Мами в ГЪРЦИЯ - 7 (с една принцеса повече)

• 21 096
  • 281
  •   2
Отговори
# 165
Срам,толкова години в Гръцко,а не съм ходила
в Патра Embarassed Ето на каква дистинация ще се
отправим при първа възможност.
Някой каза че го сравнява с ЛА? или Сан Франциско newsm78?
Защо?
е,то има и много гърци дето също не са идвали тук, така, че не се срамувай:))
Предполагам сравнението със Сан Франциско e заради моста
Ето американският

и ето тукашния

# 166
Хипатия, благодаря за инфото.
Време е май да отделим малко внимание на Йонийските острови и Патра.

# 167
Здравейте на всички вас "мами в Гърция"!Аз съм Цветелина и мъжа ми живеем на о.Крит от 7 години.Имаме хубава работа тук и най-вече добро заплащане,детето ни и то е снас ,тук се роди и сега е ученичка.Много е красиво тук ,но да почиваш най-вече.ето и една снимка на драдчето в което живеем

# 168
  • с/у ОколоМръсТното

.."Искам да живея в Солун, поне няма да се чудим къде да ходим"  Grinning

",навсякъде...море, море и пак море  Simple Smile за няколко часа обикаляме целия остров. Друго си е да запалиш колата и да отидеш където ти душа пожелае. "

Познато усещане. Прибрахме се с последния ферибот от о. Тасос, към континента. Бяхме отишли по-рано на пристана и само това ми бе в главата... как си като в затвор и силно зависим.  Crazy
Но пък плажовете по островите, поне по каталозите изглеждат чудно.

# 169
Някой каза че го сравнява с ЛА? или Сан Франциско newsm78?
Защо?
ами SF на север също е разположен в залив,а на запад е тихи океан,виждат се планините(май Сиера Невада newsm78),мостът Голдън Гейт,булевардите с палмички....

била съм на 5-6 острова,харесвам ги страшно,но си предствям само 10дневна почивка на остров...иначе ми идва много тясно..лятото е кеф,пълно с туристи от къде ли не,ама тръгнат ли си те,е голяма пустош...2003 края на октомври бяхме за малко на Миконос....голяма скука(за разлика от лятото)..искрено съчувствам на младите хора там..повечето заведения затворени..никакви културни мероприятия......при бурно море,като не се движат параходи няма мърдане...тогава на магия си хванах самолета...

# 170
  • с/у ОколоМръсТното
Хипатия, какви красоти си показала....  Simple Smile
А колко км. е от Солун до Патра? И магистрала ли е?

Споменах ли, че нивгаш няма да ги стигнем гърците  Thinking

# 171
  • загубено
pepelja6ka-за островите съм съгласна.Зимата е скука.Имам приятели от Сандорини,
Лятото е страхотно.Много е красиво,и много ефектно осветено.Хора щъкащи навсякъде.
Но зимата е запустяло.Казаха че работи 1 таверна,1 магазин (за квартала),пустош та
чак леко страшничко.

Laughing,права си.Знаят как да ти измъкнат парите.
Да ви разкажа един случай от това лято в Бг.Бяхме на почивка на морето.Отскочихме до Балчик,и като огладняхме отидохме до една механичка изглеждаща доста сносно.
И зачакахме някои да се сети да ни пита защо сме там.Баят почакахме.Но станахме свидетели на интересна случка.на съседната маса,сем чужденци обядваше.Мъжът поръча хляб.Донесоха му го след 15 мин,и той поиска да го върне.Бяха се нахранили вече хората.Имаше грозен скандал,и коментар на сервитиора:"Аз да не съм линейка че ще бързам" Shocked Shocked Shocked Момичета мен ми стана кофти пред хората,незнам този собственик как си подбира персонала.Но докато има разни момченца,и момиченца които като нямало какво да правят след у-ще станали сер ,е няма да ги стигнем ни гърци,ни други.
Тук си плащаш,но поне с кеф.Може и тук да има разни такива изцепки,но поне на мен не ми се е случвало.

# 172
Верно тесничко по островите.
На Родос поне има живот и през зимата, затварят само хотелите и малко заведения. Всичко останало си работи. Но ми липсва онази свобода, скимне ти и отиваш да си пиеш кафето на 200 км.

Хипатия, мислех, че е мръсно заради пристанището....наплив от хора, камиони, тирове. Зарадвах се като видях, че съм в голяяяма грешка. Много ама много ми се ходи в Патра по карнавалите. Пусто време все не стига  Confused

Е, не са чак толкова напред  Laughing Я ела тук, бисери, тъпотии, неграмотен народ, тесногръди. Не всички разбира се, не слагам всички под един знаменател. Дай им все за пари да говорят....пари, земи, къщи, зестри Simple Smile.....блах, толкова алчен народ  Sick Но виждам, че това е присъщо за островите, съдейки по останалите гърци чак ми иде да си събера багажа и да се преместя.....в Солун например....ех, как ви завиждам, много ми харесва този град, а и хората са "хора", някак си по- истински, не толкова фалшиви като тукашните.

# 173
 shrew,
тировете не минават през града,а и на пристанището спират най-вече фериботи от и за островите и Италия:)
Така като ви слушам вие дето живеете по островите май е препоръчително да се преселите в Патра:)
Все едно е остров, само дето не е откъснато от света или поне в зимните месеци силният вятър не ни държи затворени:)
Шани,
разстоянието Солун -Патра е някъде около 700км, това в случай ,че не с е минава през Атина/от там е по-дълго/, а се премине или по моста Рио_Антирио и се ползва ферибот. С ферибота се пътува около 10-15мин.
Пътят казват е много добър,
само дето минава през планини и трябва да се кара по-разумно.
аз не съм била в Солун никога:))
Който ще идва за карнавала трябва предварително да си резервира хотел ,че по това време е невъзможно да се намери ни едно свободно местенце:)

# 174
Хора всякакви и навсякъде. Не си мисли, че в Солун няма неграмотни. Или че  не се интересуват от финансовото ти състояние...
И нали се сещаш кой любимият ми въпрос, който ми задават познати и роднини"Колко взимаш?" демек каква ми е заплатата. Или пък същия въпрос, отправен към мъжъа ми. Ай сиктир. Като го чуя това и ми пада пердето
Естествено, че това не важи за всички. Но и тук има такива изцепки... Sad Sad Sad

# 175
А вие знаете ли, че Родос е столицата на Гърция, а за Балканския полуостров чували ли сте, а знаехте ли, че и католиците са християниа, а че България има море, знаете ли  Laughing Оффф, не знам дали да се смея, то май, не е толкова смешно.....представете си тези изцепки са все от млади хора.

И нали се сещаш кой любимият ми въпрос, който ми задават познати и роднини"Колко взимаш?" демек каква ми е заплатата. Или пък същия въпрос, отправен към мъжъа ми. Ай сиктир. Като го чуя това и ми пада пердето
Естествено, че това не важи за всички. Но и тук има такива изцепки... Sad Sad Sad

За това най-често ме питам българи, също дали съм с енсими, колко часа работя, а платен отпуск, а доро христугена и пасха....аааа пълен отчет искат. Аз отговарям че заплатата ми е 1800 евро......ей пръскат се от яд  Mr. Green

# 176
  • с/у ОколоМръсТното
за много неща сте прави. Тесногръдието навсякъде е факт и то няма националност.

Но има неща в Гърция, които са също факт. А това е изградената инфраструктура, която всяка минута се доизгражда и това я прави привлекателна и лесна за туризъм. А не като в Бг - 42км. магистала за 1г. сме изградили и туй то. ГолЕма сме раб'та...
И леко лежерния им начин на съществуване в малките селища ме кефи. И липсата на строежи и сгради "изцепки". И коли "изцепки". Ако по пътя се разминеш с някое изчанчено возило, то непременно е с чужда регистрация, а често и нашенска  Laughing

А за Солун какво да кажа... Само 5-6 часа бяхме, но е незабравим град. Заведенията около пазара.. пълни. Кафенцата - пълни с млади хора. Хубавите прасковени или по-скоро мандаринени дръвчета... Абе красота.

# 177
Шани, чакай де, та гърците точат 15 години пари от европейската хазна. И България след 15 години ще си има цяла магистрала Варна-София....даже Бургас  Mr. Green

# 178
  • с/у ОколоМръсТното
е, успокои ме shrew, няма що  Joy

То не е само до магистралите. То е в глобално замислените градоустройствени планове.
Ето в Аспровалта... курортно градче, тип Китен, че и по-малко... Има си основен път и от 2-те ми страни лок. платна. Кеф ти да се разхождаш там, кеф ти на заведение да седнеш, кеф ти сергии да гледаш.
И по другите места нещата са с далечен замисъл създадени.
А не като в Сф  Tired

# 179
за това че инфраструктурата им е доста по- добра и по- уредена съм съгласна, но пък от друга страна в администрацията има още много какво да се желае / не че нашата е цветуща/, но при тях заради религиозни съображения има адски много безъмици

Общи условия

Активация на акаунт