АГ - клиника Селена гр. Пловдив - 2 част.

• 72 570
  • 568
  •   2
Отговори
# 315
  • София
Аз и друг път съм писала тук - родих август миналата година, секцио, без уговорка, един ден преди раждането отидох да се запозная с д-р Минев и на другият ден родих. Бях с лап топа си през цялото време и понеже имах много работа, заради мен пуснаха wireless , така че има и Интернет даже Simple Smile Но според мен не ти остава много време за компютъра, аз спах през цялото време почти...

# 316
  • Варна
Момичета искам да прочета и първа част на темата, но от линка даден на първа страница, излиза съобщение" Тази тема не е намерена в архивите! Моля, изчакайте страницата да презареди.След 10 секунди ще бъдете пренасочени обратно към Форума на BG-Mamma, а ако желаете, може да използвате функцията за търсене в архивите - ТУК."
Моля, дайте нов линк или точно заглавие да потърся  Praynig. Чета заради моя приятелка, която няма нет в момента, а май чака бебче  Laughing

# 317
Момичета искам да прочета и първа част на темата, но от линка даден на първа страница, излиза съобщение" Тази тема не е намерена в архивите! Моля, изчакайте страницата да презареди.След 10 секунди ще бъдете пренасочени обратно към Форума на BG-Mamma, а ако желаете, може да използвате функцията за търсене в архивите - ТУК."
Моля, дайте нов линк или точно заглавие да потърся  Praynig. Чета заради моя приятелка, която няма нет в момента, а май чака бебче  Laughing
Архивираните теми за сега са само извадени от тук, но още не са прибавени в архива. Ще се наложи да изчакате 2, 3 дни. Ще случи и това.
Ако имаш спешен въпрос, попитай тук и момичетата ще ти отговорят.

# 318
     Аз една глупост да попитам EmbarassedВ Хасково има традиция като се роди бебето в болницата да се носят пити,торти,печени пилета,абе селски пости...И съм в спор със свеки,защото тя иска и в Селена да носи,а аз ще умра от срам ако го направи...Та,някой от вас носил ли е нещо,какво и как реагираха в болницата?

# 319
  • Пловдив
Занесохме безалкохолно, бонбони, които оставих на дежурните в момента сестри и лекари. Цветя за сестрата, която го обличаше на изписването. Мисля, че това е напълно достатъчно, а и не е задължително. Благодариха хората, даже май бяха леко учудени. Все пак нали си плащаш и то не малко. Но чак торти, пилета и прочие  Sick Дано успееш да секнеш мераците на свекито  Peace

# 320
  • Пловдив
Аз им дадох бонбони, безалкохолно и цветя за акушерката и за д-р Топалова. И аз мисля, че е излишно пити, торти и т.н.  Peace

# 321
Занесете си ги питите, тортите, че и пилето
Ще си го хапнат с кеф хората, не всеки ден им носят пиле  Simple Smile
Когато раждах, моят мъж занесе торта тирамису, правено от него, ами много я харесаха хората
Той си и прави хубаво тирамису, де

Сега да попитам нещо
Разкажете ми за епидуралната
Всички ли раждахте с епидурална?
Сигурно сте писали, но да попитам пак

# 322
Мисля,че бонбони,безалкохолно,цветя може и една бутилка някакъв алкохол са напълно достатъчни.Като раждах първия път с мен изписваха още едно момиче и цялата рода се изсипа ама до девето коляно  и всеки носеше торти,пити,пилета,а бе каквото се сетите.Представете си 15 човека,че и повече дали не бяха бутат тия чанти и пити на доктора той горкия се ошашави. CrazyГолям смях беше с тия хора. Joy

А иначе за епидуралната упойка и  мен ме интересува някой да сподели всичко. Grinning
Вярно ли е че ти слагат катетър след операцията?Ако не искаш пак ли ти слагат?

# 323
А иначе за епидуралната упойка и  мен ме интересува някой да сподели всичко. Grinning
Вярно ли е че ти слагат катетър след операцията?Ако не искаш пак ли ти слагат?
[/quote]
Като те вкарат в операционната,сядаш на леглото,извиваш си гърба като котка,естествено има сестра която ти помага и те държи,усещаш боцкане,не боли,след което ти слагат едно много тънко катетърче,закрепват ти го с лепенки,стига някъде горе на рамото,през него слагат упойката.На следващия ден през него слагат пак обезболяващо и на другия ден ти го махат,също не боли.Както каза анестезиолога-бях при Кичуков-това Ви е най-малкият проблем и се оказа прав.

# 324
А кой беше твоя проблем тогава? Най-малкия, а кой е най-големия?

# 325
А кой беше твоя проблем тогава? Най-малкия, а кой е най-големия?

Ами имаше предвид следващите дни,като мине обезболяването,докато се раздвижиш ,да ставаш и ходиш без проблем,имах и проблем с гърдите и кърменето,бавно и трудно започнах да се изпикавам без катетър/тъй като се поемат доста течности,ужасно е усещането да ти е пълен мехура,а да не можеш  или да докараш една-две капки/,като прибавим и многото безсънни нощи,чувстваш се физически и психически много по-зле,отколкото да изтърпиш слагане на упойка.

# 326
Понеже за болка и обезболяване става въпрос,  иска ми се да споделя следното - физическата болка, катетъра, първия ден след операцията, безсънните 2-3нощи след това, трудностите при първите опити за кърмене... са някак си наистина най-малкия проблем.  Има нещо, което е много по-тежко за мен от това - постоянната тревога и безпокойство от новия живот , който ти предстои, защото след като станах мама, животът ми започна съвсем наново и аз съм изключително различна. Не знам дали защото съм безкрайно емоционална или прекалено глупава, но първия месец след раждането на сина ми премина в постоянна тревога и много сълзи. Вярно е, че физичекото ми възстановяване беше свързано също с доста болка, обаче тя премина за около 5-6 дни...другото си остава и до днес, макар и вече в по-ограничени количества. И най-вероятно ще го нося завинаги със себе си.  Майка ми все ми е казвала, колкото и клиширано да звучи - "не е лесно да си майка"...оказа се абсолютно права.
Добре, че раждах в Селена и ми се обръщаше внимание non stop, защото иначе бих се чувствала много по-безпомощна и физически и психически. smile3525

# 327
Момичета, моите уважения, всеки се чувства по различен начин.
Лично за мен проблемите приключиха, в момента  в който родих, миналия път. Нито ме е било страх от кърменето, нито нищо, защото знаех, че това са неща, които зависят от мен. А нещо, с което съм се заела, няма оставяне по средата.
Всичко беше наред, защото аз и бебето бяхме добре.
Единственият ми гаден спомен е самото раждане.
Разбира се тепърва започвам да чета  за епидуралната.
Но далеч не искам да мисля, че това ми е най-малкия проблем.

# 328
Аз имах предвид ,че като усещане,като степен на болка епидуралната упойка не е проблем,иначе упойка не е от хубавите неща,които могат да ти се случат,няма добри упойки за организма,независимо какви са,всяка си има отражение,дори и да е най-нова,най-добра,най-щадяща и т.н.
А пък може само да се радваш,че си от малкото жени,на които проблемите свършват с раждането.За мен едно дете си е проблем цял живот,както е и същевременно радост и удовлетворение.

# 329
  • Пловдив
Каспър, от няколко дена все ще пиша за епидуралната, но все не ми остава време.
Та така. Първото дете си го родих без никакви обезболяващи, изтърпях си контракциите, родих, всичко мина и болката беше забравена, остана само щастието от малкото човече и всичко свързано с него. Сега втория път, започнах да мисля и за епидурална, но много повече ме беше страх от поставянето й отколкото всичко друго. И реших, че едно дете съм родила без упойки, ще родя и още едно така Simple Smile Този път обаче всичко стана много за бързо и болките изведнъж станаха много начесто и доста болезнени. И буквално в последния момент си промених решението и казах, че искам упойка. Постави ми я д-р Георгиев. Беше изключително внимателен, постоянно ме успокояваше, говореше ми. Понеже нямаше време при мен ми вля всъщност само една доза /доколкото знам иначе се вливат на няколко пъти/. За около 10-ина мин болките намаляха, усещах вече само напъните. След около още 10-ина минути родих Simple Smile Не е вярно твърдението на някои мами, които бях чела, че нищо не усещаш след упойката  Naughty Просто болката е много притъпена и това й е хубавото на епидуралната. След като родих не съм имала никакви последствия от упойката. Родих в 19 ч, на сутринта бях вече що годе отпочинала, нямах главоболие или каквото и да е друго. На третия ден вече си сядах относително спокойно Simple Smile
Та накратко - моето лично мнение, споделено след опита ми е, че ако имаш възможност да си позволиш слагането на епидурална и нямаш някакви противопоказания за нея, действай смело и предполагам раждането този път ще е много по-добър спомен за теб  Peace

Общи условия

Активация на акаунт