През СЕПТЕМВРИ месец наш, любим, малко бебче ние ще родим!

• 17 577
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Бебе_то,щом бебчето заспива на гърда закачай го за да не дреме.Аз моя го стисвам леко за рамото като захапе и задреме на гърдата,е в един момент този номер не минава,че наистина му се спи,но докато го побутваш има шанс да удължиш сукането.На мен таткото ми помага с кърментето,придържа ми бебчо и като заспи му масажира гръбчето и така не го оставя да задреме на гърдата.

А за това колко минути да суче и на мен в болницата ми казаха общо от 2те гърди не повече от 40мин.На мен ми отива поне час,защото доста време се залъгваме и захапваме зърното,но напоследък гледам ,че ако изцока цялата гърда и тя омекне много и примерно дам още 10-20 мл цедено и го повръща.

А за АМ мен много ме е страх да не ми се наложи да го ползвам и много съм нахъсана и дори и да не иска да суче давам цедено.И няма значение колко е часа и дали ми се спи,имаме цял ритуал...Възглавница,силиконови зърна,шише с вода,шише с цедено,шише в което да събирам капещата от другата гърда кърма,лигавник,кърпа за попиване на кърмата по мен.Половината ден ми минава в цедене и уливане.Тук нямаме фризер и често изхвърлям кърмата ама няма как...

# 166
Здравейте момичета,

На мене ми е супер черно от всякъде сега ще ви се оплача.

Първо не знам как да се отървем от адаптето дето го даваме вечер към 22 - тогава реве неистово а вече ме е изцедил до дупка, мене ме боли повече от през деня и съм се отчаяла, всеки който е могъл ме е ядосал през деня и изобщо е трагедия и таткото му дава адапте, аз си лягам да спя и после към 2 пак се кърмим.

Мъжът ми много ми помага, но за съжаление има много роднини, повечето от които само пречат и имам чувството, че скоро ще ни докарат до развод. Всеки иска да гледа бебето и днес дойде свекърва ми без предупреждение и ми помага ето как - държа бебето да обядвам, дава ми съвети как да го кърмя на 3 часа защото щял да му се разшири стомаха (с моите 20мл кърма! - б.а.), искаше да го повива, гушка го още 2 часа, купи ми и кисело мляко. Бабата не пропусна по телефона да недоволства как били видели бебето само за малко и не могли да го огледат! И доколкото разбрах и те планират да се изтропат без предупреждение - нали още нямаме креватче, то е при свекървата, та щели да го докарат ама няма да кажат кога - нали и без това съм си била по цял ден в къщи!
Та свеки дойде за два часа подундурка го и си тръгна, а ние не спим през нощта, на нас ни реве, а някви ми пилят на главата как искали да гледат бебето! От къде тия изисквания! Ми то си е мое!

Имам и някаква алергия - цялата съм в обриви даже различни - по врата червени точки, по операцията едни направо бубуни, сърбят ужасно. Утре ще съм на диета да видя да не е от някоя храна.
Днес бях на доки но забравих да й кажа за температурата имам всеки ден към 37.8 следобед и ме тресе ужасно. Не съм запушена в това съм сигурна - повечето пъти след кърмене са ми като мекици и бучки търсих освен една стандартна нямаше други...

Въобще вкиснах се от всякъде. Не знам дано не направя нещо дето да съжалявам после.

Привет и от нас...безсънни нощи, спи по цял ден, иска да слуша рейв вместо бебешки мелодийки и по 1 час стои на ц**ата. Режим и дисциплина няма, понякога яде на 3 часа, понякога на всеки час. Имам чувството че скоро ще се стопя.Добре че е майка ми да гледа голямата!! Hug
Ето Jungle и аз съм като тебе, успокоявам се за сега, че като ми се увеличи кърмата ще се оправи, ама отвреме навреме се отчайвам  Sad

katrin7 радвам се за вас, че се кърмите и дано да повлечеш крак и на нас.

juju мерси за статията, дадох я и на мъжа да я чете... много ми хареса и това че едно време е можело да видиш и да ти покажат кърмене, сега слушам само "полезни" съвети от жени дето децата им са се "отбили сами в 5-ия месец"-цитат. Едно време прабаба ми по турско сигурно си е седяла в хола, клатила си е краката и е гледала стенния часовник да станат 3 часа та да го накърми.

Айде стига съм се оплаквала,дайте съвет маминките със по 2 и 3 деца smile3515 smile3511
samira аз съм само с 1 но си мислех че една домашна помошница ще свърши много работа - важното е да не е роднина дето си мисли че има права над децата ти.

Хайде целувки и извинявайте че се пооплаках, вчера мислех да ви пиша едни весели неща...
 Heart Eyes

PS редактирах някои епитети и едни други по-крайни неща

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 11:25 от munkamm

# 167
Аз вече съм в истерия. Сетга мъжът ми се върна от денонощния с първата кутия АМ. Като се почнахме в 2 часа през нощта да се кърмим и едно страшно мъчение. Малкия не иска да засуче - засмуква само зърното и нищо не прави, а през останалото време плаче. Опитах се да се изцедя и изкарах 20 грама от двете гърди.

Не съм спряла да плача вече от часове, сега малкия позадряма и ще дам после добавката. Предавам се, мамка му! Минавам на смесено хранене, като ще цедя каквото имам и ще давам и кърма, но вече се чувствам ужасно зле

# 168
само ние ли бодърстваме и не искаме да спим  Rolling Eyes мойто човече въобще не му се спи и покрай него и аз не мога да легна. все се носим от стая в стая, на ръце, коликите ли ни гонят или си търси Жоренцето внимание, ама аз не знам колко ще издържа вече  newsm12
И ние сме така, ужас...
вечер се къпем в 21 ч., след това се буди в 2-3 ч. да яде, след това в 6 ч. и през деня не ще да спи много много, пък на мен ми се спииии ...
Ама след като прочетох това, не виждам какво повече искаш от детето. Ами че то си спи идеално. Моето яде през 3 часа БЕЗ ПРОПУСК като по часовник и между храненията пак не спи!!! Ех, ако можеше да яде в 9 и след това да се буди чак в 2-3 и после в 6...
А, сега виждам, че bebe_to е описала точно нашата ситуация...  Sad

munkamm, искрено ти съчувствам за всичко и много добре те разбирам. Явно с теб споделяме едно и също черногледние напоследък, колкото и да ми се иска да съм по-оптимистично и спокойно настроена... Ама как, като ето го нашия, пак реве. От 6 сутринта не е спрял, само докато яде не рева, защото му беше заета устата. И какво иска, вече не разбирам. Сух е, не е гладен, струва ми се, че няма колики. Искам вече да може да говори, че поне да си казва какво му е.

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 09:12 от Hexina

# 169
здравейте!
правя трети опит да ви пиша.
от 2 дена имам нет и немога да пиша във форума, за сметка на това започнах да наваксвам с изпуснатото...
много благодаря за поздравленията послучай моето обебване и искам да пожелая на всички да родят като мен...
няма да разказвам сега за да не ме е яд ако пак не успея да се отчета във форума.
за сега сме добре с кърменето е имам проблем, ама нека успея да запиша пък после.........
много честито на всички родили докато ме нямаше.......
ще пиша скоро......

# 170
Момичета, и аз се предавам вече ooooh! Cry Седя тука на компютъра и се чудя какво да правя, но избор никакъв нямам... Вече седмица се оптивам да я кача проклетата лактация - малката дори спеше с мен, сучеше до откат- събират се по около 9-10 часа на ден сумарно...Не спим като нормални хора, за да има 3 кърмения нощем и никакъв резултат Tired Outta Joint #Crazy Sad
Не и стига манджата на бебка и като гледам кантара от вчера тръгнахме пак назад - гладно си е детето Sad Давам и да суче колкото иска, понякога по час и половина се кърмим и накрая отваря устичка и си чака добавката ooooh! Добавката до сега беше кърма, защото имах малко замразена, а и правех неистови опити да цедя - само, че на цедене събирам около 20мл - мнооого рядко 30. На нея и трябват 40 поне...Как да я нахраня Rolling Eyes
От днес сме сами вкъщи и направо се сривам психически като знам какъв глад я друса. А аз пък две не виждам, защото няма кога да спя - или я кърмя, или се мъча да цедя. Нямам сили вече Sad

# 171
Саморасличе, делим един и същи проблем, но аз капитулирах още снощи и взех в 4 часа адаптирано мляко. Установих, че този диващшки рев 2 дни поред си е бил от глад. Сега ще цедя всичко, което имам, но предпочитам детето ми да е нахранено и сито, вместо да се чудя как да го науча да суче.

# 172
  • София
За тези, които дават добавка - ако не може изведнъж да се махне, просто постепенно намаляйте грамажа. Сигурно ви е доста тежко, кураж. Hug

Мункам, аман от такива разбирачи и помагачи.  ooooh! Гледай да ги разкараш всичките по-бързо, дано не повлия силно това на взаимоотношенията ви с таткото. Rolling Eyes Hug

зло, добре дошла!  bouquet

Хубав и слънчев ден от нас. Heart Eyes

# 173
Ваня, резултатът при нас беше повече от трагичен в резултат на недаването на добавка - вече 2 пъти и режат ръцете в лабораторията за взимане на кръв заради съмнения за анемия и продължаващата жълтеница. Вторият резултат беше, че свали драстично от рожденото си тегло Sad Ще стигнем до болница ако продължаваме така и това е вече страшно Sad Не ми стига кърмата - бих пила и коктейл от кравешки лайна ако знам, че проклетата лактация ще се увеличи; изчетох 1 камара литература за кърменето и опитах какво ли не, но и грам напредък няма Sad
Последното за което прочетох е рицинус  комунис пета потенция - ще опитам и това, но дотогава.... Sad

# 174
  • Варна
Привет мами Hug

samorasliche,Mishoka стига мъки даваите да папат на бебоците АМ
ние като се кърмихме 20дена сама си ми спря 20гр.едвам и казах край
сега сме спокойни и тя и аз  Peace

днес ще ходим до доки да ни скива камбичката
 нещо не ми харесва сумти яко и до 4.10 не ми се чака ДК че да не стане по лошо

Ние всеки ден махаме гащи нагоре на долу като стане 12ч. и сме си били камшика цял ден сме на вън вече втора седмица докато времето е хубаво навън носим си и термуса и си хапваме в количката  Thinkingможе и затова камбичката да ни съска ooooh!
до скиффф : Hug
Басилиск нещо липсва тази сутрин дано да е всичко в ред Praynig и чакаме новинка за бебче  Peaceвече

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 10:18 от babaitka

# 175
  • Sofia
Привет мамчета и бебчета!

Видяхте ли това?
Смятам да ги погледна като излязат... особенно 2 книжлета. Simple Smile

Сам, Мише кофти е, че няма да е на кърма бебчо, но пък нищо фатално не е, така че споко! Hug

Леко раждане на запътилите се! Hug

# 176
  • Бургас
Привет,
моето мързелче пък от снощи не ще да яде, направо се стрових. През 2 часа се буди, слагам го на гърдата, точно на петат минута той е заспал. А аз пък от вчера съм с една настинка ужас. Вчера беше само хрема и ме болеше гърлото, а днес и кашлям. Много ме е страх да не го разболея, много е мъничък горкия - на 8 дни. Слагам маска като ходя при него. Но нали спим в една стая не знам какво да правя.
За сега толкова от мен.
До скоро

# 177
  • Sofia
Здравеите,макар и рядко да съм се включвала във форума бих искала да ви се похваля ,че на 25,09, в 7 и 50 родих дъщеричката си Андреа 2900/49

# 178
Момичета, и аз се предавам вече ooooh! Cry

Здравейте момичета,
аз отдавна се предадох и се отказах от кърменето. Важно е да не се драматизира много. Когато няма, няма и това си е. За три дни изкарвах по 10-15 мл общо. Затова минахме много отдавна на АМ и за 2 седмици наддадохме с 640 гр . Имаме колики, в някои дни доста мъчителни, но има и дни на относително спокойствие.
Това от мен засега.
Лек и спокоен ден на всички.

# 179
На тези, които не могат да изцедят нищо мога да ги успокоя, че и аз нищо не мога да изцедя (около 20тина грама), но пък малката пръжка е нашишкавяла 2 килограма за един месец и е пораснала с 6 см.

Храня я само от едната гърда на хранене, за да може да си изцока задното мазно и калорично мляко (съмнявам се дали нощем някой не ми инжектира нещо много мазно в гърдите Simple Smile ). Давам й да цока колкото и се иска и когато й се иска, не я будя да се храни. Не ям прясно мляко, кафе, безалкохолни и цитрусови плодове, и още няма колики. (дано и да няма)

Бенич, да не би да редуваш гърдите на едно хранене. Защото може да се напива с предното мляко и да не му стигат калории за да напълнее.

Моренка, кога намираш време за готвене. Вчера ми изтекоха лигите в публикациите ти на сайта Готви с мен. Със сигурност ще ти сготвя повечето от нещата. Много прекрасно изглеждат.

Правихме погача в неделя и майка направи две дози козуначни кифлички със сладко от вишни (все още бременните да не четат), изядох половината от тях и кърмата ми миришеше на козунаци. Захаросах горкото детенце.

Общи условия

Активация на акаунт