Отговори
# 60
И ние, откакто е болен Томи го караме през ден с банята.Мием дупе, лице, ръце и вратле на мивката.Вече се пооправя малкия, само сополките дето го давят и кашля горкото като спи  Cry
Продължавам обаче да го наливам с витамин Ц и един Есберитокс, имуномодулатор на билкова основа.
Идея за подарък за годишнина- което ме сеща, че другия месец и ние имаме- мисля да харижа малкия на бабата и дядото да му се порадват, пък ние малко свободийка в някое закътано и пейзажно хотелче Wink Wink Wink
За анкетата- мисля след около три години, дано се наредим дотогава, ако не стане ненадейно, разбира се.
Лека нощ от нас Simple Smile

# 61
здравейте, момичета
Реших да се взема в ръце и да спра да се губя, че досега все не ми стигаше време да пиша, а и четях рядко.Ние се преместихме в Брюксел, нашия тати ще поработи тук, а ние с Дария се правем на туристи.Жалко, че Брюксел си е доста малък и вече сме го обходили и преговорили, Парковете съвсем си струват да се обикалят петорно и шесторно, През лятото пропеснахме жегите в Бг, но пък сега вече си е хладничко тук.Пътуването се отразяв много порастващо на Дария.Тия беше на 5 месеца когато дойдохме и изведнъж порасна, а си обикаляше и преди това много с нас из Бг.Сега бяхме за 1 месец в Бг и маршрута ни беше: София, Ямбол, Поморие, Ямбол, София, Берковица, София, Брюксел. Горкото дете се чудеше периодично къде се е дянало, но пак и се отрази много пътуването.Има си и отрицателните страни-от много емоции и впечатлиния спи неспокойно, процесора й трудно преработва информацията. Зъбите й започнаха да поникват на 6 месеца.Сега ича 6 съвсем оформени зъба и вече ще никнат следващите.А вие миете ли зъбите на бебетата си. Ние ги мием- голяма е забава. Май и харесва понеже после може да си търка на воля венците с четката за зъби  Grinning
Впечатлена съм от разликата в обслужването от педиатрите тук и в Бг.Тук доктора й внимава най-вече да не я разплаче, да не я стресира, а в Бг понеже се разболя на морето, една докторка я дърпаше за ухото, за да и го прегледа, докато Дария се опитваше да се извърти и да се изплъзне.Тукашния доктор на всяка консулгация й гледа и ушите и никога не я е разревавал- играе цял театър докато я преглежда.
Друго ентересно е, че тук всечки на улицата много се радват на бебетата, непрекъснато закачат Дария и тя се е научила да се закача.В Бг малко се изнервяше навън, ако не намери някой да й отликва на закачките и все пак сполучливо сваряше батковците на морето.Тук като се качим  в градски транспорт, който естествено е достъпен поне 80% с бебешка количка, докато слезем Дария е омагьосала поне мъжката част от пътниците, като ги започва по възходяща възраст   bouquet
Тук си водят децата доста леко облечени. Българските баби ако видят, це получат масово инфаркти. Например днес видях една съседка с 3 деца, най-малкото от които- бебе на не повече от 5 месеца и беше облечено с цяло гащеризонче, което не покрива ходилата на крачетата и си беше така босо.Тук днес максималната температура беше 18 градуса, а действието се радвиваше в 18,30 вечерта, т.е. доста след този температурен пик. Най-традиционно е да видиш дете с яке, понеже вече е студена, с къси панталони и сандали без чорапи.Децата им са страшно калени
не съм качвала снимки скоро, но ето малко снимки от тукашни паркове http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141776
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=161637
ето нещо забавно http://www.youtube.com/watch?v=CKJ2ejwueHA
 Joy  http://www.youtube.com/watch?v=JU01Sqbywdg   Joy
е стига засега, да не ви отегчавам с многословни разки, ще пиша пак, няма да изчезвам, надявам се
Niki, поздравления за хубавите темички, добре, че си такъв интусиаст и ги правиш интересни, че и полезни даже  Simple Smile

а относно къпането на болни бебета, ние къпехме Дария когото беше болна всеки ден, понеже знам как на мен ми става по-добре от топлата баня, как се отпушва носа и се спи по-добре... и разходките на хладен въздух не спрях по същата причина, само мъглата избягвах, че то тук освен хладен въздух имаше и мъгла по цял ден до преди 2 дни

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 23:10 от milenah

# 62
Дам... и ние баня не пропускахме... То, верно, че сополи един път сме имали, но отпушва и се почистват по лесно после! Лошото е, че откак сме тука - на гости на свекървата доста разредихме къпанията по обективни причини... Затрупани с багажи, изнервени от дългия ремонт, банята все заета... Някакси не можем да установим ритъм като у дома! По тая причина - вече е лукс - на 3-4 дни. Дано като се приберем да си върнем старите привички, но пък вече няма да ползваме корито, щото сложихме вана, а бебка я е страх .... Уф! Другата седмица - живи и здрави, си отиваме в къщи!

# 63
  • Русе
Добро утро!
И днес аз се разписвам първа.
Тази нощ за 2 път през живота си Вайана спа непробудно. Баща й беше от 8 на работа и разчиташе тя да ни събуди както обикновено в 6, а тя- точно в 8 без 5 над главите ние вика "е-хеее" и татито вече беше закъснял.  ooooh!

За къпането- къпя я всеки ден.
А за анкетата- когато дойде (след като Вайа стане на годинка ще мислим по въпроса)

Приятен  и успешен ден уикенд на всички  Heart Eyes

# 64
Добро утро момичета!
Съжалявам, че пак ви безпокоя, но нещата отново отиват на зле. След като се беше стабилизирала сестра ми, вчера са й предписали антибиотик към който е алергична (и забележете това го пише в картона й). Изпила е 1 хапче вчера сутринта и нощес в 3ч е припаднала поради алергична реакция. А нещастниците искат да се оттъват, като я изпишат.
Нямам време за подробности сега. Моля се само тя да оживее. На никой замесен няма да му се размине #2gunfire #2gunfire #2gunfire

СПЕШНО моля за координати на добър алерголог!

До скоро!

# 65
Момичета,
Има ли някоя от вас координатите на д-р Ангел Налбански? Ако, да, моля, ви пишете на лични.
Благодаря!

# 66
Видричке, всичко ще се оправи... Нямам координати - пробвай с търсачката.... Дано сестричката ти е добре днес!

# 67
Момичета, на Налбански му намерих телефона, но сега СПЕШНО !!! ми трябва на шефа на клиниката Проф. Стоимен Георгиев Иванов.
Не намерих мобилен в търсачката.
Благодаря предварително!

# 68
д-р Ангел Богданов Налбански 
акушерство и гинекология / АГ /. Диагностика и лечение на стерилитет. Диагностика и лечение на ендометриоза. Ендоскопска хирургия. 
Телефон: 02/9172321 0888/456380 
Има договор с НЗОК.
Има договор с БЗОК Закрила.
Месторабота: Клиника майчин риск

http://www.bgmedicine.info/lekariv.php?key=617

# 69
  • Русе
Е гаси некъдърните" лекъри"! #2gunfire Много се ядосах и направо настръхнах.Ей такива изцепки не трябва да остават безнаказани.Видричка съжалявам за това ,което преживявате вашето семейство.Дано сестра ти се оправи! Praynig От мен много сили и прегръдки Hug

Цитат
Цитат на: mamp21 в четвъртък, 04 октомври 2007, 23:25
Сецна ми се кръстано за интргантките:Дидо го няма

Сигурна ли си ?  newsm78.......а, комшията?  35 35 35
Аз не съм чула друг начин за сецване... или може Понтес да ни е метнала...

Да не се засегне некой, ей!  Love
- И тъз хубава ,сега!Аз ,че се оправих,оправих се вече!Ама гаранция ,че комшията не успя да ме оправи!
Всички болни бързо да оздравяват!  bouquetАз като е бил болен или леко хремав ,не пропускам къпане.Според мен дори ,малко по топла баня от обикновенно даже помага и отпушва!
Вчера се срещнахме с майче има и снимки ,но не мога да ги прехвърля заради повредения ми кабел.По натам!
А пък на Дария и Милена направо им завиждам благородно.Много ги обичам тези краища по Хландия и Белгия! Laughing И клипчетата са супер особенно с танца! Joy

# 70
Vidri4ka, направо съм потресена от това, което ви се е случило.  Praynig Hug

# 71
ВидричкаPraynig  Praynig  Praynig. Аз ли така си мисля или сме пълни идиоти, че оставяме подобни лекарчета да съществуват #2gunfire.
Шаменет, добре заварила  Hug.
За анкетата - ще помислим сериозно когато Кристиян стане на 2 - 2.5, останалото е в ръцете но Бога / че кое ли не е Simple Smile/ . Също така, с Неговата помощ, се надяваме да можем да отгледаме три деца ...поне  Mr. Green.
Адриана, ние правим две годинки на 15.10, миналата година бях пуснала и снимки, дай и ти, ако искаш  Hug.
Видричка, пак за теб и сестра ти  Praynig

# 72
вече съм си на моя компютър и много съм  Grinning

Никки,имах предвид дом.рецепти дето много ги харесаха мами/за овесени ядки,оризовки и т.н/ да не ги търся всеки път а просто да ги има на първа страничка.Ако това те затруднва,не се притеснявай,не е страшно. Hug

Видричка,стискам палци Praynig

mamp21  добре дошла,хубаво сте се забавлявали.

За къпането,когато имаше т.малката й миех само дупето.Косата я мия през ден,а тялото всяка вечер.

Момичета,да я хвърлям ли тази чесалка?никой не си я търси.
Лори вече спука една,дето е с течност и се охлажда в хладилник.

Последна редакция: сб, 06 окт 2007, 17:20 от ina_nk

# 73
dideto,току-що прочетох оплакването ти  от детегледачката.Направо съм потресена.Аз затова някакси не мога да си представя как някой чужд човек ще ми гледа детето.,зашото в днешно време на хората не им пука много-много.

# 74
аааааа изведнъж стана нещо тук имаше два поста и докато отговоря ги нямаа.дали е възможно?  newsm78 да не би да не виждам  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт