18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 341
  • 903
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моята дъщеря е в първи клас на 18 СОУ - японска паралелка.И на нас ни бяха казали ,че ще има нещо като изпит  , бях се шашнала , защото незнае под каква форма ще е  , но нямаше нищо подобно , изпит няма ,поне миналата година,просто на определената дата и час , защото беше определена такава се отива с дедето , влиза се в стаята записват му името /като датето казва / и това е , не са я питали нищо от рода на какво работи майкати, баща ти , какъв искаш да станеш , колко е 2-2 и т.н.Спокойно  , мога само да добавя ,че съм доволна от г-жата , базата и всичко останало.Ако мога с нещо да съм полезна - питайте.

# 346
  • София
Въпросното препитване с психолога и един учител изобщо не е препитване, а разговор с детето. Казва се диагностика за училищна готовност. Не се задават въпроси от рода какво работи баща ти, а се гледат фината моторика, начин на изразяване и степен на владеене на български, говорни проблеми и други подобни. Според мен е много полезно, особено за деца, които не са ходили на предучилищна или детска градина, или просто никой не се е занимавал с тях. Ако психологът и учителят подхождат съвестно към работата си, могат да дадат препоръки на родителите за допълнителна работа с детето или консултации с логопед.

# 347
leni_rad, аз също записах сина си за японска паралелка. Каква е вероятността да не бъде приет и наистина ли всички записани деца се приемат?

# 348
  • София
няма предучилищна група, нали?

# 349
# 350
  • София
Аз не мога да си обясня как биха приели всички деца. Доколкото знам наплива за анг. и японска паралелка е огромен. А май има само по две паралелки за всеки от тези езици.  Thinking
Ако някой знае повече - нека да каже.

# 351
  • София и там където не се пуши
Аз не мога да си обясня как биха приели всички деца. Доколкото знам наплива за анг. и японска паралелка е огромен. А май има само по две паралелки за всеки от тези езици.  Thinking
Ако някой знае повече - нека да каже.

Навсякъде първо са длъжни да приемат по адресна регистрация, после се спазва редът на подаване. Може и нещо да измислят пак централно.

# 352
  • София
leni_rad, аз също записах сина си за японска паралелка. Каква е вероятността да не бъде приет и наистина ли всички записани деца се приемат?
Миналата година наплива беше за анг.паралелка и при нас още при подаване на документите казаха ,че шанса не ни е голям за анг.паралика тъй като точно ул.пиротска ни дели за да не сме в района на у-щето иначе живеем на 3 спирки от него и поради тази причина я записах в японската паралелка,за което сега НЕ съжалявам въобще , много сме доволни и на децата им е интересно.До преди 1-2 год е имало само една яп.паралелка ,но поради интереса вече са по 2.Аз мисля , че ще ви приемат ,защото всички  / повечето -около 60-70 % от хората /пишат друго но не и япон. език , мислят ,че не си заслужава да го учат децата им.А много хора подават документи почти на още две места,като едното със сигурност е и в 32 -СОУ ,така ,че като са приети там - там отиват.Незнам поради каква причина това у-ще е нарочено за по елитно от 18 СОУ.Миналата година бяха приети на 90 % от децата , които са подали док. за там /18 СОУ /,не мисля че има място за притеснение  -ще ви приемат , дори имаше момент при нас ,когато след като някои отидоха в 32 СОУ се освободиха свободни места за анг.  паралелка преди да се запишем окончателно за япон.език ни предложиха да отидем в анг.Така ,че споко , на първата род. среща /която беше обща -на всички първи класове/ директорката каза,че 18СОУ е у-ще с най-много ученица в него.Ще се радвам ,ако пишете после къде са ви приели.

# 353
  • София
Днес мисля да мина да подам документите. Не, че знае какво иска да учи ама сега нали родителите избираме а като порасне, нека сам да си блъска главата какво и къде иска.  Laughing

# 354
leni_rad, много ми е интересно да чуя мнение от майка, чието дете учи в японска паралелка. Аз бях леко скептична преди да записша сина си там. направих го не заради някаква болна амбиция, а защото базата страшно много ми хареса и мисля, че тази култура много ще обогати детето ми. Все още обаче се чудя дали няма да му е много трудно. Ще ми е много интересно да споделиш как се спрявя твоето дете с японския, лесно ли се възприема, наистина ли е толкова интересно обучението, както го презентираха в училището. Само първи клас ли са в тази "къща".. Изобщо вълнуват ме много, много неща. А иначе и аз споделям мнението ти за 32, че е прехвалено. плюс това постоянно чувам подмятания за рушвети - щом в това училище се взимат пари за да ти за запишат детето там - не ми го хвали- на какво ще научат детето ми???

# 355
  • София
Déjà vu аз записах синът по ред на езиците - англ.; японски; руски и т.н. За мен като цяло тези трите ме вълнуват най-много.  Казаха ми да си подредя всичките по ред, който аз желая, така и направих.  Rolling Eyes Все още се чудя дали да не запиша и резервно училище, че ако го забутат в испански или немски...май не съм навита особено.  ooooh!

# 356
  • София и там където не се пуши
Винаги имайте и резервен вариант. Всичко се случва.

# 357
Ох,18 то СОУ,само хубави неща мога да кажа за него,незабравими моменти прекарани в него невероятни учители и съученици,липсва ми!
Не знам как е положението с начален курс,но имаше една висока слаба госпожа с много силен и натрапчив парфюм,много лошо впечатление имам от нея
Преподаватели като г-н  Емил Димитров и г-жа Рая Ценова (която разбрах,че вече не преподавала в училището) винаги ще останат в сърцето ми!
г-жа Лилия Видинска,г-жа Моретиева,г-н Стоянов,г-н Тенов,г-жа Янчева,г-жа Искра Димитрова,г-н Халаджов и г-н Тодоров,г-жа Николова
Всички те са ми любими учители!Благодаря им за всичко!  bouquet

# 358
  • София
Здравейте,

Аз също подадох молба за 18 СОУ, всъщност само там съм подала и не мисля да подавам на друго место.
Искам да попитам дали някой знае нещо по-конкретно за учителите, които ще поемат 1 клас.
Според мен не е толкова от значение езика, който ще се учи, а началната учителка.

# 359
  • София
Според мен не е толкова от значение езика, който ще се учи, а началната учителка.
И аз съм на същото мнение, но не знам нищо за нито един начален преподавател. Надявам се просто на късмет, че нещо напоследък моя синковец взеха все по често да ми го критикуват в градината.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт