Мами в ГЪРЦИЯ - 7 (с една принцеса повече)

• 21 102
  • 281
  •   1
Отговори
# 150
Никога няма да забравя Патра,макар и да съм видяла много красиви места в Гърция!
 txtloves txtloves txtlovesЦялата  обляна в светлини и онова смарагдено-зелено море!

# 151
Именно. Оссобено през 80-те. Която партя излезе на власт, си слага свойте деца...
Сега поне има ΑΣΕΠ, което предполага някаква обективност

# 152
  • с/у ОколоМръсТното
в коя част на Гърция е Патра?

И вярно ли е, че Солун е 2-рия по големина град в Гърция, след Атина?

# 153
вярно да, а Патра е третият по големина,намира се в северната част на Пелопонес, max 200км северозападно от Атина...на мен пък Патра ми напомня Сан Франциско,може би заради тамощния "golden gate"...

Последна редакция: сб, 03 ное 2007, 03:01 от pepelja6ka

# 154
  • В подножието на планината
Аз да кажа за Родос-красиво е,особено ако си турист има какво да се види. "Старият град" както го наричат е една доста внушителна по размери крепост,която е построена от италианци,но понеже острова е попадал под власта на мюсюлмани има  много джамии вътре в крепоста.В момента старинните улички са завзети от сувенирни магазинчета,ресторанти,кафенета,има и "улица на удоволствията".През лятото е невероятно горещо(особено за балканско чедо като мен).Има и друга крепост в Линдос, която не успях да посетя.
 Лилянчо аз също се замислям за готови пюрета,защото Алекс въобще не вкусва моите.Не ми се иска да се храни само с мляко,защото не знам дали му осигурява необходимото желязо и витамини.
  Anastasia77 ако си намериш "Златният пътеводител"(Хрисос одигос),ще ти е много полезен-там има посочени много частни ясли и детски градини.Аз търсих ясла за Алекс,защото смятам да започна работа до месец-два и ми свърши страхотна работа.Тази,която намерих работи от 7 до 16ч,няма проблем да го оставиш и до по-късно,като за всеки час се заплаща по 5 евро.За събота-отново 5 евро на час.Цената за месец е 200 евро,закуската е от тях.

# 155
det как е името на яслата ? Аз също намерих няколко.Попитах ви за да мога да избера и по-лесно , с един разговор трудно преценяш какви хора ще се грижат за детето ти.Все пак ако има човек ,които да ти каже дали е доволен или не ,сякаш улеснява избора .

# 156
Никога няма да забравя Патра,макар и да съм видяла много красиви места в Гърция!
 txtloves txtloves txtlovesЦялата  обляна в светлини и онова смарагдено-зелено море!

Аз съм изумена от  чистотата на Патра.Признавам си, че очаквах да видя мизерия  Embarassed

А за паметниците.....на мен ми действат депресиращо  Confused много тъпа традиция според мен.

Родос има много исторически паметници, "Долината на пеперудите", "Седемте извора", "Италианската баня", "Филеримос".....и още мнооого...
Красиво е, има хубави и чисти плажове (извън града), но след седмица става скучно  Grinning Искам да живея в Солун, поне няма да се чудим къде да ходим  Grinning

# 157
  • Гърция
Искам да живея в Солун, поне няма да се чудим къде да ходим  Grinning

Ами, какво ви спира Wink? Пък и е по близо до Бг, а и персонала в консулството ни любезен Wink.

# 158
Здравейте момичета,
От края на юли съм в Гърция, но нямам интернет за да ви чета и пиша, чак невероятно звучи, че на цяла Саламина има само едно интернет-кафе, което ми е много далече.Сега за седмица съм се прибрала в София и се опитвам да изчета колкото мога и да споделя, че вече съм сред вас.За около 3 месеца доста напреднах с езика - край мен няма с кого да си говоря нито на български, нито на английски, но все още съм далеч от желаното ниво и ми липсва ей така да има с кой да си кажа няколко думи на родния език - предполагам, че доста от вас са минали през този етап...
Тео, със закъснение, но от сърце желая на малката бебка Стели много здраве, щастливо и усмихнато детство, само да ви радва     bouquet
Най-хубави пожелания за всички малки и големи в темата    bouquet

# 159
 smile3525

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 19:20 от mummy

# 160
Момичета,как прекарвате дъждовните дни? Какво правите и най-вече с какво занимавате малките калпазани...
Питам, щото вече се изчерпах.... newsm78, а зимата и кофти дните тепърва престоят...
Хм, същия въпрос е валиден и когато са болни и няма детска градина #Crazy #Crazy

# 161
Искам да живея в Солун, поне няма да се чудим къде да ходим  Grinning

Ами, какво ви спира Wink? Пък и е по близо до Бг

....но далеч от майка ми....а аз съм на мама момичето....ето, признах си без капка срам  Laughing

А сега сериозно, не ми се започва отначало. Тук имаме хубава и добре заплатена работа. Майка ми помага с детето и смея да твърдя, че понякога го гледа по-добре и от мен. Но наистина ни е много скучно, писна ни да мислим къде да отидем....имам усещането, че съм в затвор, навсякъде...море, море и пак море  Simple Smile за няколко часа обикаляме целия остров. Друго си е да запалиш колата и да отидеш където ти душа пожелае. Аз имам фобия от самолетите....смятай колко ни е трудно да се измъкнем от тук.

# 162
, само ние в Бг ги свързваме с комунизма.

да, да. Точно това си коментирахме и ние на 28.10.
Че вече го отписахме това действие, като супер комунистическо, а то не е такова. Дори напроти. В неделя в Солун имаше стотици хиляди празнично облечени и засмяно-щастливи хора. И знамена, знамена, знамена... Много, ама наистина много ми допадна.

Тeopr , благодаря ти   bouquet. Непременно ще се възползвам от помощта  Hug
Извинявам се, че досаждам в темата. Исках само да споделя, че и аз съм впечатлена от тържествената атмосфера на 28 октомври - празника "охи". Бяхме отседнали в Сани и на самия празник посетихме Калитея, Пефкохори, Скиони, и др. градчета. Много ме впечатлиха малките дечица с традиционни носии, а и танцовата програма, която изнесоха на площадите.

# 163

Аз съм изумена от  чистотата на Патра.Признавам си, че очаквах да видя мизерия  Embarassed

това не го разбрах
Защо в Патра да има мизерия?
Та той е един много красив и модерен град.
И всъщност е вратата на Гърция към Западната цивилизация.
Доста по хубав от Атина  и съвсем не скучен, каквито са островите .
Наброява около 200 000 души.
Намира се на 218 км западно от Атина

Само на 100км от града се намира Археа Олимпия.
Ходила съм там много пъти и никога няма да ми омръзне да ходя пак и пак. Има някаква много тайнствена и завладяваща атмосфера на самото място.
Пак на стотина километра се намира един от по-големите ски центрове в Гърция. И този факт ,заедно с факта ,че навсякъде около Патра има плажове го прави неповторим и незаменяем за мен:)

Едно от нещата, които не могат да се видят никъде другаде в Гърция е Патринският Карнавал. Най-големият в Гърция и един от най-големите в света
Нищо общо с подобните дето се правят в другите гръцки градове.
Не напразно  тогава тук се стича народ от къде ли не и е една лудница, но пък е незабравимо преживяване.
Тук има инфо,ако някой се интересува:)
http://el.wikipedia.org/wiki/Πατριν … #940;λι

Ето малко снимки-не мои,че архивите ми са на друго пс.

Това е моста Рио_Антирио.

Мога да говоря още дълго за хубавините на града.
За това, че тук времето почти винаги е хубаво.
Че температурите в града не падат под нулата, но от единия прозорец в трапезарията  виждам снега по върховете на близката планина,
 а от другия гледам морето и прекрасните залези. Тук винаги са много красиви.
Че навсякъде около града е осеяно с малки таверни,.
Кеф ти да гледаш Патра от високо, кеф ти да се плацикат морските вълни в краката ти:)
И какво ли още не, ама спирам.Simple Smile)

# 164
  • загубено
Срам,толкова години в Гръцко,а не съм ходила
в Патра Embarassed Ето на каква дистинация ще се
отправим при първа възможност.
Някой каза че го сравнява с ЛА? или Сан Франциско newsm78?
Защо?

Общи условия

Активация на акаунт