ВРЕМЕ ВЕЧЕ НЕ ОСТАНА,ТОЗИ МЕСЕЦ СТАВАМ МАМА!

• 12 704
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Last Name, честито ти синче! Да се оправя бързо и много скоро да ви радва с баткото!
В Майчин дом са невероятни специалисти и бебчо ще се оправи, няма да се притесняваш!  Peace

Джиджа, и аз имах малко проблеми със секциото. След операцията ми биха някакъв антибиотик, от който получих алергична реакция и май затова пропуснаха да ми дадат обезболяващо. Дадоха ми го чак седем часа след операцията и през тях бях в някакъв транс просто. На всяка контракция стисках таблата на леглото и се мъчех да не издавам звуци. Второ обезболяващо така и не ми дадоха, а реших да се раздвижа на първия ден още вечерта, защото Мирама така ми каза, че трябва. Иначе те щяха да ме вдигнат чак 24 часа след операцията.
На другата сутрин имах още по-голям стимул да се раздвижвам. Още като се събудих, станах да видя бебето, защото те не смятаха да ми го носят, преди да видят, че мога да ходя. Трябваха ми 10 минути за да измина коридора, но пък същия ден следобеда вече се разхождах с бебка на ръце.

За кърменето, вчера след 6 часова пауза изстисках 25 мл и то от двете гърди общо. Казах си, че явно това е краят, защото последните два дни количеството намаляваше всеки път с по 10 мл и реших, че явно до тук ще сме с кърмата, но днес изкарах малко повече и се надявам да тръгнем пак в посока на увеличение. Вчера само като си помислих, че няма да си кърмя бебето и замалко да ме налегне депресията, но днес малко по-оптимистично изглеждат нещата, дано да потръгне.

След малко ще я нащракам, да сложа някоя снимка Simple Smile

# 106
Last name, честита ти рожба! Нека бързичко да си дойде при мама!

Карина, на нас ни биха обезболяващо само аналгин, но не помогна особено според мен  Embarassed Направо ти се чудя как си станал още на същия ден. Като се опитаха да ме вдигнат на следващия ден почти припаднах и веднага ме върнаха в леглото - заспала съм и откарах така 2 часа без особени спомени какво е станало. Но после като се сетих, че бебо беше в съседната стая и само мен чакаше да го гушна и се мобилизирах Simple Smile

# 107
Здравейте и от мен. ))))

Mira_V, количката е чудесна, със здраве да си я ползвате. )))

Дженка, много сте красиви с Нолън, голям сладур е.)) А и ти изглеждаш страхотно, поздравления. ))

last name, честито ти детенце, да е живо и здраво и бързо да се оправяте. ))
Ние също си имахме проблеми с Калина и беше в кувиоз 20дена, ако нещо те интересува, може да ми пишеш на лични.

Джиджа, чудесно че сте се закърмили веднага, продължавайте в същият дух. )))

Карина, е радвам се, че си послушала съвета ми. ))) Много ми е странно, че в София вдигат родилите със секцио чак след 24часа. При нас го правят на 4тият час. Но пак е хубаво, че ти сама си станала. ))

# 108
  • София
Привет и от нас  Hug
Честити бебчета на Габи и на Ласт Нейм   bouquet
Пожелавам им много хубави мигове с малките човечета, а на Цветозар бързо прибиране вкъщи при мама и бати  Simple Smile

Джена, Нолън е много сладък, прилича на теб  Simple Smile

За кърменето - Ивон, аз ползвам протектори за сутиен, тези, които са като дамски превръзки, вършат работа. В момента имам на Нук (такива ползвах първия път), иначе не държа на марката; някои мами даори си режат дамски превръзки наполовина с цел намаляване на разходите. Тези колектори са ми супер смешни  hahaha не разбрах защо ги носиш - за да събираш кърмата или понеже не ти харесва как ти стои блузата?  newsm78 Simple Smile
Карина, не се тормози, четох темата ти и в кърмаческия. Най - важното е спокойствието - минах по почтни същия път с Мартин - дохранвах 20 дни с адаптирано мляко, кърмата си намаляваше, аз се тормозех... Накрая си казах: да става каквото ще, толкова деца са израстнали на адапте, започнах да го гушкам и да го слагам на гърда за успокоение, не за наяждане. И когато се успокоих и си казах, че не ми пука, тя пък кърмата си дойде отново, и така до почти 11 месеца Simple Smile
А и в крайна сметка, ако няма, няма. Аз знам какво е и как предписанията на СЗО не винаги могат да се приложат  Wink
А 25 мл. изцедени, не са никак малко  Peace ТОва означава, че бебчо би си хапнал поне 30 - 35, което е половината дажба  Simple Smile

Аз засега имам доста кърма, замразявам за черни дни (по скоро нощи  Mr. Green).
Днес ми е едно ведро, радостно, Ивко беше на балкон за 20 минутки сутринта, следобед мисля да ни е първата разходка с количка до детската градина  bowuu
Бебчо спи през нощта, та съм отпочинала, даже се вихря в кухнята като кулинар  Crazy
Купих си нов анцуг, установих, че мога да се покжа навънтака, нищо че не мога да надена никакви дънки, гледам по - ведро на килата и свалянето им  Simple Smile
Въобще, днес ми е приповдигнато и хубаво  Simple Smile

Момичета, по колко пъти на ден ядат вашите бебчовци? На Ивко му се събират 6 пъти - вече две поредни нощи от 22:00 до 10:00 сутринта яде само веднъж  newsm78 Мислех си да го будя в 7:00 да хапва, ама реших, че щом си спи, сигурно няма нужда ... пишка и ака доволно, предполагам и наддава. Водичка се опитвам да давам, ама пийва съвсем по мъничко (и баткото беше така), заради жълтеницата, все още ми се струва жълт. Както и да е 150 мл. денем и 100 мл. нощем, препоръчани ми от педиатърката в родилния дом, са абсолютен мираж  Simple Smile

# 109
Честито на всички октомврийски майчета-зайчета! Бебоците са страхотнии!! Да се запиша и аз, че финала ни е на 17-ти и вече ме хващат дяволите. Да ви питам аз, сигурно не съм първата де, но какво в крайна сметка е нужно да имаме у дома за нашия нероден Петко. Вече имаме основните неща - количка, легло, дрешки от по-старши майки, едно шише, биба, памперси... Сигурна съм обаче, че сме пропуснали някакви важни подробности, които ще изскочат после, а ми се иска да съм подготвена, така се чувствам и много по-спокойна. Пишете ако се сетите нещо.  Hug

# 110
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ГАБИ И ЛАСТ НЕЙМ ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА РАСТАТ ГОЛЕМИ И ПОСЛУШНИ.
Джена и Нолън са направо страхотни,а и мама изглежда толкова добре все едно не е раждала.
Джиджа и Крис е много сладък направо да го схруска човек.
Стискам палци на Маграт и на всички други мами които са се запътили към родилното днес.

# 111
Току що говорих с Танини - тримата са добре, утре най - вероятно ще ги изпишат Simple Smile Предполагам, че тогава тя ще се включи, макар че каза, че с две е лудница  Crazy
Бебетата се казват Кристиян и Ясен.
(опитах да редактирам, но не успях, в случай че някой успее)
Отивам да видя Ивко няма ли да става да хапва ...

# 112
  • София
Горното бях аз, сори за спама  Embarassed

Абе сетих се аз: Наде, къде си?

# 113
Ласт нейм честита рожбичка и много скоро да си я гушкаш у дома!!!
Стискам палци на всички мами, които днес са се запътили към родилното!!!  newsm10
Браво мами героини  smile3501 като чета нито една от вас не се е похвалила със следродилна депресия - браво вие много ме кефите и ви благодаря, че ни вдъхвате кураж и ни подготвяте психически за това, което ни очаква   newsm51
Чкам с нетърпение да си гушкам бебка вече, но като гледам тя хич няма намерение да излиза  preggo не съм усетила никакви контракции,а тя продължава да си раздава същите ритници както и преди  smile3506 пък нали трябва да и става тясничко за такива разходки ......... незнам........ Thinking
Сега ви оставям и ви давам думата на вас  smile3521
Целувки по коремчетата на мамите 2 в 1, а на остамалите да си нацелувате рожбите от мен  newsm68  newsm68  newsm68

# 114
Връщам се от тонове в Тината. На записа се появи една хууубава контракцийка. Ще се раждаме тия дни май. Praynig От вчера усещам контракцийки, даже снощи една доста болезнена и продължителна, но като си дойде мъжа ми и всичко се размина. Днеска от сутринта се почнаха едни дълги - дълги, даже наболяват леко, ама аз нали съм шило и не съм се спрала да ги засека.

ДА СА ЧЕСТИТИ НОВИТЕ БЕБЕНЦА НА ЛЮБЯЩИТЕ ИМ МАЙЧЕТА!

Криси е голям сладур! Ами Карина как позира за снимка? Ей, мога да гледам бебчовци по цял ден!

Mira_V, количката е прекрасна. Кошницата за колата може ли да се прикрепя и върху количката?

Azalea, за къпане неща купихте ли? Леген, коритце, хавлии, козметика разна?

А къде изчезва Bbibbi? Ще спечеля баса май!  Money

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 12:50 от Тонито

# 115
Връщам се от тонове в Тината. На записа се появи една хууубава контракцийка. Ще се раждаме тия дни май. Praynig От вчера усещам контракцийки, даже снощи една доста болезнена и продължителна, но като си дойде мъжа ми и всичко се размина. Днеска от сутринта се почнаха едни дълги - дълги, даже наболяват леко, ама аз нали съм шило и не съм се спрала да ги засека.

ДА СА ЧЕСТИТИ НОВИТЕ БЕБЕНЦА НА ЛЮБЯЩИТЕ ИМ МАЙЧЕТА!

Криси е голям сладур! Ами Карина как позира за снимка? Ей, мога да гледам бебчовци по цял ден!

Mira_V, количката е прекрасна. Кошницата за колата може ли да се прикрепя и върху количката?

Azalea, за къпане неща купихте ли? Леген, коритце, хавлии, козметика разна?

А къде изчезва Bbibbi? Ще спечеля баса май!  Money

За къпане наистина нищо, все отлагаме и се чудя какво точно. Имаме 2 хавлийки и Судо крем, който ми го препоръчаха като страхотно средство срещу подсичане. Иначе мисля и преварен сехтин да ползвам. Друга козметика не съм вземала. Напоследък просто съм се ошашкала и в главата ми е пълна каша, а съм чела толкова много по форуми и съм говорила с мами Cry. С какво трябва да завивам бебе октомврийче вкъщи и навън по-нататък....
И един доста тъп въпрос - как да се запиша в мамите октомврийки в началото на темата?

# 116
Габи Ласт Нейм честити рожби да са ви живи и здрави и бързо да растат за радост на мама и тати   newsm51  smile3525  newsm51

Добре дошла Azalea  Hug  Дай малко повече инфо какво бебенце чакаш, дали е първо или второ , къде ще раждаш и т.н.

Аз след малко тръгвам за Скочев да видим какво ще каже за моето инатче което не иска да излиза. Надявам се да се съгласи ако до 7 - ми не съм родила на 8 - ми да ми предизвика, но ще видим....   Късмет на всички мами тръгнали към родилното днес   bouquet

А аз отивам да гледам пак малки бебешоци...  Heart Eyes

# 117
Джиджа, браво , че кърмата ти е дошла веднага, т'ва е супер!
На мен ми дойде чак на 3-тия ден  Crazy

Карина мацка - как стана верно на същия ден?
И аз като Джиджа - като ме вдигнаха на втория ден, още от седнало положение щях да припадна, та поостанах в реанимация още 2-3 часа да спяяяяяя.
Иначе и на мен най-кофти ми бяха контракциите след това, то да се чудиш раната ли те боли, контракция ли е , мани Joy

Ех, много се радвам за Танини. Герой е тя с тези две душици Heart Eyes

Рали, Дидко е на приливи и отливи. Някои дни яде почти непрекъснато, други пък така спи. Опитах се да въведа някакъв ред, ама няма начин  Joy Вчера имахме кошмарна нощ. След като яде цял ден, през около час и половина - два , вечерта към 11 заспа. Събуди се към 1 и пак гладен, ама аз нямах вече какво да му дам и така рев до към 3 , когато най-после слезе някво мляко и ламята си затвори устата  hahaha  Та от четири спа до 10.30 сутринта, и сега още спи от тогава.

Моята педиатърка каза, да не се притеснявам още за режим, първите 6 седмици било рано за това.
Когато му се яде - да яде, когато му се спи- да спи  Heart Eyes

Пра педиатърката ми се казва д-р Краева, голяма симпатяга е , макар и малко крайна в някои насоки. Млада е и симпатична и ми се вижда доста в час с новите тенденции, пък да видим.
Не е в 20-та поликлиника, а има частен кабинет до клиника Малинов, но работи и със ЗК.

Надееееееее, где си брее душа???  Heart Eyes

Чао засега  Hug

# 118
  • София
Здравейте пиша на бързичко, че с бебка трябва да се храним и аз след това да отида до факултета ми за час-два. Така не искам да се отделям от нея... Cry

last name - честито бебче! Дано бързо наддава малкия юнак, за да се прибере в къщи при мама! Стискам му палци!   Praynig Praynig Praynig

Карина - не се предавай въобще. Това, което изцеждаш не е показател за това колко кърма имаш и колко изяжда бебка. Просто бебетата изяждат много повече, отколко една помпа може да изцеди. Примерно при мен гърдата, която тя е сукала е винаги много по-мека от гърдата, която съм изцеждала с помпата. И аз до скоро изцеждах по 20-25 мл., чак от един-два дена се увеличи на около 60-70 мл. , но не при всяко цедене. Само не се депресирай и отчаивай, наблюдавай дали хубаво се пълнят памперсите, дали бебка е активна и доволна и всичко ще бъде наред. Успех!  Hug

rally - ами уж ги купих, защото си мислех, че под блузата по-добре ще стоят.  ooooh! иначе са по-удобни, обаче с тези дупки...представям си как излизам навън, навеждам се малко и се уливам.  hahaha Иначе имах на Чико от еднократните подплътнки, те най-добре стоят и са много по-хубави от авентските, но сума ти пари ще отидат за тях. И просто не си струва.

За яденето - общо взето на 3 часа, като понякога и на по 1,30 - 2 часа. Така че повече по 8 хранения май ни се събират. През нощта ядем към 12-1 часа, после кум 3-4 часа, после към 6 часа....няма спане и това си е.  Joy Но пък четох, че най-хубаво да ядат бебковците между 3-8 часа, защото тогава се образувал пролактин за следващите кърмения.  newsm78

И един въпрос от мен - момичета, вашите бебета повръщат ли? Ние от 2 дена много често повръщаме, не само докато е легнала ами и както се кърмим и изведнъж повръщаме. Не знам от какво е....дали преяжда... newsm78 Въпреки че малко вероятно ми се струва...

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 13:27 от Ивон

# 119
Честито бебче на Last name! smile3525 smile3504
Ние сега тръгваме за може би последния преглед Whistling има голяма вероятност днес да ме приемат в болницата и съвсем скоро да се обебим Praynig а пък ако и днес се размине задължително ще се отчета довечера Peace

Общи условия

Активация на акаунт