18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 282
  • 903
  •   1
Отговори
# 300
Паралелка с Японски език има и в 54 училище .... някой знае ли нещо за това?

# 301
Здравейте, искам да попитам дали някой знае с какъв бал ще се приема за паралелката с японски език?
Много е трудно да се каже с какъв бал ще се приема, миналата година минималният бал беше около 28,00 , първо класиране момичета (смята се като за природоматематически профил), по-миналата е бил 28,858 за първо класиране, как ще е тази година - никой не знае, но едва ли ще е много по-различен. Успех!

# 302
ЗДравейте!
Искам да Ви попитам...Не можах да открия от кой клас е приема за деца, които искат да изучават японски език? След кой клас се кандидатства?

# 303
  • София
От първи клас и след това след седми.

# 304
Амм... след 8 клас приема е по документи, нали? Може ли да се кандидаства да речем с японски или китайски(или започват от по-рано) много ми е важно благодаря ви предварително. ^^

# 305
След 8 клас прием в 18 СОУ няма.

# 306
Ще има прием, разбира се.След 8ми клас-една паралелка, а от 1ви клас-2 паралелки.
o_O последно?

# 307
Приемът е с полагане на изпит след 7 клас,след 8 клас не сме имали прием от 10 години насам.

# 308
  • София и там където не се пуши
http://rio-sofia-grad.com/ ето тук в ляво пише - прием след 7 и 8 клас . Кликнете и после кликнете върху това което ви интересува - има всичко с какво по училища и точни паралелки.

Не бива да разчитате на форуми за такива сериозни неща.

# 309
Моля ви кажете ми къде се намира 18 СОУ  Rolling Eyes

# 310
  • София и там където не се пуши
Моля ви кажете ми къде се намира 18 СОУ  Rolling Eyes

На Пиротска пресечката със Средна гора

# 311
  • София / Пловдив
Тази година ще има ли персийска паралелка?
И ако "Да" кои ще са учителите?

# 312
Моето дете ще бъде във втори клас - немска паралелка. Изключително съм доволна от госпожа - класната. Най - важен е учителят, след това родителя и атмосферата, която заобикаля децата. Въобще не се сърдя, че трябваше да се дават пари за ремонт на стаята. Сега, тя изглежда, като нарисувана в приказките. Много от родителите се включиха и сами ремонтираха  стаята. Това допълнително сплоти "родителското тяло". Сега децата ни учат в европейска стая и много от моите колеги, като гледаха снимките от 15.09. не можаха да повярват, че стаята е в държавно училище.
Госпожата е истински учител и човек, родителите са отговорни към децата си и това влияе на дисциплината-желязна.Малко е да се каже, че съм доволна, че детето ми учи в това училище.
Надявам се и занапред да е все така. Детето ми е ученолюбиво, има респект от учителката и съученици, които са любознателни и много будни.

# 313
Искам да споделя и моят опит от 18 СОУ. Трябва да уточня, че имам наблюдения само в началния курс.
Дъщеря ми учи в японската паралелка от 1-ви кл., сега ще бъде в 5-ти, вече 4 год. опит. Последната година и преподава Калина Йорданова - интелигентна, еродирана и с много висок ценз млада жена/ освен всичко, и повече от една специализации в Япония - това говори достатъчно/ . Перфектен преподавател. И в подкрепа на това си твърдение, ще ви разкажа една случка:  на родителска среща при обсъждане на контролно по японски ез. Калина казва: Резултатите не са високи, следващите няколко часа, ще се върна на този уч. материал, където децата показаха пропуски и ще го обясня отново. Невероятен подход! Типично по японски / предполагам, аз самата нямам задълбочени познания в тяхната култура и бит, още по-малко за методите им на преподаване/. Тогава си дадох сметка, че имаме нещо повече от учител, че последното нещо за нея е да преподава  суха материя и гони норматив. Надявам се, че и тази учебна година тя ще води часовете по японски на нашия клас. Стискам палци.  Praynig

Струва ми се редно да спомена и  г-н Братислав Иванов, автор на програмата за обучение в начален курс. За него може да се прочете много в Интернет, ясно се вижда, че всички помагала, речници и др. по японски ез. са написани от него. Не виждам смисъл да пиша суперлативи по негов адрес, а повярвайте ми той заслужава, само ще кажа, че този човек има най-дълбокото ми уважение. Просто трябва да видите това. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=352695.
................., дали Японците си раздават Ордените, така под път и над път, и без повод..........?

Щастлива съм, че моето сладко момиченце има такива преподаватели. Все пак, най-добре се пие от извора.

# 314
abe  na 6 ili 5 kakav bal otgovarq 4e ne gi razbiram ne6to. Thinking newsm78

Общи условия

Активация на акаунт