, че се грижи добре за децата или неспособността им да разберат какво всъщност става, или че вече толкова са свикнали с гледките, че го смятат за нормално.

# 293
Ех, стоенчо, стоенчо..........
неподготвен се изказваш, кака. баш тук. в темата пишат най-вече жени, които от години ходят по домовете, грижат се за децата и помагат с каквото могат. изписали са кофи с мастило по петиции, протестни писма и какви ли не обръщения. не се борят от вчера и няма да се борят до утре. на всяко нещо му идва времето. това, че ти навремето не си успял и си бил сам и си разочарован и сломен, не означава, че трябва да попарваш желанието на другите, наивни и повърхностни според теб.
някои от нас са от революционерите в пенсия, тези от 10 ноември 89, зората на демокрацията. колкото и обезверени да сме, колкото и да ни е писнало, не сме загубили едно, вярата, че можем да променим нещо. облизваме си старите рани и пак тръгваме. бавно, малко по малко. придружени от тези които са млади и пълни със сили, и слава богу непопарени от песимизъм.
с нашият опит и техните сили може би този път ще стигнем по-далеч. лесно е да се обясни на някой, които има само едната вяра и огън, колко е незнаещ. по-трудно е да му се помогне със съвет кой път да поеме, за да има шансове за успех.
ти, който си явно от пенсионираните революционери можеш да избереш какво да правиш. или да им обясниш колко са прости, или да им помогнеш със съвет.
а в момента времето за дела е златно........

# 294
Стени доста ще имаме да бутаме с глави  Thinking

# 295
 Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Без думи!

# 296
Егати тъпите изказвания прочетох в темите, посветени на децата от Могилино.... Направо съм потресена от някои постинги.....  #Crazy
Искам да видите този сайт: http://lorafoundation.co.za/

Това е сайтът на Лора. Познавам я лично. Осиновена е от възрастно семейство от ЮАР. Живеят в България главно и имат организация, която помага на сираци. И тях познавам лично. Взели са Лора от подобен дом в Родопите преди много години.

Не пропускайте да видите историята на Лора и нейните снимки преди и след: http://lorafoundation.co.za/ls.htm

Можете ли да разпознаете малкото скелетче в началото и бузестото дете след това?

Лора е била ПОГРЕШНО диагностицирана с мозъчно увреждане. Третирана като тежко болно дете на легло без изглед за дълъг живот. След взимането й от семейството, в продължение на няколко години това дете е възстановявано от последствията на неглектирането й. Потрес и ужас!!!! Разказаха ми ужасяващи неща за тези домове, и то от хора първоизточници.

Това дете сега тича, усмихва се, пее, разбира НЯКОЛКО ЕЗИКА!

Забележете тези две изречения в разказа: "According to the nursing staff, Lora was brain damaged and would die soon." - "Although the doctors were astonished that Lora was still alive, they found little wrong with her. There was absolutely no sign of brain damage, Lora was diagnosed as extremely neglected and malnourished."

КОЛКО ЛИ ДЕЦА СА КАТО ЛОРА И ИМАТ НУЖДА ОТ НАС СЕГА??????????????????

Защо трябва да идват хора от другия край на света, за да се погрижат за НАШИТЕ деца?

# 297
  • София
Нямам време веднага да видя сайта. Не са ли се опитали да съдят институциите и държавата за престъпна небрежност или нарушаване на правата на човека? Или на това дете не са му правени съответните изследвания или са били некадърни да видят или съвсем закономерно е попаднала в "статистическата грешка"

# 298
 Yvette, изтръпвам само като те чета. Ако гледам това, и видя дете скелетче, а след това бузесто и жизнено дете, няма да мога да си намеря място. Не мога да се примиря бе, само като си помисля, че е нужно да се променят само един, два закона, да отприщят осиновяването, да дадат шанс на тези деца за нормален живот, свят ми се завива. Толкова ли е сложно, толкова много ли се иска. Защо не се променят тези закони, не проумявам, кой може да има интерес от сегашното положение. Никой, защо тогава? ooooh! ooooh! ooooh!

# 299
Защото трябва да се работи по тях за без пари  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт