През СЕПТЕМВРИ месец наш, любим, малко бебче ние ще родим!

• 17 588
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
  • гр.Варна
Здравейте мили майчета!  bouquet  bouquet  bouquet
ЧЕСТИТО НА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ВЕЧЕ БЕБЕЧЕТА И ДОБРЕ ДОШЛИ НА ЗЪВЪРНАЛИТЕ СЕ ОТ АГ! bouquet  bouquet  bouquet

Беринка, аз също ползвам Гармастан и смело мога да твърдя че ми помага. И с двете деца го ползвах и съм доволна. Не се отказвай, мажи се всеки път след кърмене и ще ти зараснат раничките.

Относно вагиналното течение при момиченцата, не бях забелязала такова при Валя, но някъде и аз четох , че е нормално и няма нищо притеснително. Както каза Базилискчето, от прекалено много хормони е.
Ревност не забелязвам от страна на каката, но се старая да не я пренебрегвам и да не и се карам много, за да не я травмирам.
Снощи плаках от смях с нея. Аз кърмя Мемо и съм го загледала. Като си вдигнах главата, гледам Варля повила куклата си, задигнала си дрехите и я сложила "да я кърми". Толкова мила беше, а аз направо щях да сеп задавя от смях. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Целувам всички ви! Чакаме щастливи новини и5 от неродилите все още майчета! Кураж, то вече не остана! Peace Peace Peace

# 106
Хекси,и аз като теб сколасах помпата в микровълновата...имало вода ама малко и понеже стерилизирам по няколко неща и резбата на помпата беше опряла в капака на стерилизатора.И се беше разтопила и аз рев.Ама мъжа ми с някаква машина отряза разтопеното и сега резбата пак влиза в шишето,но има малка дупа,но се цедя без проблем.
Твоят мъж хубаво се е оказал сръчен и се е оправил, а моят направо побесня и ме нарече разсипник и какво ли още не. Ама донякъде си е прав, де, и мен много мебеше яд. А за втория път да не говорим, че тогава беше и 10 вечерта и трябваше спешно да излиза да ми търси нова помпа по никое време. Направо му идваше да ме убие.  Wink Ама сега с третата помпа да ме видиш как внимавах.  Blush  Добре, че вече не ми се налага да я ползвам - кърмата ми сама си спря.

# 107
  • София
Аз да се отчета за днес - уж са ми малко по-добре гърдите, чувствам ги по-меки, въпреки че след кърмене нищо не мога да изцедя. Разчитам само на бебчо, той ми е помпичка. Дано само да не е недостатъчно. Продължавам да го будя за хранене, чудя се дали 3 часовия интервал не е много дълъг...  newsm78
Най-много ме притесняват бучките, защото не могат да се разсеят и са болезнени. Зърната продължават да са ми разранени, даже сутринта едното ми зърно се беше залепило за нощницата с кръв... Shocked

Ванче, аз съм точно така с моите синковци - към бебето понякога се обръщам с името на батко му, веднага се усещам, ама след това пак се случва. Гледам и майка ми така се обърква, сигурно е нормално. Те всъщност си и приличат като бебета.

Munkamm
, добре дошла отново, много ти е сладко синчето.

# 108
sladka_mama, и аз бях цялата на бучки като се върнахот родилното - не се намери нито една акушерка там да ми каже, че като ми слезе кърмата и пропускам хранене на бебка трябва да се цедя
обаче бебето ти е най-добрата помпа - като се прибрах вкъщи преди всяко кърмене влизах за горещ душ - да се отпуснат гърдите, след което дълго кърмене - и така за около седмица или по-малко всички бучки изчезнаха и без помпа  Peace просто трябва да имаш търпение няколко дни
а за продължителността на интервала при храненията - аз оставих вече бебка да го определя
три часа явно и на нея са й били много, защото плачкаше и все търсеше какво да засуче
после минахме на хранене при поискване и вече е ок

# 109
И ние се кърмим само на поискване.Мисля че вече кърмата ми се е регулирала,защото2-3 дни не се цедя.А и бебо си спинка и се буди през 3-4 часа, а понякога и през 2-2,5 различно то това е на поискване.Я да питам мамитата с по голями момчета,дали трябва да забелвам пацата след като нвърши бебо 1 месец.Така ми казаха ,а мен ме е страх нещо да го правя това нещо  Weary newsm12.
Не знам за другите но моя синковец повръща по малко след всяко ядене ,хем се се оригваме а де не говорим че и хълца след всяко.

# 110
Ето и аз да се разпиша... немога още да се оправя в къщи и чак сега стигнах до компа...
С беба вече сме много добре и посвикнахме да се оправяме, но имам един проблем и мислех да почерпя малко информация от вас. Нещо ме подхвана цистит и едвам се трае от няколко часа Sick... Някоя от вас родилите секцио дали има подобен проблем и да ме посъветвате как да го облекча. Досега като съм имала цистит ми е минавал от само себе си.. ще ми се и сега така да мине да не се тровя с някакви лекарства и да спирам кърменето. Дайте съвет какво да правя..  newsm78

# 111
trex, обърни се към класически хомеопат, лечението е безвредно за бебчето

samira, тоя лаф "пацата" не го бях чувала Joy...та по въпроса - нашто педи ни каза само да почистваме пацата, никакво силно подръпване, рано му е още за тия неща, само лекичко подръпваш кожичката надолу, най-добре по време на баня, че е омекнала, и измиваш

за рагадите - след мазане с кво-ли-не установих, че зехтин и обикновен вазелин действат най-добре, а всъщност най-важното е правилното поставяне на гърдата, нещо, което при нас се случва с променлив успех... ето тази статия е много полезна - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=45914.0

Ваня, я сподели рецептата за тоя крем с кърма и за какво се използва newsm78

Мункам, добре дошла в отбора Hug, синът ти е много сладък! нещата с кърменето ще се успокоят, стискай зъби няколко дни Peace

чао от мен, че дребния ми е на краката, ама вече се нерви Rolling Eyes

# 112
  • София
Ваня, я сподели рецептата за тоя крем с кърма и за какво се използва newsm78
Ето рецептата за кремчето за зърна:
На водна баня се загрява около 50 мл зехтин и се слага малко восък - да кажем колкото лешник. Като се разтопи восъка се сваля от котлона, разбърква се и се сипва в някаква купичка или чиста кутийка. Става като гъсто кремче, не знам точно пропорциите, защото майката, от която го научих и тя не ги знаеше точно. Ако стане много гъсто или много течно пак загряваш на водна баня и съответно добавяш зехтин или восък.

Сладка мама, пак да кажа за лецитина - на мен мнооого ми помага за отпушването на каналите.

Моят бебок е много жилав - надига си главата, задържа я и я завърта на другата страна. А вчера се обърна самичък от корем на една страна  Shocked, а ако го обяхме оставили можеше да се дозавърти и на гърба си, а е само на седмица.

Емко малко ме притеснява, снощи цяла нощ бълнува. Rolling Eyes Явно доста емоции му се събират на милото. Вчера ходих да го взимам аз от градината, че да не се чувства пренебрегнато милото, после бяхме на разходка и изобщо не успях да си почина и днес едни контракции и болки в корема, направо родилни. Та майка и Иво ми се накараха сутринта Sad (ама с право).

# 113
Здравейте, мамита
Току що сложих малката да спинка, цяла нощ се събужда хапва за 10 мин. и заспива. Много съм притеснена, че не яде достатъчно/през нощта/. През деня нямаме проблем. Днес сме на преглед ще ни мерят, ако не сме качили сигурно ще дохранваме TiredНо ние и двамата с баща и си мислим, че не качила/много ни е мъничка/, адски сме притеснени.  Sick
чаооо за сега от нас, приятен ден на всички......

# 114
  • София
Мами, ако някоя от вас иска кърма и не се притеснява да вземе от друга мама да ми пише. Аз сериозно. Току що изцедих 220 мл и то преди кърмене. А Емко я пие, но по съвсем малко.

# 115
  • Севлиево
Здравейте!!!
Ние долу горе вече си имаме режим, друг е въпроса че се променя в рамките на +/- един час.
Аз съм много благодарна на всички, които ми отговориха по въпроса за пишлето на момчето. Вече ще зная какво да правя, ама то трябва да се чете не да се блеят баирите кат мене.
Samira, Basilisk на 1 или 2 страничка от тази тема е пуснала линк към много хубава статия за забелването на "пацата", прочети я.

# 116
Момичета, аз да се отчета след консултацията вчера Hug
Почнали сме да наваксваме рожденото тегло - нали бях откачила, че е дръпнала назад и не се оправям с кърменето ooooh! #Crazy За 6 дни имаме прираст 200гр, което го постигнах с доста упоритост, безсъние и цедене Simple Smile Заради бебка обаче всичко си заслужава Peace Имаме и 1,5см прогрес в ръста Hug
Ех, Ваня, де да беше във Варна - бих ти платила дори за кърма, че нашето човече има голяма нужда Confused Ама няма как да се транспортира кърмата Confused
И да се оплача малко- случихме на най-шантавата педиатърка #2gunfire Побърка ми детето да го разкарва по лекари - всички казват, че е добре; че просто кара малко по дълга жълтеница и да не се притесняваме, ама тя вече се чуди при кого да ни прати!!Вече и 2 пъти и взеха кръв за изследвания за няма и какво #Cussing out Но вчера казах край толкова беше Crossing Arms Naughty - няма да си давам детето вече да го тормозят ooooh! #2gunfire
Някоя от вас знае ли кога имаме право да сменим педиатъра!??
Басилиск я няма - сигурно ще имаме блага вест и от нея newsm44 Стискам палци всичко да е по ноти Hug

# 117
  • София
samorasliche, юни и декември могат да се сменят лекари.
Наистина сте далеч, жалко.

# 118
  • морето и сините вълни :)
аз само да кажа здравейте Mr. Green
ние сме още хремави..2 дена беше адски неспокоен малкия.но има подобрение.Даже нещеше и да спинка,пищеше ,ревеше  и тази нощ си спинкаше добре и сега пак спинка....

Саморасличе,незнам какво да ти кажа за педиатърката Thinking ThinkingМоже би жената ви е пращала за добро  все пак.За ваше успокоение.Ами аз какво да кажа като миналата седмица бръкнаха на Влади с една шпатула в гърлото да му видели сливиците.Чи как става тоз номер на таков амалко дете...Оня като нададе вой.ама РЕввв до небесата Sick Sick.Лилав стана от рев..
Инъче ние вчера не сме ходили на консултация,заради хремата,а и щяха да му бият ваксина.та  обадихме се на докторицата и тя изписа още едни хомеопатични средства и сме по добре.

Даже вчера не сме го къпали че да не го простудявам  от събличане и мокрене.
Ние приключихме с коликите за което се радвам .То да не се хваля че да не ни погнат пак Hug

Ваня-ти голямо имане имаш на кърма бе душко..еваларка.За съжаление моя извор нали рано рано пресъхна.Но аз лично не бих давала на малкия чужда кърма.Де да знам мой си предразсъдаци..Но има хора който с удоволствие ще дадат..

цалуф на всички

Ко стана  няма ли д аходим в  другите отчетни бе мацки...Кой ще пусне тема там newsm78

# 119
Хей, мамита  Hug
А, такаааа.... Basilisk-чето май ше се отчете скоро  Mr. Green
Дано всичко мине леко  Hug
За пъпчиците - след баня и намазвам освен телцето и личицето с преварения зехтинSimple Smile А и нали били нормални, та не се шашкам многоWink
Ех ... голямо съм хахо  #Crazy колко неща си мислих да ви казвам, ама ... пуста сопа  newsm78

Еми ... ко да прайш ...  Embarassed

Верно, айде някой да ни дръпне към Отчетни, че ... да не ни дръпнат шалтера тука  Shocked Wink

Кисссесссс   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт