Очакващи юни 2008?

• 14 526
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
  • Вече в моята си приказка...
Ати, благодаря за подкрепата и аз се надявам всичко да бъде наред при всички ни! А как стоят нещата сега, щом си кърмачка /е, браво на теб - две годишна е дъщеричката ти! Поздравления! И аз Ивайло го кърмих 1 и 3 месеца, можех и още, обаче реших да го отбия!/. Трябва да питаш лекаря си!
Аз първата бременност наддадох цели 30 кг. /тръгнах от 55, докато стигнах 85  Embarassed/ и още имам да свалям /ама няма да е скоро май Laughing/ Въобще не съм яла много през бременността си. Предполагам, че наддадох толкова килограми, защото спрях и пушенето и доста се поуспокоих /преди това си имах доста проблеми, които не ми "даваха" да напълнея/. Сега се надявам да не кача повече от 16 кг /въпреки, че пак ще бъда слон! Rolling Eyes/ Аз хляб по принцип не ям, пък и тестени храни отдавна не съм слагала в устата си. Сладкото смятам съвсем да го спра /ох, дано не ми се прияжа, че как ще му устоя, незнам!/ Смятам да започна да закусвам.

Моят корем е подут, гърдите леко  ме болят. Все още не ми се гади /но то и при предишната ми бременност не ми се гадеше/. Още не съм станала чувствителна към миризми.

Чудя се кога да отида на лекар  newsm78. Закъснява ми вече 6-ти ден...

И аз пия фолиева киселина. За сега всичко ми е наред от нея...

# 151
 Здравейте  Hug
 преглеждах темите за ранните симптоми и ми прави впечатление , че почти на всяка втора бременна и се повдига още от самото начало, а тук при нас май няма много с такива признаци  newsm78 На мен досега не ми е прилошавало нито веднъж, нямам апетит изобщо, ям много малко, но за сметка на това кантара показва 2 кг пове4е #Cussing out и корема ми е изхвръкнал като топка! Ужас! Как е при вас?

# 152
  • И аз не знам къде...
И аз се подувам  Confused! Понякога много ми се гади, но не съм повръщала за сега. Но наистина смятам, че от ФК ми става по-зле  Blush! Иначе съм качила 1 кг. Започнах от 59, а сега съм 60кг  Blush.
Днес си взех направление от личния лекар за АГ, които да ме следи, но моята доки не работи по каса. Не знам защо изобщо го поиска и какво ще го прави, т.к. аз не смятам да ходя и на друг  newsm78!

# 153
И аз се подувам  Confused! Понякога много ми се гади, но не съм повръщала за сега. Но наистина смятам, че от ФК ми става по-зле  Blush! Иначе съм качила 1 кг. Започнах от 59, а сега съм 60кг  Blush.
Днес си взех направление от личния лекар за АГ, които да ме следи, но моята доки не работи по каса. Не знам защо изобщо го поиска и какво ще го прави, т.к. аз не смятам да ходя и на друг  newsm78!

Първата ми бременност също я следи доктор, който нямаше договор със здравната каса. Тогава /сега незнам как е, всъщност!/, за да си правя всички изследвания, трябваше да си плащам. Обаче, моята лична лекарка ми даваше направления за изследванията /въпреки, че можеше и да ми откаже, не беше длъжна/ и една стотинка не дадох. Така че, съветът ми е да се запишеш и при гинеколог, който работи със здравната каса, за да бъдат изследванията ти безплатни, пък и да ползваш болнични, ако се наложи. Аз сега, живот и здраве, така мисля да направя - ще си ходя при доктора, който не работи със здравната каса и отделно ще посещавам друга гинеколожка, която да ми дава направленията и болничните!
Ако, разбира се, няма някакви изменения в наредбите на здравната каса... Rolling Eyes

# 154
mimma, питаш дали има мами над 30 години. Аз съм на 33 Laughing А когато дойде времето, ще бъда на 34 /между другото съм родена на 4 юни, а видях, че на някои от вас терминът е на тази дата! Laughing/

# 155
  • И аз не знам къде...
Аз съм на 32 и ми е първа бременност!

# 156
  • варна
 Здравейте мами, и аз съм на 32. Радвам се, че отборът ни се е увеличил. preggo
 Днес се обадих да си поискам направление, ама моята докторка ми каза да почакам още поне една седмица, за да се вижда по-добре на ехографа. Нямам търпение да видя какво е положението, но ще трябва да почакам. За симптомите моя най-голям тормоз са киселините, които ме преследваха и през първата бременност, иначе не ми се гади изобщо. Много ми се ядеше кисело и сега си хапнах. Кила не съм качила никакви и мисля да бъда много внимателна, защото и без това са ми доста.   Animal Snail

# 157
Здравейте  Simple Smile
Включвам се и аз все още с малко страх. Имах мисед март месец и сега ми е много притеснено.
И аз имам зацапване. На 9.10 правих тест и беше отрицателен и два дена по късно ми се поави едно розово зацапване и помислих че ми идва. Но не би. Вчера пак правих тест и беше мнооого положителен с 2 еднакво ярки чертички. Зацапването все още го има, много е слабо и бледичко. А имам час при лекар чак на 23 ти. 
Дано всичко да е наред... стискайте ми палци  Simple Smile

# 158
 Добро утро момичета!! Flutter

Снощи бях на първия преглед и си имам точка, за сега всичко е наред, бъдещия татко обаче беше доста разочарован, защото искаше близнаци Mr. Green но ще се примири за сега и с едно. Насрочиха ми преглед в края на месеца отново. Иначе аз за сега съм 53 кг. и не съм мърдала, апетита ми си е нормален както преди никаква разлика няма, само от време на време ми се дояжда люто.  Blush Аз обаче гледам да се храня здравословно и съм спряла почти сладкото, шоколадите и всякакви там подобни изделия. От вчера взех да си мажа гърдите и с един крем против стрии за бременни, че много бързо взеха да порастват  Blush А иначе днес сутринта се чувствам доста зле, боли ме главата и ме тресе все едно ще се разболявам, а и днес за пръв път ми се гади и реших да не ходя на работа, да не се доразболея Sad обаче сега изпитвам ужасни угризения и все работата ми е в главата Sad ще трябва да се оттърва от тия чувства обаче. Хайде успешен ден на всички  bouquet

# 159
Здравейте, днес се чувствам ужасно, отпаднала, скована, не спира да ми се гади от сутринта, започнах да си махам космите с епилатора, и  както никога до сега не ми  е било проблем и не ме  е боляло, сега точно  обратното, все  едно ме дерат жива  #Cussing out
При вас как е с тези косми, аз май ще прибягвам до бръснача колкото  и да не ми се  иска   Cry

# 160
Здравейте...Днес съм по добре от вчера, но се събудих с неприятно чувство в хранопровода Sick. Тичах като обезумяла към тоалетната. Все пак отидох на работа. Само гледам да не огладнявам, защото започва да ми се гади. За днес съм се запасила с ябълки. Коремът ми  се е подул и понеже цял ден  стоя сгъната на един стол пред компютъра, имам чувство че вече съм в напреднала бременност . Много ме е страх да не стана огромна. Сега съм 55 кг. Ще се стремя да не надхвърля 68 кг....че после много трудно се свалят. Аз така и не успях да сваля последните 5 кг от първата си бременност.

# 161
Здравейте, днес се чувствам ужасно, отпаднала, скована, не спира да ми се гади от сутринта, започнах да си махам космите с епилатора, и  както никога до сега не ми  е било проблем и не ме  е боляло, сега точно  обратното, все  едно ме дерат жива  #Cussing out
При вас как е с тези косми, аз май ще прибягвам до бръснача колкото  и да не ми се  иска   Cry
ins_dimitrova- Аз онзи ден си махах космите с епилатора,но не съм усетила особена разлика в болката все една и съща си е. Wink

# 162
Здравейте, момичета!Днес съм на доктор, за да видим дали всичко е наред с бебчето ми.Някой има ли представа как мога да си взема по-дълъг болничен без да лежа в болницата.Не искам да се връщам на работа, шефа ми е отвратителен.
Като свършите дуфастона, трябва ли ви пак рецепта или може да си го купите свободно?Знам,че задавам малко тъпи въпроси, но незнам към кого да се обърна!!! Embarassed

# 163
 sevi83, Акушерката може да ти изпише до 180 дни болничен, така че говори с нея (или него) и ще ти напишат колкото ти е необходимо. Сега е важно да си почиваме. Само, кой го казва пред мен винаги има опашка от поне 10 души Confused .
Но, няма как, докато се чувствам добре ще съм наработа, после да ме извиняват много, но ако трябва и в неплатена ще изляза. Незнам само, дали това се отразява по някакъв начин на периода след майчинството?

# 164
In4oka , внимателно провери как са нещата.  И аз още не съм проверила, но една приятелка ми каза,че покрай тези болнични доста я ощетили за майчинството през първите 9 месеца след раждането. Каза ми,че ако излизам в болнични по -добре е да е за цял пълен месец, защото се изчислявало 6 месеца назад. Т.е - ако работиш 3-4 дни от месеца и през другото време си в болничи - ще ти гледат заплата само за тези 3-4 дни. Нещо такова. Сега ще взема да се поровя малко да се информирам.

Общи условия

Активация на акаунт