Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 147
  • 654
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Гледах филма днес...Цял ден ми е свито сърцето,гледам моето дете и немога да повярвам,че някой някъде има такова отношение към дечицата,било то с увреждания или не.Спомням си преди години бях чела материали за чуждестранни семейства,осиновили българчета уж с проблеми.Оказа се,че дете с диагноза олигофрения след известно време на добри грижи и много занимания се превръща в едно съвсем нормално,здраво и щастливо дете.Диагнозите се поставят в бебешка възраст,когато според мен е рано за тях и представляват печат върху човека за цял живот.Може и да нямаш никакви увреждания,но кой го интересува,след като в досието си записан с тежка форма на олигофрения?Няма контролни прегледи,няма по-късно потвърждение на диагнозата.Сигурна съм,че на една част от децата там им няма почти нищо,но са осъдени да регресират и гаснат ден след ден.
Не вярвам,че част от психичното заболяване е като по-малък да си с нормално тегло и с течение на времето да се превръщаш в скелет,костите ти да се чупят.Неможе да си бил весело дете и постепенно да се превръщаш в клатещо се подобие на човек.Видяхте Диди,която в началото на филма четеше списание,а в края се клатеше на стола с празен поглед....Неможе в такъв дом да няма обучен персонал,неможе да няма лекар,неможе тези деца да не минават през контролни прегледи....Неможе!
Подписах петицията,ако има на кого да оставя дъщеря си ще дойда и на протеста.

# 136
  • София
Забравих да допълня,че по образование съм социален работник,макар и да не работя в сферата...Срам ме е от колежките ми в Могилино!Млади жени бяха,в университетите ни обучаваха основно на хуманност и разбиране,учили са го и те...Срамота!

# 137
Не знам дали вече не е помислено, но петицията може да се изпрати и на Европейския парламент. На тази страница са всички координати http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.do … age=EN&id=154.
За филма нямам сили да коментирам Cry

# 138
Не знам дали вече не е помислено, но петицията може да се изпрати и на Европейския парламент. На тази страница са всички координати http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.do … age=EN&id=154.
За филма нямам сили да коментирам Cry

Благодаря, ще я пратим! Hug

# 139
В България има 145 дома за деца "без родители". В кавички, защото повечето от тях имат родители, които биха могли да се грижат за тях, ако им се осигури подходящата подкрепа. Докато обществото вярва, че домовете са по-доброто място за децата, отколкото техноте семейства, тези домове ще продължават да съществуват. Могилино дори не е най-лошият дом.   

# 140
В България има 145 дома за деца "без родители". В кавички, защото повечето от тях имат родители, които биха могли да се грижат за тях, ако им се осигури подходящата подкрепа. Докато обществото вярва, че домовете са по-доброто място за децата, отколкото техноте семейства, тези домове ще продължават да съществуват. Могилино дори не е най-лошият дом.   

Извинявай, но единствената дума в твоя пост, която бих сложила в кавички е думата "родители"! Единственото, което иска обществото е, въпросните "родители" да не се препитават от децата си.

# 141
гледах на пресекулки, не целия

.. не знам какви хора работят в тези домове -0 контингент за есесовци че и по-лошо....

Ти нямаш смелост дори на филм да го изгледаш. Интересно как тогава не виждаш какви хора там работят- със сигурност много по-добри от теб! Те са там за да се раздават от сутрин до вечер.

# 142
Ти нямаш смелост дори на филм да го изгледаш. Интересно как тогава не виждаш какви хора там работят- със сигурност много по-добри от теб! Те са там за да се раздават от сутрин до вечер.

xenia, направо абсурдно ми звучиш.
Не изключвам, че в такива домове има и сърцати хора, но...показаното във филма ако го наричаш "раздаване от сутрин до вечер"... имаш явно проблем с ценностната система.

Моля те, smile3505

# 143

xenia, ти си като харпия бе. Обикновено отлиташ след 3-4 страници, сега си решила да оцвъкаш яко.

# 144
КСЕНИЙО, млък най-после #Cussing out #Cussing out #Cussing out

моля ви се, апелирам към здравия ви разум. просто не четете постовете на ксения. явно жената или е много неразбираща или нарочно го прави. и в двата случая саботира инициативата. дарете я с ингнориране, моля. тотално игнориране. в името на каузата.

# 145
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
КСЕНИЙО, млък най-после #Cussing out #Cussing out #Cussing out

моля ви се, апелирам към здравия ви разум. просто не четете постовете на ксения. явно жената или е много неразбираща или нарочно го прави. и в двата случая саботира инициативата. дарете я с ингнориране, моля. тотално игнориране. в името на каузата.

Можем и с друго да я "дарим", но ще се придържаме към призивът ти - Игнор тотален Peace

# 146
  • Варна
Подписах петицията,но още събирам сили за да гледам филма..... Tired

# 147
гледах на пресекулки, не целия

.. не знам какви хора работят в тези домове -0 контингент за есесовци че и по-лошо....

xenia    ти или не си гледала филма или извини ме но нещо не си в час.Какво раздават видя ли?! Раздават си шамарите  и бездушното отношение,само за да си взимат заплатката простите селяндурки! Детето агонизира в легълцето си а дебелата пача стои и с тъпа физиономия и обяснява че нямало нужда от медицинска помощ,щото нямало пневмония и температура.Подмятат децата сякаш са някакви кашони.Тъпчат ги с големите лъжици....баси раздаването.
Видя ли края на филма,когато журналистката просто докосна крачето на онова малко детенце и то направо се вкопчи в нея?! Как мислиш-това дете дали е било прегръщано някога?! Слагат го на столчето или на гърнето и стои там цял ден! Ккаво ти обяснявам изобщо?!

# 148

# 149
  • София
Има хора,които просто ги влече да са опозиция на всичко и всички,независимо каква е ситуацията.Изглежда имат нужда да си чешат крастата за заяждане.Не бива обаче това да е на гърба на тези нещастничета.

Общи условия

Активация на акаунт