18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 262
  • 903
  •   1
Отговори
# 285
# 286
  • София
Включвам се и аз.Ние ще учим тази година в първи клас в японска паралелка - дано имаме късмет с учителката , има много противоречиви мнения , но аз мисля че всичко ще е ОК.Успех на всички  bouquet

# 287
Аз съм ученичка в 18СОУ , от 1ви клас..в момента 10... и на всички недоволни родители,на всички недоволни от учители..искам да кажа,че проблема не е в учителите,и би трябвало вече да сте го разбрали.
Проблема е изцяло в децата...Simple Smile
Преподава се много добре,училището е доста елитно всъщност.Прекрасно е...
Стига възпитанието на децата Ви да е малко по-добре...
Говорим все пак за процеса възпитание-обучение,съответно родител-учител Wink
Замислете се малко и спрете да казвате какво не са научили децата Ви,защото не може едни от класа да знаят и да са в Китай (Имам приятел,Стефан се казва,студент е в Китай) , а другия от неговия клас...да не са научили нищо и да са недоволни.
Туше!

# 288
Аз съм ученичка в 18СОУ , от 1ви клас..в момента 10... и на всички недоволни родители,на всички недоволни от учители..искам да кажа,че проблема не е в учителите,и би трябвало вече да сте го разбрали.
Проблема е изцяло в децата...Simple Smile
Преподава се много добре,училището е доста елитно всъщност.Прекрасно е...
Стига възпитанието на децата Ви да е малко по-добре...
Говорим все пак за процеса възпитание-обучение,съответно родител-учител Wink
Замислете се малко и спрете да казвате какво не са научили децата Ви,защото не може едни от класа да знаят и да са в Китай (Имам приятел,Стефан се казва,студент е в Китай) , а другия от неговия клас...да не са научили нищо и да са недоволни.
Туше!

смея да кажа че макар и вече 2 ри клас синът ми си харесва училището класа и госпожата даде ми ясно да се разбера че до 7 кл няма да мръдне от там .Ми  това е щом детето се чувства щастливо ...............

# 289
  • София
DIVA_ORHIDEQ  , вие с какъв език сте там , събирам инфо , че има много противоречиви мнения

# 290
DIVA_ORHIDEQ  , вие с какъв език сте там , събирам инфо , че има много противоречиви мнения
Английски  японския е по добре

# 291
Здравейте, и аз да се запиша.
Моята дъщеря иска да кандидатства другата година в японската паралелка и живо ме интересува какви са отзивите на децата от   учебния процес. Моля ако има майки на деца в японската паралелка да дадат малко информация
Благодаря

# 292
yacichopar, не съм майка на дете в японска паралелка, аз съм дете(макар и малко пораснало) завършило тази паралелка и с ръка на сърцето мога да кажа, че съм абсолютно доволна от образованието, което това училище ми даде. Колкото до конкретната паралелка - ако детето Ви има желание, то може и ще научи японски език, но не и на академично ниво, за това си има университети.
Учениците от японската паралелка имат възможността да се явят на изпит, даващ международен сертификат за владеенето на езика, повечето ученици взимат първите 2 от 4 нива, някои се явяват и на третото. Също така се организират конкурси по ораторско майсторство, които дават и възможност за пътуване до Япония. Такава възможност дават и други програми, финансирани от японското правителство и японски не-правителствени организации.

Колкото до другите предмети, които се изучават, мога да кажа само, че учителите на които аз попаднах през 5те години прекарани в училището са наистина всеотдайни преподаватели. Свидетелство за това са и високите резултати на съучениците ми миналата година(с изключение на не-присъствалите в часовете съученици).

Ако имате въпроси не се притеснявайте да ми пишете на ICQ: 387377938

# 293
Здравейте, и аз да се запиша.
Моята дъщеря иска да кандидатства другата година в японската паралелка и живо ме интересува какви са отзивите на децата от   учебния процес. Моля ако има майки на деца в японската паралелка да дадат малко информация
Благодаря
Здравейте, аз съм майка на дете от 18 СОУ, завършва 8 клас японска паралелка. Доста неща съм писала по-рано, така че ако се върнете няколко страници назад, ще можете да ги прочетете. Като цяло съм много доволна и от подготовката, и от обкръжението на дъщеря ми. Ако детето ви наистина иска да учи японски - не се колебайте. Единствиният ми съвет към Вас е да се уверите наистина, че детето Ви иска да учи този език, защото никак не е лесно  и за да се постигнат резултати е нужно много голямо желание и мотивация. В противен случай просто ще си загубите 5 години. Ако имате конкретни въпроси, готова съм да отговоря тук или на лични.
  bouquet Пожелавам успех на детето Ви!

# 294
Благодаря за отговорите. Накарах маята дъщеря да ги прочете за да прецени сама дали все още иска да учи там. Засега продължава упорито да твърди че иска да учи японски. Да е жива и здрава има още една година да го осмисля.

# 295
Да ви се похваля....Приеха Вики в немската паралелка на 18 то  bowuu

# 296
  • София
И аз да се похваля - дъщеря ми също я приеха в 18-то СОУ  в първи клас и ще учи японски. Peace

# 297
Честито на  децата.На ЕСЕН С ПЕСЕН Hug  bouquet

# 298
Здравейте,

Много се радвам че открих темата защото и моят син е луднал от 3-4 години по японската култура като цяло.Единственото му желание е да учи японски.
Ще следя темата с интерес и ще се надявам догодина да ни приемат.

# 299
Здравейте, искам да попитам дали някой знае с какъв бал ще се приема за паралелката с японски език?

Общи условия

Активация на акаунт