Златна есен веч дойде, СЕПТЕМВРИЙСКИ бебчета си имаме!

• 13 100
  • 315
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Тeopr, ние сме по разходки навин от 5тия ден. И добре, че времето тук се развали.
Вечер спи по 7 часа.

sladka_mama, и на мен вече не са ми толкова напрегнати гърдите, освен сутрин, когато пак цедя, че прави голяма нощна пауза и преливам.

# 241
Басилиск, проблемът беше адско препълване и издуване на гърдите като сини балони. Изкарах кошмарни два дни с натежали цици в болницата и, както ти казваш, сто акушерки и лекари се произнесоха по моя въпрос, от които само една акушерка ми даваше кураж и ме съветваше правилно - да не изцеждам до край, а само до омекване на гърдите. Кой ли не ми ги пипа и стиска - ръчното изцеждане направо ме биеше като ток в мозъка и плачех като бебе. Едвам изчаках да изляза вчера и си купих таблетките, които ти препоръчваш. Пия по 3 на ден - твоят метод работи при толкова жени  Grinning- но се притеснявам защо са написали на шишенцето да не се превишава дозата от една капсула на ден  Shocked Както и да е - мисля, че засега съм поовладяла положението, макар и не напълно. Стават ми на камък минути след като малкият е сукал и аз съм се изцеждала. Дали е нормално не знам ... Но продължавам с лецитина и помпата на Авент.
Прегръдки от мен  Hug!

# 242
Майчета вие имате ли афтички? На нас ни излязоха едни белички неща по устните и по езичето та си мисля че е афти. Ако някой знае какво се прави в такова положение моля да ме осветли мен невежата. Ще сам много благодарна

# 243
  • Sofia
Теди това е млечница...
виж тук.

# 244
Здравейте на всички,
Ние имаме кошмарна комбинация от запушен нос и запек, второто май се оправи - снощи имахме хубаво дрискаво ако на което се радвах най-много!
Сипваме и физиологичен в носа, но докато го почнем то не искаше да яде - почва да суче и като се задуши плюе, даже 2 мин не му се събираха, накакъв кошмар беше.
Не щя и да лежи - цял следобед го нося на ръце почти вертикално.
Ина и Хекси - фризовома също го давам на 1 ядене но забелязах че не го засища така като НАНа и той иска още да яде. Ще преварявам повече тогава - аз пак го сравнявам с НАНа - доста по-мазен и лепкав.
За лекарствата си е въпрос на личен избор и всеки е в състояние да си прецени, на никого не налагам мнението си, който иска си ги взима когато си иска и по колкото си иска.
Чао

# 245
Здравейте, мили момичета!

Влизам във вашето малко царство, за да ви призова да помогнем на малкото слънчице Симона. Тя се нуждае от силата на този форум спешно - сега - веднага. Ако всеки отдели 10 или 20 лева за нея това ще означава живот.

http://www.save-darina.org/

# 246
Ей ни и нас току що си излапахме едната порция ам Misc Baby Bottle за деня и сега доволно се излежаваме в шезлонга докато мама ( смятайте мен Joy ) драска глупости в форума. Измъдрих няколко заглавиица:
Бебе септемврииче се роди вече някои погукват ни дори.
Кой дарява ме с усмивка - мойта септемврииска бубка.
Нищо че навън вали септемврииче във количка сладко спи.
Септември месец вече мина голяма стана бебешката ни дружина.
От шише и от гърда лакомникът септемврииски папа.
При нас времето е кофти  umbrellaама аз си мисля по някое време да взема 1stroller мяткам бебо вътре и на разходка - няма да се плашим сега я.
Нас лекарката нали ни каза да спрем нощното хранене ама не знам как ще стане като Адриян таз нощ става на 2 пъти да яде ( веднъж в 2 и после към 4:30 и от тогава до към 6 няма заспиване - съответно и аз ) . Обаче сутринта към 8 като ми ревна пак да яде   breastfeeding и го сложих легнал до мен да папа и заспа мънчо та до 10 откарахме... то и повече щеше ама мъжо влезна да се облича и се чу прас трас нашия с таз врата и ни събуди исках да го убия fight fight...
Мамита аз си взех някъв слинг ама бебе хич не се кефи в него само отидоха паричките. Като го сложа едно че се сгъва на две милото и стои точно 5 минутки и почва да плаче та аз реших да не го мъча милото. Не знам аз ли нещо не правя като хората слинга ли е смотан. ей така изглежда
мисля си че много му е некомфортно на главичката...
Та ся съм накарала мама да ми ушие такъв дето се вързва.
Упс искаме на ръце - май ни писна в шезлонга.
Бягааааам....

# 247
  • София
Моля някой да ме светне, може ли мъжа ми да вземе сам акта за раждане или трябва и аз да присъствам? Спомням си, че нещо от тези бюрократски истории не ставаше без майката, но не помня какво  newsm78

# 248
Моля някой да ме светне, може ли мъжа ми да вземе сам акта за раждане или трябва и аз да присъствам? Спомням си, че нещо от тези бюрократски истории не ставаше без майката, но не помня какво  newsm78

Thumbelina, може съпругът ти да го вземе с твоята и неговата лична карта.

Аз имам друг въпрос, момичета. Днес звъннах на моята лична лекарка, която е педиатър, за да запиша и малкия при нея. Тя ми каза, че първият преглед на бебо не се поема от Здравната каса, т.е. тя ще дойде днес у нас да го види срещу 15 лв. После ми изреди още някакви други схеми на посещения, които не запомних. Как е при вас? Защото аз съм леко озадачена.

# 249
Здравейте мамита,
ние от вчера голям зор виждаме с акането. Продължава да си ака често като преди/ нормално аки/, но с много напъване. Сърцето ми се къса като започне да ака милата ми шмацофръцка. А и от няколко дни, ака и пишка задължително в момента в който съм я сложила на таблата за повиване и свалим памперса, скоро гърне ще трябва да купуваме newsm78.
Не си спомням кой от вас имаше проблеми с оригването. Ние също не можем винаги и аз доста се притеснявам. Trex ако не бъркам май вие имахте проблем с оригването, справихте ли се?
чаооо за сега от нас, че дойде време за събуждане и за хапване baby_neutral

# 250
Хальо Wink
Емук, и нашия първи преглед го платихме. Няма как  Wink
Действително не се поема от здравната каса, споко  Hug
Абе, Lucanka, да те питам... как така я кърмиш и заспиваш бе, човек? Не трябва ли да се оригвате?
Че аз мойто чудо като се нахрани задължително трябва да прайм тез неприлични работи, че й е тежко или повръща  Shocked
Бебче, и наща първа ваксина при педито беше много болезнена. Бях със свеки и те хванаха малката с педито и ми казаха ако искам да изляза, да не гледам. Аз, обаче, се опулих и викам:  ShockedЕ, що пък да не гледам?!? Как ше си оставя детето. И я хванах и аз и като й биха ваксината и тя като писна, милата, зачерви се и аз оттам  Shocked #Crazy cry newsm45 ДИВ РЕВ ти казвам .... не можах да издържа да я гледам да плаче. И си викам: А... ясно защо ми казаха да се дръпна ... ама нищо, гушнах си я, наелувах си я и се поуспокои:)
Мишле, Саморасличе, знаете ни, че и ние сме с жълтеница още, ама думите ви ми вдъхват оптимизъм, да ви кажа. И аз не смятам да спирам кърмата, освен ако не спре сама де ... въпреки, че и аз се бях ошашкала защо не минава. Ше стискам зъби и нерви  Praynig

Оле, мойто коте пак ревана, отивам да я чекна  Heart Eyes

Целувкииии  Hug

# 251
  • София
Емук, дойде след изписването на другия ден и после след 1 седмица. Нищо не сме плащали.
И на мен така ми се препълваха гърдите първите няколко дни - веднага след като е сукал и съм цедила и ставаха на камък. Продължавай с лецитина (можеш и по 4 да пиеш за няколко дни) и цеденето (но не до край, знаеш).

Дани преди малко имаше слуз в акото, дали според вас може да е от прясното мляко, което пийнах на закуска? Thinking Rolling Eyes

# 252

Thumbelina,

Аз имам друг въпрос, момичета. Днес звъннах на моята лична лекарка, която е педиатър, за да запиша и малкия при нея. Тя ми каза, че първият преглед на бебо не се поема от Здравната каса, т.е. тя ще дойде днес у нас да го види срещу 15 лв. После ми изреди още някакви други схеми на посещения, които не запомних. Как е при вас? Защото аз съм леко озадачена.

Няма такова нещо - нашата педка си дойде у нас без лев да й дадем!

# 253
  • Кърджали, България
Палечка, може и мъжът ти да вземе аста за раждане с неговата лична карта  Peace
Бебе, много си продуктивна на заглавия, браво! А слингът изглежда много добре, откъде е?
Нашата педиатърка също дойде в деня, в който записахме Иви при нея, без да вземе пари. Оттогава съм я водила 2 пъти при нея (заради обрива по лицето), а още нямаме месец. Но кабинетът й е през един блок от нашия, а тя живее в съседния, тъй че ми е винаги под ръка!

# 254
феми, и наш'та мома така си яде нощем, легнали на спалнята, тя си папа и както си яде така си и заспива, че и аз с нея  Mr. Green само ставаме преди манджата да сменим пампата, че е много пиклива и не издържа памперса  Wink иначе си спи, нито се уригва, нито нищо, спи като пън  Mr. Green
моренски, отложихме излизането за днес  Confused но тия дни задължително ще мина, че да си купя пампи и мокри кърпички, пък и да позяпам какво има  Wink та ще ти звънна като слизаме към ваш'та махала  Wink ма добре че и не излязохме сега, че преди малко дребното как напълни пампата само ... беше се навъртяла до ушите направо  Blush  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт