Микроцефалия

• 101 653
  • 527
  •   1
Отговори
# 315
     Здравейте. Ходихме вчера при д-р Чавдаров и той пак прегледа дребната и категорично отрече, и написа че нямаме каквато и да е форма на ДЦП. ...................
.............   

чудесни новини Идн!!браво Hug

За съжаление,  някой лекари трябва да отидат на "обучение",  за тактичност в контакта им с пациентите, дори и безнадежно болните имат нужда от любезно отношение.  Извинете ме,  ако намирате,  че не съм права, но ... така го чувствам.

.. права си,праваа Confusedи още как..

# 316
  • гр. София
    Дано децата ни и ние имаме късмет, за да ни радват все повече.
Мислите ли, че Ноортопила, повлиява по-бързото развитие, защото ни препоръчаха да го спрем, само изнервял децата. А пък и детето почна да повръща след 2-я ден по 2-3 пъти на ден. Ще трябва да проучим как да постъпим...
    За сега го спряхме. До скоро. Успехи на всички.

# 317
по принцип лекарите винаги казват ,че не може да навреди ,а само може да помогне  уж..обаче и ние не го даваме вече.Само дето прощъкляват като го пият и стават луди..Аз особен ефект от него не съм видяла ,но знам ли ,може и да греша..Сега трябва пак и ние да го даваме ,защото още не говорим (макар ,че едва ли ще проговори от него ,но това е друга тема)Смятам да изчакам още месец-два и ако до 2г и 2-3 месеца не вземе да приказва като хората сигурно ще го купя и ще почна пак да давам..чак ми става лошо като се замислям.. Rolling Eyes

# 318
  • гр. София
    zlatina_ZZ, аз се замислям от извесно време за лекар-хомеопат, нали се смята че помага без да навреди. А ще отида и на врачка, макар че ми се "подиграват", но много ми похвалиха две. Неведението направо ме убива...Поне да чуя какво ще кажат. Но това ще е другата седмица.
    Ние ще водим дребното в зоопорка, трябвало да види живи животни.До скоро.

# 319
ZDRAVEITE MILI MAMETA!PI6A OT BLGRAD.PREDI 34ASA ME IZPISAHA OT DETSKO OTDELENIE.TAM SE ZAPOZNAH S MAIKA,4IETO DETENCE E NA 4MES.I IMA MIKROCEFALIQ :(Sy6tevremenno bebenceto ima i brohitpnevmoniq,koqto go povtarq za treti pyt.Sled kato iz4etoh vsi4ko za bolesta,ne mojah da razbera tq le4ima lli e ili kraqt e fatalen.Milata mai4ica izob6to ne e naqsno ,edinstvenoto koeto sa i kazali doktorite e DA OASTAVI DETENCETO,bila mlada,da pomisli za vtoro!MOLQ vi kajete mi kak da q okuraja!

# 320
  • гр. София
Здравей krasi_qneva, трудно решение,  а още по-трудно е да се препоръча или даде мнение за такова нещо. На физиотерапията където ходим, на повечето майки са препоръчали да оставят децата си, но те не са го направили. Дечицата им се развиват -  всяко различно. Всеки родител се надява детето му да е възможно най - добре, като прави каквото може, каквото е по силите и възможностите  според случая. Но сигурност явно няма. Те трябва много добре да проучат,  да се консултират, и да решат... Могат да съжаляват каквото и решение да вземат. За дете много боли...

# 321
  • варна
 Всяко дете с Микроцефалия се развива различно. Повдига ми се от д-ри, които съветват майки да си оставят децата точно когато са най-уязвими.
 Млада била, ще си роди друго- "съвършено" дете, на което само Господ знае какво може да се случи - диабет, астма или аутизъм.Форумът е пълен със здраво родени деца,които после са се разболяли,така,че гаранция няма.
 Да си гледа детето и да вярва, че ще е добре и да му се радва ден за ден ,без да мисли какво ще се случи в бъдеще.

# 322
....ne mojah da razbera tq le4ima lli e ili kraqt e fatalen.........................

глупости!Аман от разбирачи!Нито краят е фатален ,нито е гаранция ,че детето ще е  супер зле..както ти е казала orhid всяко дете се развива различно ...

edinstvenoto koeto sa i kazali doktorite e DA OASTAVI DETENCETO,bila mlada,da pomisli za vtoro!

това е върха.. #Crazyне искам даже да коментирам..вместо да подкрепят жената в този момент и да и дадат правилни насоки и съвет , какво да прави и , как да се грижи ,те и казват да го зареже...безобразие!
ами кажи и ,че и десет да роди не е гаранция ,че ще са по-съвършенни от това детенце..
прости ми ..ама не се стърпях ,защото и аз,  като чуя за "компетентността" и "грижовността" на някой лекари и .. Crazyнямам думи просто..

# 323
Vsi4ko svar6i,malkiqt po4ina

# 324
Много съжалявам,да почива в мир малкото ангелче Sad Flowers Rose Flowers Rose

Само да уточня,дано не ми се разсърдиш,но тъй като тук пишат майки на дечица с микроцефалия...

Sy6tevremenno bebenceto ima i brohitpnevmoniq,koqto go povtarq za treti pyt

Може би това е причината бебчето да не е могло да се справи,но микроцефалията не води до фатален край,освен ако не е придружена от по-ежки проблеми,а и както в случая бронхопневмония,която повтаря за трети път.Предвид факта че детенцето е било на 4 месеца,три пъти бронхопневмония,означава нещо по-дълбоко.
Все пак .....съжалявам,наистина Cry

# 325
 Flowers Rose Flowers Rose да почива в мир ..моите съболезнования

# 326
Моите съболезнования! В такива моменти думите не стигат...
Вики и мама, така е, по принцип сме уточнявали, че микроцефалията сама по себе си не е нещо строго дефинирано, твърде различни са случаите. Не мога да се стърпя да не ти кажа: снощи ти гледах подписа, чудесно си го написала  bouquet И винаги съм казвала, въпреки несъгласията ни от време на време, че ти си един от хората, чиито постинги винаги са ми вдъхвали сили в борбата Hug

# 327
Не мога да се стърпя да не ти кажа: снощи ти гледах подписа, чудесно си го написала  bouquet И винаги съм казвала, въпреки несъгласията ни от време на време, че ти си един от хората, чиито постинги винаги са ми вдъхвали сили в борбата Hug
Радвам се,надявам се на повече хора да вдъхна сили,защото чудеса се случват всеки ден и едно от тях ще е за нас,само трябва силно да повярваме Hug

# 328
  • Варна
Здравейте момичета отдавна не съм се ровила из форума и гледам че сте писали. Искам да се похваля, че дръпнахме малко на пред. Водих Ирена на рехабилитации в Банкя и останах доволна от това което постигнахме, може и да е мъничък напредък ни, но за мен е много. Имаме вече доста по добър контрол на главата, пипа си играчките, въпреки че не знам дали ги вижда или ги напипва, започна да разпознава хора и дели страшно много, оправихме си режима на сън и будуване и вече се опитва да е малко по активна от колкото преди. Като е легнала и като и хвана само една ръка и леко я дръпна Ирена се надига до седнало положение, можем вече и с малко повече усилия да се изправим като и държа ръцете, но все още сме в началото на това заучаване и й е доста трудничко, че сме и с дебело дупе и много ни тежи Laughing. Но лошото е че главата ни спря да расте, от април е 42.5, ама каквото такова. Аз се радвам и на това което постигнахме сега.

# 329
Искам да се похваля, че дръпнахме малко на пред. Водих Ирена на рехабилитации в Банкя и останах доволна от това което постигнахме.................

Много е хубаво ,когато четем подобни радости!Браво на Иренка , милата тя!!! Hug HugТолкова се радвам ,че напредвате!Дай боже повече такива успехи и повече такива новини тук!Браво siqna.muk ! yes

Общи условия

Активация на акаунт