Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за ваксината Pentaxim?
Как да увелича кърмата си естествено?
Как да се справя с препълнените и болезнени гърди?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за ваксината Pentaxim?
Мнението за ваксината Pentaxim е разнообразно. Някои майки се интересуват от нея и я разглеждат като възможност за своите бебета. Важно е да се консултирате с педиатъра на вашето бебе, който може да ви предостави информация за ваксината, включително потенциални странични ефекти и подходящия момент за ваксиниране.
-
Как да увелича кърмата си естествено?
-
Как да се справя с препълнените и болезнени гърди?
За справяне с препълнените и болезнени гърди се препоръчва прилагането на топли компреси, вземане на топли душове, масажиране, упорито изцеждане и кърмене. Освен това може да се използва лецитин за подпомагане на разграждането на млечните жлези. Важно е да се предотврати натрупването на течности, да се третират рагадите и да се даде възможност на бебето да суче.
-
Как мога да помогна на бебето си с колики и как да се справя с коликите?
-
Как да се справя с дърпането и сърденето на бебето по време на кърмене?

.... след десет дни ще ни бият ваксината, да почваме масажите и гимнастика- 20 мин. на ден( аз ще поизчакам още поне 5 дни).... пита ме бодърства ли бебка и контактува ли... та и обяснявах, че вече 4-5 пъти ми се слува като говоря на бебка и се гледаме очи в очи от близко разстояние и ми се усмихва с най- обезоръжаващата беззъба усмивка на света

) Естествено че не са случайни усмивките за мама!
Но имам чувството, че това моето човече не може да се нахрани.Постоянно си лапа ръцете и не спи.Все се кукори.
Не мога да разбера колко изсуква при положение че аз със помпата изкарах днес едва 20гр. от едната гърда и си остава пак напрегната.Ще се разбере на първата консултация!
, рицинво масло
/и то не подейства освен слабително
/, през два - три дни прегледи /от долу, при това доста болезнени/

пак се провиква и ше ходя да я гушна и поцелувам малко, че по туй време ... киризим яко