През СЕПТЕМВРИ месец наш, любим, малко бебче ние ще родим!

• 17 580
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Привет и от нас с другия Вики. Вес не ми остава време да седна на компа и да пиша, а колко имам да чета само. Влезнах да проверя дали последните мами са родили, ама... вие такъв лукс сте създали за вашите съкровища че те не искат да се разделят с коремчето на мама:)
Успех момичета, още съвсем малко търпение и ще си гушкате бебоците много скоро. Желая ви още тази нощ да стане.
Моя бебок напоследък хич не спи през деня, само мрънка и все гладен:), спи само следобяд, и през нощта става на 3 часа да си иска дажбата хапване. Засега се справям успешно с кърменето, след няколко дни рев от моя страна заради болките от разранените ми зърна, вече съм по добре. Днес ни посети педиатърката и каза че Вики видимо е пораснал, има още по голями бузки. Но със сигурност ще разберем в понеделник на първата консултация. Засега съм много доволна от педиатърката, тя е за кърменето и късното захранване. Бях прочела за нея в кърмаческия.

Бенич как го правиш тоя номер с яденето и спането нощем. Моя яде към 21, после 12-1, 3-4, 6-7, и аз си мисля че съм все будна. Добре че малко сън ми стига, та още не съм се предала. Само една нощ спа 4-5 часа и пропусна едното ядене, но иначе... а и като въздъхне или диша тежко и аз веднага се събуждам.
Да се оплача че вече сме на 14 дни, а пъпчето още не ни е паднало...(
Ето го и сега се размърка...
Като имам повечко време ще ви изчета и пиша повече.

# 151
Бенич,
Ами ти имаш супер много кърма - просто не трябва да я цедиш, а да даваш от гърда. Цеденето не е показател колко имаш. Със сигурност бебето изяжда повече, отколкото и най-дорбата помпа може да изцеди. А и 150 гр. на едно хранене си е  Crazy яко количество.
Единственото, което трябва да правиш, е да даваш на бебето да суче неограничено. Не дохранвай дори с твоя замразена кърма, защото така си намаляваш производството. Само давай цица на всяко мрънкане и ще сте супер. Ще е много жалко ако почнеш да даваш АМ, защото положението при теб с кърмата е огън.  Hug
Саморасличе, за Кишева не знам, тя е в един медицински център на ул. Цимерман, що не питаш в здравния справочник. А за другия педиатър, само да родя, може да се разберем нещо.

# 152
Днес водихме бебо на първото му кафе  food010Нещо много съм се изнервила и като ревна и малкия и той усеща и реве,а иначе е кротък.
Нервирамс е защото докато го накарам да засмуче силиконовото зърно минава 1 час,почва да ръмжи,да блъска и т.н.иначе засмуче ли е ок,въпреки,че за по-сигурно понякога дохранвам с изцедено,цедя се при всяко кърмене и колкото повече кърми,толкова по-малко цедя.Такъв е хитрец,като не иска да суче и се прави на заспал,като му дадеш биберон и се активира.Даже много ме е срам да го призная,но му се карам когато се изнервям.

Въобще не знам вече колко яде това дете...всеки път суче понен от 1 гърда,добавям и 40-80мл цедено на едно хранене,а понякога не добавям.Не изглежда гладен,явно кантара ще покаже.Иначе все спи милото.Едва се буди за ядене,ама ще се оправи де,малък е още Confused

На неродилите мами,пожелавам успех!!!Скоро ще е няма мърдане.

# 153
  • София
И аз от утре започвам с Лецитина, тази нощ мисля да спя седнала  ooooh!, че като легна гърдите ми са най-болезнени, затова днес цял ден само седя, макар че едва гледам вече.  Tired

Lillebi
, тъкмо за тебе се бях сетила, че имаше подобни проблеми на моите, добре че писа как си ги отравила.  Peace Обнадеждаващо е, че нещата рано или късно се нормализират.

basilisk, стискам палци всичко да е наред и да е така, както го искаш. Ти си мъжко момиче и съм сигурна, че ще се справиш.

