Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 188
  • 654
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде на път....
Подписах!  Peace

# 151
искам да кажа на тези от вас, които не могат да съберат сили да изгледат целия филм. не е до гражданска позиция, не е до човещина или смелост, или липса на добрина. просто понякога ужаса надхвърля представите ни.
работих интензивно 16 години с млади, напълно парализирани, на командно дишане пациенти. много хора са умрели в ръцете ми, видяла съм какво ли не.
и аз нямам обаче сили да изгледам филма до край. на третата минута се задушавам от сълзи.
моята лична полза от този филм, от малкото което видях от него е, че вече съм способна да работя и с деца и също бих могла да отгледам дете с увреждане. това е моята лична равносметка.

# 152
  • под шипковия храст
от няколко дни само превъртам кадри в главата си. и се питам... добре де, нали има инспекция по тези домове, то не е частен дом, че да не се забележи досега!? това е цяла верига от институции... така ли не се намери човек, който да види нещо поне малко нередно в този... за мен си е чиста проба концлагер! и как от ВВС успяха да го намерят и да разберат за него, а на нашите журналисти къде им са очите?! и какво да направим, че да се вземат незабавни мерки!? петицията е чудесна инициатива, подписах я и ще накарам и други да я подпишат, но тя ще отнеме твърде много време...а там всеки миг е фатален.
искам да питам дали сте предприели и нещо друго - за да можем заедно да помислим и да се допълним, всеки според възможностите си! да намерим точните хора и да се опитаме да постигнем бързи резултати, заедно, като координираме действията си! Peace

# 153
точно в момента това правим. опитваме се да координираме действията си. и в тази и в другата тема уведомих, че днес има първа работна среща. повода е филма за могилино, причините са безкрайни.
организации, фондации, сдружения и отделни хора с идеи, познанства Winkи конкретни предложения са добре дошли. предполагам, че това ще е първата, но не и последната среща за този филм и последствията от него.

# 154
  • под шипковия храст
 Peace ще се радвам, ако споделите после с нас какво сте решили да предприемете, както и ако можем  с нещо да помогнем. мисля, че интернет дава достатъчно възможности за комуникация от разстояние и невъзможността на някой от нас да присъстват на срещите, не трябва да е пречка да се включим дистанционно  Thinking

# 155
именно, след срещата ще пишем пак. дотогава лично аз съм офф.

# 156
аз пък мисля че е добре че ксения пише тук, за да оттренираме диалога с подобни мнения, защото самата масларова мисли така, както и голям процент от хората: "децата са увредени, те толкова си могат, затова са така
осигурени са им прилични условия, много персонал, който се раздава
вие сте некомпетентни и това не трябва да ви интересува
ббс иска да ни очерни заради политически или други там мотиви"
трябва да се отработи точен и конкретен отговор, който да обяснява и на негледалите филма(като масларова, защото съм сигурна че не го е гледала), защо наистина тези деца имат нужда от помощ и какво е шокирало света

# 157
  • София
Преди години що рев се изрева за лошото отношение към бездомните кучета..... Спомняте ли си?
Щом може за кучетата да се дават пари и да се следят световните стандарти, децата, независимо от коя институция за отглеждане са, заслужават поне кучешки евпорейски и световен  стандарт.

# 158
трябва да се отработи точен и конкретен отговор, който да обяснява и на негледалите филма(като масларова, защото съм сигурна че не го е гледала), защо наистина тези деца имат нужда от помощ и какво е шокирало света

Права си, защото много хора, които не са навътре в нещата, не са гледали филма, не знаят за какво става дума, ще започнат да се питат кой е прав. Трябва да има ясен, конкретен и достъпен за всички отговор на тези мнения.

# 159
на всички с различен софтуер, препоръчам да прочетат и историята на Искрица Надежда.
не е спорна темата за Калоянчо, не е спортна. не е и сеирджийска. не предполага и подиргавка с чувствата и емоциите на хората и с техните усилия за някаква промяна. и показва едно нещо - че когато едно дете е обичано,  прогнозите колко точно може и докъде ще стигне са безсмислени.

# 160
Само да добавя, че освен това Масларова каза: Не сме длъжни да даваме обяснения на никого!

Мисля, че пак ще го каже, и на това също трябва да има ясен отговор. Може да ни звучи пародоксално, но държавата ни е такава. И когато ти кажат подобно нещо, всеки нормален човек си глътва граматиката и не знае какво да отговори. ooooh!

Лени, да, така е!

# 161
Изгледах днес изцяло филма, подписах Петицията.

Ужасна картинка. Гледам и не мога да повярвам, че това е възможно - деца, живи скелети - било от заболяването.. как може това или тези деца да са там вместо в болница, да получават необходимите медикаменти и лечение, за да не са такива живи скелети. Ако наистина са наблюдавани в болници и хранени добре - тези деца няма да са самодвижещи се скелети.

Може да са даде шанс на такива деца - ето например Диди - да й се направи Пълна промяна, ще стане една красива жена и майка - както тя самата иска и да се грижи за децата си.
Постоянна и усърдна работа с нея от психолози, логопеди... Диди ще стане един добър гражданин на страната си.
Ето това не го е дала майка й - тя не я иска, а Диди я чака...

НЕ НЕ НЕ!!!!;
Картинката е невъзможна. Оставени са децата на изживяване - това си го казаха във филма.

Гледам моята Гери и сърцето ми се къса.

# 162
определено трябва да се обмисли какво ще се говори- кратко и точно, много конкретно,  да има готов отговор за всякакви въпроси, защото ще ги зададат, а масларова ще извърти нещата както винаги
сигурна съм че ще започне с това че директорката е отстранена и че децата ще се местят, и ще приключи с общи приказки за превенцията и реинтеграцията
и толкоз
въпросът  е приключен

# 163
определено трябва да се обмисли какво ще се говори- кратко и точно, много конкретно,  да има готов отговор за всякакви въпроси, защото ще ги зададат, а масларова ще извърти нещата както винаги
сигурна съм че ще започне с това че директорката е отстранена и че децата ще се местят, и ще приключи с общи приказки за превенцията и реинтеграцията
и толкоз
въпросът  е приключен

Предполагам, че това ще една от основните теми на срещата днес.
Но давайте и вие своите предложения за отговори, всяко мнение е ценно. Благодаря ти! Hug

# 164
и толкоз
въпросът  е приключен

Да, за съжаление си много права. Ще ги преместят в следващия такъв дом, ще ги подмятат насам-натам, ще ги "скрият" от очите си (ако имат очи тези хора). Има деца- има проблем, няма деца- няма проблем...
Затова не бива и този път нещата да останат просто така...

Общи условия

Активация на акаунт