Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво трябва да се наблюдава по време на раждането относно ноктите на ръцете?
Какви са някои от преживяванията по време на раждането и след цезарово сечение при раждането?
Какво е значението на падането на пъпа след раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво трябва да се наблюдава по време на раждането относно ноктите на ръцете?
-
Какви са някои от преживяванията по време на раждането и след цезарово сечение при раждането?
Преживяванията по време на раждането включват индукция, дискомфорт, разкритие, епидурална анестезия, напъване и използване на форцепс. След цезарово сечение някои майки съобщават за по-силни болки и случаи, когато кърмата не слиза веднага след операцията. Въпреки това всеки опит е уникален и е важно да запомните, че това е индивидуален процес с крайна цел здраво раждане на бебето.
-
Какво е значението на падането на пъпа след раждането?
Падането на пъпа обикновено се случва в рамките на 10-15 дни след раждането. Това е естествен процес и не трябва да предизвиква безпокойство. Важно е обаче да наблюдавате за всякакви признаци на инфекция или проблеми. В повечето случаи падането на пъпа е част от процеса на оздравяване. Падането на пъпчето след раждането е естествен процес, който обикновено се случва в рамките на една седмица след раждането. Въпреки това, може да отнеме и до 10 дни. Този процес обикновено не е повод за безпокойство.
-
Какви са някои препоръки за лечение на възпалено гърло?
-
Какво е мнението за д-р Йончев като специалист по раждане?
и вика знам 4е раждаш и знам 4е няма да е днес и аз пак ама ми изтекоха водите и 4овека онемя то4но след половин 4ас бяхме в болницата, в 5 ми ложиха система да спрат контракцийте, подготвиха ме и в 7,10 малкото 4ове4е беше на бял свят (след секцио), заклеЩи му се главата при излизането, аз виждах вси4ко на отраженията на лампите над главата ми, в тоя момент мислех 4е Ще умра, ускори ми се пулса, луднах анестезиолога (беше през цалото време до главата ми държеше си ръката на 4елото ми и ми говореше и успокояваше, невероятно съм доволна от целия си престой в болницата грижеха се за нас прекрасно), но го изкараха и аз се успокойх, видях го, отнесоха го и заспах
Не ви е било никак лесно, но вярвам, че сега всичко си заслужава. Ох, още си цивря и не виждам буквите на клавиатурата.
И, Меги, как можа да ти хрумне, че ще ни писне да четем.
Я, бързо като ти остане време де, да разказваш още. И снимки да ни пуснеш. А, за това, че вашият тати е бил разтопен от малката изобщо не се съмнявам. Вече даже си представям и нашият каква ще е скица с бебата на ръце. Ох, малко се ошашквам като ви чета, защото и при мен нещата отиват към предизвикване, ако не се случат от само себе си до 5-ти, че доктора нещо не ще да ни чака. Но аз да си кажа пак - каквото-такова и само бебата да е добре. Много ви се радвам и на двете и дано бързо се възстановите и да сте си същите духовити мами!!!

Много любов и безброй щастливи мигове с бъдещият подарък, който няма да има равен на себе си!!!! Ех, че хубаво - с бебо ще сте една зодия! 

имам чувството, че няма да се справя и адски много се страхувам
.Четох някъде,че когато бебетата спинкат с вдигнати ръчички било най-големия израз на блаженство!Явно Алекс се чувства доста комфортно

Аз също щях да питам как да ги стерилизирам и колко време най-рано мога да го направя, за да са ок за бебата. Имам един каучуков на chicco и един на авент, който е силиконов. А капачките им стерилизират ли се? Извинете ме за тъпите въпроси, но като незнам как става....