Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 204
  • 654
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ви момичета.  Hug

Ето тук е законът за закрила на детето.

# 346
Разбрахме кога ще бъде протеста, и аз ще съм там. Какви са обаче исканията ни? Под какви лозунги ще викаме?

# 347
Ето правилника за прилагането му:http://pravo1.ciela.net/act.aspx?id=0&idna=7F48ADD0&idstr=0&iditem=0&find=

А, ето и по-актуалния вариант на закона:http://pravo1.ciela.net/act.aspx?id=0&idna=7F406201&idstr=0&iditem=0&find=

# 348
  • България
Binito,Margarita
Благодаря,6те се поразровя из законите   bouquet
Искам да попитам дали има смисъл например да информирам тука6ните медии,понеже живея в наи социалната от социалните държави и ако има не6то ,което тук ненавиждат и не търпят това  е социалното неравенство, да не говорим ,когато се отнася за деца,и то за трагедия от такъв ма6таб.Има организации, тук ,които работят то4но с такава цел,и ако им дам филма може да ни насо4ат или да помогнат финансово.Но така или ина4е 6те гледам да задеиствам не6то тук,понеже няма как да доида на 9,макар 4е ми идва да грабна първия самолет.

# 349
  • у дома
аз лично мисля че има смисъл..

също като с Априлското въстание .. знаели са че няма да свърши работа, но е постигнало целта си - другите държави да обърнат внимание на нацията ни..

и сега си мисля че протестите отвътре няма да имат кой знае какъв ефект, но ако някой отвън размаха пръст където трябва - веднага ще се разтичат нашите да работят по социалните въпроси

# 350
Binito,Margarita
Благодаря,6те се поразровя из законите   bouquet
Искам да попитам дали има смисъл например да информирам тука6ните медии,понеже живея в наи социалната от социалните държави и ако има не6то ,което тук ненавиждат и не търпят това  е социалното неравенство, да не говорим ,когато се отнася за деца,и то за трагедия от такъв ма6таб.Има организации, тук ,които работят то4но с такава цел,и ако им дам филма може да ни насо4ат или да помогнат финансово.Но така или ина4е 6те гледам да задеиствам не6то тук,понеже няма как да доида на 9,макар 4е ми идва да грабна първия самолет.

Има смисъл, ама те дали не знаят?!
Защо не се поинтересуваш от тамошното законодателство относно достъпа на граждани в домовете за отглеждане на деца. Всъщност това е доста интересно- как те са разрешили контрола в домовете и достъпа на обикновените граждани.
Защото за мен затворени врати няма, но има хора дето не са като мен- ако не ги пуснат да си търсят правата и просто не им се занимава и се надяват други да погледнат тези деца.

# 351

Не бива да има безразлични в този момент! И нека всеки си зададе въпроса с какво може да помогне. Защото никога, никога човек не знае какво ще направи, ако му се роди детенце с проблем. Какво, там ли ще го оставите? В онези домове?????????????

Ивет, и аз съм като много от майките в този форум, направо сън не ме хваща от как гледах филма. И за да отговоря на по-горе зададен въпрос, мога да кажа, че никога не съм си представяла домовете в България като идеални места за живеене, но пък това което видях направо ме втрещи. От близо седмица се ровя из интернет и се чудя какво бих могла да направя - в чужбина съм и съответно не мога да дойда на митинга - но ми се иска да направя каквото мога. Виждам, че има и други майки от чужбина, които имат желание да помогнат - имаше идея да се направи уеб сайт от където да се координират нужди и ресурси, да се разменят идеи и т.н. Като човек с опит в тази сфера - кажи как виждаш един такъв проект - би ли могъл да се осъществи в действителност и как да подходим конкретно, от къде да започнем?

# 352
  • България
Моми4ета,тогава 6те деиствам с тука6ните медии и организации,срам не срам Blush 6те извадя кирливите ризи на България в името на децата.Отдавна го мисля това, като маика ме боли много за тези деца,все едно са мои.Някои бе6е казал,4е децата с увреждания имат съ6тите потребности от топлина,вннимание и т.н ,аз бих казала,4е те имат двоино пове4е нужда от това. PeaceНа6ите политици и министри са престъпници и дано да си полу4ат наказанието и да влязат един ден в историята на позора. #2gunfire
Не мога да гарантирам успех,но 6те направя вси4ко,което е по силите ми.Да говорим само без да деистваме няма смисъл,затова 6те деиствам в следва6тите дни.

# 353
Моми4ета,тогава 6те деиствам с тука6ните медии и организации,срам не срам Blush 6те извадя кирливите ризи на България в името на децата.Отдавна го мисля това, като маика ме боли много за тези деца,все едно са мои.Някои бе6е казал,4е децата с увреждания имат съ6тите потребности от топлина,вннимание и т.н ,аз бих казала,4е те имат двоино пове4е нужда от това. PeaceНа6ите политици и министри са престъпници и дано да си полу4ат наказанието и да влязат един ден в историята на позора. #2gunfire
Не мога да гарантирам успех,но 6те направя вси4ко,което е по силите ми.Да говорим само без да деистваме няма смисъл,затова 6те деиствам в следва6тите дни.
извинявай,не разбрах в коя държава живееш в момента Embarassed,но мисля че отзвук и натиск отвън е шанса нещата да се задвижат

ако искаш-преведи исканията ни и заедно със копие от филма и снимки от протеста,които се задължавам да ти осигуря ги разпрати на всички медии там Hug  bouquet

нека това направят и другите чужбински майки Praynig

# 354
  • Кредитен консултант - Варна
В другите градове какво можем да направим,за да подкрепим протеста? Имате ли координатор във Варна ? Аз мога да присъствам,но ако е във Варна , както и да помагам с други неща - имам време ,техника . Ако едновременно се направи протест на повече места и отзвука ще е по-голям в медиите и повече хора има шанс да бъдат информирани и да застанат зад проблема ?

# 355
идеята ми е да се направи нещо, което не е само кампанийно, а да се създаде база за работа в дългосрочен план. Сигурна съм, че с протести и петиции рано или късно нещата в България ще се променят, но това е процес, а въпроса не е само в това, а да се помогне реално на децата сега. За пускане на информацията в медиите в чужбина - да, нека да се опитаме доколкото можем да се разчуе за домовете в България, но за съжаление гледам как всеки ден медиите  изсипват някакъв ужас, някаква сензация и то развиваща се тук, в Щатите, та имам чувството, че нашия проблем ще е само един от многото и то в страна за която тук малцина са чували.

# 356
Гражданският протест срещу равнодушието на държавата към децата в институции и децата с увреждания, ще се състои на 09.X.2007г., от 13.00ч. пред МТСП. (Министрество на труда и социалната политика), ул. "Триадица"N2.

Те са там! Сега! Те имат право на жовот! Ела!

Hug

# 357
  • под шипковия храст
за тези, които сме далеч от софия и не успеем да дойдем, дали не можем да измислим символ, който да носим през деня, а който има възможност да сложи на фасада или знам ли  newsm78 дайте предложения!!!
както бяха лентичките за медиците... само че, трябва да може всеки да го направи сам. дали да не разпечатаме снимките от аватарите и подписите и да ги сложим в баджове?! Thinking четимо ли ще бъде...

# 358
за тези, които сме далеч от софия и не успеем да дойдем, дали не можем да измислим символ, който да носим през деня, а който има възможност да сложи на фасада или знам ли  newsm78 дайте предложения!!!
както бяха лентичките за медиците... само че, трябва да може всеки да го направи сам. дали да не разпечатаме снимките от аватарите и подписите и да ги сложим в баджове?! Thinking четимо ли ще бъде...

Да, и аз си мислех за нещо такова. Дайте да измислим бързичко как да покажем протеста си ние, които сме далеч от София.

# 359
  • sofia

Да, и аз си мислех за нещо такова. Дайте да измислим бързичко как да покажем протеста си ние, които сме далеч от София.

ще помоля моми4ето правило фаила за флайерите да направи и файл за ленти4ки Peace

за нашите си медии си има специално прес инфо,което се изготвя и ще бъде пуснато когато преценят ПРките ни Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт