Купя ли си нова прежда, някой с шалче се урежда - 9

• 90 660
  • 349
  •   1
Отговори
# 105
Някой дали може да разгадае тази схема http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php?d_nr=97&d … id=21&lang=en . Много ми хареса това болеро, ноооо въобще не ми е ясно как се плете. Моля ви помагайте. Благодаря предварително.

# 106
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Здравей beru6ka, ще ти преведа инструкциите и следобед ще ти ги пусна....Simple Smile

# 107
Здравей beru6ka, ще ти преведа инструкциите и следобед ще ти ги пусна....Simple Smile

Много ще съм ти благодарна.   bouquet

# 108
Smiling, аз бях започнала да плета терлиците от турския сайт,но другото моделче -,а не тези високите...Направо ми бяха фикс идея...Мерих по моя си крак  и където смятах,че е тясно - увеличавах бримките и обратно...Но трябва все пак да си записваш някъде,за да може  и втория така да оплетеш,иначе ще се забрави къде са повече къде по-малко бримки...
Плетях в кръг  и когато стигнах до кокалчето на крака си /тази дълбочина на терлика ме устройваше/ продължих да плета в полукръг,т.е. не довършвах до край кръга /ох,незнам как да го обясня по-точно/
Стигнах почти до петата и там се усетих,че просто незнам как да  я направя,т.е. как да свържа това,което досега съм плела в полукръг...
И започнах да си импровизирам разни идеи,но нито една не се получи и накрая...разплетох и зарязах тези терлици Rolling Eyes

и на мен ми се струва по-удачно,а и мисля,че ще стоят и по-хубаво и изваяно по крака ако се плетат н ачасти,които после се свързват Peace

Същите неволи имах и аз. Сега ще пробвам със съединяващ шев.

# 109
Моето шалче е готово,ако намеря подходящи перлички мога да пробвам дали ще изглежда добре.

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4204662
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4204663

Заразих се от вас с тези терлици и чорапи и започнах едни чорапи-обикновени с плетенички.

# 110
Ето и обещания превод:

Размери: S-M-L-XL-XXL
Материали: DROPS VIENNA 200-200-200-250-250 гр.
DROPS VISCOSE - 150-150-150-200-200
Обръч 9mm или размер за достигане на плътността
Игли 5 мм
Кука 5ти размер

Плътност: 10 бр х 12 реда на игли 9 мм и гладка лицева = 10 см х 10 см
Жартиерна плетка: всички редове лицеви

Дясна страна: наберте 44-46-48-50-52 бр. (вкл. по 1 крайна от двете страни) на игли 5 мм с 2 нишки от Viscose.
Изплетете 4 р. жартиерна. Сменете иглите с 9 мм и една нишка от Vienna и продължете да плетете гладка лицева. В същото
време на 1-я ред свийте равномерно 18 бр. = 26-28-30-32-34 бр. След 17 см наддайте по 1 бр. от двете страни на всеки
6-6.5-6.5-6.5-6.5 см общо 6 пъти = 38-40-42-44-46 бр.  След 51-52-53-53-53 см поставете маркер от двете страни.
МЕРЕНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ОТ ТУК!
Завършете от едната страна - към предната страна, като в същото време наберете бр по другата страна - задната.
Предна част: свийте 2 бр и продължете свиването така: на всеки 4ти ред - 2х2 бр; на всеки следващ ред - 1-2-3-2-3 х 1 бр.,
1-1-1-2-2 х 2 брл, 2 х 3 бр. и 1 х 4 бр.
Задна част: наддайте на всеки ред: 1 х 3 бр., 3-3-4-4-4 х 2 бр. и 2-3-2-3-4 х 1 бр.
Когато са изпълнени всички наддавки и свивания на реда трябва да имате 30-32-34-36-38 бр.
При 18-19-20-21-21 см наддайте от нишката на долния край към задната част на яката на врата на всеки ред 2 х 10 бр., което
прави - 10-12-14-16-18 бр останали на реда.
Жакетът се плете от центъра на гърба-средата - маркирайте центъра на задната част на яката на врата. Продължете другата
част огледално.
След като последните 10 бр са наддадени изплетете един ред гладка лицева преди да поставите отново всички бримки на иглата.
Продължете следващите редове така: 2 х 10 бр до 30-32-34-36-38 бр.
ВНИМАНИЕ!: когато поставите обрано бр на иглата вземете допълнителна бримка между бримките на нишката и бримките на иглата.
Изплетете допълнителната бримка заедно с първата бримка от нишката. Това се прави, за да не се образува дупка при връщането
на бримките на иглата.
След като плетивото достигне 4 см от маркиращата нишка на врата към предната страна - на същото място където сте свивали по-
рано, на всеки ред 1 х 4 бр, 2 х 3 бр, 1-1-1-2-2 х 2 бр и 1-2-3-2-3 х 1 бр и след това на всеки 4-ти ред 2 х 2 бр.
Когато плетивото достигне 12-11-12-12-11 см от маркиращата нишка на врата (не мерете от края на задната страна където плетивото е
по-тясно) свийте към задната страна - същата където по-рано наддавахте на всеки ред 2-3-2-3-4 х 1 бр, 3-3-4-4-4 х 2 бр, 1 х 3 бр.
След всички свивания и наддавки трябва да имате 38-40-42-44-46 бр на реда.
Маркирайте двете страни - МЕРЕНИЯТА СЕ ПРАВЯТ ОТ ТУК.
След като плетивото достигне 4-2.5-3.5-3.5-3.5 см свийте х 1 бр. от двете страни на всеки 6-6.5-6.5-6.5-6.5 см общо 6 пъти, което
прави 26-28-30-32-34 бр на реда. Когато плетивото достигне 50-51-52-52-52 см сменете иглите с 5 мм и две нишки от Viscose.
Плетете 4 реда жартиерна като равномерно наддайте 18 бр в първия ред - 44-46-48-50-52 бр. Завършете.
Сглобяване: Зашийте ръкавните шевове от ъгловата бримка до маркерите. Наберете по отвора на жакета - от дясната предна страна
нагоре към вратната извивка, надолу към лявата предна част и около задната долна част - приблизително 105-125 бр (да се делят
на 5) на обръч 9 мм с 1 нишка от Vienna и Viscose. Плетете гледано от дясната страна 1 опаков кръг и 1 лицев кръг. След това
ластик: 3 лицеви и 2 опакови бримки. Когато ръбът достигне 5 см увеличете всички опакови бримки  от 2 на 3 - 126-150 бр.
Когато ръбът достигне 10 см увеличете всички опакови бримки от 3 на 4 - 147-175 бр.
Когато яката стане 15 см завършете хлабаво с лицеви бр върху лицевите и опакови бр върху опаковите.
Обрамчване на 1 кука: с кука номер 5 и две нишки от Viscose от края на ръкавите през ластика както следва:
*1 стълбче с 1 наметка, 2 синджир, прескочете 1 см* повтаряйте от *-* и завършете с 1 залепена бримка (полустълбче) в първото
стълбче с наметка.

beru6ka това е, което успях да преведа. Надявам се да съм ти била от помощ.

# 111
  • в баира
vanyia: Страхотно ти е шалчето!

poison_avi: - Браво за труда и аз ще се възползвам от него.  smile3501

# 112
vanyiaq поздравления. Точно внушение за виолетки прави това шалче. Напарфюмирай го.  Grinning

# 113
poison_avi много ти благодаря   bouquet . Още довечера почвам с плетенто да видим до къде ще я докарам.

# 114
  • София/Овча купел 2
Фифундрела,шапките ти са много хубави,особено за първи опит smile3501.

vanyiaq поздравления. Точно внушение за виолетки прави това шалче. Напарфюмирай го.  Grinning
Абсолютно съм съгласна,страхотен е!!!

KRIVONDELA,влюбих се в пуловерчето и следващия ми пуловер за детето ще е същия newsm10.

# 115
  • в баира
Благодаря, niunia.

Наскоро майка ми плете на едно бебенце пелена и реших да ви я покажа:
http://i111.photobucket.com/albums/n141/shenevski/razni/Picture002.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n141/shenevski/razni/Picture005.jpg

# 116
Благодаря, niunia.

Наскоро майка ми плете на едно бебенце пелена и реших да ви я покажа:
http://i111.photobucket.com/albums/n141/shenevski/razni/Picture002.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n141/shenevski/razni/Picture005.jpg
А как я оплете отстрани. Изплела съм и аз една, но все не и харесвам оплита. Пробвах няколко вече.

# 117
  • в баира
А как я оплете отстрани. Изплела съм и аз една, но все не и харесвам оплита. Пробвах няколко вече.

Eто ти варианти за оплитане:
http://picasaweb.google.com/anagustr04/50BiquinhosDeCroch
http://picasaweb.google.com/anagustrs11/200PontosDeCroch - тук има 262 модела на една кука, включително и за завършване на плетива.

Между другото тази потребителка Celia Maria в Пикасата е качила страшно много списания. Който се интересува може да ги разгледа.

# 118
Фифундрела , наистина албума е супер. Можеш ли да ми кажеш по коя от всички схеми е плела пелената майка ти или не е от тях. Много ми хареса, а след терличките, които сега майсторя е ред на пелена....за племеницата.

# 119
Пак сте сътворили разни чудесии - майсторки стеее  smile3501!

...................

KRIVONDELA,влюбих се в пуловерчето и следващия ми пуловер за детето ще е същия newsm10.

Моделчето си го измишльотих. Май още някой питаше за него и затова ще го обясня набързо тук.
Ластикът представлява обикновени плетеници като се редуват 6 бр. лицеви бримки и 4 опакови.
На всеки 6-ти ред кръстосвам лицевите бримки 3 --><-- 3, за да направя плетеница.
Мотивчетата на предницата са части от плетеници - мисля, че се виждат добре на снимката.
В долният край започват с 2 лицеви бр. На всеки следващ ред от двете страни по една опакова бримка плета лицева, докато станат общо 6 лицеви бр. След това ги кръстосвам на 6-тия ред и довършвам огледално мотива, така че накрая да се получат пак 2 лицеви бр.
От опаковата страна на плетката, бримките се плетат както се виждат.
На гърба няма мотивчета - плела съм само лицева плетка и плетениците вместо ластик.
Ластикът на яката е плетеници от 6 лицеви и 3 опакови бр.
На ръкавите - плетениици от 4 лицеви и 3 опакови бр, защото изглеждат по-съразмерни за ширината им.
Май това е - нищо сложно.

Общи условия

Активация на акаунт