Колкото захар в баклавата...

• 42 155
  • 90
  •   1
Отговори
# 60
Ами.... готова е! Peace

На вид я докарах, макар и не като на Айля, а на вкус предусещам, че ще е много яка!! Crazy  chef

Пак ще правя скоро ми се струва.... Grinning

# 61
Майкоооооооооо, текнаха ми лигите!
pina нямам думи!Дай ми едно мъъъничко парченце!
Скоро май ще ходим при темата с диетите!
Още един път поздравления   bouquet

# 62
 Whistling набързо  Hug
Сиропа става гъст за да стане баклавата хрупкава  Peace
Т.е си представи хрупкаво изпечена баклава, залята със разреден сироп, а сега си представи залята със гъст сироп  Flutter
Разликата е огромна   bouquet
Виждам, че баклавата ти е станала  Crazy Crazy Crazy
За градусите няма значение 150 градуса е ориентировъчно. Пекла съм и 1 час пекла съм и 20 минути. Всичко се изяде  Hug Маслото също, не се притеснявай  Peace
Аз обаче имам критика  Blush
Остави го да се изпече малко повече. Светличко ми се вижда отгоре, може и от снимката да е  newsm78
Имай предвид, че като се залее със захарния сироп баклавата става 1 тон по-тъмна на цвят.
Втора критика   chef защо си толкова далеч  Crossing Arms
  bouquet  bouquet  bouquet

# 63
pepika, аз от диетите идвам.... Mr. Green Embarassed

Едвам се сдържам, да не я започна, но трябва още да поема сиропа...

Айля, пак да питам - абе как точиш листа да е точно колкото тавата? Моята тава е с диаметър 31см. Месих половин доза и делих на 5 топки, всяка на 6 и после пак заедно и така точих 5 листа. Еми те на мен листите ми излизаха 2 пъти по-големи от тавата! Ако ги бях оставила по-малки, щяха да са по-дебели. Аз слагах 1 цяло парче и изрезките също ги нареждах, те покриваха още веднъж цялата тава и така са ми 10 реда.

# 64
да, той сиропа ясно, че трябва да е гъст, аз мислех за 2-3 капки лимонов сок, против захаросване.Буквално капки, отмерени с капкомер.

И да, светличка ми е, аз не обичам препечено, исках да е светла. Дано да не ми е сурова отвътре, пекох я 45мин.

п.п. на снимката изглежда по-светла от колкото е в действителност!

# 65
веднъж цялата тава и така са ми 10 реда.

Моята тава е с диаметър 40 см някъде  ooooh!
Обаче като разточа първата кора виждам и преценявам понякога цялото тесто го разделям на 15 топки да речем и стават 3 тави или 2 тави с по 7-8 кори  Tired , но вече съм свикнала и само с поглед точа дет' се вика  hahaha hahaha hahaha
И по-дебела да е, стига корите да са тънки, сурова няма да остане  Sunglasses

# 66
ок, явно не е проблем. Аз като за първи път, гледах да се придържам максимално към твоите разяснения! Peace

Виждам, че твоята тава е голяма, ама нямам такава... Tired

# 67
  • София :(
Ще трябва да се уча да точа явно, направо ми потекоха лигите.Ама ако не друго поне ще зная вече как да си режа баклавата , пък била и с готови кори Simple Smile и това не е малко . Страхотни сте всички  Hug

# 68
Пина какво стана  Sunglasses

# 69
Айля, чудна е баклавата! Peace

Абе сиропа ми малко по-несладък стана, ама пак съм купила от несладката захар.... Грешката е в мен, следващия път ще подложа сиропа на органолептичен анализ! Laughing Половинката ми пък така по-му харесвало.... Tired Иначе е чудна, пак ще се дебелее.... Tired

Искам да добавя за точенето - аз за първи път точих онзи ден. Сефтето беше с корите за бюрека, те лепнеха и не станаха толкова тънки, но не беше трудно. Е, с тези кори за баклавата беше още по-лесно! Тестото се точи много лесно, не се къса, не лепне. Направо е 6! И мен ме плашеха баби и майки, че не било лесна работа, но не е така! Цял живот ме плашат, кое колко трудно се прави и досега всичко съм успяла да направя... Simple Smile

# 70
 Hug
Казвам аз, че е лесно  Laughing
Имам и други рецепти ще направя и ще ги публикувам  Sunglasses

# 71
Hug
Казвам аз, че е лесно  Laughing
Имам и други рецепти ще направя и ще ги публикувам  Sunglasses
о, давай всичко, което е с точене, запалих се! Laughing Особено ако са турски рецепти, или пък бабешки - много си падам по този тип кухня... Grinning

# 72

Аман от предателки...отиде ми диетата...Не, че съм я почвала ама... Mr. Green Аз пък немам нерви да меся и точа и имах едни орехчета и едни кори готови...И мойта стана много хубавка. Жалко, че дъщерята не вкусва такива работи. Ще изпратя на родата - те много ми я харесват баклавата. pina, пак разваляш дисциплината  Crossing Arms

# 73
pina, пак разваляш дисциплината  Crossing Arms

оо, да ме видиш на живо как обяснявам как се готви и после ме гледай как ям....  Crazy  и злоядите разяждам... Mr. Green

# 74
Maй нещо не разбрах.Тестото се дели на 10 топки,после всяка на по 6,7 и после стават 3 тави най много с по 5 листа.Така ли е или аз нещо не разбрах?А къде са останалите 45 листа?

Общи условия

Активация на акаунт