Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 147
  • 654
  •   1
Отговори
# 255
натисни върху картинката, десен клавиш, пропъртис и копирай линка.

# 256
  • sofia

Имах предвид от къде да си дръпна тези ,нашите подписи Thinking

в другия форум са вси4ки и можеш да си избереш който искаш Hug
Но май и тука ги има newsm78

# 257
От Тру вижън ме помолиха да благодаря на всички,които провеждат тази инициатива:БЛАГОДАРИМ ВИ
 Дано да има резултат.Аз, разбира се, вече дадох своя подпис,нека всички го направят.

# 258
  • sofia
От Тру вижън ме помолиха да благодаря на всички,които провеждат тази инициатива:БЛАГОДАРИМ ВИ
 Дано да има резултат.Аз, разбира се, вече дадох своя подпис,нека всички го направят.

кажи им ,4е днес полу4их ДВДто с филма Peace
10 дни е пътувало Crazy

# 259
Ох,най сетне!Ами то и моето толкоз пътува,така че не се учудвам.Кога е протеста?

# 260
Ето и моите подпис и аватар! Hug Благодаря на всички, които ни подкрепят. Това е подкрепа за децата ни!    bouquet

цък  и цък

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 15:12 от teo7777

# 261
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Благодарим за техническата помощ  bouquet

# 262
потресаващо , но е факт! срам и позор за тази страна .....а какво им е на душите на тези невинни създания  родени  и захвърлени ........в такова състояние .....

# 263
Мили хора ето това е едно итервю на Масларова,вие си правете извода:

Между другото, министър Масларова, понеже говорим за грижатаза децата, сега се сещам да ви попитам, понеже в края на миналата седмица излезе един филм на Би Би Си, който беше наистина водеща тема в чуждите медии, много вестници подхванаха и писаха за това.

Е. Масларова: Много бих се радвала, ако български журналисти отидат там и направят филм. Много бих се радвала, ако вие, българските журналисти, отидете в аналогични домове, ако ви допуснат да отидете, в страни, които излъчват това, което беше излъчено по Би Би Си. Една абсолютно некоректно и, бих казала, злонамерено към България представена информация. Аз съм изпратила, благодарение на справките, които дадоха моите колеги работещи в системата, всички материали както на посланик Хил тук, така и нанашия посланик във Великобритания. Струва ми се, че крайно време е да се разбере, че когато едни хора, било то възрастни, деца са с тежки умствени увреждания, те не могат да проговорят, нито да започнат да четат. Те просто нямат никаква възможност, ние там имаме и психолог, разбира се, че нямаме суперусловията, но това са деца, които това могат, толкова.

А там са описани много по-големи ужаси, обаче, министър Масларова. Въпреки това вие ще направите ли проверка, защото там се говори и за отвратителното отношение на персонала към децата?

Е. Масларова: Проверките са правени няколко, включително и преди няколко месеца.

А вярно ли е, че е имало предписание за закриванетона дома?

Е. Масларова: Домът има предписание за закриване от нас отдавна. Но тъй като не можем да ги върнем при семействата им, все пак сами разбирате, че семейството не иска такъв човек в дома си, а нямаме нови разкрити места. Сега във100 души капацитет има 69 деца, т.е. постепенно намаляваме капацитета, подобрени са условията, променен е част от персонала. Разбира се, че той ще бъде закрит този дом, но нека да не се опитваме да се вторачваме съзнателно, и то много тенденциозно и злонамерено, в нещо, което навсякъде по света е така за съжаление, за съжаление. Ние не сме толкова богата държава. Аз съм убедена, че където и да отидете, тъй като добре съм запозната с аналогични случаи поне в европейските страни, ситуацията е почти същата. Ние правим с много по-малко средства това, което правят нашите колеги в страните - членки наЕвропейския съюз.

Да, и за да бъдем наистина обективни, ще ви дам право да кажете дали наистина, понеже в този материал се казва, че е изпратено запитване чрез българското посолство  до вашето министерство, и е получен отговор на въпросите, но със забележката от страна на авторите на този материал, че отговорите на въпросите са доста общи, малко протоколни и по никакъв начин свързани със ситуацията в дома.

Е. Масларова: Аз все пак ви казвам - много бих искала някоя българска медия да се държи по този арогантен тон с институция във Великобритания. Наскоро имаше аналогичен случай със същата медия във връзка с продаване на жени, на деца и т.н.,и вие видяхте какво излезе. Така че не искам повече да коментирам. Нашите грешки ние си ги знаем, проблемите си ги знаем. И пак казвам - с малкото ресурс на българския народ ние се опитваме да правим това, което хората с много повече, с пъти повече пари, правят в техните страни. Но когато някой иска да извлече пари по програми, за да облагодетелства определена групахора от неправителствения сектор, би трябвало и българските медии да сте малко по, как да кажа, по-внимателни. Аз ще се радвам с вас заедно да ходим и да бъдем партньори. Затова казваме - хайде за отговорното родителство ниес вас да станем партньори, да показваме драстични случаи, когато държавата дава пари и децата изостават, мизерстват, насилени са, и в същото време да покажем добрия пример. И да санкционираме родителите, тези, които използват децата си, за даживеят те самите.

# 264
и да добавя,за да опровергая Масларова,Тру вижън имат филми и за Англия-например Evicted ,Old,които са за бездомните и възрастните хора в Англия,които живеят я мизерия-имам предвид,че не правят филми за определена държава ,а за определен ПРОБЛЕМ.

# 265
Боже, каква наглост... Поправете ме, ако греша, ама то какво излиза- щом го има и в други европейски държави, защо и у нас да го няма. Току-виж някак си по-европейци сме станали. Даже аха-аха чудеса от героизъм вършим в сравнение с другите, щото, виждате ли, почти без пари го правим.
Тая жена чува ли се какво говори изобщо? Очи ли няма? Сърце ли? Съвест ли?
Даже не ми се плаче като чета подобни простотии. Ами ми иде да вия и да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 266
Да и аз бях бясна,просто много отвратително  .Каква наглост,нали!

# 267
Чудесно! Чужди журналисти заснели филм за нещо, което съществува в България от освобождението насам. И потресени българи се намериха, които "едва сега" разбраха.

Извинявайте, но как си представяхте условията в домовете преди да гледате този филм? Ще протестирате? И срещу кого, наистина? Срещу стотиците министри на здравеопазването от 1878 досега?

# 268
Стояне, потресените българи сме ходили в доста домове и знаем какви са условията там. Но за причините да сме потресени, толкова много се изписа, че би било абсурдно да започваме пак отначало да обясняваме.

# 269
  • София
Ясно. Караме на принципа "Ние си знаем в какви  л....а газим. Но не искаме на другите да им мирише"

Общи условия

Активация на акаунт