Февруарските маймунки са най-сладките муцунки

• 13 688
  • 284
  •   1
Отговори
# 15
МерсиМ за поздравите и пожеланията!  Hug
Надявам се скоро и нашите зъбчета да станат по-видими и да ги изтипосаме в новия албум.
Хубава седмица ви желая и ако не времето, то поне настроението да е слънчево!

# 16
Кратко включване от нас, нещо като запис  Sunglasses

Някой ще ходи ли на утрешния протест за децата?

# 17
  • Бургас
Добро утро!
От може би месец и половина ставам толкова рано Whistling.Мария все още спи.
Моля, споделете дневното меню на бебетата ви! Мерката до към 13h е само на кърма, след това зеленчуково или месно пюре, пак кърмене по някое време, и пак, и към 17-18h й давам каша или плод,или пък каша+плод и така. Не знам дали е удачно така. Така че  споделете, pls Simple Smile

# 18
  • София
Добро утро и от мен,

С Марти бяхме 1 седмица в Плевен на гости на нашите. По обсъжданите теми - зъби още йок при бебко, но за това пък кривотия бол... Със захранването ща не ща го почнах педагогически, защото малчо отказва всякакви пюрета, но ако му подавам малки парченца си хапва, даже иска още, а като види пюрето и лъжицата - врътва глава и до там бяхме...
Ели, ще видя дали мога да дойда на протеста утре. Много добре познавам положението в Могилино и е доста по-сложно отколкото ние можем да си представим. Филмът наистина е постресаващ, но за там знам и по-потресаващи неща. Работехме с едни ирландки, които искаха да правят Дневен Център и няколко защитени жилища за децата. Имаше план за извеждането им и постепенното закриване на институцията без това да причини стрес за децата. В крайна сметка те (ирландките) се отказаха - при положение, че от МТСП по различни начини щяха да осигуряват дългосрочно средства за новите услуги. С две думи дълго мога да пиша по въпроса и по това какво  трябва да се направи и какво се прави в момента.

# 19
Ние се храним по следната схема:
нощем при всяко събуждане суче.. става в 7.00ч. Правя му пресен плодов сок разреден с вода 1:1 и изпива около 20-30мл..
9.00ч. плодово пюре 60мл + кърма... (с кърменето заспива)
12.30ч. зеленчуково или месно пюре..около 100-120мл.. редувам ги през ден..
13.30ч. кърмене с което пак заспива
16.30 плодово пюре или каша оризова безмлечна с пасиран пресен плод.. редувам ги през ден.. + кърмене
20.00 голямото кърмене докато заспи..
Пак уточнявам моето дете суче поне 5 пъти през нощта..

# 20
  • Бургас
Моята също доста суче през ноща и тъй като спи при нас дори не си правя труда да ги броя

# 21
  • София
Здравейте,
качих снимки от срещата ни в Мол-а. Само 4 майчета бяхме и вярно много замалко се видяхме, но пак е нещо. Валето като й се спи е много кисела, а в количката й е много тясно и неудобно за спане. Друг път повече, а и времето да е хубаво за разходка навън.
Ние с храненето сме така. През нощта кърмене колкото пъти се събуди. Сутрин кърмене и след 30-на минути, царевичен грис с масло и сирене около 20-30 гр., и редувам с фини овесени ядки, а днес дадох и просо, което много хареса. След обедното кърмене давам зеленчуково пюре, а по-късно следобяда след следобедното кърмене, плод или плодово пюре или каша с плод.
Да ви питам, мамите, които ще кръщават бебоците - кога сте решили, на годинка или по-късно?

# 22
Здравейте,
Моето дете яде в 15ч. зеленчуково пюре- 190гр. Ако се сетя през деня му давам плодово пюре около 60-70гр. максимум. Каша, месо и жълтък- ТЦ! През нощта не го кърмя.
Кръщенето на Мартин е в неделя на 14.10. Не исках да чакам повече, не знам, нещо ме подтикваше.
Хубав ден ви желая!

# 23
Току що разгледах снимките - много сладки бебоци...ама какви бебоци, те са си големи деца вече ехееее  Heart Eyes
Ние се храним така:
7.30-8.00 - мляко
11.00 - попара със сирене и масло
14.00-14.15 - зеленчуково пюре
17.00-17.30 - каша или кисел
20.30 - мляко
а между храненията или като десерт плодове
 Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
За кръщене ще го кръстим може би напролет или налято догодина.
Е Цвети браво на вас да покажеш снимки после  Grinning

# 24
Нашето хранене е така: През нощта ако се събуди суче, но рядко е буди повече от веднъж, даже понякога си спи до сутринта. Сутрин към 5-6 или по-късно когато се събуди - кърмене,
към 10 - кърмене
13.30 - зеленчуково пюре + кърмене след около час
17.30-18 - каша с пасиран плод или плодово пюре (от 1 седмица пропускам следобедното кърмене след кашата)
към 20.30-21 - голямото кърмене докато заспи
Аз малко изоставам с въвеждането на храните, още не и давам месо, и закуската все още е само кърма, но скоро ще почваме попари. Незнам с какъв хляб ще я правя, защото ни казаха да почакаме с глутена и с кравешките продукти. Има някакви леки алергии май.
А за нощните кърмения, аз така я свикнах, да яде не повече от веднъж, защото не спи при нас, и това безкрайно сноване между нейното и нашето легло направо ме разбиваше. А и тя не е гладна всеки път, само за успокоение иска да посуче.
За кръщенето - ние се каним от едно известно време, но май ще пропуснем хубавите есенни дни както се мотаме и ще го направим напролет.

# 25
  • offshore & overseas

Здравейте, момичета!

Аз ще се въздържа от коментари върху калинкиния хранителен режим, за да не вЪ разстройвам, само си признавам, че напоследъкА съм леко гневна по тоА повод. И обмислям кого да #2gunfire

....
Да ви питам, мамите, които ще кръщават бебоците - кога сте решили, на годинка или по-късно?

Преди време писах, но сега пак се е явил повод, та повтарям, че Каля я кръстихме още ехехеееееее, когато беше [само] на два месеца и 15 дена (15 април), демек нито на годинка, нито по-късно, а всъщност доста по-рано.

Не смятам да се оправдавам за решението си, защото не вярвам кръщаването с нещо да я задължава или ощетява, душицата. Ми то за колко хора религиозните ритуали си остават екзотична проформа, а те ги изпълняват, за да внесат малко колорит в живота си. Ако щерката не иска да е православна, ще се ОТкръсти и ще си приеме която иска вяра, к'во й пречи? Mr. Green А засега, аз ако не друго, поне съм й осигурила ангел-хранител.   angel008

По принцип (при опасност за бебето) се препоръчва кръщаване дори преди да навърши 40 дена, в който случай майката НЕ присъства, тъй като се смята за нечиста. Когато отидохме да ми четат чистата молитва, попът попита дали Кали е кръстена и, понеже признахме, че не беше, в молитвата я спомена като "отроче от женски пол", а не с нейното име, Калина, а на изпроводяк ни препоръча да не отлагаме кръщавката. Така и сторихме.  Heart Eyes

Самото кръщене беше чудесно, а Кали искрено се забавляваше, независимо от невръстната си възраст. baby_neutral Свещеникът (различен от прочелия ми чистата молитва) ни похвали за решението да я кръстим рано, защото по-късно се явявал страхът от непознати и бебетата/малките деца, яко се дерат. ooooh!

Разбира се, остава вариантът да се остави на детето свободният избор, но, както по-горе отбелязах, за добро или за лошо, Светият Дух не ни лишава от това.  bowuu

# 26
  • София
Kalka, Ева е на подобен режим- около обяд яде зеленчуково или месно пюре, вечер към 6-7 плодова каша или оризова, смесена с плодово пюре. През останалото време- кърмене когато си поиска  Simple Smile
Сложих снимки в зъбатия албум. Много ми е трудно да я заснема усмихната, като види камерата се ококорва и се опитва да се докопа до нея.

# 27
здравейте!!!!!!днес май ще си изкараме деня във форума-навън е леко мокричко #Cussing out.за режима на Дари-
ставане в 9:30-10 Embarassed и тогава яде попара  или сухар с АМ и плодово пюре/а напследък и с намачкан банан Laughing/.обядът е в 14ч-зеленчкуво пюре или месно.в 18ч-каша или йогурт.в 21:30-22ч-АМ с бишкоти или каша "лека нощ"
тя е на 4 хранения от много отдавна,а помежду другото-ако види някой да си похапва,трябва да й се даде и на нея Embarassed.а кръщене й правихме на Еньовден-24.06.беше супер-в Несебър,а после и моренце Heart Eyes

# 28
  • offshore & overseas
Мислех да се въздържа от коментар/и, но той/те напира/т в мен...  Whistling

Снимките са фантастични, но и децата ни са най-сладките на света!!  photo

А Ева е супер дзверче -- голяма красота с тоя буен черен перчем!!

Аз напоследък нямам настроение, а фотоапаратът е толкова хубав, жалко!! smile3509

# 29
  • София
Здравейте пак Simple Smile
аз така реших да питам за кръщенетата, кой кога е решил. Хубаво, че има вече кръстени деца Simple Smile. И на мен ми се искаше сега лятото, ама нещо не се организирахме. Иначе вече съм решила да я кръстим на именния й ден, който е на 10-ти февруари, т.е. 1 седмица след рождения й ден. Дано да не е много мразовито и снежно, че искам да я кръстим в църквата Сретение Господне, която е в Добърско (близо до Банско). Валето нали е родена на този празник и много ми се иска там да бъде. В София няма такава църква, или поне не открих. Дано ми се осъществят плановете  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт