Златна есен веч дойде, СЕПТЕМВРИЙСКИ бебчета си имаме!

• 13 124
  • 315
  •   1
Отговори
# 105
Феми, откъде си взе музикалната играчка?Интересува ме, че е с дистанционно Thinking

# 106
  • София
Ваня, как даваш инфакол-а?
И аз преди всяко хранене по 1 пипета, а вечер по 2.

Снежи, много сладък вашия батко! Heart Eyes
Аз бях на 10г като се роди брат ми и ми доставяше удоволствие да се грижа за него. Simple Smile

# 107
Благодарим за топлия прием   Heart Eyes

Как не ми се иска да боцкат беба утре - но няма как...

Ние имахме колики още от 5тия ден, поне аз си мислех, че това са били коликите.

От вчера положението е нетърпимо, бебенце вие от болки, пъшка, не спи и много трудно спира да плачка. Предполагам, че това са вече истинските колики. Симитиконови капки не ни помагат. Нищо като че ли не помага... просто минават за мъничко след като се поизмъчи, и после пак започват... един болезнен кръговъртеж  Cry Cry Cry

# 108
  • Кърджали, България
за съжаление и днес няма да успея да прочета какво сте изписали....
при нас вали дъжд и няма да можем да излезем....

Имам някои въпросчета, обаче и се надявам да не са всички като мен в момента, нямащи време да четат  Embarassed

- бирената мая как я пиете? Че аз открих вкъщи една опаковка и викам да я употребя, преди да й е изтекъл спокът на годност...

- конците от епизиотомията (външните) при нас са такива, че трябва да се махнат, но като ходих на 5-ия ден след раждането акушерката каза, че вижда 3 и толкова махна, а докторът, който ме ши, ми беше казал за 4 и сега усещам придърпване на едно място... Та се чудя да бързам ли сега да ходя на преглед или да чакам да ми спрат лохиите и тогава да си ида направо  newsm78 Какво може да стане, ако не се махне такъв конец.....? Направо взех да се притеснявам.....

- и аз да повторя въпроса на Веси - ехографията на тазобредрените стави покрива ли се от ЗК? Щото преди 5 г. рентгена след 4-ия месец се поемаше, ама сега как е....

В събота цял предиобед обикалях да търся рокличка за нашата принцеса, да я наконтим за погачата, която смятам да правя след две седмици. Обаче, в наше село, като дойде есента и никъде не можеш да намериш такова чудо, още повече за толкова малко бебе  Shocked Май ще минавам на вариант да й шия, само дето нямаме тук и платове свестни, та ще трябва да използвам някоя стара дреха най-вероятно  Close Отивам да видя в Продавалника....

Снежи, Ваня, много са сладки батковците ви  Hug И нашият много се радва на сестра си и я показва на всички, като излезем навън  Heart Eyes А как са каките? Палечка, Валя, споделете....

# 109
Момичета Пинокио си слагат огромна надценка. Например кенгуро на Бертони купих от там за подарък преди 7 месеца за 28 лв, а за нас преди месец за 17 лв същото от Пигис. Шише-чаша на авент за голямо детенце там струваше 21 лв, а в друг магазин го купих за 14 същото. Грозна работа. Сано- праха за пране го взех от пинокио за 10 лева. А го видях за 8.60 в друг небебешки магазин. Това е подигравка. Да печелиш на гърба на тези, които имат най-много разходи в момента.

# 110
  • София,
Здравейте мамита,

Добре дошли на новите мами и техните бебочета!

Инче, ние в петък след консултацията ходихме но ортопед за  ехографията на тазобредрените стави с направление от педиатърката на Вики! Нищо не съм плащала, дори и потребителска такса! Като човека си ни даде дори и напътсвия за обувки, за това как да го носим и т.н.!!!

Мише, и ние сме така - по цял ден на кърма, а само нощем на АМ!

Аз да се похваля че от днес баткото е на детска градина - 3-та група ( записаха го най-сетне), а пък с Вики от днес отново се кърмим............  (оправих се вече от проблема с гърдата)

Това е за сега, отивам да гладя, че след следващото хранене ще взимаме баткото!!!

ПОздрави

# 111
  • София
Здравейте на всички!

Ние сме добре, от вчера сме сами без баба и за сега се оправям като че ли по-добре, поне знам, че всичко чака на мен и не се мотая, а включвам на скорост и свършвам всичко. Само с готвенето ми е мъка, защото си е работа за всеки ден, а иска и пазаруване, а като добавим и капризите на всички домашни и чак ми се отщява. Вкъщи има много крайно разделение на труда, което сме наложили отдавна, за това и този път хич нямам никави очаквания, а всичко си продължава по старо му. С моя мъж сме се разбрали, че аз се грижа за всичко за децата и къщата, той ходи на работа и носи парите вкъщи. Имаме си 1-2 предиобеда през уикенда, т. нар. "деня на бащата", когато таткото излиза с Дани по мъжки, през останалото време е на работа. Така че всички грижи за децата са мои, а за помощ за чистене и гледане на деца помагат баби и викам жена за чистене. Като поотрасне бебето може би ще си взема и жена да помага за Пепи. Важното е да се разберете с татковците за задълженията, защото на някои изрично трябва да им се каже, пък и появата на нов член на семейството на тях им идва малко изневиделица и нерядко се държат леко неадекватно.

На Пепи бихме противохепатитната ваксина преди седмица, понесе я много леко, чу му се гласчето за съвсем малко. Тогава педиатърката предложи да ми даде талонче за ортопед, демек поема се от ЗК, но аз нямах време да изчакам. Вие къде ще водите вашите бебета?

# 112
  • морето и сините вълни :)
юхуууу здравейтеее

Ние от днеска сме самички с Влади .И за сега добре се оправяме... HugСега спинка в количката си Mr. Green

Ние днеска с татито имаме лек миниатюрен празник.Имаме годишнина от сватбата..Едната ни годишнина мина.Сега другата ни годишнина Mr. Green Mr. Green
Днес сключихме граждански брак пред бога Hug Hug
Та затова имаме годишнина.

ние сме добре..така като гледам май наща играчка  пеещата ще трябва на количката да я закрепям да пее Joy Joy Joy Joy
Той моя ФеН само там спи и се вози..за без пари.Изтърках пътеките вкъщи да  го возя Joy Joy
сега ще кача малко снимки да ни видите
айде цалуфф от меня

п.с.DaniMax -пробвай Еспумизан.На нас много добре ни действат тези капки.даже вече нямаме колики.Но аз му давам за всеки случай да си пръцка  Влади

# 113
  • София
Привет и от мен
Бързам да се включа докато бебоо спи, а каката ще ляга след малко
Добре дошла на Базилиск, бързо въстановяване и да й е жива и здрава куклата  bouquet
БЕНИЧ, моля те сподели къде ходихте на ортопед, че миналата година водихме Кати в Горна баня и се оказа че направението покрива само прегледа, но не и ехографската снимка #2gunfire
Така че си платихме 13лв за снимка #2gunfire
Снежи, голям сладур е твоя юнак Hug
Моята Кати още не забелязва бебето, само дето той като плаче, плаче и тя newsm78 май я е страх, знам ли newsm78
Ние още се борим с кърменето Sick
Моя дребосък е много мързелив, цока по 1час #Crazy #Crazy и въобще не ми се вижда наддал Sick Sickтака че треперя какво ще каже педито
И колики  си имаме порядъчно Sick
Да не говорим че бабите биха отбой за помощ, то не че беше кой знае какво - просто да ми вземат кухнята наобяд и да разходят Кати за час-два #2gunfire
Така че от сутринта сега храня на конвейр, преобличам, приспивам, люшкам за колики и т.н #Crazy #Crazy
Едва ми остава време да хапна два-три залъка, за готвене и чистене да не говорим #Crazy Embarassed
Добре че таткото помага, и той само дето не кърми hahaha hahaha
Добре дошли на новите мамчета  bouquet
Щях още нещо да пиша, но забравих Embarassed
Като се сетя, пак ще пиша, бай  bouquet  

# 114
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Уф, тамън привършвах един дълъг пост и някаква глупава програма на мъжа ми ми рестартира компютъра. Close

Най-напред исках да поздравя samorasliche за желязната воля, която прояви, въпреки мрачните цифри на кантара! Hug И да ти кажа, че не си сама - и моят е нон-стоп на цица. Най-кофти ми е, като е с колики, понеже тогава я джвака и плюе, пак я търси и иска, друго не признава, в резултат на което зърната започнаха отново яко да ме болят при засукването в началото. Sad

От днес се размотаваме в слинг и съм супер доволна - успях да хапна, сега тракам по клавиатурата - и всичко това с две ръце. Не съм много сигурна дали поставям Алек правилно вътре - в началото рева много, но имаше газове, които в тази поза изкара значително по-бързо; после хапна и заспа. Мисля си, че след като спи, би трябвало да се чувства удобно?!?

Инфакола го давам само при криза и ако нещата станат неудържими. Помага почти мигновено - самият вкус много го радва мъника. Ако няма резултат, давам втора доза и нещата утихват. Та, средно по 0-3 капкомера на ден поема. Превантивно засега не давам.

# 115
уфф ама мнооо съм смотана.влизам при наще снимки и немога да намеря бебешорските ни снимки...киде са бе мацки newsm78 newsm78 newsm78

сега отивам да опъна кокъла докато малкия спинка.че после аман ми е системата ви казвам #Crazy.Като нададе боен вик Sick

незнам ваще бебоци сънуват ли ама моя сънува.Та чак реве на сън.Голям майтап.И като вземе та си мисли човека  че яде.и както спи и си прави устата че смуче от биберон мляко.цока на сън мляко нашия Joy Joy Joy Joy

еййй голямо тюленче си имам  Mr. Green

# 116
Сетих се другото дето щях да ви казвам - нашия бандит снощи ухапа баща си по пръста - няма зъби ама има здраво чене детето.

Той като изгладнее първо има едно фино движение с ръка все едно вика "келнер, келнер" и върти глава наляво и надясно с отворена уста.

Обаче като е озверял от глад върти зверски глава и така вчера набарал пръста на тати и прас! и мъжо каза че яко го е заболяло и вика сега разбирам що викаш така като се кърмите, един вид влезе ми в положението.

ани-бани как не можеш бе ето ги http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166098

# 117
  • Sofia
Базислки добре завърнала се! Определено липсваше! Надявам се да имаш време да се включваш! Hug

Снежи много сладък баткото, браво на него! Grinning

Инче на мойта опаковка пише 3х2 за бирената мая и аз така я взимам.

Бенич при кой ортопед бяхте, доколкото разбирам си доволна?!
Браво на вас, че сте отново на цица! Grinning

Кали аз мисля да идем при проф.Владимиров.

Анич там са си снимките на съкровищата бе?! Rolling Eyes

Пинокиото и спорд мен е скъп магазин.
Луканкич саното и в пигиса е 8.60лв... , а между другото като бяхме в метро онзи ден реших, че не си заслужава да се ходи там за памперси, цените са като в пигиса... е като имат промоция може и да е по-различно ама не мога да им чакам промоцията я... та пигиса си е един много добър магазин, пък и Слънчице също и са ми на две крачки.

Относно помощта/ участието  на таткото у нас е като при Кали. Иначе вечер като се прибере от работа се гушкат, обръщат си внимание и мъжо я къпе, аз само асистирам, пък сега като почнем масажите и гимнастиката ще се вклюва активно татито.... ако се наложи и памата ще смени де.

Слинг и аз искам...много ... ама не зная кога ще упея да си купя плат иначе мама ще ми го направи за нула време, та не ми се купува готов, че да им имам цените ooooh!!

# 118
Мункам тенкююю Hug Hug
тъй тъй като съм блейка на блейките,друга като мене няма ooooh! ooooh!

охх кво е смотано времето,как ми се излиза за малко поне.Ама ме е страх сега да излизам с Владо,вижда ми се доста студено.
Вчера излязохме.Ама като го навлякох яката и като го сложих в количката и както го сложих така и седи не мърда въобще.Викам кво му стана на туй дете като препарирано седи и не помръдва.Само мижа на парцали на парцали hahaha hahaha
Беше много смешен.Като една топка малка hahaha

айде ето ни ..http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=166098

качила съм няколко снимки

# 119
  • Варна
Привет майчета Hug

ние днес бяхме при доки да ни види пак камбичката
каза че сме добре и тази седмица ще ни хакне една въксинка Peace

времето в варна е влажно и мрачно днес ще си караме по домашно
ще си бутаме количката в къщи

да по фалим и нашия татко всичко прави чисти пере простира глади
и за хапване прави  но по някога ме нерви щот и забележки почва да прави
много помага майка ми вика се съм чувала за такива татковци ама тоя нашия се олива
майка я облича той през рацете и и той закопчава с нея бодито
карам му се че пуши обаче в такива моменти го гоня да пуши   Naughty

нашия батко е на 10г. много помага като дистанционо е
се иска да я носи да я гушка и му я оставям като спи де
като го чуя как и говори  и са ми мила картинка

-аз съм бати ти бе бебка познаваш ли ме дааа познаваш ме
кой те носи бе батии кои те цунка бее батии и таи кот се сети те се бати и е .... smile3521

толкова за сега  после пак

Общи условия

Активация на акаунт