Коремчетата веч растат и през Април бебенцата ще се появят

• 12 384
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
здравейте мили мами.за проритването пише,е е към 15-тата седм.ама незнам,а за датата която ритне и тази с раждането-както е писала milenag го чух и от друго място.ще запиша кога е.reiana мила бях ти писала как да пишеш на кирилица-май не пробваш-изкьориха ми се очите бе коте докато чета твоите отговори #Crazy.лек ден за сега.аз утре съм на преглед............ Praynig нямам търпение......

# 211
Момичета днес малко май съм понастинала, боли ме леко гърлото и имам малко хрема, ама той мъжо ми е болен, на антибиотици, лежи  и му е лошо, само кашля и киха, сигурно ми  е метнал някои вирус Sad Купих си само бонбонки за смукане Голия и един билков чай с ехинацея. Кажете ми евентуално ако хвана грип има ли опасност за беб4ето, знам само че без лекарско предписание не трябва да се пият никакви лекарства и това ще го спазвам. Вие как мислите? Много съм притеснена защото слабото ми място е гърлото и всяка зима съм почти постоянно болна а сега като съм бременна как ще се оправям незнам, много ме е страх.

# 212
Aquariel , изобщо не се притеснявай.
С Калоя изкарах супер тежък чревен вирус и също така грип като твоя.
Пий МНОГО чай от липа с лимони и мед-помага много при настинки и грипчета.

ася20 , Калоян прорита в 20та седмица. Аз тея дни влизам в 16та и очаквам вече включване.

В четвъртък съм на преглед и на биохимичен скрининг се надявам да се види пола  Praynig

# 213
мисля,че няма от какво да се притесняваш за болести! Доколкото знам почти няма женаркоято 9 месеца да не се разболее от нещо! няма никаква опасност за бебчо, на теб ще ти е по-трудно защото не трябва да пиеш лекарства Wink

# 214
моля ви кажете ми как да си кача тук линийката на бременността #Cussing out

# 215
мисля,че се справих! супер #Crazy

# 216
  • варна
Здравейте!Доста сте изписали за 1-2 дни.
Сладка мама,със закъснение добавям и моите стиснати палци,дано всичко е наред!
За цигарите-и аз още не съм ги спряла съвсем. Това,че организма си ги иска,ако си редовен пушач,ми го обяснява преди един доктор.Според него едно рязко спиране може понякога да е по-вредно,отколкото полезно.Иска ми се да е бил прав. Simple Smile
А за ритането на бебчо-днес бях на дълъг път и незнам дали от внушение,или наистина беше така,но мисля,че усетих бебо.Много искам след месец като ида на преглед ще ми се сбъдне мечтата да чуя"момчнце' Simple Smile

# 217
Здравейте Simple Smile

Сладка мама, стискам палци всичко да мине добре и ще те чакаме след 10 дни пак в отчетни  Heart Eyes

Ето ме и мен момичета, че отдавна не бях писала Simple Smile

За цигарите, спрях ги няколко дни след като разбрах че съм бременна, няколко дни защото ги намалих на 5, после на 4 и тъй до 1. Много добре се чувствам без тях и не искам и да ги помириша.

За усещането на бебето, Майчето я усетих в 15 г.с. Този път ще видим  newsm78

За мен мога да кажа с удоволствие че вече не ми се гади, апетита още не ми е голям, но сигурно ще стане. Започнах да ям много плодове тези дни (доста нехарактерно за мен). Д този момент съм качила 1 кг, и на 165 см в момента съм 55 кг. Имам проблеми със запек. 10 дни се борих и тамън заговорихме за клизма и днес успях, голяма мъка. Освен това имам проблеми с пърхота, от бременността се увеличи рязко и получих едно мастно образование на главата което сега трябва да третирам с мазила, но няма как  Thinking На преглед съм другата седмица, дано всичко да е наред  Hug

# 218
Здравейте, момичета!
Като чета май само двете с Акварел се борим с повръщането още  #Crazy..Ох дано да свършва вече, че ми омръзна да ям по веднъж на ден  Sick за себе си не се притеснявам, ама бебока дали е доволен ..едва ли  Rolling Eyes Взех да се питам нормално ли е толкова да повръщам...в 13седмица вече, но доки ми каза, че някои жени до края си повръщат, моля се да не съм от тях. Praynig
Сладка мама, изпращам ти и моите стиснати палци  Hug
Приятна вечер и положителни емоции   bouquet

# 219
reiana виждам че си справила с писането-благодаря ти  bouquet.аз отивам на рибен ресторан а незнам какво да ям,май не ми се яде риба ама ще видя-менюто е разнообразно Grinning.лека вечер и ще пиша утре след прегледа

# 220
лорелай  нормално е, не се притеснявай , даже факта че повръщаш означава че с бременността ти всичко е наред. Това съм го чела на 100 места. Плюс това е нормално да повръщаме до края на 4-ия месец, после в най-лошия случай ще връщаме само ако сме яли нещо гадно или неподходящо. До края на тоя месец ще сме добре. Сигурна съм. Избий си ги от главата тия мисли че ще драйфаш през цялара бременност както сега, няма такова нещо или ако има е много рядко и се дължи на определено състояние, което само доки ще установи. Но по принцип ако всичко е нормално след 2-3 седмици с тебе двете ще нападаме хладилниците денонощно!   chef Wink

# 221
хихихихи, Акварел разсмя ме   bouquet
Не съм по-спокойна, но съм по-весела.
Приятна вечер!

# 222
Aquariel, лорелай, споко, наистина много скоро ще нападате хладилника. Една приятелка повръщаше до края на четвъртия месец и после много бързо навакса с хапването  Laughing

Момичета, аз да ви питам нещо, всички ли смятате да си правите този биохимичен скрининг? Защото аз много се колебая. Бях се отказала, но напоследък всички започнаха да ме питат прави ли го, ще го правиш ли, как така няма да го правиш и да ме упрекват.

А за цигарите, аз ги отказах миналата година. Пушех по кутия на ден, няколко пъти бях пробвала да ги откажа, но явно много несериозно подхождах. Но след една операция, която ми правиха не пуших една седмица и не ми се и пропуши повече, не знам как. След 1-2 месеца на една рентгенова снимка видяха някакаво петно и ме питаха пуша ли и по колко цигари на ден. Докторката нищо не каза, но аз като се стреснах и това някакси още повече ме накара да ги намразя. Не знам как го направих, но просто исках да ви кажа, че винаги има начин. Сега ако пушех още, сигурно мисълта колко вредя на бебчо щеше да ме стресне по същия начин. Сега се радвам че направих нещо добро за себе си, а и за бебето което още тогава смятахме да започнем да си правим. Успех на всички с отказването на цигарите.
Сори за дългия пост.

# 223
А какво е това биохимичен скрининг ?  newsm78

# 224
Момичета, аз да ви питам нещо, всички ли смятате да си правите този биохимичен скрининг? Защото аз много се колебая. Бях се отказала, но напоследък всички започнаха да ме питат прави ли го, ще го правиш ли, как така няма да го правиш и да ме упрекват.

Според д-ра ми трябва да се направи задължително, а той не си пада много по допълнителните изследвания.
Така че не ти пречи.

ven_j, Взима се кръв от вената в 16та седмица. Излседва се плода за синдром на Даун.
Ако има някакви съмнения, се прави амниоцинтеза.

Общи условия

Активация на акаунт