Февруарското човече на мама мира не дава вече!

• 14 329
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета!
Честита дъщеричка на приятелката на Ивето!  bouquet  bouquet  bouquet
Милагрос, честита годишнина и розово щъркелче!   bouquet  bouquet  bouquet
Днес цял ден Благун подивява в къщи, как ще изкараме зимата не знам  Confused. Само по обяд го изведох да поръчаме тортите за утре (нали е рожденик) и да му взема детската кухня.
За киселините - при първата бременност имах кошмарни киселини, в 9 месец свалих 4 кг от повръщане заради тях. Нощно време ме задушаваха, хем ядях само леки храни и вечер след 6 нищичко не хапвах. И на мен ми казаха тогава нищо да не пия за тях, само като стана положението супер непоносимо ми изписаха по половин хапче Деган заради повръщането, та така устисках една седмица докато родя. Спасението е... раждането на бебето - изчезват моментално.  Laughing
За килограмите - сега съм 53 кг, а обиколката ми беше 77 см (поне така си спомням). Мери, страхотно коремче! Да ви се похваля - и моето вече си личи Grinning, особено с по-плътна блузка. Все още се побирам в моите си дрехи, дано още месец-два да ми вършат работа, защото не искам да си купувам много дрехи за бременни.
Иначе моят дребос хич и не разбира, че ще си има сестричка. Дивее, иска да го гушкам и ми сритва от време на време корема. Сигурно ще проумее, чак като види ревящото бебе. Много се притеснявам за ревността, свекърва ми ме предупреди, че може да е много силна при породени деца, мъжът ми е плачел постоянно, когато се е появил брат му.

# 151
Честито на всички с поводи!  bouquet
За киселините има едно лекарство - Антиацид, една приятелката изкара цялата бременност с него, за щастие аз все още нямам.
Мислех, че ще ни се размине, но и нас с дребния ни почна гърлото и хрема, много е неприятно сега пия чайове с лимон.
Варненки, в четвъртък за лекция на  9мес. има ли свободни?

# 152
 Ех, момичета много ми е приятно да ви чета, но не винаги имам време да се включа и да пиша. Киселини и аз имам и при предишната и при тази бременност, но само от определени храни затова внимавам какво ям и кога го ям, гледам да е поне 2 часа преди лягане и да са лесно смилаеми храни, салатите гледам да ги предъвквам повече и изобщо гледам да следвам това което ми подсказва организма.
 И аз искам да честитя на всички мами, които са празнували своите годишнини и да им пожелая житейско и семейно дълголетие, както и много радостни и щастливи моменти със семейството.
 Бързо оздравяване на настиналите мами и един съвет повече лимони и грейфрути, те са богати на витамин С.
  Весело изкарване на празника на малкия Благун  ще го поздравим за празника официално утре.

# 153
Здравейте и от мен
За киселините - Антиацид и Талцид. Те със сигурност помагат и са безвредни за бременни поне ...
За стволовите клетки - бих искала да го направя и мисля че има много смисъл в това но незнам дали ще се случи, ще попитам за повече инфо във Варна. Ако някоя от мамите има представа за това нека пусне линк.
За Баткото у дома - ооооооооооооооооооо новината за бебе го промени на 180 градуса. Даже преди няколко дни го помоли да направи някоя бела за да му се скарам... Ако знаете само какъв разбойник беше 7 години - неописуем.... Сега е разли4ен - трезво мислещ, грижовен и любвеобвилен. И ми помага много Simple Smile И е измислил име на бебето - само 4ака да финализираме това дали е мом4е или моми4е, 4е незнае как да говори на корема...Със сигурност ще има ревност, но ще се постарая до колкото мога да я парирам.
С килогарамите съм добре за сега. Ами аз от втория месец съм с +5. и си стоя на това ниво. Може би е от работата, нервите и търченето.
Рапорт даден Simple Smile
See you later

# 154
Да ви кажа една хубава новина - вчера на един колега му се роди дъщеричка, Никол  newsm44 smile3525 newsm44 . Мамето и бебето са добре - бебо е с манекенски мерки 3кг., 47см.
Имам една молба към вас - купих им играчка за леглото, но нищо не се сещам да напиша на картичката  ooooh!  Мен по принцип много-много ме няма по надписването на разни неща, а пък за подарък за бебе да не говорим. Моля ви за някакви предложения. Благодаря ви предваритено. ЦелуФки....

