Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 147
  • 654
  •   1
Отговори
# 165
Ако този дом е в София например нямаше да се стигне до такова обслужване- Никой нямаше да си позволи такова занемаряване. На поста на директорката нямаше да е дивата селянка а човек който знае какво и как да направи за да помогне на тези деца - да получат грижи и храна. Добре че има хора дето ходят и по селата че да ни покажат какво става с децата ни.

# 166
  • в гората
Чак днес го гледах!
Просто съм без думи.
Ще се видим в 5!

ПП. И в София има домове, които не са цвете за мирисане.

# 167
живея в чужбина, и освен да подпиша петицията, както и майка ми, мъжа ми, брат ми, друго не мога да направя, но ще следя всяка информация която пишете, а пък ако се сетите че с нещо мога да помогна, живея в германия, само кажете. Не ми се ще тази тема , да си остане просто една тема...........

# 168
  • sofia
живея в чужбина, и освен да подпиша петицията, както и майка ми, мъжа ми, брат ми, друго не мога да направя, но ще следя всяка информация която пишете, а пък ако се сетите че с нещо мога да помогна, живея в германия, само кажете. Не ми се ще тази тема , да си остане просто една тема...........

обещавам от името на вси4ки нас,4е това няма да се слу4и Hug

# 169
  • София, "Младост 3"
гледах на пресекулки, не целия

.. не знам какви хора работят в тези домове -0 контингент за есесовци че и по-лошо....

Ти нямаш смелост дори на филм да го изгледаш. Интересно как тогава не виждаш какви хора там работят- със сигурност много по-добри от теб! Те са там за да се раздават от сутрин до вечер.
"раздаване" не видях
ако имаше - нямаше тези деца да са със счупени глави - има елементарни мерки, които дори в техните тежки случаи могат да се предприемат и не изискват ПАРИ а само молако ГЕЛАНИЕ от персонала да се погрижи за специфичните нужди на децата - поне да не се нараняват
нали реално не мислиш, че са скелети от факта чеимат хранителни проблеми??? но и ти ще станеш такава ако те тъпча с лъжицата по начина по който видях

и още нещо - ако на персонала не му понася - както на мен - ДА НЕ РАБОТИ ТОВА!!!!! да иде да пасе крави /но дори и кравите не биха понесли такова отношение и няма селялнин дето ще прлати на кравар ако той му гледа кравата както ттези хора - децата/

и още нещо Wolf преди време писа - още анонимно - нямаше регистрация - за ужасите които те със синя му преживяха по БОЛНИЦИ и лечебни санаториями и заведения....
не съм забравила ироничните му постове, които направо ми се врязаха в сърцето
за жалост злобата, жестокостта и нечовешкото отношение често вървят ръка за ръка с персонала в здравните заведения.....
тази борба не е само за домовете - моля вижте десетте точки на които НЯМА право една майка в лечебно заведение които е писала ЛИЛИБОН!
всичко това е обвързано - това е персонал който би трябвало да помага, да закриля човешкия живот, а не да го унищожава.... поне да стоеше безпристрастно, а то и на бой налита и  гледа всячески да те смачка и унижи и обиди поне ако не друго....

Ксенийче, да не ти се налага да ходиш по здравни заведения както съм ходила аз за да почувстваш лично и персонално ти и детето ти /ако въобще имаш такова/ ГРИЖИТЕ които подобни "добри" хора като въ вфилма ще положат за вас! само се кръсти...щото не знам какво би писала тогава

# 170
Гледах филма ,подписах .Не знам дали греша но тези деца умират от глад - забелязах ,че порцийката им е е 5-6 лъжички .И те линеят това ,което им даваха е вероятно попара - хляб с вода - дълбок контраст с дебелогъзите лелки .Сляпото момченце - дали е живо още ?Васи сигурно е починала от глад .Тези деца не се извеждат на вън ,гледат ги по- лошо от кучетата в дворовете си .Онемях от съществото назначено за директор - в сградата били вложени пари ,имали нужда от компютър ...И мен да затворят и да не ми дават храна и аз ще изглеждам по подобен начин .Има нещо тотално сбъркано в нас .

# 171
  • Варна
Гледах филма, всяко едно дете независимо болно или здраво в такива условия ще полудее, мен да ме затворят там и аз ще полудея. Преди време гръмна скандал в Русия с едно детенце от детски дом болно от атопичен дерматит в резултат на хранителна алергия, там за да не се чеше добрите, отзивчиви и правещи всичко по силите си лелки му бяха вързали ръчичките за кошарата, в резултат до ръцете за дълго време е бил прекъснат притока на кръв и на детето му ампутираха на едната ръка китката, а другата до лакътя, същите тези прекрасни лелки се опитаха да кажат, че детето е така заради болестта си, този филм много ми напомни този случай, не очаквах, че такова нещо става в момента в България, ако не го бях видяла нямаше да повярвам. Подписах петицията, ако има протести във Варна ще участвам задължително.
Това което става в този дом / домове / е убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин и трябва да се спре.

# 172
Някакви новини от срещата?  newsm78

# 173

Преди 6-7 г като влезли журналисти в дом до Кърджали, заварили вързани за таблите деца.
Със сезал и чорапогащници. Там директорът искал диванче за стаята за почивка на персонала.
Ще ви разкажа за исландските домове за аутиси.
След като се върнахме от българия  тази есен аз запо4нах на нова работа в "дом" за аутисти. Става въпрос за пълнолетни които живеят в апартаменти с вси4ките удобства които им се полагат имат и градина отпред да не говорим 4е отзад в двора имат и джакузи за общо ползване . в зградата живеят 6 4овека .
  П.С. а от това зубрене на психологията не ми остава време даже и да ви 4ета Wink

# 174
Някакви новини от срещата?  newsm78

Систематизираха се задачите. Има вече план за действие. Mr. Green Има набелязани задачи, дата и час за протеста. Но трябва да привлечем хора, които да ни подкрепят на място. Трябва ни и мото и обобщена в няколко изречения цялата ни идея, всички искания, кратко, ясно и разбрано. Да стига до сърцата на хората. Предполагам Лавандер ще обобщи резултата от срещата. Hug

# 175
също бих могла да отгледам дете с увреждане. това е моята лична равносметка.

в тази връзка искам да попитам - как се осиновяват тези деца? При положение, че не са включени в регистрите, вероятно и нямат и формален отказ от родителите? Някой знае ли?

Преди време имаше идея от ДБМ да се спонсорират отделни деца в домовете с месечни вноски, да се създаде връзка чрез писма и т.н. - какво стана? Знам че имаше проблем с разпространението на снимките на децата, на този етап може ли това да се направи?

# 176
  • Bapнa
КАК МОЖЕ ТАКОВА НЕЩО ?!!!?! Искам някой лично от управляващите да ми отговори ! Някой е длъжен да ми даде сметка и обяснение !!! Да, точно на мен, защото до такава степен съм потресена, че ми идва да взема пушката и да убивам наред !!! Отвратителната истина породи в мен само ярост и желание за мъст !!! Някой трябва да направи нещо за тези деца !!! В каква шибана държава живеем, бе ???! И този персонал - ей, ще запаля колата и ще ги потроша всичките там ! Това не са хора, това са изроди ! Повече не искам да пиша ...

# 177
  • sofia
КАК МОЖЕ ТАКОВА НЕЩО ?!!!?! Искам някой лично от управляващите да ми отговори ! Някой е длъжен да ми даде сметка и обяснение !!! Да, точно на мен, защото до такава степен съм потресена, че ми идва да взема пушката и да убивам наред !!! Отвратителната истина породи в мен само ярост и желание за мъст !!! Някой трябва да направи нещо за тези деца !!! В каква шибана държава живеем, бе ???! И този персонал - ей, ще запаля колата и ще ги потроша всичките там ! Това не са хора, това са изроди ! Повече не искам да пиша ...

разбирам те напълно.

# 178
  • София, "Младост 3"
и все пак гледа мтемата - 9стр
а като гледам ка кнабъбват някои теми тук в клюкарника и ....нямам думи
изумях направо
явно хората предпочитат да говорят за всичко друго ама не и за нещо такова сериозно
потресена съм от това! потресена! дори не от филма толкова колкото от безразличието на нашите съхфорумци....

# 179
  • София
Много хора просто не са го гледали. Аз гледах филма на английски. Ако няма субтитри и хората не знаят езика, няма и да го гледат.

Общи условия

Активация на акаунт