Cool Places или заведенията, които препоръчвам!

• 100 812
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Някой може ли да ми препоръча заведение в районите Овча Купел, Красна Поляна, Княжево, Красно Село , където да има хубава и приятна градина ? Нещо като ресторант - градина  Simple Smile . Благодаря  предварително .

Гледах хубава градина  в Италиански ресторант La Pastaria , но не е удобно .

# 541
Напълно се присъеднявам към мненията за Osteria di Sofia, уж претенциозно, уж изискано, ама май само уж. Първия път когато го посетих ми се стори, че нещо не е както трябва, но сега мнението ми се затвърди. Опитали са се да засучат менюто, за да оправдаят понадутите цени. За основно избрах заешко рагу, глазирано с балсамико и гарнитура полента: количеството заешко беше като за гурме с 3 звезди Мишлен ( да се разбира символично Laughing), помен от балсамико нямаше, а полентата беше рядко пюре от картофи Sick Иначе салатите са ок, обслужването е на ниво, за десерт не се осмелих Laughing Градината е хубава, ако не бяха тентите, които правят температурата под тях около 40 градуса Crazy Ама хайде и аз пък само кусури намирам Laughing

# 542
  • София
By the way в Лозенец(на морето)-може би едно от много редките места по нашето черноморие,където може да пиете свястно кафе или коктейл!

# 543
  • София
Бих искала да ви препоръчам един мой любим ресторант - ресторант "Аромат"  http://sofia.zavedenia.com/1770/%D0%90%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82/ . Намира се в квартал "Стрелбище" . Сравнително нов ресторант е, но е страхотен. Напомня ми на френско бистро- уютно,романтично,приятна музика и хубава кухня. Има и прохладна градина за летните жеги. Цените не са високи, а обслужването е на ниво. Живеем в квартала и често сме им клиенти и винаги сме били много доволни от всичко.

# 544
  • Countryside
Този ресторант "Аромат" звучи интересно, и аз живея в района, мисля да го посетя тези дни.

# 545
Скоро видях, че в Лозенец са открили японски рибен ресторант. Казва се "Хамачи". Някой с впечатления? Thinking

# 546
  • Belgium
Скоро видях, че в Лозенец са открили японски рибен ресторант. Казва се "Хамачи". Някой с впечатления? Thinking

Ами той си е класически суши ресторант. И никак не е нов, аз ходих още през 2008.  Laughing

Ето тука съм писала за него:

http://www.patuvame.net/patuvame/node/38

# 547
Благодаря, Лу. Странно, нищ не съм чувала за него, мислех, че е нов. Хич им нямам вяра на БГ суши ресторантите, но за някоя супа ще се престраша Wink

# 548
Не е нов. Има хубава градина.
Може би си чула сега, защото напоследък го маркетират наново като "японски ресторант", а не само суши.

# 549
One more bar глас "никога повече" от мен.

Изключително претенциозно. Скъпо. Ужасно надут и надменен "обслужващ" персонал.

Фенките на Стъклен дом може би ще са щастливи да открият, че "барманчето от мола" ще им сервира в реалния живот. Да, но не. Може да почакат.
Защото той е подразнен, че сте там и притеснявате свободното реене на неговата слава.

Сервитьорките пък са...меко казано невъзпитани. Хвърлика салатите + панерите на претоплените им хлебчета на масата и отсъстваха в продължение на повече от 15 мин - не е проблем, освен ако не ми кажете как се яде салата без прибори. Салатите са скъпи, безвкусни - нищо особено. Бира няма никаква - освен 2-3-4 вида малки бутилки, като най-евтината е Heineken 4 лв. Друго интересно в менюто не видях.

Там ходят хора, които искат да бъдат видяни. А не такива, които искат да прекарат приятно час - 2, 3 на готино място, с приятна храна и питиета.

Отвратително се чувствах през цялото време, докато бяхме там.

Не препоръчвам на никого.

Или както един пич беше написал в друг форум: One more bar не е моят бар.

# 550
Определено ме отказа.. ooooh!

# 551
Аз нямам оплаквания от One more bar. Бързо обслужване, чудесно мохито, нормални цени, приятна градска обстановка, приятни хора. Не знам и не ме интересува кои са барманчетата, важното мохитото да е качествено.
Единствената забележка е, че никога няма места Mr. Green

Да похваля манго дайикирито в Мотто, с истинско пюре от манго и истинско манго за декорация, брей да се ненадяваш Whistling

# 552
  • Belgium
Абсолютно не съм съгласна с това оплюване не One More Bar. Била съм там няколко пъти, персоналът никога не се е държал нелюбезно или пренебрежително с мен. Храната е добра, а коктейлите са на високо ниво. Сериали не гледам и не ме интересува какъв е бармана. Когато поръчаме коктейли, той ги прави, друго не искам от него  Wink

Виждала съм се там и със съфорумка ( Heart Eyes) и прекарахме много приятно без да искаме да ни "вижда" никой.

# 553
  • зад парка
Може ли да споделите нещо за La Cubanita в "Бели Брези" /стария "Метеор"/?

# 554
InaDot, Ла кубанита го посетих няколко дни след откриването му. Моите впечатления са: кичозен интериор, нищо кубинско, кадифени сепаренца, безумен таван, лошо разположение; меко казано странно меню, някакъв микс от каквото се сетиш, в поръчаната от мен салата с чери домати имаше точно ... 2 бр. Laughing; музиката не е кубинска, а поп/радио/диско. Обслужването под всякаква критика, забравиха ни половината поръчки ooooh! С две думи - не бих го посетила отново и не го препоръчвам. Старият Метеор си беш 100 пъти по-добре.

Ако искате кубински бар, препоръчвам Casa de Cuba в Лозенец - истински бар без храна, добра селекция на напитки и коктейли, пури, дървен бар и мебели, стени с фотографии, автентична кубинска музика и приятни посетители, абе както си трябва Peace

Общи условия

Активация на акаунт