Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 229
  • 654
  •   1
Отговори
# 375
ами поне при мен става така, че хората се възмущават, но не смятат че трябва нещо лично да направят #Cussing out и че не е техен проблем

мда, и аз това забелязвам.

# 376
  • под шипковия храст
Моето мнение като юрист е че има нарушение на правата на децата и сигурно вие вече сте се сетили, но да кажа- трябва да се сигнализира до председателя на държавната агенцията за закрила на детето, сигнал в дирекция социално подпомагане, и Националния съвет за закрила на детето, седалището на всички тези организации е в София, колкото повече шум се вдигне толкова по добре, с удоволствие бих отговорила на конкретни въпроси.
За лентичките - идеята много ми хареса но това което си изпринтих е твърде тъмно и не се чете, как да го поправя?
Peace Peace Peace
и до омбудсмана на републиката, уведомен ли е?

а лентичките, идеята е да ги носим в деня на протеста, по-добре да пише Могилино или нещо друго... това не се чете, а и няма смисъл, защото никой на 200-300 км няма да тръгне, само защото е прочел надпис върху лентичка. Това е символа, с който да покажем съпричастността си и дори да не сме в София сме с вас. иначе черното е ок, ще привлича погледа!

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 11:08 от mitbul

# 377
  • София

и до омбудсмана на републиката, уведомен ли е?

Разбира се.

# 378
Момичета, изпратих на всичките си познати петицията и инф.за протеста. Досега никой не ми се обади , за да покаже някаква съпричастност. Търся ги и  по телефони....Така ли е и с вас? Да не се окажем само ние от форума?! толкова ми е тъжно...
ами поне при мен става така, че хората се възмущават, но не смятат че трябва нещо лично да направят #Cussing out и че не е техен проблем
мда, и аз това забелязвам.

И аз го забелязах, някой дори не искат да изгледат филмчето...коментара на други е ''това е България...какво можем да направим?'' И докато всеки разсъждава така, просто нещата в България НЯМА да се оправят!
Имах огромно желание да дойда да подкрепя митинга...за съжаление понякога нещата не се нареждат както искаме ние. Освиркайте ме!  Confused Просто и аз в момента не виждам как да помогна, освен че подписах петицията...а така ми се искаше да направя повече от това...

# 379
Има ли вариант лентичката да се направи по-светла, защото така не се чете съвсем.
Мисля си, че лентичките би трябвало да са с някакво кратко и въздействащо послание. Може да е само "Те са наши деца! Те имат право на живот!" или нещо такова. Час, място, дата на този протест ще отминат, а е добре лентичките да носим и разпространяваме и след това. Аз лично вече имам познати, които ми се обаждат и питат.

# 380
Zdraveite, pisha Vi za prav pat. Predi godini moyata maika beshe direktor na dom za deca i iskam da Vi kaja, 4e tozi dom izglejda po - dobre ot domovete na decata v polovin BG. Ne sam saglasna che pari nyama. Samo ot dareniya na roditeli na osinoveni deca ima pari kolkoto da se napravi remont, da se kupyat mebeli, da se naznachat kvalificirani hora. V sashtiya tozi dom ima programa, po koyato jeni - pensionerki se zanimavat po polovin den s decata. No ima i neshto drugo - za dase postignat tezi rezultati byaha uvolnyavanu hora, koito si pozvolyavaha neshta kato udar na dete s kniga ili otmakvane na kutiya margarin. Iskam da Vi kaja che ne razmerat na zaplatata a razmerat na dushata pravi choveka takav kakavto e. Nikoi nyama pravo da se darji taka s horata. Zatova neka se obedinim za zashtita na tezi slabi sashtestva i da im dadem shtastie. Iskam da znam s kakvo moga da pomogna realno, 6te se radvam da mi otgovorite.

# 381
Просто нямам думи!!!
В такъв голям форум с толкова майки само една част осъзнава проблема на тези изстрадали деца  #Cussing out
Направих специална тема за майките които са от различни градове да се обеденим и да помогнем по някакъв начин и искренно се надявах че ще се съберат веднага ,а вместо това моите съгражданки се чудят къде и как да се съберат да пийнат .....ПРОСТО СЪМ ПОТРЕСЕНА И АДСКИ ВЪЗМУТЕНА ОТ БЕЗХАБЕРИЕТО ИМ  Sad

За други познати не съм пробвала да поканя на протеста,защото когато съм опитвала да им отворя очите за някакъв проблем на който могат да помогнат и не го приемат сериозно Sad
Ако повечето българи разсъждават така въобще да не се чудим защо сме на този хал.
Много ясно, че управляващите ще си правят каквото искат при такова безхаберие от народа, няма да се учудя  и на още по лоши неща Sad щом нищо неможе да ги притесни.

# 382
# 383
  • In the jungle out there..
Има ли вариант лентичката да се направи по-светла, защото така не се чете съвсем.
Мисля си, че лентичките би трябвало да са с някакво кратко и въздействащо послание. Може да е само "Те са наши деца! Те имат право на живот!" или нещо такова. Час, място, дата на този протест ще отминат, а е добре лентичките да носим и разпространяваме и след това. Аз лично вече имам познати, които ми се обаждат и питат.

Ако говориш за лентичката, която се слага на ревера, ще я преработя, защото нали идеята е да сме в черно облечени и няма да се вижда така...Ще я направя бяла Peace

# 384
ох. в черно ли трябва да сме облечени? нямам черен панталон (който да ми става)

# 385

А аз нямам черна връхна дреха за този сезон, но все ще измисля нещо тъмно...кафяво например newsm78

# 386
  • България
Една идея,за която се сетих сега и за която знам ,4е е помогнала на немалко деца е тази:
В 4ужбина е много популярно така наре4еното "задо4но" или "дале4но"осиновяване.Принципът е следният:Хора ,които имат желание,финансова възможност и са отговорни си избират дете или няколко от домове или от бедни семеиства(засега това е за деца от така наре4ения,трети свят,но ние маи ги надминахме) и се задължават за период от 5,10 години да подпомагат това дете.Помо6та се състои в това,да следят ,4е детето освен 4е е нахранено,обле4ено,ходи на у4или6те  и е лекувано адекватно(с техни средства) може да контактува с така наре4ените осиновители,да ги вижда,посе6тава в страната им,да полу4ава подаръци за рожденни дни,Коледа и така нататък.А след време евентуално ,ако законът се промени и родителите искат ,за6то не и да го осиновят изцяло.
Знам и съм виждала снимки на деца преди и след осиновяването и има разлика Peaceи дори някои да мислят ,4е това би травмирало децата,аз съм убедена,4е травмите ,които те носят сега са дале4 по големи и необратими.Ако искате мога да се поинтересувам как става това на практика и бихме могли да настояваме в исканията си поне за тази опция,макар 4е идеалният вариант е пълното осиновяване.

# 387
  • sofia

ами,идеята беше да сме в траурни дрехи.За сега няма промяна ,но е уда4но като се има в предвид за какво се събираме Peace

# 388
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Една идея,за която се сетих сега и за която знам ,4е е помогнала на немалко деца е тази:
В 4ужбина е много популярно така наре4еното "задо4но" или "дале4но"осиновяване.Принципът е следният:Хора ,които имат желание,финансова възможност и са отговорни си избират дете или няколко от домове или от бедни семеиства(засега това е за деца от така наре4ения,трети свят,но ние маи ги надминахме) и се задължават за период от 5,10 години да подпомагат това дете.Помо6та се състои в това,да следят ,4е детето освен 4е е нахранено,обле4ено,ходи на у4или6те  и е лекувано адекватно(с техни средства) може да контактува с така наре4ените осиновители,да ги вижда,посе6тава в страната им,да полу4ава подаръци за рожденни дни,Коледа и така нататък.А след време евентуално ,ако законът се промени и родителите искат ,за6то не и да го осиновят изцяло.
Знам и съм виждала снимки на деца преди и след осиновяването и има разлика Peaceи дори някои да мислят ,4е това би травмирало децата,аз съм убедена,4е травмите ,които те носят сега са дале4 по големи и необратими.Ако искате мога да се поинтересувам как става това на практика и бихме могли да настояваме в исканията си поне за тази опция,макар 4е идеалният вариант е пълното осиновяване.

Нора, имахме идея това да се направи преди години, с една френска организация......Но при нас нещата са по-сложни- закона ни е така направен,че е неприложимо това тук......и нещата не се получиха....Иначе подготовката се направи, майката от Франция беше тук,срещнахме се с директори на домовете, разговори много....и точно на финала,се разбра, че няма да стане/ по законови пречки/............

# 389
  • България
Просто нямам думи!!!
В такъв голям форум с толкова майки само една част осъзнава проблема на тези изстрадали деца  #Cussing out
Направих специална тема за майките които са от различни градове да се обеденим и да помогнем по някакъв начин и искренно се надявах че ще се съберат веднага ,а вместо това моите съгражданки се чудят къде и как да се съберат да пийнат .....ПРОСТО СЪМ ПОТРЕСЕНА И АДСКИ ВЪЗМУТЕНА ОТ БЕЗХАБЕРИЕТО ИМ  Sad

Да,глупостта и безхаберието ходят по хората и са заразни,нека да се пазим да не се заразим и ние Stop

Общи условия

Активация на акаунт