# 154
Привет, момичета  Hug
само ние ли бодърстваме и не искаме да спим  Rolling Eyes мойто човече въобще не му се спи и покрай него и аз не мога да легна  smile3507 все се носим от стая в стая, на ръце, коликите ли ни гонят или си търси Жоренцето внимание, ама аз не знам колко ще издържа вече  newsm12 вечер се къпем в 21 ч., след това се буди в 2-3 ч. да яде, след това в 6 ч. и през деня не ще да спи много много, пък на мен ми се спииии ... а уж първите два месеца само спели - разправяха хората  Laughing

# 155
  • гр.Варна
Веси, ами моето бебче по цял ден спи. Снощи и през нощта даже не се събуди за ядене. А като го събудя да яде, може цял час и отгоре да откараме на цицата. Ако го махна преди да е задрявмал започва да плача и се принуждавам да му дам отново, че да заспи спокойно.

Стискам палци на неродилите най-накрая да гушнат своето малко съкровище! Кураж, момичета! Praynig Praynig Praynig

# 156
Здравейте мамита,
Ние сега се върнахме от преглед и отново всички сме пред дилема АМ или без АМ. newsm78
За една седмица сме качили 140гр. и д-р Масларска каза или аз да се цедя и да додавам по 30-40гр. кърма или добавка. И в същото време каза че 140 е в границите.
Ужас какво да правя, като с това тъпо цедене не се справям. И как не ми се иска да дохранвам. Пък ми е мачно, ако наистина бебка е гладна и не расте добре, въпреки че нямаме признаци на гладно бебе. Спинка си / доста при това/, пълни си памперсите и е сравнително спокойна. Дайте съвет момичета какво да правя.........
чаоооо отиваме да се кърмим

# 157
Сладка мама леле мила точно като тебе се чувствам.Просто незнам кога ще мине това чудо,вече не се издържа. Close
Момичета този Лецитин хранителна добавка ли е?Мъжа ми сега ми донесе и на него пише, че е хранителна добавка и да не се пие по-вече от една капсула на ден?Пък нали трябва 4-5 капсули? newsm78

# 158
Привет и от нас...безсънни нощи, спи по цял ден, иска да слуша рейв вместо бебешки мелодийки и по 1 час стои на ц**ата. Режим и дисциплина няма, понякога яде на 3 часа, понякога на всеки час. Имам чувството че скоро ще се стопя.Добре че е майка ми да гледа голямата!! Hug

# 159
Ей ме и мен на ръба на нервна криза. Мойто мъниче от 2-3 дни е кошмар направо ( и тва странно съвпада с момента когато майка ми си замина ) - та се чудя за нея ли е цялата таз работа или като е помагала просто не съм усещала толкова какво е...
Цяла нощ не спа - буквално после цял ден мрънка ( явно му се спеше ама не иска да заспи ). Следващата нощ спа до 3 и после до 6 часа беше накъсан сън с много мрънкане и реване. Днес си викам най накрая трябва да заспи като хората ама не. До обяда бяхме горе доло кротки, ама после... Уж обожаваме водата и се успокояваме в нея а къв рев беше таз вечер не искам да си спомня. Та така...
Иначе нас колики яко ни морят. Постоянно се гърчим и ревем вече се чудя кога ще минат че не издържам. Хем ми е жал за мишката ( на моменти чак ми се реве ) хем като не мога да го успокоя по никъв начин почвам да му се нервя... Абе... кво ли ви занимавам.
Иначе ние все още не искаме да ядем като хората от гърда заспиваме и тва си е. Почнах понякога да давам АМ ( за което искам да се набия, ама... ) ако остане време цедя и давам от шише.
Да ама от цялата таз история с хранене гърдите ми нещо се '' разстроиха '' и ся пак ги усещам напрегнати а от време на време като ги докосна и като тръгнат едни фонтани Shocked... Цедя от време на време иначе и аз разчитам на бебе да оправя нещата...
Сега като по някво чудо сме заспали ( то след толкоз рев беше крайно време ) и си се чудя на акъла какво правя тук ми не отивам да дремна и аз. Туй то от нас стискайте палци скоро да минават тъпите колики че иначе не знам #Crazy....

# 160
Бенич, никакво адапте моля те. За какво предавах аз знания в болницата?
Прочети Тук и опитай да спиш с Вики няколко нощи. Гушкай го много и му давай да суче през час. Моята трътла е наддала 2 колограма за месец и е пораснала 6 см.
Моля те влез в БИБЛИОТЕКАТА преди да даваш изкуствени млека.

Целувки

# 161
Ние  днеска ходихме на консултация  и сме  4 100 и  54 см.  Много  се радвам че  мъника  е  пораснал.Качил  е1250   за 1 месец. Стискаме  палци  на  неродилите  ,а на другите  лека  вечерр и  най  вече  безКОЛИКИ...........

# 162
Момичета гледам BENI4 какво пише за кърмата ,и според мене си има достатъчно.Аз моя само на гърда му давам,но незнам колко време да го държа честно казано.Някой път изтрайва 3 часа и отгоре,друг път не изтрайва и два .Бебе на неговата възраст не нам колко го задоволява ,бяха ми казали да го държа по 20 минути на хранене.Така ли е или.........
Той хапва не по дълго от 15 минутки и почва да ползва гърдата повече като залъгалка и много рядко преглъща.Интересното е че след всяко хранене повръща и хълца .Това пък защо незнам.
А пък да ви се оплача ,че и едвам смогвам с двамата-много ми е трудно с дъщеря ми .тя е много палава и за секунда не мога да я оставя заедно с него.А и за излизане с двамата е цяло приключение и в нас никой не ми помага не мога и за 5 минутки да ми ги запази някой за да мръдна до магазина.Окачам и напрво ако заплача няма да има спиране.Мъжо с неговите смени в работата по 12 часа не може и той да помага и направо smile3511 smile3511.Айде стига съм се оплаквала,дайте съвет маминките със по 2 и 3 деца smile3515 smile3511

# 163
  • София
Ей, много добре наддават нашите септемврийчета, бравос! Grinning

Мишока, така както го описваш ми прилича точно на колики.

Аз да похваля Дани, че снощи, слава Богу, спа непробудно 5 часа, сука и веднага заспа. Дано вече все да е така. Днес по обедно време мрънкаше, но сега пак си спи супер спокойно. Явно коликите намалят или Инфакола взе да действа (нали ефект имало след като се дава няколко дни) и съм много щастлива, естествено. През деня си спи по 3 ч., та както каза майка ми, цял ден днес не се спрях. Ходих да взимам Емко на обяд от градината, вечера бях пак навън и на покупки Simple Smile, ами като знам, че е спокоен и спи и на мен ми е спокойно.

emuk, beerbaby, сигурно съвсем ви се е изчакало чакането. Laughing Напълно ви разбирам, но наистина скоро ще е вече Simple Smile, няма как. Wink Изполвайте времето сега да се поглезите, я кино, козметик, каквото се сетите.

На нас с Емко днес следобедния ни сън продължи до 6ч. вечерта  Whistling (чак се накарах на майка, че не ни е събудила по-рано) и сега будуваме.

# 164
Привет отново.
Веси и ние сме като вас, будуваме постоянно.
Днес лекарката ни предписа Дактарин за млечица. Каза да слагам на марля и с пръста в устата.Ама мен като ме е страх да му бръкна в устата. При тези от вас дето имаха млечица как се справиха с нея? По същия начин или давахте директно кремчето в устата?

Общи условия

Активация на акаунт