АГ - клиника Селена гр. Пловдив - 2 част.

• 72 500
  • 568
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря за пожеланията Simple Smile

# 466
Чакайте да ви кажа за цените! Значи промяна в "Селена" ще има от 01.06.2008 година - информацията е от д-р Кръшков. Бях при него на консултация. Колкото до мен - бебо вече имал бузи и вървял доста едричък, така че май ще сме дотук с идеята за нормално раждане. Е, ще стане ясно след две седмици как ще раждам, като видим колко е качил бебо.

# 467
Девон, сега като чета това, което си споделила, се сещам, че д-р Кръшков твърдеше за моя бебо, че  имал  големи бузи и даже ми го показваше на ехографа, а аз иронично го поглеждах и се усмихвах. Е, ако щеш вярвай, обаче от 4-те родени в същия ден ден бебета, когато се роди и моето дребосъче, наистина то беше бебето с най-големите бузи.  Пожелавам ти едно здраво и пухкаво бузанче!

# 468
девон, чудесен избор и на лекар и на болница!
Нашето бебе, родено на 25 март бе бебе 215 Simple Smile

# 469
Благодаря ви, мили мами!   bouquet Честно казано, докторът е свестен, но ме притесни малко с тия бузи #Crazy - тъкмо се бях успокоила, че ще родим нормално, а сега изведнъж ми казаха, че ако върви такова едричко, по-добре щяло да бъде секцио. Та по пътя до вкъщи (80 км) роних сълзи, а съпругът ми се смее.  Е, какво да се прави Rolling Eyes - щом е за бебо, мама ще легне под ножа. Пък и бебо нали няма все в тумбачето да си стои де! Ама пуст страх!
Какво ли съм се разлигавила и аз?!  #Cussing out Тъпите хормони ми играят лоши шеги май! Трябва да взема да се стегна!
Прегръдки от мен, майчета!  Hug

# 470
  • Пловдив
Пък и бебо нали няма все в тумбачето да си стои де! Ама пуст страх!
Нищо страшно няма, бъди сигурна. Горе главата !  Hug Там си в сигурни ръце, уверявам те ! Безпроблемно раждане   bouquet

# 471
    Девон,има и друга положителна страна плановото секцио-аз също живея в Хасково и ми беше много по-спокойно,че всичко е планирано и е малко вероятно да ми се наложи да будя мъжа си през нощта или да го викам от работа,за да ме кара с болки до Пловдив.Предтави си ти как ще се чувстваш в тази ситуация,а горкия ти мъж ще е 2 пъти по-ошашкан от теб.Друго си е да отидеш предната вечер,да се наспиш едно хубаво в болницата,а на сутринта да те резнат Laughing
    късмет и леко раждане HugВ прекрасни ръце си!

# 472
Девон, че на мен по-страшно ми беше нормалното раждане. Много се зарадвах, като ми казаха, че ще раждам секцио. Даже не спах в клиниката, а отидох в 8 и в 9.12 и 9.14 изкараха двете девойки.

# 473
да кажа и аз...септември 2007 родих в Селена при д-р Кръшков(бебето беше 545 номер).Страхотен лекар!Но...в началото на 9-я мсец ходих на преглед и беше на смяна д-р Минев.Та той ме прегледа на ехографа и каза, че бебето е добре и е 2.600кг.3 седмици по-късно пак отидох и на смяна беше доктор Кръшков.И той ме прегледа(на същия ехограф) и ми каза, че бебето е мъничко - 2.600кг...при което аз  Shocked и му казах, че преди 3 седмици е било толкова.Той го измери втори път и пак толкова му показа.На другия ден аз родих и бебето беше 3.250кг...
Другото беше , че когато д-р Кръшков ме гледа на ехографа ми каза че бебето има течност в десния тестис и наистина беше така, а д-р Минев не ми беше казал такова нещо...
така, чеее.....апаратура...и доктори...разни...
Не казвам нищо против лекарите защото съм много доволна от д-р Кръшков просто казвам какво ни се случи, и че не винаги познават

# 474
И ние като гледахме бебка, видеозонът показа 2.500 кг. единия път, а след седмица и нещо беше мръднала само с 0.5 кг. Shocked и показваше 2.550 кг. Д-р Матев обаче каза да не се притеснявам и че видеозонът давал отклонение около 0.3 кг. и ми каза да очаквам бебе около 2.850 кг. newsm78
В крайна сметка д-р Матев се оказа прав и Ели се роди 2.810 кг. Laughing Така, че не се притеснявай. Както е казала и ку ку "...апаратура...и доктори...разни...". Иначе д-р Кръшков е голям специалист и мисля, че си в много добри ръце. Леко раждане ти желая! Peace

# 475
Девон, и моето бебче 2 седмици преди термина уж беше 3,400,но се роди 3,250 и то 5 дни след термина.Дори и да се наложи секцио,няма страшно.Докато се разхождахме из кридорите жените,родили чрез секцио вървяха по наперено от нас Simple SmileПоне 36 часа след операцията ги обезболяваха чрез епидурален катетър докато болките са най-силни,така че споко Simple Smile

# 476
Какви 36 часа обезболяване? Аз бях с пълна упойка и изобщо съм нямала епидурален катетър. В системата ми вливаха обезболяващи в деня на операцията и вечерта след нея/около24 часа, даже и по-малко/. На следващия ден рано сутринта ми махнаха системите и повече никакви обезболяващи не са ми давали. Не съм и искала, защото нямаше нужда, въпрос на раздвижване и силен дух е. Акушерките ми обясняваха, че шевовете от епизотомия болят точно толкова, колкото и операция, така че дали си секцио или естествено раждане....все за раждане става въпрос и на 100 жени да има 2-3, които ще се похвалят, че нищо не ги е боляло и нямат нито един шев.
Дали по единия или другия начин ще се появи едно малко човече не е толкова важно, колкото да се появи живо и здраво. В Селена се грижат добре за това!!!

# 477
Мен действително ме обезболяваха с епидурален катетър 36 часа след операцията. Може би, защото бях секцио по желание. Thinking След като ми свалиха катетъра постоянно ме питаха дали ме боли нещо и искам ли обезболяващи. Peace

# 478
И аз бях секцио по желание, едва ли това има връзка с обезболяването. А за това, че постоянно питат дали боли е абсолютно така и дали искаш обезболяващи също питат. Не знам, но по-скоро има връзка с упойката, защото ми направи впечетление, че другите 3 момичета, с които заедно ни оперираха/в един и същи ден/, бяха с епидурална упойка и при тях обезболяването беше по-различно. Те  се оплакваха от силни болки и искаха обезболяващи. При мен не беше така. Ама вижте, то си има и едно нещо, което се нарича праг на чувствителност, в случая на чувството за болка и при всеки човек е различен този праг, нали е така и не бъркам...

# 479
Май наистина обязболяването след раждането зависи от упойката по време на операцията. Thinking Аз бях със спинална упойка и заедно с нея ми сложиха епидуралния катетър, за последващо обезболяване. При мен чак толкова силни и нетърпими болки нямаше. Дори свещичката, която ми дадоха за обезболяване, след като ми махнаха катетъра, не съм я ползвала и ми стои в чантата още. Laughing
Това за прагът на болката е абсолютно верно. Peace Знаех си, че няма да издържа едно нормално раждане и реших да не се правя на героиня, а да родя (почти) безболезнено. Blush

Общи условия

Активация на акаунт