18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 135
  • 903
  •   1
Отговори
# 780
 Crazy  
излишно е да казвам, че ми беше полезно да прочета написаното bouquet

интересно - това с физическото го виждам от май началото на темата, как пък не си решиха въпроса... според мен това е въпрос на организация  Peace

# 781
  • София
не, не е въпрос на организация, а на допълнителен салон -един или два.
Защото няма начин толкова много паралелки 7 на випуск х 12 класа= 84 паралелки, да се вместят в нормално учебно време. Освен ако денонощно не застъпват по физическо  Laughing

# 782
Учебниците за малките класове стоят в класната стая, доколкото разбрах. Взимат ли се всички учебници вкъщи в петък и се връщат обратно в понеделник или се взимат само предмети по които детето трябва да се занимава събота и неделя? Разглеждам раници и продавачките ме "заплашват", че среден размер раница никаква работа няма да ми свърши и трябва да купя от големите, заради количеството учебници.
И още един въпрос - екипите по физическо в училището ли стоят, имат ли място за преобличане (след като стана ясно, че предимно навън ще играят) или ходят от вкъщи с екипи в дните с физическо?

# 783
Здравейте отново.Темата продължава да се развива затова реших отново да се включа.Дъщеря ми миналата година беше трети клас в японска паралелка.Учебниците си ги носиха през цялата година с изключение на ДБТ и Изобразително изкуство,и помагалата по български и математика.За физическо се преобличат в класната стая.Ако децата имат желание могат да си оставят екипите в стаята-имат пригоден шкаф за тази цел.Колкото до средата и родителите е много относително.В нашият клас специално родителите са доста приятни,разумни,сплотени и организирани хора.До сега не се е стигало до конфликти или обтегнати отношения по какъвто и да е въпрос-всичко се решава и изчиства на момента.А по отношение на децата имам доста резерви-класът е разделен на групички по интереси и успех.Дъщеря ми е там от втори клас и въпреки,че мина доста време все още не могат да я приемат,дори мога да кажа,че с едно-две от момиченцата се ненавиждат/колкото и да е странно за деца на 9-10г./

# 784
  • София
Elid, по - добре вземи от големите раници. Не се знае дали ще си ги оставят децата, въпрос на класна стая и наличност на шкафчета.
Екипите по физическо - също. Както си решите. В нашия клас практикуваме децата да си ходят облечени направо за физическо, защото губят много време в преобличане преди и след часа. Мотаят се.

# 785
anitodorova.1980 и Вивиан, благодаря за отговорите  Peace

# 786
Аз искам да попитам в първи клас занималнята задължителна ли е и дали сте доволни от подготовката в нея? Когато дъщеря ми беше първи клас в 32-ро класната ни беше много против занималнята.

# 787
  • София
Не разбира се, занималнята не е задължителна.
Относно подготовката - аз лично съм доволна, но зависи от учителя, който ще е по занималня.

# 788
Някой може ли да сподели мнение за Бистра Първанова? На мен ми се стори мила и спокойна , но това е само първо впечатление.

# 789
  • София
Бистра Първанова водеше нашата занималя миналата година. Много е добричка към децата и те много я обичаха, занимаваше се с тях и в повечето случаи Калоян беше с написани домашни. Рядко се е случвало да дописваме нещо в къщи, но при писането имаше пропуски в правописа, които не бяха поправени. Понеже на наколко пъти имахме заместнички и имам база за сравнение при Първанова им беше най-добре и с домашните, и с играта. На децата им беше много мъчно , че във втори клас няма да имат занималня с госпожа Първанова.

# 790
Благодаря ти valya_v!

# 791
Аз също имам въпрос относно кандидатстването след седми клас.Някъде във форума /не съм сигурна дали точно в тази тема /четох,че е имало обещание от г-жа Стойчева за преференции на децата учили в японска паралелка до седми клас,които искат да продължат обучението си и по-нататък със същата насоченост.Останах с впечатление,че е било само обещание, а всъщност децата се борят с останалите на общо основание след като положат изпитите.Някой запознат ли е как стоят нещата по този въпрос ?

# 792
  • София
Това е много интересно. Дано някой се включи с по-информиран отговор.

# 793
  • София
Моята информация е от една приятелка - майка на седмокласник, дете от 1 до 7 клас с японски в 18-то, че е имало такова обещание, но се е кандидатствало по общите правила. За мен не е логично да учиш толкова време такъв труден език като японския, а да няма поне някакво предимство.

# 794
аз съм 99,9%, че тук в темата беше писано, че няма предимство и се кандидатства на общо основание.

Общи условия

Активация на акаунт