18 СОУ в София с японски, китайски, арабски и фарси.

• 168 115
  • 903
  •   1
Отговори
# 840
Благодаря, Татко Мецан, аз малко си редактирах поста, защото влезнах в сайта на училището, и видях условия и прием, но наистина не пише за китайска паралелка от първи клас, явно няма и почват след 7, аз така и бях чувала...но все пак.

# 841
Вярно е че не ги водят да купуват боклуци от лавката, но съм възмутена от това че цяло лято не са направили ремонт на тоалетните и сега се сетиха по никое време #Cussing out Децата ми се стискат цял ден заради немарливоста им.И на всичко отгоре три дена нямаше кой да смени крушката в тоалетната накрая майка ми отиде и им каза ако няма кой да я смени да дойда аз да я сменя и изведнъж се намери кой .Децата са малки и ги е страх толкова ли не могат да се сетят
Иначе от класната съм доволна ,малко е разсеяна но пък е добра и децата я обичат.Госпожата на занималнята също е добра , но понякога много викала по по-бавните деца

# 842
  • София
Елида, да ти кажа честно, мисля, че положението в България е такова, че по-скоро би следвало да оценим това, което се прави, макар и не на време според теб, отколкото да роптаем и да негодуваме.
Виждаш в какво плачевно състояние са училищата, и знаеш много добре, че 18-то, за държавно училище, е просто на светлинни години по инвестиции. Как се управляват средствата нямам представа, но явно се управляват добре, защото все пак това е най-голямото училище в България, а ежегодно се правят много ремонти и подобрения.
Само стола като погледнеш и би трябвало да си направиш изводите.

Според мен начина на мислене би следвало да е градивен и положителен, оценяващ и стимулиращ, а не деструктивен, критикарски, негодуващ и вечно недоволстващ.
Мое мнение.

# 843
Според мен начина на мислене би следвало да е градивен и положителен, оценяващ и стимулиращ, а не деструктивен, критикарски, негодуващ и вечно недоволстващ.
Мое мнение.

Подкрепям те с две ръце и два крака!!!!!!!
Елида, защо не започна разказа с това, че децата ти са в самостоятелна сграда само 2 първи класа и един осми, че влизат от отделен вход, хранят се в стол, на който могат да завидят ресторантите.
Да навсякъде има минуси (чистачката е огън) и в 18-то са много, но всяка изминала година има подобрение, нещо се случва и то за добро.

# 844
  • София
Аз също съм на мнение, че нещата в училище от административна страна се развиват в положителна насока много добре. В първи клас като почнахме столът беше... Sick Сега си е направо отличен. И детето все още ходи от време на време да се храни там и винаги само с хубаво го споменава. Любезни са, има и допълнително, което за него е най-важното.  Mr. Green Като не му хареса едното си взема допълнително от другото.
Сега и фасадата на училището в задния двор оправят, и определено имаше крещяща нужда за това. Браво!
Вътре лятото са оправяли централното фоайе и съвсем друг облик има.  Peace

# 845
а, и един глупав въпрос, но не мога да намеря това от сайтове на общини - НДК в район Възраждане ли се пада, или не?
Не, НДК е в Триадица. Ето карта на районите. http://sfadm.gis-sofia.bg/displayImage.php?folder=Sofia_30000_GIS_logo/
А все пак да попитам повторно от мамите на приетите, ако има такива по местоживеене, целият ли административен район "Възраждане" ли влиза в критерия близост до училището или има определен микрорайон?

# 846
  • София
Да не забравяме, че в края на миналата учебна година сложиха 32 инчови ЛСД телевизори във всяка стая, за да могат децата да имат и интерактивно обучение.

Аз дори не знаех, че се прави ремонт на тоалетните. Довечера ще попитам дъщеря ми.
Браво!

А в стола част от храната, която позволява, се готви на пара.
Освен всичко друго.
Миналата година например, дъщеря ми си носеше сапунерка и сапунче в раницата, тази година каза, че вече има в училище.
В момента не се сещам какво още, но в училището се влагат средства и това трябва да се оцени високо, предвид държавата ни.

Мира, целия. Но можете да бъдете приети и без да сте в района. В нашия клас има доста деца от далечни квартали.

# 847
Благодаря за инфото! а не пише откога стартира записването, сигурно е започнало вече?

Звучи като добро училище, от това което пишете, а дали наистина някой може да коментира госпожите на 4-токласниците, или колко паралелки са? От всеки език по една?

# 848
  • София
Английските и японските са по две.

# 849
а как се справят дечицата с японски в първи клас? Хайде, английския го почват от градината, засичат го по тв каналите, ами японския?

# 850
и за коя паралелка е най-голям наплива, знаете ли?

# 851
  • София
за англ. и японски е най-голям.

Иначе с японския се справят добре, в първи клас нито пишат нито нищо, само устно - пеят песнички, разказват им притчи, свързани с японската култура, повтарят някоя друга думичкаи лека полека ги подготвят за истината  Mr. Green

Но всичко става много плавно и децата не се затрудняват.

# 852
За близостта на кварталите - в сайта на 18 миналата година нямаше карта, както в сайта на 32ро да речем. Но зависи от набора все пак, ако не е голям, може да приемат и дечица от по-отдалечени квартали. Ние сме в Зона Б18 и бяхме резерва. Приеха ни заедно с всички резерви  Mr. Green Мисля, че можеше и по месторабота на родител да се кандидатства, но не съм сигурна. За китайския - от 7 клас е. от първи клас източните езици са - японски 2 паралелки и корейски - 1 паралелка. Ремонтираха тоалетните на сградата на японските паралелки, но децата са можели да ходят до тоалетна в основната сграда през това време, така че не е фатално. Simple Smile

# 853
Елида, да ти кажа честно, мисля, че положението в България е такова, че по-скоро би следвало да оценим това, което се прави, макар и не на време според теб, отколкото да роптаем и да негодуваме.
Виждаш в какво плачевно състояние са училищата, и знаеш много добре, че 18-то, за държавно училище, е просто на светлинни години по инвестиции. Как се управляват средствата нямам представа, но явно се управляват добре, защото все пак това е най-голямото училище в България, а ежегодно се правят много ремонти и подобрения.
Само стола като погледнеш и би трябвало да си направиш изводите.

Мое мнение.
Според мен всеки може да изкаже мнението си било то положително или отрицателно и не мисля че има нещо лошо в това.
За стола нямам лични впечатления защото нито съм го виждала сега ,нито преди и не мога да изкажа мнение и за миналогодишни подобрения също.

# 854
Мира, целия. Но можете да бъдете приети и без да сте в района. В нашия клас има доста деца от далечни квартали.
Ние сме в Зона Б18 и бяхме резерва.
Мерси за отговорите, излиза, че явно е субективна преценката на близост до училището, вероятно се прави от директорката, щом няма карта. Чувала съм от позната  за майка, която живее на ул."Странджа", на която е училището от едната страна и не били приети, което е абсурд просто. Иначе Зона Б 18 е в район "Възраждане" , както Зона Б 5, Зона Б 19 и ж.к. Сердика и би трябвало въобще да не сте резерва / за Мама на Мишо става въпрос/. Искрено се надявам да е така и живущите на територията на район "Възраждане" да са с предимство, но и 32 СОУ е в същия район, ама микрорайона му е три улици. Иначе ние живеем в района, но за жалост с няколко номера извън тези, попадащи в картата на 32, и тъй като нямаме никакви предимства, не знам дали ще ни вземат. Освен да ходя да питам на место, но дали има някакво приемно време директорката и как да проверя. На телефоните в сайта колко пъти звънях и все свободно дава, дали пък не са неактуални newsm78

Общи условия

Активация на акаунт