През СЕПТЕМВРИ месец наш, любим, малко бебче ние ще родим!

• 17 586
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Ани - ами то разбирам да ни прати на консулт при 1, ама при трима лекари - и с бебе на 2 седмици да обикалям 2 болници пълни с бацили за нещо за което всички лекари, които я видяха казаха, че е нормално #Crazy ??Еее, ами прекалено е просто - да не говори, че за краткия си живот вече и източиха сума кръв, а нали уж за тегло и растеж се борим??И като капак заключението и беше : " Ами така ли? То и аз мислех, че е физиологична жълтеницата, ама да се убедя" #2gunfire Е, хубава работа - ако тя като лекар не знае кое какво е, кой тогава #Crazy  А ако се разболее по сериозно нещо какво прайваме?? Sick newsm78 Директно в болницата на системи за някоя настинка например ли? ooooh!
Изчетох 1 камара литература за кърмене и навсякъде пише за кърмачката спокойствие и почивка Peace А то какво спокойствие, каква почивка като те хвърлят така директно в студената вода ooooh! да не говорим как ми повлия стреса и на лактацията, и на всичко останало ooooh!
Освен това баща ми почина от рак на черния дроб, знаеш ли как се почувствах като чух - Ами трябва да видим какво е положението с черния дроб Shocked ShockedЗа секунди ми се срина целия живот пред очите - как оцелях докато излязат резултатите за жълтеницата не знам Sad #2gunfire

# 121
Здравейте и от нас. Sad
Положението е трагично, просто не мога да го опиша по друг начин. Cry Cry Cry Cry Cry
Кърма и кръв това пие моето момченце,а аз си поплаквам и така.Отгоре на всичко имам чувството че някои канали са ми се запушили от раните и след 40мин.сукане от едната гърда имам леко облекчение само.Сигорна съм че има още кърма в нея. Rolling Eyes
За цедене с помпа просто не мога и да помисля и така.......... Rolling Eyes
Видях че сте писали за Лецитина че помага при запушване.Какъв трябва да си купя и по колко се пие? newsm78
Басилиск миличка не можахме да си попъшкаме заедно значи....... Crazy
Е то не че аз имах нещо за пъшкане,тъй като се наложи със секцио да родя тъй като бебчо беше едър и идваше лицево.И предпочетох да не рискувам!Успех ти пожелавам! Peace
Та така момичета помагайте............... Whistling

А ето снимка на моето шомпълче! Party

http://images21.snimka.bg/004139029.jpg

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 11:24 от berina

# 122
  • Бургас
Здравейте и от мен,
нямам много време за писане. Но нощес майка спа при мен, дава ми го за кърменето и аз си заспивах автоматично след това, та сега съм бодра като морков. Имам един въпрос. Аз имам кърма, обаче е много прозрачна на цвят. Мисля си, че не е хранителна, защото ми се струва че бебчо слабаее, а и точно след 1 час пак ревва за още.  петък ще ми донесат кантар и ще се теглим, но дотогава, ако някой има съвет ще съм благодарна. Иначе поне нямам проблем с кърменето и засукването и със зърната. Аз две седмици преди да родя започнах да мажа с лансинокс и нямам никакви проблеми със зърната. А за белия секрет при момиченца, жената при мен в стаята пита педиатъра и той каза, че това е вулво генит или нещо подобно и ще се оправи от само себе си. За белите пъпчици по лицето също каза, че изчезвали до месец след раждането.
Аме това е от мен.
Честити бебоци на Валя, Ирена и Калинка! Да са им здравички, кротки и да папкат!   bouquet
Ще се опитам да кача снимка и на нашето мишле, но дори линийката не мога да си сменя, та ще видим кога ще стане.
Чао, целувки

# 123
Ванче, завиждам ти за кърмата  Crazy да бяхме по-близо - щях да ти изкупувам всичко излишно  Sad, ама как да ктане Пв - Сф  Confused
Инче, ще ти пиша на скайпето  Hug
Саморасличе, видя ли че ще наддавате, къде ще ходите, я  Hug Hug
Беринка, мажи с Лансиноха, пий нещо или вземи 2-3 инжекции окситоцин  за каналите ...
лекси, няма нехранителна кърма  Hug

# 124
Аз да ви се обадя, че снощи почти бях затръгвала за болницата, ма се спрях. Вчера докторът каза че почнало било да става голямо бебето и главата не е слязла, а и е обърнато пак с фейса напред, не миряса тва дете. Записахме за всеки случай дата за секцио за четвъртък, но аз си бях сигурна, че дотогава ще тръгне.
И снощи като се прибрах и кат ме почнаха контракцийки - първо бяха даже на пет минути, после се поразредиха малко и на 7-8-9 откарахме докъм 5 сутринта. Ама не отидох в болницата, щото с така обърнато бебе да ми събудят лекаря през нощта, той веднага ще ме резне, пък и бяха кратки и не много силни, та съм сигурна, че разкритие нямам. В 5 часа си заспах като пич и всичко утихна. Сега си доспивах малко даже и нямам почти никви болежки - иначе розово течение, ей откога го чакам това! И сега се боря да се завърти бебето, пък тогава ще го емвам да тръгва да се ражда по-активно с разни движения там. Има още някаква надежда за нормално, мисля си.
 Hug на всички

# 125
  • у дома с любимите си хора
Привет и от мен.Включвам се за малко.Отново искам да помоля някоя мама да оправи името на бебка на РАЛИЦА.Please.   bouquet
Да ви разкажа за раждането.В 22,00 вечерта получих предчуствие,че ще родя и набързо си спретнах багажчето за болницата след което си легнах.В 01,15 се събудих с изтекли води и хайде кам болницата.В 03,10 ме включиха на система защото имах 3 см разкритие,а в 04,30 вече бях с 8 см.После много бързо го довърших на десет,но се оказа,че беба е много високо и не иска да излиза.Че като почнаха едни напъни и след близо 2 часа помощ от страна на док и на акушерката Раличка се появи.Много съм им благодарна,защото разбрах,че можеше да раждам 24 часа,ако не бяха ми помогнали,тъй като това бил рядък случай на родова слабост.
Ние вече сме добре.Рали хапва,ама много спи по 5-6 часа.Вчера ни посети и личния и лекар.Засега това е от нас.

# 126
  • гр.Варна
Здравейте мили дами!  bouquet  bouquet  bouquet
Днес нашият режим леко се наруши, защото се събудихме по никое време. Снощи Мимо много плака преди да заспи. После като заспа към 23.00 часа , та чак до 07.00. Ама и аз здраво съм заспала, въобще не се събудих снощи. Изплаших се , когато видях часовник  че е 06.45, а бебчо въобще не е сукал през ноща.
Сега отново блаженно спинка. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Пожелавам на всички мами такова спокойствие, а на неродилите-беж към АГ-то!
Целувки на всички! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 127
  • Севлиево
Саморасличе, я кажи колко ви е билирубина, че и нас ни изследваха за жълтеницата.Нашия е 50,7 и докторката ни каза че и по-висок е виждала и че това не я притеснява. Пита ме дали бебето е жизнено, а то си е такова. Другата седмица пак сме на проверка да видим дали спада стойноста на билирубина.
Още нещо исках да ви питам.Момичета откога може да се почват коремни преси, упражнения и т.н. при нормално раждане. Някоя от вас започнала ли е вече?

# 128
  • София
lexy, няма нехранителна кърма. Ако виждаш първата, която тръгва, тя е по-водниста, за да задоволи жаждата на бебо, а накрая е най-мазната. Кърми когато бебо иска, ако ще и през час. Peace

berina, пробвай моето кремче, по-горе писах рецептата. Много облекчава, моите рагади още не са минали, но поне до кръв не стигнах този път, а и вече не боли днес чак толкова. Мажи колкото се може по-често на ден, то попива и може и да не го отмиваш, само да се забършеш, ако е останало.
Лецитина - вземи си на Wallmark или на Jamieson, т.е. да е от 1200 мг. (не от българския), можеш да пиеш по 4, макс. 5 (в началото като е много тежко положението) капсули на ден, после постепенно намаляш и спираш или пиеш по 1-2 профилактично. Мен за 1 седмица ми отпуши каналите, сега като кърмя от едната гърда, другата направо тече - събирам по 30-40 мл. само от това дето капе от свободната гърда.

basilisk, успех и леко раждане!

# 129
Базилиск стискам ти палци да се справиш преди четвъртък-и с предлежанието и с раждане по нормален път:) newsm10

# 130
Basilisk, стискам палци да се обърне бебка и да можеш да родиш нормално.  Hug А в краен случай и секцио да е, важното е вие да сте здрави!  Peace

Ани, честито за коликите!  Peace Искам и ние да сме така скоро. Днес правим 40 дни (по този повод в събота ще правя погача) и се надявам вече да понамаляват.

При нас за съжаление новините не са добри. Алекс незнайно как вчера е настинал и не е спал от вчера следобед. Има температура 37.2, акито му е зелено и цяла нощ двамата будувахме - голяма мъка. Сега се опитва да заспи милото, че е много изтощено, но се буди през няколко минути, проплаква и издава много странни пръхтящи звуци. Освен това от вчера доста повръща.
Звъннах на педито и следобед сме на преглед, но много ме е страх да не реши да му изписва някакви тежки лекарства или антибиотици. Аз по препоръка на жената на брат ми му дадох няколко гранулки Осцилококсинум, ще му купя и течен Вит. Це. Колко ме е яд, че хомеопатката ми точно сега е в отпуска, че и в чужбина - никакъв шанс да се свържа с нея!

# 131
Здравейте,

trex иди на лекар и настоявай да ти направи една микробиология, аз много си патих с цистита, иначе има едно леко такова цистон май се казваше не знам дали става за бременни и кърмещи, но то е за по-леки случаи - три пъти пих антибиотик преди да забременея. Не знам може да пробваш с хомеопатичното, аз съжалих тогава че не ме лекуваха ударно веднага.

сладка мама и при мене така едното е много зле, а другото ми мина почти веднага.
Мажа се с крема на авент понеже нали не се измива, но доки ми даде дефламол, само дето трябва да се мие. Успокоителното в цялата работа е че това дето не ми минава е дето имам повече кърма, така че се поизравниха.
Иначе за правилното поставяне го знам, ама ние имаме и един проблем със захапката, който ни затруднява допълнително, така ми обърна внимание педиатърката - долната му челюст е малко по навътре.

Момичето с което бяхме в една стая й казаха че е много зле със запушването, имаше червени петна и й биеха окситоцин, това помогна, та от нея знам и за цедене и горещи компреси преди кърмене и като го кърмя бутам с ръце ако има нещо издуто и се маха за сега. Нейният не искаше да яде от там където е запушено.

За болницата да кажа, че имаха желание хората уж да помогнат за кърменето, но то е достатъчна една гнила ябълка нали както се казва... Моят бебчо от начало лапаше и дърпаше, но това беше втория ден след като се роди и аз нямах нищо, после това му желание изчезна напълно, а на мене ми каза една, че реве щото нямам нищо и той се нервел и аз се спеках и спрях да му давам.

Айде че ме вика после пак ще ви пиша  Simple Smile

# 132
  • София,
Здравейте мамита,

първо да честитя на всички сдобили се с бебоци и да им пожелая да са им живи и здрави и много много щастливи!   bouquet

Искам да поздравя специално ТРЕКСИ   bouquet! Бъди щастлива майка, а на баба Таня предай много поздрави от нас!  Heart Eyes

Ние сме добре, три дена кърмих и пак започнаха раните по дясната гърда, та сега отново хапва само от лявата, а дясната я цедя и му давам! Хубавото е че не се дърпа, нито на шишето нито на гърдата!

Аз се мажа с лансионох и мисля че действа добре ( не е магическо, но действа)

Все още сме само на кърма, но скоро ще се наложи да започна и добавка!
Та да питам мамите, които дават АМ - какво използвате! Моята педиатърка ми каза да си купя на ХИП?!? Някой има ли впечатления от нея!

Аз съм с двамата в къщи и ми е много сложно! Всеки ден имам пране и гладене, нали вече сме четирима, та тази част много се увеличи! Нямам време да погледна какво става тук при вас!
Само попреглеждам и то с едно око, защото другото ми е на баткото! Иска много внимание, даже иска аз да го обличам и събличам, а даже се опитва и да иска да го храня..........

Та така - тук съм, не съм се изгубила............ Нямам търпение да се видим с бебоците!
В петък ни е първата консултация, та ще се похваля после!

Поздрави и целувки от нас!

# 133
Здравейте мами.

Аз докато се включа и вече сте си получили отговорите.

Да помоля за помощ в разгадаването на една бебешка загадка. От вчера малкия се буди сутрин в 4.30 като по часовник и започва да плаче неистово. Хапне малко, плюне гърдата и пак рееев. После позаспи малко на корема ми за около час и пак реееееееев. И  така до 7 сутринта, когато се храним. КАто се насуче в 7, повръща и то доста, а след това няма заспиване и така до 9, когато пак  се престрашавам да дам да суче. Хапне и в 10.30-10.50 писва пак с голямата уста да суче. сега яде в 12.00 и заспа. Сънят му е ужасно неспокоен, свива се на топка и изплаква и след около час и половина сън писва пак.

Давам залъгалки, щото като дам гърда да суче и повръща всичко, т.е. не е гладен.
Вече съм в пълна чуденка какво се случва - колики ли са това, кризи на растежа ли имаме с толкова интензивно ядене или не ми стига кърмата  newsm78 newsm78 newsm78. Айде, че пак се събуди.

Целувки

Базилиск, усшех, мила

# 134
Привет мамита,

Ей, Базилиск...дано да стане така, както искаш мила...девойката да се обърне и ти да си на 7-мото небе Hug  bouquet и да си я гушнеш скоро.

Беринка не се отказвай мила, аз бях същата. Зверски болки, рев, кръв и кърма...ама минава...трябва да устискаш просто. Аз си взех лецитин на Валмарк - 1200 мг, струва 18 кинта, пиех като беше много зле положението по 4-5 капсули. И си правех компреси от зелеви листа (по безценния съвет на Базилиск), които леко намачкваш и си слагаш на гърдите след кърмене. Така леко притока на кърма намалява и се регулират нещата. Гледай да не миеш гърдите дори и да е само с вода, че се изсушават допълнително и нещата стават още по-зле. Мажи с Лансинох или на Авент крема оставяй го така. Мажи с кърма зърната и си ходи по цици няколко дни...да диша кожата и да заздравява така по-бързо. И както много пъти писаха опитните мами - топли компреси или душ преди кърмене, студени даже ледени след кърмене. Няма начин все ще се отпушат... NaughtyНо на мен Лецитинът доста ми помогна. А нито един лекар не беше и чувал за него. Добре, че беше Базилиск с безценните си съвети...иначе незнам какво щях да правя.   bouquet

А и ако можеш сменяй позите за кърмене, за да има натиск на различни места на гърдата...май друго не се сещам. И не цеди до край гърдите, че после пак ще се напълнят на нова сметка и ще се въртиш в омагьосан кръг. Аз също изобщо не можех да ценя - нито на ръка, нито с помпа. Слагай бебчо по-често на гърдата, той най- много ще ти помогне. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 13:17 от Lillebi

Общи условия

Активация на акаунт