Микроцефалия

• 101 636
  • 527
  •   1
Отговори
# 360
Няма ДЦП, Няма вътрешноорганни проблеми, Генетиката е в ред, Няма вътрешномозъчно налягане, Отпадна и Епилепсията от Епикризата и. И за сега разчитаме на кинезетерапията, логопеда и монтесорите. И на Късмет, дай боже всекиму !!!

От това по-добре здраве му кажи! HugВсе пак не са малко тези диагнози ,които са отхвърлили Идн!Радвам се аз лично..
а относно темп.,с която се борите -много кофти мила,съжалявам..дано скоро спадне вече,че голям кошмар.. Praynig

# 361
  • Варна
idn и аз много се радвам за добрите новини, но не разбрах едно нещо, така ли никой не ви обясни разчитането от скенера.

# 362
  • гр. София
Там където правиха скенера, не ни обясниха нищо, въпреки настояването. Държаха се така че, се бяхме разтреперили от обиди и възмущение,  от поведението на лекаркаката. Как се въздържахме незнам, но за малко и се размина ... Всеки приятел и познат дълбоко се възмути от думите и поведението на лекарката, Такова нещо е Немислимо и Недопустимо, но за съжаление ни се случи.
Вече сме доста по-спокойни, а такива сигурно има Кой да накаже...
Позната лекарка, каза че няма нищо което да ни притеснява, написаното било в норма за малки деца.  Това е за сега. Все още се бориме с температурата. Здраве и успех на всички.

# 363
  • гр. София
Вече сме много по-добре. С Оксилококциум, Среброто и Клеевата тинктура се справихме.  А също се оказа, че и задните кътници пробиват, та с разреден Елудрил 1:5 я мазахме, рани имаше и на бузката милата.
Дано да е добре, че след седмица и половина става на 2-е малкото. Това е за сега. Поздрави.  Grinning

# 364
 newsm10 чудесно Идн ,ще сте за рожденния ден здравички!

# 365
  • гр. София
Благодаря zlatina_ZZ, дано е така.
Преди месец се надявахме да се отпусне и да ходи сама,  като подарък за нас -  послучай  Рождения и Ден, но да е здрава е също прекрасно, ще почакаме с ходенето.  1crib
Живота е това което се случва, докато кроим планове.  Дано  се случат повечето,  от хубавите неща на които се надяваме.  Поздрави.  И успехи. Simple Smile

# 366
Здравейте момичета, моят въпрос може би е главно към Бим-Бам, но може и други да имат идея.  Моят син е на 8 м и се развива чудесно като цяло (чак се пробва да ходи човечето), но главичката е забавила темповете на растеж и от 50% сега е може би 15%-20% на таблицата.  За последните два месеца е нарастнала, може би 1см само (не съм сигурна дали не е грешка в меренето).  Фонтанелите са му затворени.  Педиатърката е леко обезпокоена, но склонна да изчака още месец-два.  Но исках да питам как точно се диагнозира краниостенозата?  Само с рентген ли?  И на тази възраст понеже много мърдат бебетата, трябва ли да се слагат упойки?  Защото ако е така, ще изчакам.  Но ако може сравнително лесно да се направят тестовете, ще ги направя още сега.  Вие как мислите?  Мерси много!

# 367
  • варна
 Мисля, че след 6мес., нормата за нарастване е 0.5 см на месец. Мисля, че нямате проблем, ако е само това. Peace
 И не бих облъчвала веднага.
 Краниостенозата има и характерни ръбове по главата, различна форма.
 И Бим-бам сигурно ще се включи, тя повече разбира. Wink

# 368
Мерси, Орхид.  Притесних се леко защото от както се е родил цялата дясна част на главата му е леко изпъкнала, като подута.  Прилича на позиционно изкривяване.  Ръбове определено няма, обаче, нито изкривяване на лицето.  Просто има като цицина от дясно.  Но сега като ми бръмна педката това, че спада по таблицата и се постреснах...

# 369
Краниостенозата се диагностицира много лесно,с рентгенова снимка в профил и фас на главата.Не е нужно упойки,изследването не е  и нищо страшно.Но в същото време пък е много важно,за да  може на време да  се разбере ако има проблем .Щом главата на детето има изкривяване,макар и не голямо мисля ,че направата на рентгенови снимки е задължителна.Вземи си направление от Джи пи то и отивайте.Ако не , може и на частно,едната снимка струва към 10 тина лева.На теб ти трябват две ,както вече споменах.Просто придържаш главата на детето по начина,по който ще ви покажат.Цялата работа е за  5 минути.Има нови апарати,който не облъчват чак толкова много.От там, посетете невроХИРУРГ за консултация,който ще определи дали има нужда от по-нататъшни действия.На снимката веднага се вижда ,ако има вкостяване на някой шев и прочие..Не забравяй ,че краниостеноза е добре да се оперира до годината на детето.После става малко по-сложно,все пак следоперативния период си е доста тежък.
Ние сме правили три пъти ренген на  глава до годинката,без да имаме никакво съмнение за краниостеноза.Веднъж на 1м и 20 дни ,после на 5-6 месеца и после към годинката май беше..
Успех и дано тревогите са напразни! Peace
 Hug

# 370
  • София / Пловдив
Сиси Боата, съжалявам, че чак сега виждам поста ти...

Златина ти е обяснила вече мн.добре.

Щом имате и променена форма на главичката, затворени фонтанели /на 8мес. поне голямата не трябва да е затворена/и изоставане в растежа на главичката, аз бих те посъветвала да направите снимките възможно най - бързо. Изобщо не отлагай, по - добре излишен рентген, отколкото да забавите евентуално диагностициране, ако се окаже, че имате проблем.

Дано съмненията ти са напразни!

П.П. Краниостенозата се диагностицира и на скенер, но по - бързият и лесен вариант за вас са снимките - профил и фас, както вече са ти писали.

# 371
Мерси, момичета, за отговорите.  Ще го заведа явно на рентген.  А да ми препоръчате неврохирург в София?

# 372
Пиши на бим-бам,тя има точни координати на доц.Кирил Георгиев,клиника Св.иван Рилски,ще ти обясни как да го откриеш точно. Peace Има телефона му и в координати на лекари в закованата тема ...

# 373
Благодаря много, Златина.  Ще ви държа в течение...

# 374
  • гр. София
Здравейте момичета. Много тежки дни имахме. Но нали надеждата умира последна..., особенно когато не се знае със сигурност, какви ще са резултатите от положените грижи и усилия. Ще се наложи да ходиме и на ТЕЛК. Там с какво ли ще ни "зарадват" ... незнам.
Желая Ви повече щастливи мигове. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт