Ето,че НOЕМВРИ наближава скоро малко бебче ще се гушка в мама

• 11 461
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
 Здравейте!
Jutoo, мен изрично ме предупредиха никакви горещи душове Naughty
Като чета повечето вече сте готови за бебчо - напазарували, изпрали, изгладили... Ще взема и аз лека полека да се стягам, че сега като ми намалиха дозата на лекарствата да не вземе да ме изненада бебо. За помощници съм уредила таткото да си вземе отпуск. На изписването да заповядат всички, ще се почерпят у брат ми после, а ние се прибираме тримцата самички вкъщи. Запознаваме кученцето с бебчо и заживяваме щастливо само ние си... Wink Това е по план график, ако има изненади ще действаме според случая.
Нещо се опитват да ме нервират от работа, но сега ще им звънна да се разберем по мъжки:fight:

# 91
  • София
Diana_T, по принцип няма къде толкова да го возим. Наште живеят на 5 мин., освен до свеки - но тя е в къща и е студенко за моя вкус, та едва ли докато е малко ще го водим там. Ако пък се наложи до някъде, ще ползвам порт-бебето. Що се отнася до разнасянето из къщи - аз така или иначе държа бебето в количката вкъщи, докато е малко - обикновено през деня сме в хола. Впрочем отначало за мен е по-удобно бебето да спи в количката, така че тя е основният уред, който използвам. За по-късно имам кошара и шезлонг.

За банята - няма значение колко е горещ душа, но не трябва да се взима гореща вана.

# 92
  • София
Jutoo , можеш, можеш. Как е кръста? Ако много те боли си увий един шал да те затопли. Ох, като знам как боли и ми е много жал за теб Confused
А за количката купи катинарче...на три познати им откраднаха количките от пред вратата (не от някъде по етажите).
Уф, кръста е зле...да, вързала съм се с един шал тука като някой хайдутин и с това шкембе...хубаво че съм сама.
Нашто общо се заключва и там държим колелетата на децата, масички и столчета за двора - не са ни ги открадвали досега. То да не викам дявола де...

Утре сигурно ще ме прегледат за разкритие  newsm78, то всъщност в коя седмица те гледат?
За банята - няма значение колко е горещ душа, но не трябва да се взима гореща вана.
Е, аз вана нямам, значи душа си  е ок - слава богу, че като се натопля хубаво и ми става по-добре - да мога да поседна и да поразгледам форума де  Laughing Laughing Laughing

# 93
 Jutoo и аз много често си взимам горещи душове и нямам проблеми така че спокойно
Виждам че ти си по напред от другите , да те питам колко често ходиш да ти слушат тоновете
всяка седмица ли

# 94
  • София
Медхен, доколкото си спомням, на татковците се полага допълнителен отпуск по бащинство...нека някой по-запознат да се включи. Май бяха около 3 дена, отделно от редовната отпуска. Wink

# 95
  • София
Jutoo, не искам да те плаша, ама понякога контракциите започват като силна болка в кръста - да не е това? newsm78

# 96
Реших да пиша и форума се бъгна,та сега забравих какво беше Twisted Evil
Jutoo,само кръста ли те боли? Ако си го сецнала има обяснение,ама иначе...не знам newsm78,само знам,че е много кофти,моите тазови и вскякви още си болят и направо ти съчувствам,иначе и аз съм го чувала това за топлите душове,ама непрекъснато си ги правя,че обичам да се сгрявам BlushТо като се сетя колко работи съм правила дето не трябва и предизвиквали контракции ooooh!,добре,че беба си знае работата Mr. Green
Момичета я кажете гони ли ви вече мързела? Мене яко и даже не ми се излиза,а трява да отида да платя нета дето е на 10 мин пеша от нас Whistling Ако имах още една интересна игричка а цъкане щях цял ден да не мръдна..пък вемето супер много ме дразни-ту дъжд,ту слънце..айде едното поне Twisted Evil
Та пак се чудя за Мишунка?

# 97
  • София
Jutoo и аз много често си взимам горещи душове и нямам проблеми така че спокойно
Виждам че ти си по напред от другите , да те питам колко често ходиш да ти слушат тоновете
всяка седмица ли
Всяка седмица ходя да ми слушат тоновете откакто ми дадоха 45 дневния болничен.
Jutoo, не искам да те плаша, ама понякога контракциите започват като силна болка в кръста - да не е това? newsm78
И аз съм го чувала това и вчера доста се бях стреснала, но мисля че не е, защото пък днес ме боли по-малко, а ако беше начало на раждането би трябвало да не намалява болката  newsm78 Утре на обед съм на лекар и тогава ще поразпитам по-подробно какво да очаквам - дано не тръгна по-рано да раждам де  Simple Smile - примерно тази нощ.

# 98
  • Плевен
Jutoo много неприятна работа това с кръста,дано те отпусне скоро.
Дита,Просто аз ходите ли някъде да слушат тоновете на бебето,защото моя гинеколог нищо не е казал още,ходя си през 2 седмици при него,но за тонове нищо,пък и той работи в поликлиника съмнява ме да има къде да се слушат тоновете,предполагам че трябва или в болницата или на частно някъде.Ако имате инфо споделете.
Това за отпуска по бащинство ме заинтригува,ако някой има инфо нека да даде.
А за мързела-мен не ме пуска,днес се събудих в 11.45,при положение че съм легнала в полунощ,абе 12 часа откарах,направо се плаша от този сън,вече съм решила да си навивам часовника за 8 поне,защото като дойде беба трябва да се отуча от това спане.Всички ми казват че беба и тя ще е поспалива като мен,дано е така Laughing

# 99
Краси,а как минава деня ти? Нали казваш,че лежиш повече...никъде ли не ходиш? В същото време пък и не висиш постоянно тука Laughing

# 100
Медхен, доколкото си спомням, на татковците се полага допълнителен отпуск по бащинство...нека някой по-запознат да се включи. Май бяха около 3 дена, отделно от редовната отпуска. Wink

Предвидено е с въвеждането на новите обезщетения за раждане на първо и второ дете,да влезе сила и закон за ползване на 15 дена допълнителен отпуск от бащите,но на този етап мисля,че само военните имат право от 4 до 7 дни допълнителен отпуск,което предизвиква доста възмущения,сякаш те са повече бащи от останалите.
Ако нещо бъркам ме поправете.

А иначе за сключване на граждански брак и на двамата се полагат по 2 дена допълнително.

# 101
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile

Нещо 2 дена не можем да влезнем да ви изчетем във форума, но и вие не сте изписали толкоз много Simple Smile

Нещо днес много ни се спинка и страховито много ме мързи. Иначе поработваме тука лека по лека - то днес понеделнишки си има работа за цяла седмица Wink Замислих се че всъщност аз от 05.10 трябва да съм в болничен и сега като отида при доки в петък трябва да я подсетя да ми го напише, та да си го занеса в НОИ, да си чакам и аз паричките Simple Smile

А за отпуска на таткото като се роди детенце - за първи път чувам, ама ще проверя и ще ви кажа...Нашия тати ще си взима отпуска от полагаемата годишна и живот и здраве ще контролира чистенето и подреждането в къщи и ше ни прави кмпания в болницата Simple Smile

Лек ден на всички ви Simple Smile Ние отиваме да обядваме Simple Smile

# 102
  :bouquet:dan4e02, Честит празник!!! Много щастие, любов и разбирателство още дълги години!  bouquet
Мimi, za Pigeon съм чувала хубави неща, тя е японска марка и казват че са им много качествени продуктите. В На Пазар има цяла тема за тази марка, може да погледнеш там.
Аз само едно спално комплектяе съм взела за сега ама плика наистина е огромен, пък са бебешки... Има едни спални комплекти "Мария Дизайн" и ми се струват доста хубави, от октомврийките четах че са доволни. Има ги в www.papagal.net а и фирмата си има сайт ама забравих как е...

Това е сайта http://www.mariadesign-bg.eu/, освен стандартните модели се правят и индивидуални поръчки ...

# 103
  • София
здравейте  Laughing
тия дни нещо не ми остава време да пиша, а и малко съм умореничка  Sad
обещах в офиса да идвам до 15-ти /хем от миналата седмица съм болнични/, а тук гледат да ме използват като за последно-хайде товарното магаре да поеме още малко и няма -ама ако си уморена, тръгни си по-раничко  Rolling Eyes. а и съм си взела частна работа у дома и ми идва свръх нещо, ама да видим докога ще издържа така.малееееееее, днес колко съм мрънкава  Embarassed, чак да ме хване срам.
Jutoo, това е ужасно, аз съм се схващала веднъж така невероятно и си мисля, че е най-силната болка, която съм изпитвала /сега сигурно ми се присмиват някой мами, ама си боли, де/.стискам палци бързо да се оправяш  Hug
абе, нещо и Дес ми се губи тия дни или пак се бъркам  Rolling Eyes

# 104
Здравейте мамчета,
Проверих преди малко в Кодекса на труда за тези 2 дни отпуск при раждане, който е за татковците, но такъв няма. Така, че те могат да си ползват годишния си платен отпуск, ако имат.
абе, нещо и Дес ми се губи тия дни или пак се бъркам  Rolling Eyes
talyyy, Дес каза, че ще ходят да видят бебока на сестра й - малката Стефания, та предполагам, че после ще сподели с нас, как са и двете.
Jutoo, бързо да се оправяш, макар, че  и аз знам какво е с този кръст. Но най-гадното е, че не можеш да се намазеш с нищо, за да ти олекне. Стоиш и търпиш. 

Общи условия

Активация на акаунт