# 155
Честито на всички, които са имали повод да празнуват и да почерпят Wink Пожелавам ви много семейно щастие, незабравими мигове и винаги да се носите на крилете на любовта newsm76
Относно киселините, мен също ме мъчат. Имах го този проблем и първата бременност, но се появиха чак към 8-ми месец. Лека ми е следния. Всяка вечер до главата ми си оставям едно пакетче най-обикновени бисквитки, една две и съм спасена. И естествено много вода. Аз съм против всякакви лекарства.
Днес бях на лекар. Лекарката ми забрани да лежа и спя по гръб. Забавяли са се тоновете на бебка и спомена за някакъв синдром.
Ако някой знае нещо повече би ли споделил. Съвсем ще ми е трудно сега, на лявата страна не мога заради сърцето, надясно ми е супер неудобно newsm78
А килограмите, предната качих 23кг, сега май ще ги мина. Успокоявам се с факта, че бързо се свалят. 6-7 км на ден с количката и проблема е решен.
Спирам, че тази вечер доста се отпуснах.
Хубава вечер на всички Peace

# 156
  • Варна
Да ви кажа една хубава новина - вчера на един колега му се роди дъщеричка, Никол  newsm44 smile3525 newsm44 . Мамето и бебето са добре - бебо е с манекенски мерки 3кг., 47см.
Имам една молба към вас - купих им играчка за леглото, но нищо не се сещам да напиша на картичката  ooooh!  Мен по принцип много-много ме няма по надписването на разни неща, а пък за подарък за бебе да не говорим. Моля ви за някакви предложения. Благодаря ви предваритено. ЦелуФки....
Ето едно предложение за картичката, дано ти хареса:
Честита дъщеря! Нека да е хубавица, жизнерадостна, умница, и засмяна, неплачлива, цял живот да е щастлива. Грижи да не ви създава, само радост да дарява!За подарък, обикновено се дава дрешка и играчка (желателно е дрешката да е по-голяма, защото всички подаряват, ние купуваме и доста голяма част остават нови. А ако подаръка е общ от колегите (зависи колко са разбира се)- столче за хранене или кола, шезлонг или нещо от сорта.

# 157
Ето едно предложение за картичката, дано ти хареса:
Честита дъщеря! Нека да е хубавица, жизнерадостна, умница, и засмяна, неплачлива, цял живот да е щастлива. Грижи да не ви създава, само радост да дарява!За подарък, обикновено се дава дрешка и играчка (желателно е дрешката да е по-голяма, защото всички подаряват, ние купуваме и доста голяма част остават нови. А ако подаръка е общ от колегите (зависи колко са разбира се)- столче за хранене или кола, шезлонг или нещо от сорта.

Според мен идеята ти е страхотна. Да е здрава и засмяна от мен.  bouquet

# 158
 Slavi_Yo  браво за пожеланието. Страхотно е  smile3501 smile3501 smile3501

# 159
мама нат много ти благодаря! да си жива и здрава! ще отида утре да си ги намеря тези лекарства и дано да ми помогнат!   bouquet въпреки, че най - добре ще е Господ да се смили и да не ми праща тези киселини изобщо... Целувам те и те прегръщам!

jjoy, мери, дъдрагонбг, дар77 и всички останали, взели отношение по изпепельващия въпрос с киселините: Благодаря!
jjoy - за течението не се притеснявай и аз съм нон стоп с ежедневна превръзка и си я сменям доста често, важното е да нямаш гъбички или инфекция. иначе не се притеснявай, организмът ти сам се чисти.
за тази сода бикарбонат съм малко скептично настроена, не знам защо, някакво вътрешно чувство може би от факта, че е содата /каустик/ е отрона и тъй като тази бикарбонат е също сода... абе бременни глупости дрънкам! СТИГА!
честито на узналите пома и на отпразнувалите годишнини!
всичко най!

# 160
Мерси за комплиментите  Hug, отглеждам си го много старателно  Joy Обиколката ми е 104см. Хайде качвайте и вие, от месец няма нови снимки на коремите.
Честити нови бебета, да са здрави, послушни и усмихнати!   bouquet
Честити още щъркелчета и годишнини! Здраве и щастие пожелавам на всички!
Балена защо не можеш наляво заради сърцето? newsm78 Аз знам обратното, точно сърдечно болни си налагат да лежат на ляво, за да не се притиска главния кръвоносен съд. Това важи и за бременните, за да има добро кръвообращение и до бебето да достига нужния поток кръв, е най- добре да се лежи на ляво. На гръб е възможно най- лошия вариант.
Момичета ако вали няма да дойда на лекцията на 10.10  Confused
Е- коли не са безопасни бактерии, никак даже. Това са бактерии живеещи по принцип в нас, или по скоро в дебелото черво, понеже влагалището е твърде близо се случва не рядко да попаднат и там и съответно и в урината. Ето една тема намерих на първо четене, дано има повече инфо там.
При нас ревност има от сега. Баткото е щастлив, ама той е голям човек вече. Но малката се сърди, казва че е бебе, сърди се че я питат за бебето, също и  като и кажат че ще става кака. За това кастря всички които и отварят тема, моля ги да я оставят на мира поне до раждането, после ще му мислим, но да не ми я тормозят от сега. Не си дава количката (аз и не я искам де), нито леглото, ни ваната, нищо Mr. Green Ще видим какъв огън ще ни гори след 4 месеца. Да ен говорим как всички и казват "ще видиш като дойде бебето как няма да има време за теб" и т.н. Аз и говоря как ще си играем с него, как ще ходим заедно на парка тя да му показва къде и как играе, как ще го учим да говори, да ходи и т.н и тя приема това сравнително спокойно и с интерес. Няма как да е другояче, никой не я е гледал и за час, свикнала е с цялото ми внимание денонощно, така че няма да е лесно. До някъде за това и толкова държа все още да я кърмя, това ще ми е в голяма помощ.
Еее айде изписах форума, стопинг че досадих.
Целувки по тумбичките!

# 161
Благодаря, Ви момичета за прекрасните пожелания. Честито за щъркелчетата и на бебоците на Вашите близки, да са живи и здрави! Днес бях при Доки, растем нормално и всичко е наред. На Вас какво Ви включваше прегледа в шестия месец(който вече е ходил) Мен само ме измериха с един сантиметър, кръвно и ехограф. Кажете ми нещо повече за 4 D, какво означава и кога трябва да се направи. За 3 D ок, но 4D-нямам никаква информация. Добре че сте Вие. За мазилата против стрии-ползвам сутрин крема на Мустела, защото попива добре, а вечер се мажа с маслата на Икаров-бадемово, пшеничен зародиш, макадамия. В началото си купих маслото против стрии на Икаров, но толкова ужасно ми миришеше, че се отказах от него.

# 162
  • Бургас
Отказвам се да купувам дрехи за бременни. Sad Това, което се предлага в Бургас цели да скрие и загрози всичко красиво във фигурата на бременната жена. Тя все пак е жена. И то доста красива, по своему. Краката и не са колони, еднакво дебели горе и долу. Майка ми е възмутена от възгледите ми и, че няма да имам блузки с бастичка отпред и днес почти се скарахме. От целодневното ми обикаляне по магазини достигнах до извода, че спокойно могат да се носят и панталони с много ниска талия отпред, голяма номерация  и леко прибиращи се крачоли, изобилието на последните е голямо.
Килограми + 10, обиколка 90 см. Къде са скрити килограмите се пита в загадката, като не са по най-желаните места Crazy

# 163
  • Бургас
yzida,, страхотни са тези детски стаи. Защо и тук не ги понашарят малко! Аз може и да открадна някоя идея. Например може да се навие някой мебелист да ми направи малък отвор като люк на една от страниците на креватчето. Харесва ми ,става някак по-въздушно и леко.

# 164
Виви, споделям напълно! За това ших, пришивах и преправях мои си дебелашки дрехи. Така и не намерих бремелинска дреха подчертаваща красотата на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт