През СЕПТЕМВРИ месец наш, любим, малко бебче ние ще родим!

• 17 584
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Хекси стискам палци да оздравее бебчото.
Ние записахме няква педиатърка дето не обичала антибиотици, ама то и другата крайност не е много добре.

emuk ако още не си в родилното пак да ти кажа да не се отчайваш ами виж там някоя покупка ако не си си направила да я свършиш тая работа преди да родиш.

Heart Eyes

# 136
Trex,
Не се шашкай, има си антибиотици съвместими с кърменето. Аз съм пила аугментин например и съм кърмила, не е имало никакви проблеми при детето, те някои лекарства преминават в кърмата в супер малки концентрации, от порядъка на стотни или хилядни от това, което би приемало детето, ако то самото се лекува с този антибиотик. Лекарят ти ще знае какво да ти изпише, ако се наложи.
Бенич,
И защо щяло да трябва скоро да даваш добавка, как пък го разбра? Явно че педката ти работи за Хип, ама не сте длъжни и вие с мъжа ти да работите за тях.
Иначе Хип не са лоши, аз давах на моя син Хип 3, като забременях и почна да ми намалява кърмата. Харесвам ги, щото са от био краве мляко, според мен има супер голямо значение, иначе кравите ги тъпчат с хормони на растежа и кво ли още не.
Обаче моето дете беше на 2 години тогава, а вие сте мънички и при положение че мама има кърма, за кво ти е някво си краве мляко, било то и био? Някой ви работи, струва ми се.

# 137
Здравейте, мами!
Munkamm, всичко е купено, изчистено и ремонтирано вече.
По цял ден кръстосвам улиците без цел и посока, само и само да отчета няк'ви движения. Ходя ежедневно и на тонове. Докторът все вика как всичко ми било Ок и как съм щяла да родя всеки момент, най-много до 2 дена. Това ми го разправя от една седмица вече. Днес го изнудих да е по-конкретен. Вика - ще изчакаме още 2 дена и отиваш в болницата за индукция. Само, че аз подозирам, че оттам ще ме върнат, ако пак не съм готова. Направо ще се гръмна: единият вика - време ти е, тия от болницата - рано ти е... Пари хвърчат за прегледи като стой та гледай. Уморих се вече ...
Basilisk, успех на теб!

# 138
Doci, общия билирубин ни е 79.9 Peace
Vesela,  Hug
Васи, пак ме изненада Shocked - аз таман вече си гледах часовника и чаках новина - Родих дъщеря Hug и ти отново в тъча ме хвърли #Crazy Laughing

# 139
  • Sofia
Здравейте мамчета и бебчета! Heart Eyes

Попрочетох ви отгоре-отгоре, но очаквам вклюване за папане, та  за сега само да рапортувам за ДК...
Та бебка Андреа (на 3седмици) е наддала 1кг без 50 гр и от теглото при изписване - 3.150кг сега сме 4.100кг и + 1см на дължина.... сумистче си отглеждам аз  Laughing .... ама се успокоих съвсем за кърменето. Sunglasses
Док ни изписа Вигантол ама след коментарите тук се чудя да го давам ли  newsm78.... след десет дни ще ни бият ваксината, да почваме масажите и гимнастика- 20 мин. на ден( аз ще поизчакам още поне 5 дни).... пита ме бодърства ли бебка и контактува ли... та и обяснявах, че вече 4-5 пъти ми се слува като говоря на бебка и се гледаме очи в очи от близко разстояние и ми се усмихва с най- обезоръжаващата беззъба усмивка на света Crazy Heart Eyes... и подозирам, че не е случайно, колкото и да е мъничка беба, та док категорично заяви, че не е случайно.... и аз естествено съм не на седмото небе от кеф и удоволствие ами доста по-нагоре Crazy....

До после... Grinning

# 140
Саморасличе,
Аз пък супер се радвам, че имате напредък. Виждаш ли, че се справяте? Айде да те водя при моя педиатър, само дето е частен. Ти ако искаш може да си останеш при тая по здравна каса, за да ви бие ваксини и т.н., но да ходиш на консултации при този - 10 кинта е прегледът, не е супер голяма сума, особено в сравнение с това, което спестяваш от адапте  Grinning.
Иначе има и свестни, които работят с касата. Тука до нас има една Кишева, някои от кърмещите майки ходят при нея, но мисля, че декември имаш право на смяна.
Моренка,
Браво на вас! Ей това е човек като не се шашка (и като не го шашкат добронамерени лица Wink) Естествено че не са случайни усмивките за мама!  Hug

# 141
Благодаря момичета за съветите сега почвам да пия лецитина и зелевите листа слагам та да видим до къде ще я докараме. CryНо имам чувството, че това моето човече не може да се нахрани.Постоянно си лапа ръцете и не спи.Все се кукори. ThinkingНе мога да разбера колко изсуква при положение че аз със помпата изкарах днес едва 20гр. от едната гърда и си остава пак напрегната.Ще се разбере на първата консултация! newsm78

# 142
Здравейте мамчета!
Благодарйа ви от сърце за честитките и пожеланията!
И от нас честито на всички нови майчета!
Аз да се отчета набързо, че още не ми стига времето да седна да ви почета...
В общи линии: нашето раждане мина леко и бързо, за което ще разказвам по-нататък, изписаха ни в четвъртък и вече започваме да си организираме времето по-добре с малката Ирина... Иначе и двете сме добре, тя слушка, яде, спи и - да чукам на дърво не плаче много-много...Засега се кърмим успешно (ако съдя по памперсите) и едва днес цедим по малко с помпата, че днес май повече ни се спи, отколкото ни се яде... само дето много бързо заспиваме на цицата и се налага да тотмозя дребосъчето да се събужда, за да папка...
Вчера ни посети педиатърката и съм страшно доволна засега от избора си, но и за това ще ви разказвам друг път (най-общо - хомеопат, привърженик на продължителното кърмене и късното захранване)
Засега ви целуваме и като може - ще се включваме пак!

# 143
 Привет и от мен.
 Emuk, тук съм си още. Не ще и не ще да излиза бебка. Вече и аз като тебе се уморих здравата.
 Всеки ден на тонове   costumed050 , рицинво масло  Sick /и то не подейства освен слабително  smile3550/, през два - три дни прегледи /от долу, при това доста болезнени/  #Crazy  и пак нищо и нищо - вече две седмици почти минаха от термина. А да не ти казвам как ми е гадно от цялата роднинска загриженост. Знам, че се притесняват хората и се обаждат от загриженост, ама вече ме карат да се чувствам така все едно не правя нещо, което се очаква от мен и така държа всички в напрежение.
 Друго интересно, не знам вече тва ли е прословутата ми тапа, която пада от сумати време, но от вчера след прегледа всеки път като ходя до тоалетна и после откривам по хартията по малко от гадната слуз /кафява/ и не знам вече какво става. Абе чак почвам да се отчайвам вече.  Weary
 Basilisk, айде дано при теб да тръгнат нещата и да протекат както ти искаш.

# 144
Ех, Beerbaby, като се затрая така 2-3 дни - викам си - има надежда за теб да си снесла твойто пиленце вече Simple Smile

И мен ме тормозят роднини и приятели. Всеки очаква драматичната поява на отрока, а тя се бави ли бави.
Теб поне те преглеждат отдолу. Моят акушер категорично отказва да извърши тази манипулация. Била болезнена и ненужна, според думите му. Живея в един омагьосан кръг - от доктор на доктор и от мнение на мнение. С мъжа ми вече толкова се изтормозихме. Той специално излезе в отпуск, за да ми помага и точно, когато евентуално се появи бебока, ще трябва да се върне. Ама така е то - нали имаше една приказка - човек предполага, Господ разполага.  Thinking
И все пак - кураж и успех!

# 145
Все още сме само на кърма, но скоро ще се наложи да започна и добавка! Та да питам мамите, които дават АМ - какво използвате! Моята педиатърка ми каза да си купя на ХИП?!? Някой има ли впечатления от нея!
Аз съм хранила само с NAN AR и HA (нещо му понесяха добре), Aptamil AR (беше му прекалено гъст и нямаше сили да го изсуква през малката дупка на бибата) и сега съм на Nutrilon Comfort 1, от който до тук съм доволна. Т.е. той от седмици само това си яде. Но ако можеш да си само на кърма, по-добре така. Мини на дохранване с АМ само в краен случай.

Та бебка Андреа (на 3седмици) е наддала 1кг без 50 гр и от теглото при изписване
Браво на вас, дай Боже всекиму такова хубаво наддаване!  Peace

Вчера ни посети педиатърката и съм страшно доволна засега от избора си (най-общо - хомеопат, привърженик на продължителното кърмене и късното захранване)
Педиатър-хомеопат - това звучи прекрасно! Моля те, дай ми име и координати на тази лекарка, че, както вече казах, аз съм много за хомеопатията.  Peace Може и на лични.

emuk, beerbaby и basilisk, дано родите по-скоро и всичко е наред, че си преставям вече какво напрежение е при вас...

