Множествена склероза

• 158 241
  • 645
  •   1
Отговори
# 420
Ренка, дано да има точна диагностика с това, което мама21 ще сподели, и аз чакам с нетърпение подробностите  Simple Smile

Фанта, харесваш ми  Hug

# 421
Не разбрах, ти правила ли си Кугел периметър и мерили ли са ти очното налягане.

Добро диагностициране може да се направи чрез последователно отхвърляне в процеса на изследванията на възможните заболявания със сходна клиника.
А после - и с добра диференциална диагностика на заболявания със сходни резултати от функционални, структурни и пр. изследвания.

За лезиите най-важното е да се установи дали ги има. После да се уточнят характеристиките им.
Лезия знаеш ли какво означава?

# 422
  • home!sweet home!
Блонди, и ти ми харесваш /отдавна/!

Рени, за да не съм голословна ще ти разкажа за моето оченце: Ден преди да ми се изкриви бях при баща ми в друг град, който е женен от около 12 години за друга жена. Тази женица решена да ме умори взе да ми разказва как баща ми я бие и я тормози и видиш ли да и помогна. Трябва да си или луд или жесток човек да приказваш такива неща на момиче в напреднала бременност за любимият му баща. Много се разтроих и си тръгнах с кола за София, пристигайки тук /при изневеряващият ми тогава мъж/ просто исках да не виждам реалността и още щом слязох от колата започнах да не виждам с едното око надалеч. До сутринта се беше изкривило. Нито един специалист не можа да го обясни медицински - просто няма причина, а само симптом. Не беше от окото, не беше от мозъка....Помисли над това!!!!

# 423
  • Linz
Холограма, не знам кое точно е мерене на очното налягане. Ако е това, където бъркат в окото- на два пъти са опитвали, но не успяват, защото не мога да си задържа очите отворени когато ми доксват зениците.
"Лезии" наричат плаките в мозъка и гръбнака ми- само това знам.
Ти веднъж ме пита дали като дете съм вдигала висока температура, но забравих да ти отговоря. Вдигала съм до около 39 градуса.

# 424
  • Burgas, Bulgaria
милографията не е начин за доказване на МС просто ме бяха набедили че съм с много рядка болест и това беше най-точното изследване но и го водят като едно от най-болезнените манипулации в медицината.Смятам че при теб може да се направи пункция и с ликвора да се провери ей там вече няма мърдане имаш ли МС излиза.Не са ли ти предложили пункция-не боли да знаеш само много стряскат хората сега имат много финни игли и не е страшно.
та значи при мен се съмняваха или за МС или за тая страхотия но се оказа че природата ме е създала с аномалия в гръбначния мозък а нашите доктори не са виждали подобно нещо та трябваше колегите им германци да им кажат че това не е заболямане а феномен.
Мила Рени моето мнение е че трябва да знаеш истината -ако е МС ти трябва да знаеш.
чакай че забравих-съмняваха се за МС защото едната част на тялото ми е по-слабо чувствителна от другата имам изтръпвания а ръцете и краката.Също така 5-6 припадъка и най-вече ужасно главоболие.

ако можеш да се свържеш с лабораторията та 4-ти км. там са страхотни хора и лекари.Ще ти обяснят всичко .
има един лекар който оперира мен-гръбнака ми.доц.Гергелчев в СВ.Анна шеф на неврохирургия.Ако мога да помогна с нещо пиши.-  bouquet

# 425
Рени, знам че не ме четеш много, вероятно защото не пиша регистрирана.
Ендометриозата е вследствие на повишен естроген. При менопаузата пада нивото на естрогена (вероятно зарази това на майка ти в менопаузата тези симптоми са отшумели). Както пратих един линк в предишен пост - намирали са ендометритни клетки дори в мозъка - вероятно това са били лезиите, които са видяли. Затова е хубаво да направиш втори ЯМР, и ако първите лезии просто са изчезнали, вероятността да са ендометритни клетки е голяма.
Единствено не мога да дам обяснение за високото ти кръвно. В тази връзка е добре да си видиш бъбреците.

Изобщо - забрави за известно време медицината и се отдай на разходки, семейство, битов алкохолизъм и нощен гуляй... Mr. Green

# 426
  • Linz
mama21, благодаря ти за обяснението. Аз миналата седмица "лежах" (амбулаторно) на 4-ти км. и ми правиха куп прегледи и изследвания там, но никой не спомена за лумбална пункция, а толкова дискутираха диагнозата ми... Rolling Eyes

&-), благодарна съм на всеки опит за изясняване на състоянието ми. Тази ендометриоза всъщност е само предположение след гинекологичен преглед. Но наистина съществува възможност гинекологичните и зрителните ми оплаквания да са свързани Thinking Чудя се вече къде да отида за да ми поставят сигурна диагноза... обиколила съм сигурно половината невролози и акушер-гинеколози в София Close

# 427
Рени, невролозите изследваха ли ти и вегетативната нервна система?

# 428
  • Burgas, Bulgaria
мила аз единствено мога да препоръчам моя доктор защото той ме извади от инвалидната количка -сигурна съм че би се ангажирал но до толкова че да ти се постави диагноза а от там нататък ако е неврологично ще те прати другаде.За мен той е страшно сърцат човек и ще се бори до край за да ти помгне.
търси причината щото преди две год. лежах в МА и мислеха че бъбреците ми спират а се оказа гиникологично не го откриха на време и се наложи спешна операция с която отстраниха един цял яйчник с тръба а от другия половината понеже имаше чудо колкото портокал голямо.А ме преглеждаха и в Майчин дом.
Бори се доста често стават чудеса аз вярвам  Hug

# 429
  • София
Желая,ти успех Рени!

# 430
Остава да намеря и обяснение за лезиите ми... Confused

Аз мога да ти предложа моето разбиране, но няма да е медицинско   bouquet

Помисли за това, че Господ /примерно/ ни праща изпитания, за да ни покаже нещо. Дали не е време да помислиш за себе си ..... newsm78....
Мислите са материя и черните мисли могат да се материализират в....лезии например.
И когато материализираш положителни мисли - лезиите да изчезнат.
Рени мила, не съм луда, просто вярвам в тези неща, имала съм доказателства за тях! Това, разбира се не значи, че не трябва да търсиш по-прецизно диагностициране, но можеш поралелно с това да работиш и в нематериалното.  Hug

Страхотна си!!!!  bouquetАбсолютно така бих погледнала на нещата и аз! Hug
Рени успех мила....и горе главата!

# 431
  • Linz
Рени, невролозите изследваха ли ти и вегетативната нервна система?

Не са и споменавали Thinking

mama21, всякаква информация ми е от полза   bouquet

seat-kata,  roza66,  Hug

# 432
  • Добрич
Рени, по повод на тези трептения. Аз ги имам от 9 години- когато родих дъщеря си.
Появяват се изведнъж, при мен само в лявото око и това, което виждам е доста назъбена елипса,  която блещука бързо. Но не ми се е случвало да загубвам зрението си, просто ми е замъглено и некомфортно.
Веднъж имах възможност да си измеря кръвното в такъв момент- беше нормално, даже малко ниско... май.
При мен траят, ако успея да полегна и затворя очи, за около мах половин час. Имам и леко бучене в главата.
Аз ги свързам с преумора или някакъв вид напрежение.
Майка ми също е получвала подобни "пристъпи" и то от много време.

Не съм се замисляла, че имам някакъв по- сериозен проблем. А сега разбирам, че ти основно от този симптом си тръгнала по доктори. newsm78

Не знам, много интерсни неща се изписаха тук. Аз се надявам всичко да излезе грешена диагноза!!!  Praynig

# 433
  • Linz
anuschka, точно това е, което описваш... при мен изчезваше малък участък от зрителното поле, но последите 2 пъти (миналата седмица и днес) е само трептене, което ми пречи да виждам добре... Ми не е симптом на МС това (днес пак изчетох доста информация)! Thinking

# 434
  • Добрич
anuschka, точно това е, което описваш... при мен изчезваше малък участък от зрителното поле, но последите 2 пъти (миналата седмица и днес) е само трептене, което ми пречи да виждам добре... Ми не е симптом на МС това (днес пак изчетох доста информация)! Thinking

Да, все едно плуват, трептят едни елипси отляво при мен, които при затваряне на очите се превръщат в светкавици. И са много назъбени, разноцветни.. Не знам дали го описвам добре
Аз май се позамислих в последно време като чета темата. А навремето ти беше писнала и такава тема за това трептене.
Моята офалмоложка не ми казва нищо притеснително...
Не знам, аз няма да си поставям сега диагнози. Но ти стискам палци все пак нещо някъде по веригата да е сгрешено! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт