АГ - клиника Селена гр. Пловдив - 2 част.

• 72 565
  • 568
  •   1
Отговори
# 330
ЗДравейте, исках да попитам има ли момичета, които са си правили амниоцентеза в Селена? Или да познавате някой, който я е правил там? Налага ми се да направя и реших да отида в Селена и да се доверя на д-р Минев. Той водеше първото ми раждане и съм много доволна от него. Ще съм ви благодарна, ако някой има някаква информация по въпроса.  Heart Eyes

# 331
  • Пловдив
Каспър, да споделя и аз нещо по твоя въпрос. Родих нормално с епидурална упойка, която ми я постави д-р Кючуков. Сега и тук е момента най-искренно да благодаря хората, които допринесоха за това, сега да се радвам на едно здраво и прекрасно бебче. Това са д-р Минев, д-р Кючуков, акушер Чакърова и акушер Мяшкова - големи професионалисти с още по-големи сърца   bouquet.
По въпроса: при поставянето на упойката не усетих никаква болка. Подейства след около 10-15 минути, след което все още усещах болка, но вече в пъти по-лека и напълно поносима и най-хубавото е, че можех напълно да контролирам тялото си. Крайниците ми се запазиха подвижни, усещах само леко изтръпване в краката, но можех да ги движа. Преди бях чула, че едва ли не се парализираш от кръста на долу и не усещаш абсолютно нищо, което не е вярно. Нямах никакви странични действия от упойката, като главоболие, гадене и др. и най-вече останах с много приятни спомени от раждането на сина ми, което пожелавам и на теб  Peace

# 332
  • Варна
има ли мами с уговорка за началото на март, аз съм от тях ,но ме е страх че ще е нормално раждане с епидурална , и как ще зная кога е точно момента че ще патуваме от 60 км. и като казвате че сте си носили само описаните по горе неща , превръзки, памперси ,дрехи за бебо -някакъви такива подробности не носихте ли

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 09:17 от mamit

# 333
Здравейте,писала съм назад в темата,но пак ще напиша.Знам какво е да имаш много въпроси на които да чакаш отговори.Родих на 15.05.07г.нормално с епидурална.Отидох на преглад седмица преди термина,оказа се ,че имам 4см. разкритие.Така можех да си ходя още 2-3 дни,нямах болки.имах уговорка с Кръшкова,тя ме посъветва да ме приемат и да ускорят раждането.Това ми е втора бременност и разкритието бях получила без болки или поне не съм им обръщала внимание,т.е.били са слаби.Постъпих в болницата,както вече казах нямах болки,поставиха ми епидуралната/страхувах се от тази упойка повече,отколкото от самото раждане,но НЕ Е НИКАК БОЛЕЗНЕНО,не се чудете и не се отказвайте от страх/след това ми вляха окситоцин,за да получа пълно разкритие.Т.к.имах упойка разкритието получих без да ме боли,усеща се втвърдяването на корема,но няма болка.След няколко контракции разкритието вече беше 10см,няколко напъна и готово.когато не боли всичко на човек му се струва много бързо.Не можех да повярвам,че всичко е приключило за 2 часа/от приемането до края на раждането/Първото ми раждане е нормално без упойка,така,че аз мога да направя сравнение.Катетъра го свалиха веднага след като родих.Месец-два ме наболяваше кръста,но всичко мина.Когато няма психическа травма за всички е по-добре-нямах следродилна депресия,закърмих си бебето от първия ден,имах страхотно настроение и можех истински да се радвам на всичко,което се е случило.Възстанових се за много кратко време.Моят съвет към всички е да сте спокойни,да се доверите на вашият лекар и да правите онова,което ви казват.Желая ви лека бременност и здрави и красиви бебчета.

# 334
ЗДравейте, исках да попитам има ли момичета, които са си правили амниоцентеза в Селена?
Аз вече ти писах ЛС. Правих си там амнио есента, д-р Минев. Мога да сравнявам и с Майчин дом - София, където си правих преди 3 г. Много по спокойно и малко стресиращо беше, а и пътуването след такава манипулация не е за подценяване!

# 335
Може ли и аз да питам нещо - на вас, на които са ви правили епизотомия, какви конци ви сложиха - налага ли се да ги махат после, или се резорбират?   bouquet

# 336
  • Пловдив
Може ли и аз да питам нещо - на вас, на които са ви правили епизотомия, какви конци ви сложиха - налага ли се да ги махат после, или се резорбират?   bouquet
Не, не се налага да се махат. Слагат конци, които се резорбират  Peace

# 337
На мен ми сложиха конци,които свалиха на 5ден.Зависи от раната.На тези,които не са от Пловдив слагат резорбируеми,за да не им създават проблеми.

# 338
На мен ми сложиха конци,които свалиха на 5ден.Зависи от раната.На тези,които не са от Пловдив слагат резорбируеми,за да не им създават проблеми.

Аз съм от Пловдив-секцио родих- и също не са ми махали конци-сами се разградиха-или каквото там се казва. Peace

# 339
Да ви кажа за конците, въпреки че не става въпрос за епизотомия, а за секцио. Много странно, но моите не ми ги свалиха, само двете възелчета от двата края ми отрязаха на 5-я ден след операцията, а на момичето, с което бяхме в една стая й ги свалиха преди изписването. Не знам защо така... и двете раждахме секцио, и двете бяхме от Пловдив, разликата беше само, че различни лекари ни оперираха.  Щом след секцио не се налага да се махат конци, което предполагам си е малко или много неприятна манипулация, едва ли след епизотомия ще ги махат.

# 340
По отношение на конците мисля,че просто зависи при кой доктор ще раждате,процедират различно.

# 341
  • Пловдив
Мисля, че най-вече зависи от лекаря. Сега в "Селена" не ми махаха конци. След първото раждане в Окръжна преди 6,5 год. ходих след около 5 дена да ми ги свалят  Peace /става въпрос за епизотомия/

# 342
# 343
Ами добре де като ти направят секциото и после седиш там 5 дена.През това време може ли да се изкъпеш,предполагам има бяна в Селена не е възможно да няма.Знам,че като дойде времето това ще ми е най малкия проблем,но не мога да си представя 5 дена да не се изкъпя.
Оф,  вече откачам и какво ли вече не ми минава през акъла. Crazy

# 344
Ами добре де като ти направят секциото и после седиш там 5 дена.През това време може ли да се изкъпеш,предполагам има бяна в Селена не е възможно да няма.Знам,че като дойде времето това ще ми е най малкия проблем,но не мога да си представя 5 дена да не се изкъпя.
Оф,  вече откачам и какво ли вече не ми минава през акъла. Crazy

Всяка стая си е с отделен санитарен възел-баня и тоалетна на едно! Щом можеш и имаш сили-ще се къпеш колкото си пожелаеш! Peace

Общи условия

Активация на акаунт