# 146
Хей, момичета  Hug
Мойта малка дива фея заспа ...ааааааааа... заспала....  ooooh! пак се провиква и ше ходя да я гушна и поцелувам малко, че по туй време ... киризим яко  Shocked Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Samorasliche, стискам палци да се успокоят нещата при вас, че е много шоково всичко около вас ми се струва  Praynig
Basilisk-че, а дано всичко мине по план преди четвъртък. Искрено се надявам Praynig
Doci, аз почнах с коремните преси и леката гимнастика тип Стретчинг към 15тия ден след раждането. Никой не ми е разрешил де. Просто се почуствах добре и имах нужда като чели. Та сега съм пушка (да чукна на дърво) Wink
И смятам така да си продължавам  Peace

Ох, айде, че мойто шило ме вика  Heart Eyes

Кисессссс

# 147
  • София,
Здравейте мамита,

Вasilisk,Hexina благодаря ви за отговорите!
И на мен много ми се иска да е само на кърма Вики, но лошото е, че от лявата изцеждам само около 40-50 грама, които са крайно не достатъчни, а от дясната 100 грама, които също са недостатъчни! Да поясня - една седмца се изцеждах и му давах, защото на пробната консултация се оказа, че изобщо не наддава и трябваше да се следи колко хапва! Съвсем в началото имах много кърма и замръзявах! От кутийките на АВЕНТ бях напълнила и 20-те! След тази седмица се разбра точно по колко имам в гърда и за това след гърдата му додавах от замръзената кърма, но тя вече свърши! Днес размразих последната, та за това се наложи да му додам АМ! Сега ще се постарая да му давам през деня само кърма, а през нощта само АМ! Той яде в 21:00 часа и след това в 06:00 часа! Дано да успея! А като стана сутрин преди храненето в 09:00 часа изчеждам по около 200 грама, така че си мисля, че ще се справя!

Поздрави!!!

# 148
Васи, аз съм навита за консултации при твоя педиатър ако се наложи Hug - ще се радвам да отидем заедно. А тази Кишева някакви координати знаеш ли?Чудя се просто при кого да запиша бебка декември newsm78 #Crazy Имаш ли някакво мнение за рицинус-а / рицинус комунис май беше newsm78/, което е за лактацията...
Бенич, това твоето си е постижение просто - аз ако можех 200гр. да изцедя щях да си ударя задника в тавана  от кеф:mrgreen: но уви - в пъти по малко е и с много зор събирам добавки ooooh!
Феми, много са хард нещата при нас да - направо съм като в латино сериал Whistling
Днес бях като африканките - почти цял ден бебка ми вися на гърдата и сега вече името си не мога да кажа от умора и изтощение Tired Outta Joint

# 149
Бенич, ама от изцеждането изобщо не можеш да разбереш колко кърма имаш. Никоя помпа не може да изцеди толкова добре колкото бебето. Освен това точно през нощта лактацията се стимулира най-добре и ако ще кърмиш, тогава е най-удачно.

Момичета, вчера бяхме на консултация и нашият педиатър също ни каза да пием витамин Д докато се кърмим. Питах го - ако иизлизаме навън дали ще имаме същите нужди, той каза че все пак не сме били Флорида. Ама тези му думи ме усъмниха, в края на краищата не може всички да се подвеждат под общ знаменател - едни могат цяла зима да не излизат извън дома, други могат цяла зима да си извеждат децата. Та се порових и намерих източници, дори канадски, които ме убедиха, че витамин Д ще давам само в много студените периоди през зимата, когато не излизаме навън. Оказа се че рисковите групи били деца да забулени жени (мюсюлманки), по-скоро които са били забулени през бременността, които са мургави, които не са излизали на слънце през бременността, не извеждат бебетата често навън и т. н. Е съжалявам ама нито съм ходила забулена, нито не съм излизала на слънце, нито смятам да не си извеждам детето. И се оказа че времето прекарано на слънце, необходимо за да си набави бебока необходимото количество витамин Д изобщо не е много.  Ако някой иска подробности, ето две статии на английски, имайте предвид че са написани за Канада, която за разлика от България е северна страна.

http://www.todaysparent.com/baby/breastfeeding/article.jsp?content=855905

http://www.infactcanada.ca/breastmilk_and_vitamin_d_adequac.htm

Общи условия

Активация на акаунт