Микроцефалия

• 101 572
  • 527
  •   1
Отговори
# 450
чудесно!Пиши ми,ако искаш може и на лични-ще ти препоръчам ,както невролог,така и неонатолози при желание.А щом си от Пловдив може и да се видим лично даже. PeaceУспех от мен!

# 451
  • София / Пловдив
Съжалявам, че късно се включвам, но тези дни изобщо не бях влизала във форума...

Злати е обяснила основните неща   bouquet

Аз макар и крайно, да отговоря на последния въпрос:

Благодаря за отговора Hug. Злати аз сам от Пловдив. Наистина ще е хубаво да ми препорачаш някой и от там. А вече с мьжа ми ще решим каде да е водим.
   ....

Моята препоръка е поне в началото да отидете на невролог в София, от написаните преди това препоръчвам доц.Божинова, но и другите са добри.
В Пловдив изборът на детски невролози е меко казано скромен, на нито един не вярвам на 100% и е добре да чуеш първо друго мнение. След това, ако се наложи, вече в П-в да си ви следят, но основните насоки да получите в С-я.

# 452
  • гр. София
Цитат
Аз съм за Литвиненко, дъщеря ми е диспансира при него от бебе и съм изключително доволна.
Здравейте. Не съм се включвала скоро, но Левтиненко на мен ми е "черен" пред очите...Добре е че има и доволни от него.
Да кажа защо. Защото четох..., питах..., че при Фибрилни гърчове, е безмислено да се дава Конвулекс, който в нашия случай не помага, и безмислено уврежда черния дроб, който, трябва да се проверява на 6 месеца, и допълнително забавя развитието. А той ни отговори, проверявайте го, като искате..., или няма смисъл да правите Ядрено Магнитен  Резонанс, само да се облъчва детето, или това са глупости да давате на детето водорасли... Глупости, но искам да споделя, че от 2-3 месеца, даваме на детето Афа, и още първите дни след приема, се видя промяна в поведението на малката, веднага я похвалиха от физиотерапията. Личи си, че като и говориш възприема само с едно показване повтаря някой неща, даже вече макар и доста бавно, ходи водена за една ръчичка. Афата и помага слава богу, разбах че приемането на големи дози, стимурира отделянето на Стволови клетки в мозака, доколкото разбрах от Хипокантоса, и подсилва връзката Хипофиза-Хипоталамус-Епифиза. Не обеснявам сигурно много точно, по памет, но виждаме положителната, обнадеждаваща промяна в нашето малко ангелче.
Това е за сега. Желая ви Щастие, и всичко това, което искате да ви се случи.

# 453
idn , моля те дай ми малко повече инфо за тези водорасли.Какво представляват,от къде се поръчват,колко е цената ориентировъчно и при какви случаи   ги изписват?Предполагам ,че са вид хранителна добавка.. Rolling Eyes
както и да е -пиши ми моля те ,каквото знаеш по въпроса..

# 454
bim bam мерси че се включи  Hugще го имам на предвид за невролозите. Злати наистина много ще се радвам да се видим само искам да изчакаме да си вземим малката и да идем на задьлжителните прегледи и след това веднага ще ти пиша на лични да се уговорим за една среща.
    Сега пак вьзникна проблем при нас smile3518 вдига много висока температура казват че още не се знае каква може да е причината, казват че главичката не расте не от вкостяването,че просто се виждало че самия мазак не расте.

# 455
Петя, в коя болница сте?Може и на лични да ми пишеш.Предполагам,че са и правили ТФЕ,нали?Наблюдават ли се промени (на ТФЕ-то)?Въобще ,какво казват по този въпрос лекарите? newsm78
..само не се знае ли?

# 456
  • гр. София
Водораслите АФА, купуваме от Аквасорс. Излиза в Гугъл, на улица Костенски водопад, в района на красно село. От там можете да си вземете и Коластра, откакто я пие детето се е разболявало един път, а тя не трябва да се разболява, ако детето е над 3г, си вземете Коластра 3или2, не помня името. Имат и други природни имуностимулатори. Ние сме много доволни.
Ако успея пак ще се включа по-късно.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 22:50 от idn

# 457
  • София / Пловдив
...
вдига много висока температура казват че още не се знае каква може да е причината, казват че главичката не расте не от вкостяването,че просто се виждало че самия мазак не расте.

По - добре ли е вече бебчето?

И аз да питам в коя болница е и кой е лекуващ лекар? Ако можем да помогнем с нещо - само пиши  Hug Но ми драсни и на лични, ако пропусна тук, поне в е-мейла веднага ще видя съобщението.

Правиха ли рентгенова снимка на главичката? Само тя може да даде инфо дали шевовете са вкостени.

# 458
надявам се скоро да се включи майката и да разберем какво става ..

# 459
Ето ме тук съм съжалявам че не писах няколко дена обаче няма нищо ново.Утре ще и правят иследване на черния дроб и тогава ще ни кажат какво става всащност, казаха ни че още карала жълтеница Thinkingкоето на мен не ми се вярва просто са е заразили с хипатит поне това е мое мнение тя няма иначе от каде да го има.Миналата седмица я е гледал гастроентеролог и предписал някакво личение което и сега го правят казват че на този антибиотик реагирала по добре поне спряла да повраща.Утре щяло да стане ясно какъв е проблема и каква е причината.Сега ще чакаме и ще видим.Ще ви държа в течени и веднага щом ни кажа ще пиша.Чао за сега  Hug

# 460
  • Ямбол
idn здравей!И ние пиехме продукти на аквасорс-ЕМК И АФА,но след като ни започнаха гърчовете ги спряхме. На моя син му поставиха диагноза епилепсия синдрома на Уест.В момента сме на конвулекс и отскоро на Сабрил,и наистина детето дръпна много назад но тои и много гърчове си правеше -на ден по 100пъти си блъскаше галавата.Сега водораслите ми стоят в хладилника и не смея да ги дам да не би да се получи някаква реакция с тях и медикаментите.Питате се защо пиша тук ли?М ариян е на 1год и е бебче с много диагнози.Освен че не фокусира със зрението си ,има ДЦП-спастична квадрипареза,епилепсия ами сега му поставиха и микрозефалия.Това си беше за капак отгоре.Страхувам се какво още ще ни дойде на главата и се молим с баща му дано докторите да са дали грешна диагноза.Не можем нито ЯМР да направим нищо и сме с вързани ръце заради епилепсията,но кво да се прави ще си носим теглото и тва е,ядосвам се много че тази малка душичка,която за нищо не е винвна трябва да минава през тези мъки и да тегли цял живот.Дано нашите деца да постигнат някакво развитие занапред за да се чувстват по добре.Успех  и  Praynig и за вас!

# 461
  • гр. София
Цитат
idn здравей!И ние пиехме продукти на аквасорс-ЕМК И АФА
Здравейте, аз говорих с момичетата в Аквасорс и те ме посъветваха да взема Коластра, казаха че е малка за ЕМК, пък може и да не съм разбрала.

Цитат
Сега водораслите ми стоят в хладилника и не смея да ги дам да не би да се получи някаква реакция с тях и медикаментите.
За комбинацията Водорасли - Конвулекс ни каза едно мамче от Физиотерапията, та затова се решихме да вземем и да и даваме. Мисля, че лекар - педиатър и същевремено хомеопат,  може най-добре да да Ви насочи. Ние още не сме ходили.

Цитат
...но кво да се прави ще си носим теглото и това е, ядосвам се много че тази малка душичка, която за нищо не е винвна трябва да минава през тези мъки и да тегли цял живот. Дано нашите деца да постигнат някакво развитие занапред за да се чувстват по добре.Успехи  и за вас!
Голяма мъка е. Човек се пита защо, кога как и дали ще се оправи детенце, но уви,  няма кой да ни отговори на тези въпроси. И пак казвам, въпреки че се водим "лек" случай, чувството за безсилие и мъка са безкрайни...  Остава голямата надежда, че един ден от физиотерапията и на нас ще кажат, че няма повече на какво да ни учат, и тези проблеми останат зад гърба ни, но... ще видим какъв ще ни  е късмета...

# 462
Мами да ви съобщим хубавите новини.При прегледа на черното дробче се установи че караме още неонаталната жълтеница и че няма запушени жлъчни пътища което е много добре.Гледаха очните дъна и там нямало нищо за притеснение,и правили някакво иследване не ми казаха какво е но се било установило че нямало прикарана вътрешно утробна инфекция.Утре е последния ден за даването на атибиотика за черния дроб след това ще пуснат профилактично едно иследване и живот, и здраве във вторник ще си е вземим.За главичката нищо не ни казват явно ние като минем през необходимите лекари ще се разбере какво има. За сега това е от нас ще пиша ако има нещо ново. Hug

# 463
  • Ямбол
А има ли тук мами които дават на децата си с епилепсия(синдр.На Уест)водорасли Афа?Аз към който и лекар да се обърна и да попитам всеки ми казва тва са глупости ,а те наистина са страхотни и аз съм ги пила и малкия беше добре като ги пи.Придобиват една свръх енергия ако мога така д аго кажа,нямаше умаряне детенцето.Но незнам сега с това лечение на сабрил и конвулекс как ще подейства дали благоприятно или не?СТрахувам се да дам зада не придизвикам нови гърчове.Моля ви насочете ме или ме посъветвайте.Моята педи е и хомеопат,но за да се презастрахова ми казва питай Литвиненко,а той надали ще позволи такива работи и най малкото надали ще ми обърне внимание. newsm78
Днес бяхме на консултация -главичката му не расте стои си 43см,което потвърждава за съжаление тази болест. Crossing Arms newsm45

# 464
  • гр. София
Мами да ви съобщим хубавите новини.При прегледа на черното дробче се установи че караме още неонаталната жълтеница и че няма запушени жлъчни пътища което е много добре.Гледаха очните дъна и там нямало нищо за притеснение,и правили някакво иследване не ми казаха какво e ...
Хубава новина. Радвам се за вас. А очните дъна , поне при нас ги гредаха, за да се види дали има, или няма вътрешномозъчно налягане, което при микроцефалия трябва да се проверява на 6 месеца, препоръчано е в епикризата ни, така се следи да не би мозъка да нараства, а черепа не,  от което може да се повиши вътрешномозъчното налягане.
Главата на малката е пораснала с 1,5 см за сега.
Всичко най-добро. 

Общи условия

Активация на акаунт