Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 203
  • 654
  •   1
Отговори
# 330
# 331
  • България
Искам да изразя възхи6тението си и подкрепата към вси4ки в България,които са се нагърбили с организирането на тази кампания и работят деноно6тно по нея.Това е наи смислената кампания,на която съм била свидетел.Дано да успеем Praynig
Ние сме изцяло с Вас  bouquet  bouquet Hug

# 332
  • България
norah както казах съм юрист по образование и адвокат по професия, за съжаление не съм специалист в тази област, но нищо не пречи да стана знам че тук има и други колеги като се обединим все може нещо да измислим, тези които са по- "на ти" с тази материя ще помоля да ми пишат за кой закони става въпрос за да ги прегледам

Супер тогава,това е от голяма полза ,за да не се 4удим ние, които не сме запознати Peace
Има много по голяма тежест ако деистваме интелигентно и със закона в ръка,а не просто еи така.

# 333
Датата на протестния митинг е 09.10., часа и мястото чакаме да се уточнят.

И тук ще си позволя да напиша една мисъл, която видях тази сутрин в подписа на една съфорумка.

"Аз съм само един, но все пак ме има! Не мога да направя всичко, но има какво да направя. И защото не мога да направя всичко, няма да откажа да направя това, което мога!"

Едуард Евърит Хей

bouquet

# 334
  • sofia
Бинито Peace
Има ли между нас хора ,запознати добре със законодателството?Закрила на детето пази ли4ните данни на децата и правилно,но това в нож с 2 остриета,не може персонала да излиза с това,и да издевателстват над децата зад затворени врати.Децата не са "4астна " собтвеност,а персоналът е просто назна4ен там,и ако не си вър6и работата би следвало да бъде уволен по други параграфи.Мисля,4е не е mission impossible да се намери някакво законово основание за достъп до дома.  Thinking

такъв е закона за съжаление и това трябва да се промени,но има и нещо много съществено в него да е такъв.ПОзнавам го и съм съгласна да неможе всеки да влиза особено при бебетата в домовете.Защото е в разрез със сигурността им,повярвайте ми,така е.

Като цяло оба4е достъпа на доброволци трябва да се улесни PeaceНИе като организ.нямаме проблеми,но не може всеки когато му скимне да влиза в зоо парка и да снима.Така се полу4ава,била съм много пъти свидетел на това.А децата свикват с хората,търсят ги и когато те не идват втори път децата го боледуват.Трябва да се улесни достъпа като цяло,но да има ред в същото време Hug

# 335
  • sofia
norah както казах съм юрист по образование и адвокат по професия, за съжаление не съм специалист в тази област, но нищо не пречи да стана знам че тук има и други колеги като се обединим все може нещо да измислим, тези които са по- "на ти" с тази материя ще помоля да ми пишат за кой закони става въпрос за да ги прегледам

Супер тогава,това е от голяма полза ,за да не се 4удим ние, които не сме запознати Peace
Има много по голяма тежест ако деистваме интелигентно и със закона в ръка,а не просто еи така.

съгласна,но и трябва малко да ги стреснем,щото от години действаме интелигентно,а законите не работят.Що?щото няма контрол,за това.За санкции да не говорим Confused

# 336
  • България
Тео7777  bouquet
В това изре4ение е събрана цялата истина .Никои не е всемогъ6т,но ако всеки направи това ,на което е способен планини 6те се преместят,дано пове4е хора го осъзнаят,вместо да се ваикат какво могат да направят и да се примиряват ве4но:peace:

мадлена
да,определено само законът няма да ги стресне Cry,то ако бе6е така няма6е да има такива домове.Мисълта ми е ,4е не е ло6о да сме добре подготвени,за всеки слу4аи.А ина4е може и глави да хвър4ат(това казано в преносен смисъл) Mr. Green

# 337
  • sofia
Тео7777  bouquet
В това изре4ение е събрана цялата истина .Никои не е всемогъ6т,но ако всеки направи това ,на което е способен планини 6те се преместят,дано пове4е хора го осъзнаят,вместо да се ваикат какво могат да направят и да се примиряват ве4но:peace:

мадлена
да,определено само законът няма да ги стресне Cry,то ако бе6е така няма6е да има такива домове.Мисълта ми е ,4е не е ло6о да сме добре подготвени,за всеки слу4аи.А ина4е може и глави да хвър4ат(това казано в преносен смисъл) Mr. Green

скоро,ще има достатъ4но какво да 4етете и да у4ите.

ето какво сме писали ние преди месеци.Про4етете го и ви уверявам,4е има какво да нау4ите.

http://fdbm.org/site2/dbm_pismo.htm

# 338
  • България
Lavender

Видях писмото,което сте изпратили и 6те го про4ета много внимателно.Не вярвам да е имало някакъв особен ефект върху арогантността и цинизма на ония отгоре.Наистина 6том на6ите "велики" министри не разбират от думи и не могат да реагират адекватно на цивилизовани методи за диалог,направо трябва да се деиства "първобитно",да се стреснат.Това безумие трябва да се спре.Да  осъдим цялото министерство,а за6то не и държава #Cussing out в международния съд,както са съдили много държавни глави и престъпници.Само драконовски мерки 6те ги оправят Mr. GreenНо докато 4акаме възмездието ,децата умират,и това не ми дава мира откакто видях филма.Наистина не съм допускала,4е това са децата на България.

# 339
Току що влизам в темата, от колко часа ще се провежда митинга, защото ако е в работно време ще ми е трудно да отида, а имам желанието. Ще обявите ли събитието в новинарските интернет сайтове, примерно nes.bg, dnes.bg, netinfo.bg. Мисля че те няма да ви откажат съдействие.

# 340
девети е вторник. сама съм с двете деца. а пък едното е 4 месечен ревльо. но ще дойда. ако трябва и с тях.

# 341
Julie, сутрин ли ще бъде, кога? Питам, защото съм на работа...

# 342
почти 99% ще е от 13.00 Марги Peace

# 343
Julie, сутрин ли ще бъде, кога? Питам, защото съм на работа...

не е ясно в колко часа... все още.

# 344
Nora, Madlena, вижте Закона за закрила на детето.
Lavender, става дума за небезконтролно влизане в домовете, а за влизане на граждани желаещи да станат част дори и за малко от ежедневието на тези деца. И най-малкото при влизане на доброволци да подписват декларация, че няма да изнасят информация от дома. Винаги има начин, а и е лесно да се контролират нещата стига да има желание от страна на директорките. И без това се влиза и излиза от разни организации по тези домове, когато се носят дарения и в повечето случаи децата само мяркат някои хора, без да имат контакт с тях, а им се иска.
Никъде в Закона за закрила на детето или другаде не съм срещнала забрана за достъп на граждани в домовете. За Нора и Мадлена: ще ви пусна и друга нормативна уредба, ако имате желание да се разровите.

Общи условия

Активация на акаунт