Микроцефалия

• 101 703
  • 527
  •   1
Отговори
# 90
Оххх тази таблица направо ме отчайва Sad Много критично е при нас положението. Направо не расте тази главичка  Sick Едва по половин см. на месец

# 91
  • София / Пловдив
Половин сантиметър месечно, наистина е малко. Особенно през първите месеци от живота на бебето, когато растежът на главичката е най - интензивен  Sad

desina, кога правихте последно скенер или ЯМР?

# 92
Двата скенера на Габи са от интензивното- единия е на 22 час, а другия на 6-я ден . Миналия месец окончателно сложиха диагноза микроцефалия.

# 93
 Тя като цяло не расте моята бебочка. Аз съм писала но да кажа и тук - повръща непрекъснато от 30-тия си ден от раждането. Два пъти лежахме по този повод в болници, във Варна и София, в крайна сметка нищо.... Сега е на 4 мес и тежи 3700, но на дължина расте- роди се 52см сега е 60см

# 94
  • София / Пловдив
.... Миналия месец окончателно сложиха диагноза микроцефалия.

Какъв специалист сложи тази диагноза?
А казаха ли ви кога пак ще правите поне скенер?

# 95
Не, сега не виждат смисъл да се прави. Детето е с ДЦП и има доста структурни промени в мозъка, така че микроцефалията е в следствие на тях, доказателство че има атрофия на мозъка.

# 96
 toothаз докато вляза в темата да дам таблица на Вики И мама и хората дали ,няма мен да чакат я.. supermamaБим Бам браво за бързите реакции.  bouquet

# 97
ДЕсина видях на снимките малката принцеса.Голяма красавица е . Heart EyesКажи как е ?Повръщате ли още?милата..дано скоро овладее това.КОЛКО см е сега главичката и на каква възраст е точно беба?4 месеца ЛИ?Всъщност правиха ли всички изследвания ,за да разберат на какво се дължи състоянието и,и защо се е получило така при нея?

# 98
Историята на Габи е дълга, но ще се опитам  да разкажа и тук.Аз разбрах за бременността си едва в НАЧАЛОТО НА ШЕСТИЯ МЕСЕЦ. Десет години не можех да забременея имах страшно нередовен цикъл, кистозни яйчници и лекарите казваха,че това е причината, наднорменото ми тегло също и така... Не съм се лекувала от стерилитет. Мъката от това че не мога да имам детенце провали брака ми ...разведох се, спрях противозачатъчните, с които ми регулираха цикъла и три години не мислих за този проблем. Имах връзка, ново жилище, нова работа и от самосебе си цикълът ми се нормализира. До момента , в който не ми дойде един месец а на следващия ми дойде за 1 ден и отидох при лекарката , която ми е гинеколог от 5 г.Обърна ме с хастара на опаки и отново изтъкна причината за закъснението в кистозните яйчници, изписа ми примолут нор и антибиотик.Примолут нор съм пила и преди, след 5 дена очаквах резулт, но нищо не стана, антибиотика не го пих. Следваха Коледни и Новогодишни празници и след това служебно пътуване в чужбина, изобщо не ми беше на акъл за проблема, до момента, в който не започнах да усещам странно потупване в корема си. Та когато съм отишла първия път на преглед съм била в 3 месец бременна !!! При следващия ми преглед вече видях бебето !!! Неописуема радост, не мога да ви опиша. В същото време адски тревоги . Имах много лека бременност, никакви оплаквания. Термина беше на 26.06. искаше ми се да е секцио защото съм на 32 години, но лекарката ми каза че няма никаква причина да не го родя нормално. На 02.07. отидох на консултация и казах че нещо ми е некемфортно и се оказа че съм с 4 см разкритие. Останах да раждам направо. Включиха система и към 13 часа се загубиха тоновете на бебето. В  родилна зала бях, молех да ме срежат да изкарат бебето но лекарката беше сигурна че ще го родя бързо ( след това ми каза че било ясно че детето е мъртво нямало смисъл да ме кепази). В 17 часа се роди Габи...направо мъртва и ме приспаха веднага. Реанимирали са я близо 15 мин. правеше силни гърчове не даваха надежда че ще се пребори. Скенер беше направен веднага но поради силен мозъчен отток не се видя какви са мозъчните поражения, последва втори скенер. Картината никак не е добра , има много калцификати ЯМР не е правен но и сега ме е страх да направим. Просто детето е било задушено и много време мозъкът е бил без кислород. Възможно е да е в следствие на раждането възможно е и седмица преди това нещо да се е случило с плацентата...никой не се ангажира да каже защо се е случило така. Варианти мнооого. Сега диагнозите са ДЦП, епилепсия, микроцефалия. Изобщо повечето от нещата, които се случват при такова мозъчно страдание. Продължава да повръща да Sad и да не иска изобщо да яде за това никой от лекарите и в София и Варна нищо не ми казват , обърнах се към хомеопат и сега чакам да ми се обади защото искаше да и дам време да обмисли с какво ще започнем  и как ще действа с Габи. Обиколката на главата и при раждането беше 32.5 а сега е 34,5. Малеее много се отплеснах ама нещо пак ми се е свило гърлото .

# 99
здравей миличка много съжалявам че си минала през такъв ад и той продължава но важно е че детенцето е живо а по нататък може да се оправят нещата повече воля и търпение,моето детенце също е с епилепсия и не му влияе медикаментозното лечение но си пием лекарствата стриктно незнам дали си гледала на 17.11 имаше конференция с представители от различни градове и лекари от балгария и франция сварзани с епилепсията и дцп там са говорили за хомеопатичното лечение лекарите всички единно са казали не на хомеопатията при епилептици не влияе  незнам ти си решаваш влез в форума на епилепсията и прочети последните постове на ванчето тя е била там желая ти късмет. Peace

# 100
Здравей мила Десина.Изключително много съжалявам за това което ти се е случило.  Weary.Още повече ,че ние с моята малка Вики минахме през същото,през което сте минали и вие и прекрасно те разбирам и ти съчуствам от цялото си сърце.Съжалявам ,че сте попаднали при лекари,за които да спасят живота на бебето не е първа грижа.Трябва да ти кажа,че ако аз нямах удоволствието да познавам Д-р Елена МИхайлова от години ,която е преди всичко освен лекар с главно "Л" а и човек,както и доктор Петров ,чиито професионализъм и своевременна намеса бяха решаващи в онзи момент,досега кой знае какво би станало с моето дете.,Защото мила и аз както и ти имах "щастието"да  случа  повече на бизнесмени когато раждах,отколкото на лекари.Всичко това разбира се няма никакво значение и най важно е какво ще стане от тук на татък.А е видно,че при вас ще трябва доста борба.Стискам ти палци и те моля да запазиш сили да продължиш,радвайки се на всяка ценна минута,която Бог ти е отредил с пракрасната ти дъщеря.КОгато ме изписваха от болницата ,където лежах с Вики ,за пълни изследвания,една лекарка ми каза:"виждали сме много Чудеса"..Тогава ми идваше да я фрасна ,защото не исках и за миг да повярвам ,че детето ми е болно изобщо.Една друга пък ми каза,виждайки ни една консултация:"ауу..сцсццц,ето започва вече да и личи.."(че има микроцефалия).Не искам да ти казвам що сълзи изплаках тогава в онези месеци ,що скръб имах в душата си.Но ето ,че нещеш ли моята Вики за сега побеждава и аз съм най-щастливата мама на света.Каквото и да стане не губи надежда моля те ,вярвай в чудеса...и се бори да ги достигнеш!!  bouquet  bouquetтЯХ НАИСТИНА ГИ ИМА!!1

# 101
а СЕГА ми се иска да изкажа малко благодарности,нещо което трябваше да направя много отдавна.. Embarassed
Благодаря от цялото си сърце на целия екип от лекари и сестри,работещи в детски интензивен сектор в МБАЛ Пловдив!!  bouquetза това ,че спасиха Вики и още от часа на нейното раждане я обгърнаха с огромна любов и професионална грижа.На доктор Петров,на Д-р Елена МИхайлова,на Доцент Иванов и на всички,които ни помогнаха да се родим на ново,да поемем по пътя на живота и да заживеем пълноценно!  bouquet  bouquetОбичаме ви ,Благодарим!!!!

# 102
Здравейте,момичета!
Първият етап от операцията на Стефан свърши!
Слава Богу всичко е наред! Сега е доста нервен,плаче много-незнам дали е от зъб,от шевовете или от стреса от операцията...
Предстои ни операция 2 в началото на декември. Много съм доволна от персонала в "Иван Рилски"- София. Имаше доста бебета,но повечето бяха с диагноза хидроцефалия, а не като нашата краниостеноза. Кошмарът все още не е свършил, но поне вече знаем какво ни чака.Сега знаем,че всичко е поправимо,когато попаднеш на точните хора в подходящия момент.

# 103
  • София / Пловдив
nevi27, много прегръдки за теб и за малкото геройче  Hug
Радвам се, че сте минали вече големия стрес! Сега само пазете главичката и всичко ще е о`кей!
А и за коледа май ще си бъдете вкъщи, точно както искахте  Heart Eyes

# 104
nevi27 как сте , пиши как е твоя герой и подготвяте ли се за втората операция ?
 Момичета изгубихте се нещо ...еуфорията покрай подготовката за празниците май ви подхвана. Hug

Общи условия

Активация на акаунт