Множествена склероза

• 158 300
  • 645
  •   1
Отговори
# 465
 Thinking
знам ли,
тя си праща снимките по доктори и си прави архив на диск...
Нямам идея как изглеждат лезии, но при ЯМР снимките дето съм гледала - все са били много ясни и контрастни...

# 466
Да допълня - приставката за диапозитиви мисля че имаше допълнителна лампа на самата приставка...
Холо, ако имаш такава = пробвай, но не обикновена рентгенова снимка а от ЯМР

# 467
Да допълня - приставката за диапозитиви мисля че имаше допълнителна лампа на самата приставка...

Има лампа - филмът трябва да се осветява не само отдолу - като на всички плоски скенери, но и отгоре.

# 468

Има лампа - филмът трябва да се осветява не само отдолу - като на всички плоски скенери, но и отгоре.
...Както разглеждат докторите снимките - срещу светлината. Това е логиката ми и за барабанния скенер. Само дато последният път, когато видях барабанен скенер беше преди тъй дълги, дълги години... и затова не се съобразих с рамера...

При снимките с обикновенно или цифрово фото се прихваща отразената светлина от повърхността на филма, трябва и някакъв източник са светлина отзад за да се снеме прозрачността на филма.

# 469
С2- втори шиен прешлен.

# 470
Рени, писах ти отговор на ЛС мила, ама не можах да ти го пратя...пощата ти е full...така че има нужда от  newsm75

# 471
  • Linz
С2- втори шиен прешлен.
Мерси.

Розе, ей сега ще изтря цялата поща, че те изтормозих Heart Eyes

# 472
С2- втори шиен прешлен.
Мерси.

Розе, ей сега ще изтря цялата поща, че те изтормозих Heart Eyes
Ренка не си ме изморила мила... Hug Просто писах, мислих...и като натсинах "изпрати" и то си остана там ...щях да падна... Joy

# 473

...ей сега ще изтрия цялата поща...

Що не стана общински съветник или поне кмет.
И те само обещават. Simple Smile

То писмото ми цял колет стана, ама не можах да ти го пратя-
От централна поща щеше да ми е по-лесно.  Laughing

# 474
  • Linz

...ей сега ще изтрия цялата поща...

Що не стана общински съветник или поне кмет.
И те само обещават. Simple Smile
Посипвам си главата с пепел...
 Embarassed Embarassed Embarassed
Вчера ме заринаха с работа и не намерих време, но сега се захващам с пощата... Цялата не мога да я изтрия, защото си пазя инфо, но за половината- давам комсомолско обещание Peace

# 475
По темата имам да добавя само едно - познавам хора с тази болест, една от тях бе на 28 год. когато и откриха ММС. От хора разбрах, че в Китай са вдигнали един човек който вече е бил обездвижен - на легло. Т. е. така наречените ремисии са възможни, но нищо по-конкретно като информация нямам. По-възрастната жена, която познавам ме заклеваше, който има подобно страдание да се движи колкото го държат краката, редовно и неотстъпно, иначе става лошо, меко казано... Но разбира се може и да се опита и с водораслите от вулканичен произход да си помогне човек - на Аква Сорс.

# 476
Здравей, много съжалявам за диагнозата.. Но със силна воля всикчо се постига. Искам да те попитам за трептенията на очите ти(защото и аз имам трептене различно от твоето, доколкото прочетох моите са на смесена светлина виждам нещо като дъжд особено при шарен фон.) Ходила съм при отоневролог, неколкократно ми прави подробни прегледни, каза че очите били огледало на тези болести и според него са ми от невни спазми. Аз имам и световъртеж и слабост от време на време, проблем с вестибуларния апарат. Ако можеш да ми обясниш твоите симптоми ще съм ти благодарна.

# 477
  • Linz
Albi76,
При мен обяснението на всички офталмолози е, че се касае за съдов спазъм. Това има връзка с повишенето ми кръвно и честото главоболие. Но обяснението на някои невролози, както прочете, е друго. В интернет почетох, че става въпрос за оптичен неврит, който обикновено е симптом на МС. И съм тотално объркана вече.
Да, ти описваш различно нещо. Моето оплакване точно го описват anushka и един мъж от форума на ДИР-а (който е с МС, но и той не знае дали да го свърже с болестта).
Но световъртеж и аз имам. И мен ме прегледа отоневролог и каза, че няма данни за МС. Имам нарушение във вестибуларния апарат, каквото има и майка ми (и нейната майка го имаше) и каквото ще имат и моите дъщери.
Едва ли ти помогнах с информация, но вече и аз не знам какво да мисля Crazy

# 478
  • Linz
Сега попаднах на това...
Цитат
Нашият проблем е очен,но когато поставиха погрешната диагноза аз реших ,че само ЯМР ще докаже какво е,но уви,и там потвърдиха грешната диагноза.
Цитат
Забравих да уточня,резонанса ми е разчетен от д-р Радослав Петков-рентгенолог,а не от невролог какъвто ти трябва на теб
Моят резонанс е разчетен от същият рентгенолог, на когото всички така се възхищават. И единственият, който вижда всичките ми 6 лезии newsm78

# 479
  • Добрич
Albi76,
При мен обяснението на всички офталмолози е, че се касае за съдов спазъм. Това има връзка с повишенето ми кръвно и честото главоболие. Но обяснението на някои невролози, както прочете, е друго. В интернет почетох, че става въпрос за оптичен неврит, който обикновено е симптом на МС. И съм тотално объркана вече.
Да, ти описваш различно нещо. Моето оплакване точно го описват anushka и един мъж от форума на ДИР-а (който е с МС, но и той не знае дали да го свърже с болестта).
Но световъртеж и аз имам. И мен ме прегледа отоневролог и каза, че няма данни за МС. Имам нарушение във вестибуларния апарат, каквото има и майка ми (и нейната майка го имаше) и каквото ще имат и моите дъщери.
Едва ли ти помогнах с информация, но вече и аз не знам какво да мисля Crazy

Аз пък съвсем се ошашавих вече. Да не излезе, че и аз...
Аз нямам световъртежи, нито вестибуларни смущения... Само този очен "проблем", който е имала и майка ми например преди климактериума, и който определено свързвам със стрес и напрежение (умствено, психическо или физическо даже).
Направо не знам....

Общи условия

Активация на акаунт