Una mamma per amica или мами в Италия 70

• 14 482
  • 270
  •   1
Отговори
# 60
  • Torino,IT
Здравейте  Hug

4естит първи месец на Сами, гоооолям да порасне, здраво и послушно мом4е  Hug Heart Eyes...на майка му много радост и щастие    bouquet
Мерси за по4ерпката  Mr. Green

Ов4ера, в4ера разказах на Паоло твоята история, смяхме се много Joy

Приятен петъ4ен ден  Heart Eyes

# 61
Благодаря за честитките на всички   bouquet

На моето момченце му е зачервена главичката от дясната страна отгоре и се бели  Confused Някоя от мамите тук беше писала за ефискасно средство за кроста латтеа ... ако може да се включи по възможност с инфо ще сме много благодарни.

# 62
Линдита, изядохте ли баницата? И аз днес ще правя, само че с български кори, имам 2 пакета замразени "Тракийски кори"  Grinning
Междудругото, паста фило на Буитони прави страхотна баница и се почти няма кой знае колко голяма разлика с оригинала  Wink Проблемът е, че в близките ми центрове /Ил Джиганте и Тигрос/ не я продават и трябва да я вземам от Кооп или да поръчвам на свеки да ми я купува оттам.

Преди малко взехме тортата, която бях поръчала, никак не е лошо, ще видим и вкуса тази вечер. Сега ще правя питки, после арросто за вечерята. Поканила съм свеки за малкия ни голям празник! Въпреки, че снощи ме изнерви, говори на мъжо да сме давали добавка, тъй като явно бил гладен Самуел, щом ревял от 2 дни през деня. Щом детето си спи нощем и е спокойно в кенгурото, пълни памперси и гърдите ми преливат, аз не мисля че това е проблема, но не мога да открия педиатърката, за да говоря и с нея! Никак не искам да давам изкуственяци, както казва Анджи, още повече като не съм сигурна, че въобще има нужда от тях! Детенце търси гърда и лапа ръчички, но дали задължително това означава, че е гладничко, щом при други обстоятелства си е транкуилло ...

Хайде стига съм ви занимавала, отивам да меся питки и да гладя, докато детенце си спи кротко в кенгурото.

# 63
Сонита , не винаги това , че имаш много мляко е достатъчно !
Може да не е достатъчно хранително и да не го засища !
Дано нямаш такъв проблем , че тогава наистина ще имате нужда от изкуственяци .

# 64
Сонче , честит първи месец на Сами!  bouquet
 Много радост да ви носи! Hug
 Да го цункаш от мен! Heart Eyes  bouquet

Между другото за кроста латтеа  Анджи беше казала за един гел и шампоан. Wink
Ето ти темата тук, че не мога да я цитирам, понеже е заключена.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=221404.msg4925159#msg4925159

# 65
Гери, благодарски   bouquet

Дани, какво да правя тогава?  Confused Как да разбера дали го засища?

# 66
  • Torino,IT
Линдита, изядохте ли баницата? И аз днес ще правя, само че с български кори, имам 2 пакета замразени "Тракийски кори"  Grinning

Ти пък какви въпроси задаваш, Сон4е, по скоро трябваше да ме попиташ остави ли и на горкия ти мъж малко баница да опита и той Rolling Eyes Mr. Green
Не, оставих му, разбира се, но с голям зор, наистина корите ги продават само в КООП, но става страхотна , за пълнежа слагам 2 яйца, една кофи4ка гръцко мляко Тотал  (добавям и малко води4ка вътре защото наистина е много гъсто, така ми става и то4но 200 гр,), две пакет4ета фета, 3 суп. лъжици олио. После слагам по 3 - 4 суп.лъжици смес върху всяка кора, накрая завършвам със смес, малко олио, дуп4а с острото на лъжица и айде във фурната. През 2 кори капвам и малко олио преди сместа върху кората.Запо4вам да пека на 220 и после намалям на 200 до за4ервяване.

Сорри за лири4ното отклонение  Peace

Сон4е, а ти питките с каква мая ги правиш и откъде я купувате??
Приятен празник     bouquet

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 15:21 от Lindita

# 67
Линдитка, маята на кубчета я има в хладилниците, където се продава и пастата (фило,сфолиа ),аз купувам от този вид

, а суха ще намериш в пликчета, обикновено където са нещата за торти . Wink

Май казвахме някъде , но пак да повторя казва се lievito (di birra ) Wink

# 68
  • Torino,IT
Гери, мерси, картинката не се вижда оба4е.
Да, и аз веднъж така търсих из фризерите , но не можах да я намеря, можеш ли да ми пратиш линк или картинка да видя как изглежда. Praynig

# 69
Линдитка, аз прясна мая рядко купувам, тъй като като ми потрябва, се оказва, че е вече скадута!
Вземам на прах, така винаги имам на разположение, а и сега ги правят толкова сполучливи, че всичко си втасва без проблем.

Купувам тази 3 пакетчета са около 1 еуро, ако не се лъжа. Бях взела и от Лидл, 10 пакетчета, пак около еуро- и тя никак не е лоша - пише Lievito, в тъмно сини пакетчета е  Peace

Аз имам доста рецепти за баница, но по една правя най-често, тази на баба ми- такава ще бъде и днешната!  Grinning

# 70
Линдита , аз използвам тази дето ползва и Гери !
И съм много доволна .

# 71
  • Torino,IT
Оф, картинката на Дани не се отваря. Сон4е мерси...а може ли да се правят питки, дом. хляб и други месеници с такава суха мая?

Прати и рецептата на баба ти ,плз , може и на ЛС.
Ще ми е интересно да опитам.

# 72
 Странно, аз картинката я виждам, погледни тук

# 73
Здравейте пиленца...чурулик  Laughing

Как сте гълъбици мои?

Преди малко се чух с Деси от Неапол и познайте....с двете Пети на тераската..локуми, бански костюми, басейни.....мммм...нека им е зле.  Sunglasses Laughing Чух и Овчева...мамина златна  Party

Сонче, Гери <да е жива и здрава  Hug> ти е пуснала постинга ми. Пробвай. Няма да съжаляваш.  Grinning

Цугуми, Нори е цветенце.

# 74
пфуууууууу гаднярки такива , искам и аз пурички/локумкииииииииииииии      яде ми сеееееееееееее..........

Общи условия

Активация на акаунт