Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 195
  • 654
  •   1
Отговори
# 300
Радостина, за съжаление в момента не мога да отговоря конкретно на въпроса ти, ситуацията е доста сложна. Тези хора бяха щастливи, че успяха да измъкнат детето от този ад, защото и това беше доста трудно....
 Принципно това трябва да се прави, да. Да се съдят хората, довели до това състояние малки и беззащитни деца. Но все пак говорим за България, нали така....

Тео, моля те виж снимките. Лора е просто прекрасна, това ще ти даде кураж, че за тези деца има шанс!

Сънили - абсолютно си права. Управниците в крайна сметка имат пари да правят, коли и вили. Що да мислят за тези увредени деца?

Хора, спомням си как Лора на 6 годинки ядеше бебешка храна, защото стомахчето й още не можеше да се справи с твърда. Още не можеше да тича....но беше с усмивка на лицето си от тук до Луната. Защото я ОБИЧАХА едни скъпоценни хора.

Какво като имат увреждания тези деца - те не изпитват ли глад? Не ги ли боли? Нямат ли нужда от обич?

Не бива да има безразлични в този момент! И нека всеки си зададе въпроса с какво може да помогне. Защото никога, никога човек не знае какво ще направи, ако му се роди детенце с проблем. Какво, там ли ще го оставите? В онези домове?????????????

Последна редакция: чт, 04 окт 2007, 00:42 от Yvette

# 301
Защото трябва да се работи по тях за без пари  Thinking

Ако това наистина е причината, то тогава подписа и аватара ми са много слаби. Не мога да повярвам, че може да има такива "хора", не мога да повярвам, че те наистина съществуват, че ни и управляват. Това е нечовешко, трябва да си изрод, да знаеш за тези ужаси и издевателства, за тези кошмари, да спиш спокойно и да мислиш само за пари. ooooh!

# 302
Не бива да има безразлични в този момент! И нека всеки си зададе въпроса с какво може да помогне. Защото никога, никога човек не знае какво ще направи, ако му се роди детенце с проблем. Какво, там ли ще го оставите? В онези домове?????????????

без коментар

# 303
  • България
Ами какво се у4удваме,4е 4ужденците искат да ни осиновят децата.Те нали са "тъпи,прости,ограни4ени"(наскоро има6е тема дори за "тъпите американци"),като такива не "подбират" какви са децата.Ние като една високо интелектуално развита нация не можем да се "излагаме" да отглеждаме и осиновяваме такива деца. Mr. GreenДори не можем да ги гледаме и да се грижим за тях от разстояние....Само здрави,прави,бели и така нататък.
Коя държава си остави медиците в Либия след скандала със заразените от СПИН?Не 4акахме ли пак на наивните,смотани,идеалисти 4ужденци да ни извадят от тинята?И сега,ако даи Боже законът за осиновяване се промени кои пак 6те ни осинови и спаси децата?Жалка картинка сме ние българите,само ревем и се оплакваме пред света ,4е нямаме еди какво си,последни модели гсм ,коли,дрехи...а не ни е срам,4е имаме скелети в гардероба си Cry

# 304
евала, норче.  bouquet
кофти нация си падаме.........

# 305
Ох направо губя разсъдък като гледам милите измъчени деца и потресаващите изказвания на тази болна лелка"Масларова' иде ми да я утрепя  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Задължително да си подава оставката г-жа Масларова  и да се иска промяна нацяло в социалната сфера ,сега са ни паднали господа политиците да ги изнудваме  #Cussing outзаради тъпите избори ще изпълняват исканията ни за да изпъкнат повече пред хората.
Аз също не съм мислела ,че е идеално положението в социалните домове ,но това наистина е ужасно нямам думи .Между другото щом има един такъв дом ясно ми е че има и други "гнили ябълки " може би и старческите домове са със същата участ . newsm78 Sad
Според мен има и липса на здравна помощ спрямо децата с увреждания ,сещам се за двете малки деца-"две деца -една съдба"/Емко и Радостинка/ тъпите лекари даже не установили точна диагноза ,друг абсур е че не се усигурява никакъв медицински персонал щом родителите искат сами да си гледат децата а и на всичкото отгоре милите са нямали и колички с които да ги придвижват.Ще спомена и малкият Криско който нашите "лекари" немогат да лекуват защото незнаят как а и нямало такава пътека /каква глупост/.Да отпаднат тея тъпи пътеки как така човек умира а те ще кажат ми спасявайте се няма пари ,няма донори ,няма такава кл. пътека /аман от глупостите им/.
Затова дайте като стачкуваме да искаме цялостна реформа на здравното осигоряване и социалната политика относно осиновяване,финансирането на социалните домове ,децата с увреждания да имат задължително рехабилитатор и ако трябва да им увеличат парите само и само да привлекат хора/специалисти/. Сегашните социални помощи да се вдигнат ,а същеврменно с това да се въведат и детски, а не да се чудят как да ги ощетяват тези деца .
Моля ви дайде да се обедини цялостно стачката ,защото тези деца са свързани може би  newsm78и към здравното минестерство .
p.s. Ако нещо бъркам ме извинете ама така ми е паднало пердето тези дни /заради подобни проблеми/ и затова се отприщих и ми се иска да ги раздрусаме яко онея горе . #Cussing out

# 306
Не искам да ви занимавам с емоционалните си проблеми, защото повечето от вас, в този форум ги имат същите. Образно за мен. кошмарът е следния - децата са от едната страна на стената, ние сме от другата - не чуваме когато плачат, не чуваме когато ги боли, не чуваме когато умират и честно казано не искаме. Помните ли един репортаж по БТВ май, за един блок в София, който се беше сплотил около идеята да изсели едно семейство, грижещо се за дете с проблеми, защото детето "виело като вълк"  - а хората от блока все едни грамотни, интелигентни, вечер си представям че пеят "Мила родино" с партитури...СМЪРТ ЧРЕЗ НЕГЛЕЖИРАНЕ - ето новата терапия, внесена чрез защитен проект от Китай. Не знаехте ли че с това церят тези деца - ми да ви го кажа, нищо че и аз скоро го научих. И докато чакаме хората от правителството да ги цапне Халеевата комета според наглото изказване на просветния министър - че а има и те закакво да се разтревожат, ето над какво още можем да помислим ние с вас:
1.Защо православната ни църква, с целият си имотен ресурс, не е построила досега едно сиропиталище? Защо децата от домовете не са кръстени -нали това еосновополагащото и най-важно тайнство?Може би защото няма кой да  даде по 60лв. за кръщавка?
2.Къде е сега Весела Дрганова с чисто новата си количка и с новоизлюпеното си мъжле първенюнче, да ни доведат един чистак нов цар - от унгария ли, от Германия ли, от Австрия ли, от партията на българските жени ли...абе от където си решат - ще му реституираме два чадъра от Могилино, ако ще да се съди за тях със шефката на дома...
3.Пропуснах да ви кажа че Бойко Борисов щял да нарита всички нацисти от дома в Могилите, но нямало как без магистрала -първо магистрала до Могилино и после - право едно карете в бъбреците!
4.Пак за Всела Драганова - еи тая ако реши да плати за митинга като за концертите и другите си предизборни щуротии, що лпакати и билбордове ще плъзнат из България, що журналисти ще пишат и ще плачат с крокодилски сълзи за децата тогава....Ама не, и знаете ли що - ми щото те българските жени от таз партия, те по чуждо не ходят, моля ви се - те само свойто си гледат, нали са порядъчни...
...И тук цинизмът ми свършва. Но цинизмът на отрепките, които се бутат в политиата не свършва....
Смърт, чрез неглежиране - ето това не ми дава мира, защото е ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ДЪРЖАВА ПОЛИТИКА, ЧРЕЗ КОЯТО СЕ РЕШАВА ГОДИНИ НАРЕД ПРОБЛЕМА С УВРЕДЕНИТЕ ДЕЦА . Или казано с думите на Сталин: ЕСТ ЧЕЛОВЕКА - ЕСТ ПРОБЛЕМА, НЕТ ЧЕЛОВЕКА - НЕТ ПРОБЛЕМА. Тая присъда е подписана първо от майките, после е потвърдена пред апелативния съд на учережденията, след това пред върховния на правителството и това с пълното съгласие на господа и госпожи съдебните заседатели - НИЕ С ВАС.
 И за капак да плюя и в собствената си купичка - пътят ми до могилино сега е няколко хиляди километра, но дълги години беше само няколко десетки...300км. е според испанците пътят до опрощението, за тях Сантяго, за мен Могилино, за вас конкретните деца, на които помагате - но всички знаем как бързо пристигат кошмарно слабите им личица при нас докато се правим че спим, докато се правим че работим, докато се правим че правим...
...Сега събирам информация и макар и далеко подготвям своя си стачка, колкото да плаша гаргите да е - пак няма да е нищо.
И дано  ентусиазмът да не охладнее и това гражданско общество, което виждам да се заражда по форумите, да преобърне хода на политическата ни история.
Амин!

# 307
Написах мнението си и в подписката.Престъпленията се наказват в съда.Там е и мястото на държавните ни институции.Надявам се все пак,държавата да предприеме някакви мерки.

# 308
Това е специално писмо до всички вас от Кейт,по-долу го превеждам:
Благодаря на всички вас за невероятната подкрепа,която указвате на децата от могилино.не мога да ви обясня,колко възнаградена се чувствам,че правите това като директен резултат от факта ,че станахте свидетели чрез филма,на ужасния живот на децата в дома.Моля ви,не се предаваите,дори да чувсвате,че никой не ви слуша,силата на екипа ви ще вви доведе до края!Сигурна съм.Моля ви,продължаваите да ме информирате -и ако смятате,че мога да помогна по някакъв начин-кажете ми.Аз ще пиша скоро и писмо на сайта на Тру Вижън-за това проверяваите и него.Аз съм с вас духом,макар и не лично.
С уважение:Кейт Блюет

Thank you all so very much for your tremendous and relentless
support for the children of Mogilino. I cannot tell you how rewarding
it is to see what you are doing as a direct result of witnessing,
through the film, the terrible lives of the children in the
institute. Please don't give up - even if you feel no one is
listening - your team power WILL GET THROUGH in the end, I am sure of
it. Thank you all - please keep me informed - and if you think I can
help you in any way - then please let me know. I will be writing an
updated letter on the True Vision website soon - so please keep
looking at it. I am with you in spirit if not in person. With kind
regards Kate Blewett ''

# 309
Стояне къде те обидих, посочи ми и уведоми модератор, в противен случай просто замълчи.
нека послушаме Кейт, права е, ако трябваше, след всяка неразбита стена да спрем, отдавна нямаше да има ДБМ, отдавна, само щяхме да си спомняме с тъга, за децата които гният там, отдван всичко да бе свършило. Никога няма да бъде направено достатъчно за децата в домовете, защото всяка минута прекараня и в най - добре уредения дом, е багубна за човека като индивид, и трябват години, в нормална среда за да го заличи........а децата са 18 000, със или без увреждания, те си гният, стават звеове, отцеляват само най - силните и тръгват по път, от който няма връщане..........трябва да го спрем, трябва да го променим, не трябва да го допускаме................

# 310
  • Бургас
Извинявам се предварително -не съм прочела ОЩЕ цялата тема, но наваксвам и не съм гледала целия филм просто НЕ мога аз съм слаба и се мразя за това просто нямам сили гледам плача спирам и пак така ....
Имам обаче въпрос, подписваме се в тази петиция която искрено се моля някои на който му пука да прочете, но защо ли се съмнявам ....
но като краен резултат КАКВО ще се случи, има ли някаква инициатива да помогнем, аз нямам особени финансови възможности но ще дам каквото мога, МОЛЯ някой да ми каже.

# 311
СМЪРТ ЧРЕЗ НЕГЛЕЖИРАНЕ - ето новата терапия, внесена чрез защитен проект от Китай. Не знаехте ли че с това церят тези деца - ми да ви го кажа, нищо че и аз скоро го научих.

Това дава обяснение на много неща. Magla_ta, подкрепям изказването ти като цяло.

Радвам се за писмото от Кейт.

Мадлена, подготвя се и протест, има и официално писмо, освен петицията. Създава се сериозен колектив за активни действия.

И аз не мога да спя...Но най-сетне се наддигна общността срещу този проблем. Защото да, наистина, това не е единствения дом в България с подобни проблеми. И от години се чудим какво можем да направим. Сам човек е безсилен, но когато се обединим и всеки допринесе с каквото може, тогава ще стане нещо значително.

Момичета и момчета, ако продължаваме така в същия дух и не охладняваме, заедно ще бутнем тази огромна стена! И ще има промени! За дечицата!!!!!!!!!!

# 312
  • у дома
мадлена, трябва да дадеш от себе си, от времето, енергията, състраданието и любовта си.. ако ти стиска

Пари и вещи да се дадат е най-лесно .. но не вещите са важни за тези деца в този момент..

# 313
  • София
Предвидено ли е и въобще възможно ли е да бъдат умедомени всички подписали петицията, за ПРОТЕСТА?

нямам представа дали е възможно newsm78
сега щес е провери  Peace
Ще стане ли?
Имаме ли контакти с българската православна църква? Те нямат време покрай уреждането на имоти и хотели, нека да ги разберем... Не им остава време за сиропиталища. Но познавам лично и почтени хора. Кажете да ги потърся ли и ми дайте датата.

# 314
Yvette иска ми се да се присъединя към стачката ама съм от Бургас ,неможе ли да се стачкува във всички градове  newsm78 /може би няма да мога да дойда там /
Може би така също ще могат много майки да се включат които нямат възможност да дойдат. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт