КрасИви, иЗЯЩни и ЦВЕтни куХНИ - наслаЖДавайТЕ им СЕ, 4 чаСТ

• 80 401
  • 584
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Коте и аз не мисля, че е толкова лошо...Но защо реши, че дръжките са малки не знам  Simple Smile Но и така ми харесва.
Само се чудя с какво ще чистиш под шкафовете?

# 151
Коте, според мен "дефекта" е ефект Wink Идейно е и стои много добре -ефектно и симетрично с тези дръжки.

Под шкафовете ще се затвори с первази, няма да се налага да чисти под тях Wink

# 152
Коте, аз не мога да схвана каква е драмата с дръжките. На мен ми харесват.
А колкото до чистенето - никакъв проблем не е да минеш под шкафовете с прахосмукачката. Моите шкафове са на крачета и е много приятно /за окото/.

# 153
  • в моя свят на мир и любов
И на мен тези дръжки ми харесват. Мъжът ти добре се е справил, а мисля, че КОТЕ, не ги харесва, просто защото не според първоначалния проект.

baibibi, още си мисля за твоето столче, намери ли го най-накрая.

# 154
Коте, според мен "дефекта" е ефект Wink Идейно е и стои много добре -ефектно и симетрично с тези дръжки.

Под шкафовете ще се затвори с первази, няма да се налага да чисти под тях Wink

E един-два пъти в годината ще махаме первазите и ще обирам прахоляка

# 155

baibibi, още си мисля за твоето столче, намери ли го най-накрая.

Извинете за отклонението от темата!
Да, намерих го, ама така се прехласнах от придобивката си, че забравих да благодаря на всички момичета, които така отзивчиво ме посъветваха. Сега си се катеря като катеричка и до най-отдалечените хралупки вкъщи. Една голяма прегръдка за всички!

# 156
Байбиби, какво столче, може ли снимка.........

# 157
 Момичета, Как сте разпределили пространството в горния ред шкафове в сантиметри и функционално ли е? Имам впредвид колко са високи хоризонталните редове?

baibibi,
при теб горните вратички са на два реда. Вътре как си ги разделила по хоризонтала- на още две ли ?
Много ми харесва така на външен вид, но нашият майстор ме съветва да разделя цялото пространство от 85см на 3 нива и тогава ще трябва да се откажа от вратичките на 2 реда, a da ги направя както на tossy

За да си направя конкретно сметка в сантиметри може ли да кажеш при теб по колко сантиметра са високи отвътре отделенията на шкафовете и така удобно ли е? Каква е цялата височина на горния ред?
 tossy , ако видиш този пост-моля кажи и при теб как  Praynig

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 14:51 от oxyjenia

# 158
Момичета, Как сте разпределили пространството в горния ред шкафове в сантиметри и функционално ли е? Имам впредвид колко са високи хоризонталните редове?

baibibi,
при теб горните вратички са на два реда. Вътре как си ги разделила по хоризонтала- на още две ли ?

Горните шкафове са високи 2 Х 50 см, а са широки колкото долните - по 60 см. Двата горни са разделени съответно на 2 Х25 см. /във всеки има по две рафтчета, които са подвижни - ако ми се наложи да сложа нещо високо, махам рафта, но до сега не се е налагало/.
Байбиби, какво столче, може ли снимка.........
То не е столче, а дървена стълбичка с две стъпала. Но може да се ползва и за столче, и за масичка, а децата го ползват като чин - сядат на долното стъпало, а на по-високото си слагат нещата и играят или рисуват. Ето я: http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=30116&df=65370&dflid=3

# 159
Зависи колко да високи горните шкафове 60 или 90 см по стандарт. А и това разпределение се визуализира и коментира с проектанта на кухнята. Моята кухня е с високи горни шкафове от 90 см. и вътре стандартно има две деления, но страницата е надупчена и можеш да варираш, както ти е удобно с вътрешното разположение. Но примерно 90 см - 4/плоскости/*2 см = 82 см. светла част, която ако разделиш на 3 кухини  се получава средно по 27 см.

# 160
Аха, значи 25-27 см са ок. Аз бих искала да са макс. високи, но проектанта каза, 4е пове4е от 86 см няма да може да ги направи. Байбиби,вашият таван трябва да е висок  - щом е 100 см горния ред и съдейки от снимката на твоята кухня има поне 20 см над него. Нашият ще е нисък - 2047см, защото е с гипскартон (не е с вградено осветление-просто вместо замазка) .
А какво минимално разстояние трябва да има м/у горния ред и тавана - от техн. гледна точка - за монтирането на шкафовете има ли значение?

# 161
Аха, значи 25-27 см са ок. Аз бих искала да са макс. високи, но проектанта каза, 4е пове4е от 86 см няма да може да ги направи. Байбиби,вашият таван трябва да е висок  - щом е 100 см горния ред и съдейки от снимката на твоята кухня има поне 20 см над него. Нашият ще е нисък - 2047см, защото е с гипскартон (не е с вградено осветление-просто вместо замазка) .
А какво минимално разстояние трябва да има м/у горния ред и тавана - от техн. гледна точка - за монтирането на шкафовете има ли значение?

Не, няма значение - може и да опират в тавана. А щом вашият е с гипсокартон, то значи е идеално равен, така че няма да бъде проблем шкафовете да са до горе.

# 162
  • София
Baibibi, може ли да покажеш твоята кухня. И аз искам да са на 2 реда горните шкафове, а същевременно да са максимално високи. Всички, вкл. и проектантката ме убеждават , че ще е грозно. Би ли показала как е при теб Praynig

# 163
Благодаря, Байбиби, много идейно:)

# 164
  • София
Ето малко кухни които намерих докато се ровя в нета не ги видях отпред ако сикате ги сложете
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58639&photo=1

Общи условия

Активация на акаунт