Някой сблъсквал ли се е с проблема "Липом"

• 369 832
  • 498
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Тъй като бях писала и питала в темата, искам да споделя как се развиха нещата при мен с образуванието.
Беше от външната страна на рамото. Исках да го премахна, за да съм сигурна, че не е злокачествено.
Средата на януари ми го премахнаха оперативно, с местна упойка. Хистологията потвърди “липом”. Не съм имала проблеми след това.
Сега случайно си напипах друго, малко под гърдите, в частта на ребрата, от външната страна. На около 1-2см под гърдите.
Този път се усеща много меко (сякаш пълно с течност) и много подвижно.
Направо ще се побъркам вече! Дали е пак такова, в тази област и като се премахне се появява другаде ли?
Четох, че се появяват най-вече от фамилна обремененост, но нито някой от родителите ми е имал, нито баби/дядовци. Слаба съм, с много добър метаболизъм, ако това е от значение…

# 496
Не оперирам възрастни. Запишете се за д-р Слави Лавчев в хирургичния кабинет на Токуда.
Здравейте професор Бранков
Вече не оперирате възрастни така ли ?

# 497
Здравейте, майка ми ки напипа едно кръгче над пъпа. Не я боли. Даже не се вижда да е изпъкнало на корема..Не се променя в легнало, седнало положение и т.н. На едно място си е и се напипва по един и същи начин. Има такова топче и на крака, това над пъпа е по-големичко от това на крака, но същото на добир се усеща. Дали е липом? Или рак? Херния? Благодаря!

# 498
Най-добре отидете на хирург, може и липом да е щом не се прибира в легнало положение.

Общи условия

Активация на акаунт