Коремчетата веч растат и през Април бебенцата ще се появят

• 12 387
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
az pu6a to4no ,za6toto se pritesnqvam dali vsi4ko s bebo 6te e nared! i kato se vkaram v razni stra6ni misli to4no togava ne moga da ne zapalq! iskam da vi pitam i vie li ste taka- az neprekusnato se pritesnqvam dali nqma da pometna,dali nqm da mu spre sur4iceto,dali 6te se rodi jivo i zdravo! sujalqvam,4e vi zanimavam s takiva nepriqtni ne6ta,no mn me pritesnqvat tezi misli! o6te vednuj sujalqvam ako sum vi natovarila  bouquet

# 196
Естественно че се притеснявам и мисля че всяка една от нас го прави. Мен малко успокоение ми донесе встъпването ми в 4тия месец, не че е някаква гаранция. Тъй като аз прокървих в 10-та седмица може да си представиш какви мисли са ми минали през главата и какви ми минават все още. А бебо ще го видя чаааак на 23*и. Като го видя на видеозона после поне 2-3 дена съм спокойна. След това незнам какво става с него и почвам пак да се притеснявам ама не и да се побърквам. Каквото е писано това ще стане, що се отнася до мен аз правя всичко за да е добре бебо, пия витамини, ям здравословно, не пия, не пуша, не се натоварвам, почивам си и тн. Това е! Няма гаранции за съжеление. До края винаги ще има едно притеснение, дали бебо е добре, дали се развива добре, мисля че като почнат да ни ритат ще сме по-спокойни Simple Smile

# 197
kalli, и аз сънувам едни сънища... Предимно розови... Но при мен това е, защото сле 1-2  прокървявания е лежане в болница още в началото, сега много ме е страх от секс под всякаква форма. Но това пък много ми тежи, направо ще полудея, все му хвърлям похотливи погледи на мъжа ми, че той пък е и хубавец! Ако трябва да се въздържам до края на бременноста, не знам как ще я карам!

reiana, и аз съм като теб, особено пък след като вече съм имала проблеми! Казвам ти, мира нямам, все ме е страх!

# 198
gorkata ti s prokurvqvaneto! nadqvam se,4e vsi4ko e nared s teb. no sum 4uvala,4e dosta jeni kurvqt i bilo normalno. i az sum na lekar na 23-i ,no skoro bqh na FM i se uspokoih malko. e da i  az tukmo se uspokoih,4e svur6va 3 mesec i slu4aino se zapoznah s momi4e,zagubilo bebeto si v 7 mesec i se upla6ih mnogo. pitah q kakvo e stanalo i tq naro4no ne mi kaza. na sledva6tiq den pital lekarkata kakvo moje da stane v 7 mesec i tq naro4no ne iska6e da mi kaje! oh ne znam vse se opitvam da gledam pozitivno i dano da uspeq

# 199
az ne sum prokurvqvala,no nqkoi dni imam tolkova silno te4enie,4e se pritesnqvam mnogo! koga trqbva da ni ritnat znaete li?

# 200
Като лежах в болница 7 дни заради прокървяването, в стаята ми докараха момиче с помятане в 6 месец. Тя преди това имала и едно ранно помятане. Разбрах от нея, че причината е в слаба шийка на матката, тоест - не може да понесе тежестта на плода и го губи. Но такъв проблем имат много малко жени и вероятността да ни се случи е минимална. А и при такъв проблем се зашивала профилактично шийката на матката.
Дано не съм ви натоварила излишно. Просто помнете, че такива късни помятания са рядкост и не ги мислете.
Старайте се да се развличате и да мислите позитивно.
Моята свекърва ми разказа за бременността й с второто й дете - сестрата на мъжа ми. Тя сега е хубаво 22 годишно момиче. Та, докато била бременна, й поставили диагноза салмонелоза. Казали й, че бебето й сигурно ще ослепее. Тя обаче се настроила оптимистично, постоянно си представяла едно хубаво синеоко бебе, и накрая точно такова й се родило, и то живо и здраво. Така че, ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ Е МНОГО ВАЖНО!!!

# 201
Ох, и аз се притеснявам и все се опитвам  да мисля малко по-позитивно. Според мен притеснение ще си има докато родим, а и после като се появат малките човечета.
На мен доктора като ми каза в 10 г.с., че теоритично съм минала седмиците, в които е възможно прокървяване и малко ми поолекна за няколко дни. Но после пак започнах да се притеснявам.
За ритането аз си мисля, че в 5 месец може да се усети, но не съм много сигурна.

# 202
ami blagodarq ti naistina mi podeistva pozitivno tvoqt otgovor! koga trqbva da ni ritnat bebo4etata? Heart Eyes

# 203
nadqvam se da e po-skoro! mislq,4e ako me rita 6te buda dosta po-spokoina! no sum 4uvala,4e pri purva bremennost ritat malko po-kusni4ko

# 204
Съгласна съм с теб Ася, трябва да се мисли по позитивно, не че и на мен не ми минават такива мисли през главата, но веднага започвам да си мисля хубави неща и се успокоявам. Като се замислиш броя на спонтанните аборти е доста по малък от броя на безпроблемно завършилите бременности така че няма смисъл да се тревожим излишно Naughty

# 205
Аз спрях да пуша шест месеца преди да забременея с първото си дете(но никога не съм била страстна пушачка). Не ми се е допушвало. Възприемам цигарите като нещо ненужно, което струва пари. Вече не пия и алкохол, мъжа ми също не пие и примерно на Нова година може да си сипем по чаша бяло вино.
Как да се справите с притеснението? Обграждайте се с любов и топлина, себе си, бебо и семейството ви. Слушайте хубава музика, пейте и танцувайте. Хубаво е да сте в добро настроение, да чувствате щастието, което изпълва цялото ви същество.
Когато имате възможност занимавайте се с това, което ви е приятно, рисувайте, разхождайте се сред природата, дишайте свеж въздух в близката горичка. Гледайте нощем звездното небе... Срещайте се с приятни хора. Подбирайте филмите, които гледате.

Колкото сте по-спокойни и щастливи, толкова по-добре.
С една дума красота във всичко, в отношенията, и навсякъде около нас.
 Wink

# 206
dobre,4e vi ima. dosta po-uspokoqva6to e taka  bouquet

# 207
По повод ритането на бебето-започва да рита края на 4-тия или началото на 5-тия месец. Даже знам, че в деня , в който ритне за първи път , след 5 месеца на тази дата ще родиш.С първото ми дете съвпадна.Не е лошо да си запишете датата , за да проверите.

# 208
da i az sum go 4uvala tozi metod i bil veren. 6te iz4islim i 6te vidim Wink

# 209
http://www.roditeli.info/family/statia/artterapia/
един много хубав разказ http://www.yosif.net/bg/knigi/n5.htm
и една книга на Петър Дънов: http://www.bratstvoto.net/vehadi/pdf/majka.pdf

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 14:30 от wonderful

Общи условия

Активация на акаунт